+4 oy
698 göst.
önce Diğer kategorisinde (788 puan) tarafından

image

Gurbetin bu kadar acı vereceğini bilseydim aileme doyar öylece evlenirdim. Gurbette olduğum için bizimkiler aradığı zaman ödüm kopuyor acaba birşey mi oldu diye.. görüntülü konuşma da olmasa hasret çığ gibi büyüyüp gidecekti. Ne kadar gidip 15 20 gün yada 1 ay kalsam da henüz 1 ay kalmışlığım yok. Hiç gitmemiş gibi geliyor bana aynı şehirde olup haftada bir gitmek varken senede 2 defa gitmenin acısı içimi acıtıyor. Ve ben bugün bu paylaşımı görünce yarım saat nefes alamadan ağladım.. buraya da yazasım geldi dertleşmek için 🌸🤎

18 Cevaplar

+1 oy
önce (492 puan) tarafından

Biz ne yapalim bacim yurt disindayim bide ahhh ahhh cok zor valla 

önce (788 puan) tarafından

Yurt içi bu kadar zorsa yurt dışına Allah sabır versin bolca 

-Reklam-
0 oy
önce (7,900 puan) tarafından

Ben buna allahin var günü agliyorum🥲

Yurt dışındayım birde .😏

önce (188 puan) tarafından

kıız sana ne diycem ben sen biliyorsun kuran okumayı özelden yazmadım belki görüp başka okumak isteyenlerde olur diye. Bir grup buldum Azerbaycanlıların da varmış onun linkini alıp atayım mı sana Ramazanda başlayacak her gün 1 cüz arapça okuyorsun sonra ve 1 mealini dinliyor veya okuyorsun ve  tefsirini de hanım hoca atıyor. Ben 2 hafta oldu katılalı 15. ve 16. cüz tefsirini dinledim normalde her hafta 1 cüz fakat Ramazan da her gün bir cüz.

image

önce (7,900 puan) tarafından

Vatsap bu degilmi canim . Ne iyi olurdu ama numaram gozukucek oyle diyilmi. 😒

Keske gozukmeseydi esim  numaram gozukur diye ixin vermiycek bence. Telegramda varmi boyle yer. Biliyorum kiran okumayi her gün okuyorum ama boylesi daha iyi olurdu benim icin

Çok zor gerçekten yurt içi hasret çekmek bir şekilde son buluyor ama ana vatan dışında olmak daha zor

Ben de telegram kullanmıyorum fakat evet telegramda vardır ben bir sorayım

0 oy
önce (840 puan) tarafından

Kaç yıllık evlisin çoluk çocuk var mı? Bende gurbetteyim. Her ne kadar bir araya geldiğimiz de annemle atışsam da insan yine de yakınında olmak istiyor. 2 yıl ailemin yakınındaydım hayat zorluğu yüzünden yine ayrı düştük. Annem olsa herseyime yetiştirdi diyorum hep kendime. 

önce (492 puan) tarafından

Ahhh bende cok zor geciyor desteksis cocuk büyutmek 

5 yıldır evliyim 1 oğlum var hamileyim 5 aylık keşke 1 2 saat uzakta olsa 600 km uzakta çok uzak sayılmaz belki ama 8 saate anca gidiyorum hamileyim kısıtlamam var aileme ve memleketime doyamıyorum 5 yıldan beri oysa ki ne güzel bir nimet aile ile aynı şehirde olmak

Bizim 1000 km var benimde iki çocuğum var. Biri 6 yaşında bir 5 aylık. Herşeye yetişemiyorum maalesef. Allah yardımcımız olsun ne yapalım. Çocuklarımıza sarılıp avutucaz kendimizi.

Iyiki çocuklarımız var onlarda olmasa 

Çok şükür 

0 oy

ağlama yâ kıyamam hayattalar yâ çok sükür gidip görebiliyorsun. Benim annemin mezarı bile çok uzakta 9 senede sadece 1 kere gidebildim. Babam ve abim ise dün aradı genelde hep ben ararım sesi neşeli geliyordu çok çok sevindim. Babama bu yaz nasibse oğlumla gidip 1-2 ay kalmayı çok istiyorum. Ramazanda sonra giderim. Eşimde hafta sonları gelir yanımıza.

Allah rahmet eylesin canım benimde üzüntüm doyamadan aileme birsey olması eşimin yaşadığı seyi bende yaşamak istemiyorum çünkü esim ailesini kaybetti depremde onun içinde çok ağladım bugün çok zor yaşarken hasret bu kadar zor iken onun ki daha zor

0 oy
önce (2,316 puan) tarafından

Bunu bile bile mi kabul ettin evlendin Yani bilmiyorum Ben de Bekarken çok aday oldu şehir dışında diye yok dedim aynı mahalleden biriyle evlendim Şimdi annemle aramızda 5 dka var 

İlk etapta ayni şehirde idik deprem olunca eşimin memleketine gelmek zorunda kaldık 

0 oy
önce (197 puan) tarafından

Ben de senin gibi gurbetteyim ailemi bir ramazan bayramında görüyorum buraya geliyorlar . 

Teyzem geldi ben çok daralınca 3 haftadır kalıyor bizde geri gidecek öbür hafta işte … bayrama ailem gelecek sonra kurban da ben gidecem 1 ay kalıcam sonra işte Allah Kerim bakalım … annemi çok özlüyorum 

Bende annem ve ablamı çok özlüyorum 😔

0 oy
önce (6,985 puan) tarafından

Annemle yakınız aynı yerde oturuyoruz haftada bir gidiyorum. Eşim geçen sene başka yere taşınalım dedi gidemedim annemi bırakamadım bende 

Allah gurbetteki arkadaşlara sabır versin

Erkeklerin pek umrunda olmuyor ama kadınlar için çok zor

Elbette öyle doğum yapacagim kimsem yok sadece eşim ve oğlum var bunun huzunu de zor annem de hasta gel dediğim an gelecek bir durumda değil 

0 oy
önce (780 puan) tarafından

Ben ailemle aynı semtteyz her gün oradayım her gün görüyorum. İşlerim için yurtdışı şehir dışı bile düşündüm düşünüyorum gerçekten bu kadar zormu

Gerçekten çok zor gurbet 😔

0 oy
önce (7,988 puan) tarafından

Annem yakın haftada bir gidiyorum arabam ile 20 dk ama yakın zamanda İstanbul'un diğer ucuna taşıyacaklar araba ile trafiksiz 1 saat yol tabi toplu taşıma kullanırsam 2 buçuk saat şimdiden hüzünlüyüm. Kafam esti mi gidiyorum. Ve bir de doğup büyüdüğüm ev artık orası boş kalacak çok üzgünüm 

Çok zor ya aile başka birsey 

0 oy
önce (2,919 puan) tarafından

Ahh be kuzum ben napiyim kanadadayim iltica ettik 6 7 seneye kadar zor diyolar olseler cenazelerina katilamiycem sen dusun benimde kanayan yaram  bu gurbet en azindan istedigjn zaman gidersin bizim o sansimizda yok anca gidenlerin arkasindan koyun gibi bakiyoruz 😢😭

Bazen aynı şehirde olup gitmek bile zor iken yurt dışında olan gurbet gelinlerine çok üzülüyorum 

önce (2,919 puan) tarafından

Ben bu kadar zor oldugunu bilmiyodum gurbetin 

Bende bilmezdim meğersem çok zormuş da 

0 oy
önce (5,250 puan) tarafından

Neden aynımsehırdeyken az gıdıyosun

Nasil yani? 🫣

önce (5,250 puan) tarafından

Ay pardon kız okuduğumu iyi anlardım ama uykum vardı heralde :D ayynıs sehırrdesın ama gidemiyosun zannettim

0 oy
önce (429 puan) tarafından

Ah canim benim rabbim yardimcin plsun gurbetlik cok zor 

Amin inşallah evet canım zor baya

0 oy
önce (3,873 puan) tarafından

Aynen öyle tek başına tek basinasinnn  ..

Aynen öyle canım 😔

0 oy
önce (2,328 puan) tarafından

Gurbette değilde bu dünyada tek başımayım hep sevilmeyen tek olan insanim 

Neden öyle düşünüyorsun ki?

önce (2,328 puan) tarafından

Öyle bu yaşıma kadar böyleydi ne eş ne iş çok sevilen biri olmadım 

0 oy
önce (5,656 puan) tarafından

İznin olursa ekran görüntüsü alıp ağlamak istiyorum saatlerce

Yaa sen ağlama bari 😔

önce (5,656 puan) tarafından

Coook agladim annem babam geldii şükür darısı basina

0 oy
önce (3,607 puan) tarafından

Nisan'da 6 sene olucak evimi görmeyeli 

Bazen gideyim şöyle annemin bacimin yanına derim onlarda yok

Bırak memleketi orda bile yoklar

Hiç yoksa mezarına gidebilsem

Bir Fatiha okusam şöyle mezar taşına dokunsam

Bu yazı çok dokundu bana

Artık iki kişi ağlarız bacım 🥹🥹🫶

+1

Allah sabır sekanet versin çok zor bacım 

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Iyiki annemlerle yakinim yuruyerek 15dakikalik mesafe.haftada bir giderim bir haftani gecse sanki aylardir gitmiyorum gibi geliyor bana.Ne zaman isim olsa oglumu onlara koyarim

Ne güzel benim bir is olsa bırakacak kimse yok 

0 oy
önce (3,078 puan) tarafından

Simdi ben bu yaziyi gorunce napayim bi anda sevgi dolu harika anneyi babayo kaybettm 

Ben napaym en azindan alo diydbiloyosn goruntulu konisabiliyosn keske anam.babam sag olsaydi 7 dagin ardinda olsaydi bu arada bende gurbetteydm o durumu da biliyodm ama annemin sesini duyunca kendime geliyodm dertlesiyodm simdi kimim var koca bir HIC bacim da yok basimda koca da yok koca sehirde 4 yasinda cocukla da yapayalnizm ustelik esim asker gorevlendirme de ben napayim senin gibi aglayacak dermanim da kalmadi ustelik gozpinarlarim kurudu napaym soylesin birisi

Yani diyecek pek birşey yok herkesin kendine göre sıkıntıları var...

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 505 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 814 göst.
0 oy
6 cevap 466 göst.
0 oy
11 cevap 325 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,476 puan) tarafından soruldu

413,157 soru