+1 oy
312 göst.
Diğer kategorisinde (447 puan) tarafından

Selam kizlar nasilsiniz ben hic iyi deyilim.genelde neqatif enerji vermeyi seven biri deyilim ama son zamanlar canim cok sikkin.ne cocuklugumu nede gencliyimi doya doya yasayamadim yasatmadilar baba evinde babamin ev yakinimizla gozumuzun icine baka baka anneme ihaneti daha lisedeyken beni sevmediyim biriyle nisanlamasi zor bela nisani atdim ve sevdigim biriyle evlendim ama son zamanlar hem soguk hem maddiyyat yuzunden bi disari cikamiyoruz.kayinvalidemlerle kaliyoruz gecici ama ne zaman evimiz biter orasida malum deyil.gecenlerde kaynanamin elektrikli supurgesiyle evi temizlerken birden bozuldu.simdi yuzunu salliyor sanki isteyerek bozmusum gibi baskalari gibide deyilim her temizlik sonrasi yikar kurutur sonra yerlestiririm.ben 10 yildir kullaniyorum hic bozulmamaisdi dedi bende karsiliginda o kullandigin 10 yilin 7 yilinida ben kullandim nasib iste simdi bozuldu nolucak ki dedim sonunda susdu.annemlerle de aram iyi deyil anlasdigim bi ablalarim vardi onlarla da esleri yuzunden mesafeliyiz neyse kusura bakmayin ama cok boguluyordum icimi dokmek istedim.sizler nasilsiniz hayatiniz nasil gidiyor.benim gibi olan varmi?

10 Cevaplar

+2 oy
(14,173 puan) tarafından

Hepimizin bi sınavı var canım bu hayatta.

Ben ilk okula gidiyordum evimizde oturacak kanepemiz kalmadı haciz gelmişti. Ablam üni okuduğu için benim ihtiyaçlarım hep ertelendi. Yaz günü suyumuz kesildi. Elektrigimiz kesildi. Şuan aç dolabımı bak inan bomboş. Aldığımız para uçup gidiyor (köyde hayvancılık yapıyoruz borçlarımız var birazda) 

Rabbim can sağlığı versinbaskasinj  eline bakitmasin şükür aç değiliz ya, bu soğukta evimizde isinabiliyoruz ya. Boğazımızı da kisariz bi kac ay idare ederiz.

(447 puan) tarafından

Rabbim helalinden tez zamanda bolca rizikla mujdelesin sizide.oyle evet yeterki evlatlarimizla onlarin sagligiyla imtihan olmayalim...

(14,173 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun.  Elimize bir tomar para geçiyor ama uçup gidiyor borçlar da var. Şükür rabbime isyanım yok Allah can sağlığı versin. Para her şeyin çözümü değil 

-Reklam-
+2 oy
(5,812 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun. Kayinvalideyle bir yasamak zordur. Sende calissan ayri bi eve ciksaniz daha iyi olmaz mi. 

Bugunumuze sukur ufak tefek sorunlar var ama kimin hayati puruzsuz ki . Tabi bu gunlere gelmekte kolay olmadi. Cok zor gunler gecirdim su asamaya gelene kadar bi Allah bilir bi ben. Herkesin zor donemleri oluyo. Allah sana da en kisa zamanda ferahlik versin.

(447 puan) tarafından

Aminn canim.esim calismama izin vermez ki cocuklarimizi buyut sen yeter diyo ama bana yetmediyinin farkinda bile deyil...

(5,812 puan) tarafından

Ne diyeyim bilemedim. Yani calismak icin esten izin istemek bana dogru gelmiyo. Hadi onu gectim ihtiyaclarinizi karsilayamiyo farkinda degil mi . Birlik oturmak bile su zamanda bi eksiklik. Kac cocugunuz var buyuyunce onlara yetebilecek misiniz

(447 puan) tarafından

Izin istemek demiyelim de kucuk oglum daha 1 yasinda nereye birakirim bilmiyorum kaynanam asla bakmaz asla babasida calisyor burakacak hic bir yerim yok rahatca calisa bilmem icin  cocugum en azindan okula falan giderse anca..

(5,812 puan) tarafından

Anladim canim. Ne diyebilirim ki. En azindan tek basina cocuk buyutmuyosun bu acidan iyi tarafindan bak. 

Ama yani keske sartlarini duzeltip cocuk yapsaydin tabi istemeden olduysa bisey diyemem.

Ben suan ki isime girebilmek icin evliligi erteledim 27 yasinda evlendim. İsimde bu konuma gelebilmek icin cocugu erteledim 30 yasinda dogum yaptim. Kendime ve cocuguma daha iyi imkanlar sunabilmek icin. Yani bazi seyler kolaylikla olmuyo. Zor durumdaysak kurtulabilmek icin biraz biseylerden fedakarlik etmek gerekiyo.

+2 oy
(108 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin üzme kendini canım. Benim çok şükür öyle sıkıntılarım yok ama ben iki ay önce düşük yaptım çok istemiştim çok çabalamıştım olmadı. Şimdi tekrar istiyoruz ama olur mu olmaz mı Allah bilir şuan tek duam çocuğumun olması tek derdim çocuğumun olmaması 

(447 puan) tarafından

Rabbim gonlune gore versin .benimde uc dusuyum var.zor gunlerden gectim evet ama cok sukur iki evladim var simdi.bolca felak nas ayetel kursi kadir ihlas oku.bide hz.zekeriyyanin djasiyla istiyorum Rabbim de.zekeriyya peygamberde kisirlikla imtihan oluyormus.insallah en kisa zamanda evladin olur 

(108 puan) tarafından

Amin inşallah hayırlısı bakalım Allah neyi nasip ederse 

+1 oy
(5,101 puan) tarafından

Rabbim feraha çıkarsın inşallah 

Ama şunu anlamıyorum maddiyat yüzünden eşimle kötüyüz lafına o kadar sinir oluyorum ki anlatamam gerçekten seven biri maddiyat yüzünden eşiyle kötü olmaz arası açılamaz 

Evlat acısıyla 2 kere sınandim 😔 şükür şimdi 2 evladım daha oldu 

Sağlıkla sınandim 😔 yeri geldi yatalak bile kaldım altım bezlendi hamileydim  doktorlar ilaç verip çocuğumun ölümünü istedi düşün o derece kötüydüm karnimdan delik açıldı bağırsaklarım dışarda torba takılı 

Maddiyatla sınandim 😔 bu sağlık sorunları bizi bitirdi taburcu olduğum halade ekmek alacak paramiz yoktu aileme yansıtmadim oğlumu yanima almadım o na yansıtmamak için annemde kaldi 

Suan 2 ay oldu doğum yaptım hayla bağırsaklarım dışarda karnımda torba ile geziyorum 

Ama araya maddiyat girdiği halde biz eşimle hiç kötü olmadık daha çok birbirimize bağlandık daha çok sevdiğimizi anladık vardır bundada bir hayır dedik 

Sabrettim şükrettim asla isyan etmedim bebeğimde bereketiyle geldi hastanede tedavi sürecinde sattığım altınlarım fazlasıyla geri geldi ellerim kollarım doldu eksik olan herşeyimi de fazlasıyla tamamladım birde kiradayim yani 

BU ŞEKİLDE İSYAN EDEREK KENDİNİZİ VE EVLİLİĞİNİZİ ZEDELERSİNİZ

0 oy
(3,634 puan) tarafından

İmtihan dünyasındayız caanım öyle yada böyle imtihan oluyoruz . İmtihanı hiç yokmuş gibi gördüpün insanların ileride ne yaşacağınıda bilemezsin..

Benim anacığım hastaydı yıllarca hastalık çekti ben 18 yaşındayken terki diyar etti bu dünyayı. Gencecik yaşta. 2 ay sonra babam sağolsın biriyle evlendi o dönem çok imtihanlardan geçtim dillendirmek istemiyorum artık

Sonra hiç tanımadığım biriyle 10 gün içinde nişanlandık görücü usulü 1 ay içinde evlendik. İlk yıllar çok yıprandım aşırı aşırı kıskançtı akşam eve gelince perde köşelerini kontrol eden kocalar olur ya hahh ondandı işte acaba açıldımı perde dışarıya baktımı diyenden

Boşansam nere gitcem babam karısından başkasını görmez olmuştu 

Sabret sabret die die ağlaya ağlaya hapis gibi günlerim geçti

Şükür şimdi 15 seneyi devirmek üzereyiz düzeldi eskisi gibi değil 

(447 puan) tarafından

Iste duzelir ama giden omurden gider canimbenim15 yil diyorsun cok zor bi gunu bile bosa yasamak istemiyorken bu gidisat nereye diyorum bende hep bolpylemi olacak diye vesveseleniyorum hep

(3,634 puan) tarafından

Gideceğim yer daha beter olduğu için canım sabrettim 

Güya evim ayrıydı ama her gün kaynanama inerdim inmesem olay çıkardı. Sonra evim satıldı şükür uzağa taşındım sonra baktım gün aşırı gelmeye başladılar bana gelin yalnız kalmasın die 🤦🏻‍♀️ yine sustum sonra baktım Rabbim sesimi duydu şehir dışına taşındım iş için patronu gönderdi. 2 yıl şehir dışında durduk geri döndün çocuklarım küçük olunca kayınpeder in kafası götürmedi bizi o istemez oldu 😅 eşimde düzene girdi . Tabi yine kavga ettiğimiz zamanlarda oluyor ama oda normal artık . Her gün inmesem kavga çıkan günlerden ayda bir gittiğim misafir gibi çay içip geldiğim günlere geldik . 

(447 puan) tarafından

Evet insanoglu Allahin izniyle neleri atlatiyor dimi....

0 oy
(242 puan) tarafından

Her kışın baharı öolur der annem bende zamanında geçtim sıkıntılarım vardı.hala da oluyor annem der bak şu karşıdaki dağa üzerindeki karlar her zaman kalmıyor kış bitiyor eriyor bahar geliyor sabret şükret dua et diye sahada öyle diyeceğim Rabbım beterinden korusun de dua et bugünlerde geçici 

(447 puan) tarafından

Allah razi olsun canim benim tek sirdasim dostum sohbet etdim yalnizca Rabbim

0 oy
(3,100 puan) tarafından

Ben varim harika bir anneye sahiptim maddi manevi sefkatli,comert bir kadindi bana degil tek cevresine de oyleydi onu kaybettim

Babami 5 yil once nadir hastaliktan kaybettm

Boyle durumdan kim kimsesiz duruma gectim bir anda esim anlayosli farkndaligi olan biri degil basimda da ddgil sehir disinda calisiyo maddi olarakta bizi tatmin etmiyo soyleyemeyecegim hakknda bissuru sey var 

4 yasinda cocukla koca sehrde yalniziz bir kardesim var erkek oda ayni sehrde degilz olsak bile erkek iste ne anlicak bacim yok.

Bu durumumq sevinen akbabalarim var 

Hayatim ters yuz olmus evin prensesiyken benim annem uzerime titrerdi anne kiz degol anne arkadas gibiydik etle tirnaktik simdi neyim ailesiz kimse benim kadar zor durumda olamaz olmasin da zaten soyleyecklerim.bu kadar daha fazla yazamayacagim

0 oy
(159 puan) tarafından

Bende 6 ayliken annem öldü  babam beni istemedi beni babaneme bırakıp başka kadınla evlenip İstanbul'a yerleşti ben köyde bbanemle yaşadım tarla hayvanlar yani baya işler fln zorladı beni  birini sevdim olmadı bin bir laf ettielr  akraba evliliği yapmak zorunda kaldım bana kizlamasin darilamsinalr diye ama babam karşıydı  2 yıl babam benle konuşmadi kendimi öldürmeye çalıştım ama öldurmeyen rabbim öldürmüyor işte evlendik eşten yana sorunalrimcok yani insan bu hayatan yaşadıklarıyla ders çikariyor rabbim bizlere taşıyacağımiz yükler nasip etmesin inşallah 

0 oy
(620 puan) tarafından

Herkesin kendine göre derdi oluyor 3 senelik evliyim o kadar zor geçti ki eşimden yana ailemden yana bekarken de ailemle sorunlarım vardı evlensem kurtulurum dedim sorunlardan kurtulamadigim gibi eşimle sorunlarım oldu boşanmaya kadar da gitti dilekçemi de vermiştim eşim pişman olduğunu söyledi çocuğum için bir şans verdim bir süre sorunlar tabi devam etti tek eşimle sorunlarim olsa neyse ailem eşimin ailesi eşim üst üste olunca da insan kaldıramıyor kendimi çok kapattım ne kızımla ilgilenebildim ne kendimle burda olan da kızıma oldu onu çok ihmal ettim şimdi kızım ikili cümlelere geçmesi gerekirken geçemedi dün gelişim testi yaptırdık sonuça göre de hareket edeceğiz ama kendimi çok sucluyorum sorunlar zaten vardı neden çocuğunu ihmal ettin diye kendime kızıyorum ikinciye hamileydim onu da kaybettim psikolojik olarak da yıprandım eşimle sorunlarımızı da hallettik şükür aileme de mesafemi koydum çözüm olmadı tabi yine de dışarıya kapımı kapattım artık kim ne derse umursamamaya çalışıyorum çünkü kızımla ilgilenmem ihmal ettiğim zamanlari iyileştirmem gerek 

0 oy
(2,115 puan) tarafından

İnan hepimiz bir yaprak gibi ayrı rüzgarlardan savrulup geçip gidmeye bakıyoruz bu hayatda...sen dersin elektrikli süpürge bozuk o der kaynanam zalim ben derim  herşeyin tam eşim sıkıntı herkesin bir derdi bir yolu var bu aklına yandığımın dünyasında inan hiç birimiz kusursuz hayat yaşamıyoruz 🍁

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 369 göst.
5 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nursenaberkan (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 620 göst.
0 oy
44 cevap 811 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde nilanka (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 681 göst.
12 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,434 soru

23,620,854 cevap

306,798 kullanıcı