+2 oy
781 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,459 puan) tarafından

...............................

25 Cevaplar

+10 oy
önce (3,227 puan) tarafından

Bence şükürsüzlük de nasibi engelliyor. Ablacığım eşin kaza yapmış Allah size bağışlamış, sana da bir işaret olmuş bu resmen silkelen de maddi kaygıları bir bırak diye. Sen hâlâ bilezik düşünüyorsun. Beterin beteri var etme ramazan günü bunlarla şişirme içini.

önce (2,459 puan) tarafından

İlk duyduğumda ben bunun için şükrümü ettim zaten nerden biliyorsunuz kalbimden ne geçtiğini. İnsan sadece dilinden çıkanla ölçülür mü ? 

Ama insanoğlu işte bir an şükredebiliyorken bir an gaflete düşüp canını sıkabiliyor. Bilezik derdim  değil ama biz hep elimzidekinden harcayıp duruyoruz ve hep yok yere gidiyo uçup gidiyo ona sinir oluyorum ben hani bi işe yarasa neyse derimde

Şükür bir yaşam felsefesi ama. Olay olduğu an çok şükür deyip geçmek değil. Şükür felsefesi olan biri aksaklıkları, kayıpları meşguliyet edinmez. 

Siz her durumda bunu başarabiliyorsanız  ne mutlu size 😊 inşallah bir gün bu düşüncenizi bir dakikalık bile olsa çürütmezsiniz

Elbette insanım yükseliyorum ben de. Ama kısa sürüyor. Peygamberler bile üzüntüye derde düşer ben hiç düşülmez demiyorum ama şöyle geriye çekilip kendine baksan maddiyatı çok takan biri olduğunu sen de görürsün. 

-Reklam-
+2 oy
önce (4,051 puan) tarafından

Sağlığın yerinde bacım en önemlisi bu görüyosun ki hepimiz borçluyuz 

Elhamdülillah ona binlerce kez şükürler olsun sağlıktan huzurdan etmesin rabbim de. İşte insan ister istemez bir an bunalıyor heralde 

+1 oy
önce (3,310 puan) tarafından

Altı senelik evliyim, evlendiğimden beri borç ödüyoruz,yeni yeni bu dört aydır toparlamaya başladık borçları bitirdik ,bunlarda geçer üzülme 

İnşallah geçer rabbim herkese helalinden kolayından bol kazançlar nasip etsin ☹️

+1 oy
önce (338 puan) tarafından

Dusunsene esin cok kazansaydi ama kazandiklar hep ilaclara ve ya doltorlara gitseydi.her seyde bizim bilmediyimiz bir hayir vardir takam kafana yeterki saglik olsun siz birbiriniz yaninda oldugunuz surece o bileziklerde yerine gelecektir.Rabbine sigin omdan hayirlisini dile.inan bana suanda senden beter durumdayim hastahaneye gidecek kurus yok.esim cabaliyor icinden bi sey cikmiyor bakalim hayielisi olsun deyip bekliyorum bwnde

Bazen kendimden kötüleri düşünebiliyorum bazen de boğuluyorum çok üzülüyorum.

Allah'ım herkese helalinden kolayından bol kazançlar nasip etsin sizinde yardımcınız olsun inşallah.

önce (338 puan) tarafından

Amin canim.iste bazen degil hep yap .Peygamber efendimizinde dediyi gibi kendinden yukaridakine bakip icini sikacagina asagidakilere bak sukr et diye.Rabbim yardimcimizz olsun bu guzel ayin yuzu suyu hurmetine

Amiiiin

+1 oy
önce (7,553 puan) tarafından

Çok dillendiriyor olabilir misiniz herşeyi 

Aynı hatayı bende yaptım hevesle anlattım paylaştım sonra ters döndü ne zamanki dilimi tutmayı öğremdim o zaman nasip oldu sizdede böyle olabilir iyi bişey olacağı zaman anlatmamak lazım kimin ne niyetle baktığı belli olmuyor çünkü 

Bunu düşünüyorum gerçekten evet ve anlatmadım bu işe başvurdu mesela sadece ailelerimizin haberi vardı hani şartları daha iyi olsa çok iyi olacak diye biliyorlardı başka kimseye söylemedim sonra başvurusu kabul edilip çağrılınca birden duyuldu 4. - 5. Kişilere.

Her şey nasip orası ayrı şu kazayı yapıp elimizdekini yok yere havaya ucurmasaydık eğer ben yine üzülmedim asgari ücretlede geçiniyoruz hamd olsun ev kendimizin başka bi yere borcumuz yok vs. Ama canım sıkılıyor yani ister istemez. Varım yoğun bunlar zaten maddi olarak. Hep boşa gidiyor hep boş gidiyor

+1 oy
önce (3,942 puan) tarafından

O bileziklerin üstüne bir bardak su iç canım 

Çünkü gittiğinde maalesef geri gelmiyor

İşte maaşı güzel bir işi olsa şuan eminim gelirdi çünkü eşim artık bana bu konuda o kadar mahcup ki. 

İnşallah hayırlı kapılar açılır önümüze

önce (3,942 puan) tarafından

Hayırlısı olsun inşallah canim

+1 oy
önce (2,085 puan) tarafından

5 yıldır evliyiz eşim memur 100 Gr altın vardı araba aldık kut arabayı bı tarafa vurdu... Sattık daha düşük bir model aldık kenarda paramız yok ama şükür yani kimden ekmek yemek istedik...kredi kardi saolsun heves edersek de alıyor napalim yani birbirimizi mi boğazliyalim... Olmuyorda bundanda bir hayır var.. inanır mısın bizi görenin tek sordu soru şu 50 milyarı napiyosunuz ? Cuvalliyoruz diyorum napalim çoksa ciddiye alırsak bu hayat  bize kayışı koparttirir bi de böyle düşünmek lazım 

Bir şey hayır getirmiyorsa getirmiyor işte. 

Haklısın. Nasipten öte yol yok da işte insan bazen söz geciremiyor kendine

Sonra gün sonunda kendimizi harap eediginizle kalıyoruz yetmiyor eşlerimiz para göz muamelesi yapabilir..

Yani benim eşim açısından düşünürsek işsizlik zamanında benim düğünde bana taktıkları altınları harcadık zaten onların lafını bile etmedim karşılıksız veriyorum dedim zaten zor zamandayiz diye ama bilezikler için aynı şey geçerli değil bunu geri ödemeli verdiğimi söylemiştim ve unutturmam yani isterse paragöz desin ki demeye yüzü yok

Tamam tamamda mehiribnde verdim aldı geri yaptı yine yapar erkek beyni bizimki gibi çalışmıyor...napalim boğaz liyalim mi sende huzurunu bozma bırak herşey olcana varır şu mübarek günde degermi

Evet canım haklısın.

Sağolasın. Allah hepimize yardım etsin her konuda

+1 oy
önce (14,253 puan) tarafından

Cnm ailen bile olsa bişey kesin olana kadar dillendirmeyeceksin aile bile olsa gerçekten bi yerde nazar değiyor her nazar kötü kem göz anlamına gelmiyor ama elbette ama iyi gözün bile nazarı değebiliyor her ne olursa olsun bişeyi dillendirme

Bu bana ders oldu zaten. 

Bidaha yapmam gerçekten ne kendim işim olsun ne eşimin işi olsun iyice aslına erene kadar çıt demicem 

önce (14,253 puan) tarafından

Oldugunda bile hemen dillendirme belli zaman geçsin ondan sonra bazen insan mutlulugunu sevincini biriyle paylaşmak istiyor o an ayna karşısına geç konuş yada allaha karşı konuş nazar maalesef ki bi çok şeyi engelliyor

Çok haklısın teşekkür ederim 

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

Hiçbirsey sağlıktan önemli değil 3.5 senelik evliyim para mal mülk hepsi yerine gelir ama sağlık zor ben zaature geçirdim kızım krup 18 gün uğraştık hastaneyle onun üzerine eşim kaza yaptı araba takla atmış neyse ki kendis içinden sağ çıktı çok güzel para kazandı kazandığı para hep hastaneye gitti onun üzerine dolandırıldık hakkını vermediler bırak ekmek almayı cebimizde 5 kuruş para yoktu üstelik sağa sola borcumuz vardı bir kapı kapandı ama diğer kapı açıldı şimdi güzel kazancı var şükür ama borca gidiyor herşeyde bir hayır vardır diye düşünmek lazım belki sizin için böylesi daha hayırlı bilemezsin

Öncelik hep sağlığımız ve huzurumuz icin dua ediyorum zaten bunlarla imtihan etmesin rabbim. Gerisi yerine konur haklısın da işte insannn diyorum gerisi gelmiyor insan işte böyle ☹️

önce (557 puan) tarafından

Canım herkes bir yerden imtihan oluyor bize sabır etmek düşer o yüzden dua et sabır et ilk zamanlar bende öyle diyordum niye böyle oluyor diye ama bu da bizim sınavımız Rabbim dermansız dert vermesin dedim şimdi diyorum önce sağlık çünkü sağlık olmadığı zaman kazanan paranın bir faydası yok ki bak 18 günde 50.000 TL harcandı devlet hastanesi olmasına rağmen gel git yeme içme o yüzden halimize şükür etmemiz lazım 

+1 oy
önce (10,687 puan) tarafından

Hayatta hiçbir zaman maddiyata onem vermedim. 31 yaşındayım bir kere bile aman evim olsun, arabam olsun, altınım olsun demedim. Hep önce sağlık istedim Rabbimden. Şükurler olsun şimdiye kadar da öyle oldu, ufak tefek hastalıklar haricinde sevdiklerimin hepsi de sağlıklı ve yanımdalar. 

Önemli olan da bu değil mi sence? Hadi o kazada eşin ölseydi, sen kocasız bebeğin babasız kalsaydı? O zaman da 2 bileziğin peşinde düşecek miydin? Sana yemin ediyorum 10 senelik evliyim bir tane bile bileziğim yok. Evim de yok. Bir tane arabamız var başka da bir şeyimiz yok. Ama şükurler olsun sağlıklıyız ve kimseye muhtaç değiliz. 

Kaldı ki sen 4 senelik evliyiz bir şeyin sahibi olamadık diyorsun. Bi dur bakalım daha 4 sene ne ki? Benim anam 30 seneden sonra evini alabildi. Yalan dünyada neyleyeyim evi barkı altını. Asıl ahirette ki yerimiz altın olsun inşallah..

Amin inşallah.

Doğru haklısın. Teşekkür ederim yorumun için 

önce (10,687 puan) tarafından

Rica ederim canım içini ferah tut. Allah büyüktür

+1 oy
önce (3,114 puan) tarafından

Valla canım kafana takma bizim de 3.senemiz olacak paramızın bereketi yok.Tam birikim yaptık diyoruz onuda bozmak zorunda kalıyoruz yalnız değilsiniz bu konuda.

Taa geçen bizde bozdurduk hep eksideyiz bende anlamadım bu işten🤷🏻‍♀️

+1

Genel bi bereket sorunu var bence çoğu kişide ya.

Allah'ım neyden eksiltiyorsa o hatamızı düzeltmeyi nasip etsin 

önce (3,114 puan) tarafından

Amin canım Amin🤲🏻

önce (59 puan) tarafından

Başta israf geliyor bence cnm. Kazançlar da öyle tam helal kazanç oluyor mu? Ayrıca şu kredi kartları faize bulaşan para bunlar bereketi kaldırıyor. Herkes bankalara borçlu. Ayrıca zekata önem verilmiyor, zekat malı temizler. Benm düşüncem böyle. Rabbım herkese yardım etsin kolaylık versin

+1 oy
önce (3,525 puan) tarafından

4 yıl dediğin nedir ki canım düğün borcu anca biter daha dur bakalım . Biz 15 senelik evliyiz ne aldıysak son 5 yılda aldık. Eşim 15 senede 5 iş değiştirdi 9 kere kira değiştirdik hepsinde bi sebeple çıktık sanma ki keyfî kirada gezdik

En son pandami çıktı herkes eve kapandı dışarı çıkma yasağında eşimi işten çıkardılar. 2 ay kafayı yedi eşim iş yok ev kira. 3 çocuk .. aldığı tazminat la küçük bir dükkan açtı toptann pazarlama yapıcaktı herkes dalga geçti küçücük dükkan da olurmu die 

Eşim kimseye güvenmedi Rabbimize sığındı ya bismillah dedi. İmtihanlar olacakki arkası tatlı olsun . 

önce (7,868 puan) tarafından

Dükkan tuttu mu peki 

Şükür canım büyüttük 4 katlı iş yeri oldu. Evimiz 2 arabamız birikimimiz her şeyimiz oldu sabırla duayla . 4 yıl bişey olması için yoluna girmesi için çok çok erken . Ne aşamalardan geçiyor insanoğlu. 

Ne güzel maşallah.

İşte bizim sorun beş kuruş düğün borcu yoktu üzerimize.

Evimizde kirad değil. Ona rağmen işte aksaklıklar yüzünden bi tane küçük altın bile koyamadık ybi yere yani öyle terslik düşün. Halimize elhamdülillaah 

Ne güzel işte bak ev kendinizin kira derdi yok düğün borcu yok bunlar sizin için hep + 

Biz düğün borcu ödedik yıllarca düğün derken aldığımız mobilyanın borcu . Biz 10 yılda ev sahibi olmak için uğraştık durduk. 

+1 oy
önce (8,053 puan) tarafından

Yerine koymasa ne olacak sanki Allah can sağlığı ve huzur versin yeterli. Bende tüm altınlarımi verdim hiçte geri yapmasını beklemiyorum açıkçası 

Altınlarımı bende verdim önemli bi zamanda. 

Bileziklerimide artık sadece araba için veririm demiştim. Eşimin toylukları yüzünden oldu bu olay ona kızıyorum ben o yuzden ödesin istiyorum. Defalarca dedim elin arabasına binme diye emanet araba işte al böyle olur ders olmuştur inşallah 

önce (8,053 puan) tarafından

Sen eşini bu konuda strese sokma helal et yoluna bak uyar artık birikim yapalım de dikkat et de yani gerekirse sende çalışabiliyorsan çalış o zaman yerinizde saymamis olursunuz. 

+1 oy
önce (7,868 puan) tarafından

Allah dilemese bir yaprak oynamazdi kaza ve kadere iman şartını unutup fazla dünyalık için can sıkıyor insan ...

Haklısın 

+1 oy
önce (5,299 puan) tarafından

Tek diyeceğim şey Allah can sagligi versin gerisi inan öyle veya böyle yerine geliyor haa gelmese n olur 3 ay once minicik torunumu toprağa verdim daha 42 günluk du varımı yogumu neyim varsa vermeye razıydım onu yaşatmak için ama Allah öyle uygun görmüş tobe haşa bek kıçımı da yirtsam bu olacaktı acim ile ne söylediğimi bilmiyordum simi kafam yerine gelince anladım ki nekadar da yanlış konusmusum o yüzden şükür de demiyorum elhamdülillah diyorum ne gelirse rabbiden başım gözüm üstüne 

Allah sabırlar versin 

Öyle elhamdülillah 

0 oy
önce (93 puan) tarafından

6 yıllık evliyim huzurum hersey yerınde ama evlendim evleneli hep parasal problemimiz var hiç borçsuz olduğumuzu bilmiyorum. Aynı sıkıntılar nasıl gecer bnde bilmiyorum. 

Heh işte benimde. Biseyden eksikte kalmiyoruz ds ister istemez insan bunaliyo

0 oy
önce (1,261 puan) tarafından

Bak canım bisey olacağı zaman kimseye söyleme ben ne zaman şu olacak diye birlerine anlatsam o iş tersine dönüyor olmuyor sonuçta insan oğlu haset eden kıskanan ne bileyim olmasını istemeyen vardır o yüzden bisey olacağı zaman olana kadar söyleme Rabbım şu mübarek günlerde sıkıntilarinizi gidersin inşallah 

Çok haklısın bana da ders olsun bide öyle denerim.

Allah razı olsun amin

0 oy
önce (3,509 puan) tarafından

Okadar zorluk varsa calışmayı düşünmüyor musun yardımcı olursun

Düşündük tabi ki ama eşim fabrika gibi yerlerde çalışmama müsaade etmez ayriyeten hani öyle çocuğumu bırakıp vardiyalı sistem fabrika işine girecek bir durumum yok şuan aldığımız para yetiyor ama giden altınlarımızı biriktirmek için kalan miktar çok olmayacak o beni sinir eden. Velhasıl geçim sıkıntımız yok benim çalışmamı gerektirecek. Birikimimizi daha doğrusu bana ait olan altınlarımı ödemekte esime düşüyor onun hataları yüzünden harcandı sonuçta. Artık buna müsamaha gösteremiyorum ben 

Geçenlerde özel bir okula gittim görüşmeye öğreticilik için şaka gibi bir rakam verdiler. Gitmedim çünkü otobüs paramı bile karşılamayacaktı. Bakalım alımlarda temizlik personeli kısmından bi şansımı deneyeyim diyorum ne olur ne olmaz paraları hiçte kötü sayılmaz 

0 oy
önce (2,104 puan) tarafından

Allah sağlık versin gerisi hallolur zorlaniyorsaniz siz de ise girin daha kolay olur

Geçim sıkıntısı çekmiyoruz şükür. Ben gidenlerimin derdindeyim biraz 

0 oy
önce (52,350 puan) tarafından

birde olumlu yönünden bak kaza da esine bişey olmamış bilezik onun canindan degerli değil ya

Tabi ki 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 248 göst.
26 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 416 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ayselaras (283 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 1,055 göst.
20 Kasım 2022 Diğer kategorisinde ASIL KADIN!! (594 puan) tarafından soruldu