+1 oy
191 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (321 puan) tarafından

Aileme o kadar öfkeliyim ki evlendikten sonra ayrı bir düşmanlık besler oldum ben evlenmeden önce çalıştığım bütün paramı zorla aldılar bana sana araba alacaz diyen kandırım kendi üzerlerine araba aldılar ben hastalandım sakatlık geçirdim 1.5 yıl öyle işe gittim evlenirken evime çöp almadılar düğünde takılanlardan 2 tam altın aldım diye laf ettiler zincir taktılar dönüp geri aldılar düğünde takılanlarla 4 çeyreklik zincir takıp 80 bin TL ye zincir aldık diye gezdiler ben o sıra çalışıyordum eski halılarını getirip evime serdiler ben ev yerleştirmesine gelememiştim kendimin sonra eskilerini niye getirdin diye çıkışınca rezillik çıkardılar şimdi doğum yapacağım onun öncesinde benim ameliyat sürecim oldu gelip bir yardımda bulunmadılar şuan fazla hareket etmek yasak eski ameliyattan dolayı yine bir destekleri olmadı 8 ay boyunca bende her seferinde lafını ettim altınıza araba çektim bir halı kadar değerim yok gözünüzde dedim evinize eşya aldım eski halılarınla gelin ettin dedim 30 liralık zincir taktın döndün geri aldın geri taktın dedim kardeşime set bilezik yatak oda herşeyi yaptın balayına gönderdin dedim ben hakkımı Allah'a havallettim bu saatten sonra dedim babam zinciri geri ver sussun demiş kendi benim paramı yerken sustumu dedim sen evlendin bize düşman oldun dediler ben sana benim boynumdan alıp kendine takınca düşman oldum dedim eskilerini bana verince düşman oldum dedim kayınvalidem herşeyin en iyisini alırken sen evinin eskilerini verdin dedim 7 yıl bütün paramı aldınız zorla dedim vermeseydin dediler gözünüze dizinize dursun dedim kardeşimle aramı annem bozdu oda ona doğumda taktığım kolyeyi geri yollamış kabul etmedim ben onun okulunu ödedim hiç bişeyde gözü kalmasın diye uğraştım o kolyeyi benim doğumuma göndermek nedir dedim ona hakkım haram olsun dedim küstüğü için gönderdi çünkü onun küsme sebebide kocası sürekli arabamı istiyordu bende kavga çıkarıyordum benimle mi kazandı diye sonra zaten kamyona gitti ellerinden 5 kuruş alamadım neyse benim ahım tutarmı birde şimdi eve halı almış halbüki biz almıştık eskilerini götürdük verdik birde ben temizlikçi arıyordum doğuma gitmeden evi silip süpürtmek istiyorum çünkü belim buna izin vermiyor ameliyat eden doktorum hareketlerime dikkat etmem gerektiğini söyledi bende kendim tutacaktım kendi tutmuş gelecekmiş sizce kabul edeyim mi yoksa etmeyim mi 

7 Cevaplar

+1 oy
(512 puan) tarafından

Ben böyle aileden 1 iğne ucu kadar iyilik bile istemem. Bak eşinin ailesi de iyiymiş eşinde iyi muhtemelen evliliğinde mutlusun hiç içinize sokma 

(321 puan) tarafından

Halbüki ben onlara 5 falan vermiştim onlar baya aylar sonra daha vermediler bende kartını istedim 6 ya falan almış oldum iş onlar kendileri aldı oldu 

(1,420 puan) tarafından

🙄🙄 boşver ne dedikleri önemli değil bu saatten sonra minnet etme artık kimseye 

(321 puan) tarafından

Minnet etmiyorum ki daha dolar borcu var bana onu vermedi ben kendi paramı istiyorum onun parasını değil ki 

(1,420 puan) tarafından

Bir bardak soğuk su iç onu vermemek için baya bahane bulacaklar anladığım kadarıyla 

(321 puan) tarafından

Doğru kaç kere istedim ağladılar millet annasına babasına traktör alıyor sen paranın hesabını yapıyon diye haberlerde görmüşlerde 

-Reklam-
0 oy
(2,189 puan) tarafından

Çok uzun yarıdan sonrasini okuyamadım ama anladığım aileye siz destek olmuşsunuz onlardan fayda görmediniz anladığım kendiniz eşinizden destek alın genede istemeyin bukadar öfke çok fazla çünkü 

0 oy
(674 puan) tarafından

Bence kendiniz kendiniz bildiğiniz gibi yapın herşeyi aileni biraz değişik belli ki

(321 puan) tarafından

Doğru eşimde istemiyor artık onları

0 oy
(8,166 puan) tarafından

Bunları kime dedin onu anlamadim 

(321 puan) tarafından

Anneme dedim 

0 oy
(2,443 puan) tarafından

Ailemle Allah korusun bu kadar yüz göz olup tartissam temizlikcisini kabul etmeyi bırak geçmiş olsuna evime bile kabul etmem. 

(321 puan) tarafından

Doğru bebek gelsin asla ne gıtcem ne görcem 

0 oy
(19,603 puan) tarafından

Açıkçası bu kadar kötülük gördüğüm insandan iyilik beklemem bekar hayatımın içine etmişler evliliğimden uzak dursunlar derim 

(321 puan) tarafından

Doğum olsunda bir ben ne gıdecem ne görecem artık 

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Asla gorusmem silerim ki sildimde zamaninda oz babamda bana çok kotuluk yapti 7 yildir gorusmuyorum bi sokak otemde oturmasina ragmen

Çok sabretmissiniz artik kendi kurdugunuz ailenize bakin bence 

(321 puan) tarafından

Artık bende baya mesafeli olacağım zaten karar verdim 

(321 puan) tarafından

Sen nasıl dayanıyorsun ben sonra dayanamıyom ölürlerde pişman olurum diyorum sonra tekrar öfke duyuyorum 

(2,788 puan) tarafından

Bende uzuluyorum tabiiki ama babam kotu bi insan ne yapa bilirim ki benim bi ailem var 2 cocugum var 3 e hamileyim ailemi kotu insanlardan korumam gerek anne babam bile olsa bana kotuluk yapani yanima yaklastirmam 

(321 puan) tarafından

Çok güzel düşünüyorsun çok doğru yaptığın beni hep hastalandırdılar o kardeşimin evlendiği dönem ben istememiştim eşinin annesiyle aynı yerde çalışıyordum kadının dostu falan vardı bende o aileye girmesine razı olmadım sonra bunlar hep beni dışladılar evi terk etmek zorunda kaldım babanneme yerleştim beni evde istemediler sonra bu romatizma omurgada kitle ve ürtiker çıktı ameliyat geçirdim tedavi oldum ama hiç kimsenin umrunda olmadı biliyormusunuz sonrada zaten evlendim 

(2,788 puan) tarafından

Hah işte tamda bu yuzden kafadan rahatsiz insanlari kendinden ve ailenden uzak tut 

Bende sinir hastasi oldum panik atak anksiyete eşimle bile çok sorun yasadim uzun sure psikolojimi duzeltemedim yani az kalsin deliriyordum sonra bi anda her kesi def ettim baba tarafi akrablari babam hatta anne tarafimla bile mesafeliyim çunki kimseyi duzeltemeyiz bazen insanlarin saf kotu olabileceklerini kabul etmek gerek malesef 

Sende aynisini yap zaten maddi manevi fiziki olarak sana çok zarar vermisler yine çalişirsin kazanirsin para hep yerine gelir ama akil sagligi kolay kolay yerine gelmiyor sana tavsiyem yol yakinken çikar hayatindan 

(321 puan) tarafından

İnsanın zoruna ne gidiyor biliyormusun birde hiç Allah razı olsun biz battığımızda sen elimizden tuttun demiyorlarda ne yaptın sanki sen mi yaptın sen mi aldın diyorlar en son işin içinden çıkamayınca yapmasaydın dediler bende son gittiğimde size olan hakkımı Allah'a havalettim kardeşimin o tavrından sonrada ona haram zıkkım ettim dedim cumartesi günü bugünde temizlikçi tuttuk sen bişey yapma halını aldık istediğin gibi falan dediler ama içim hiç soğumuyor ki benim arabamı iki günlük insanın altına verdiler ya sonra gidip sattılar kamyon aldılar kendilerine o kardeşimin kocası için beni hep karşılarına aldılar onlar kayınvalidesi üzerime yürüdü kocası kaç kere beni dövmeye kalktı bişey demediler ne yani dövmediki sonuçta dediler 

(2,788 puan) tarafından

Hizmetciyi kabul edersen hata yapmiş olursun zaten yapmadiklari iyiligi bile yaptik diye yutturan tipler ailen

Bide bi iyilik yapsalar yuz yil başina kakarlar zaten yakin olsan sana faydalari yok ki maddi manevi somurmeye firsat kolluyorlar

(321 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun benim vicdan azabı çekmeme gerek yok değil mi nedense vicdan azabı çekiyorum sanki onlardan alıp ele yedirmek istemişim gibi 

(321 puan) tarafından

Çünkü seninde karnında var seninki de sana yapsın falan diyolar birde babamın lafı beni yıktı zinciri geri ver sesini kessin demesi

(2,788 puan) tarafından

Canim ortada vicdan azabi çekmesi gereken varsa oda ailen malesef resmen maddi manevi somurmusler seni

Her kesin anne babasi var sen onlarin çocugusun oncelikle bunu idrak etmen gerek onlarin sana para vermesi gerekirken senin olani el birligiyle yemisler

Bende zamaninda çok vicdan acabi çektim 2 yil depresyona girdim resmen hayatim zindan oldu

Ama sonra kafami kaldirip bi çevreme baktim her kesin anne babasi evlatlari icin olup bitiyorlar 

Anladim ki onlar bana anne babalik yapacagina ben onlara anne baba olmuşum resmen ruhumu yaslandirmislar kendimi bildim bileli normal bi çocuk olamadim hep 40 yasindaki kadin gibi dusunmeye zorlandim şimarik bi genç kiz olamadim resmen çocuklugumu çaldilar 

Bende biraktim kafam o kadar rahat ki onlarin batakligindan çiktigim için şukur ediyorum simdi kendi yasamadiklarimi cocuklarima yasatiyorum bende onlarla birlikte cocuk oluyorum

Sakin vicdan azabi cekme sonra cok pisman olursun bi bakmissin yaslanmissin ve cesaret edip sirt ceviremedigin insanlar seni tuketmiş bitirmiş 

(321 puan) tarafından

Çok doğru söylüyorsun 18-19 yaşında sorumluluk bindirdiler bana öylecede devam etti evlendim yakamdan düşmediler taki ben yeter. Artık diyene kadar sanki ben onlara bakmak ile yükümlüyüm gibi birde çok benciller onlar hasta olur onlar yorulur ben hastalanırım gelip gitmez bir desteği olmaz kendi hemen bizi arar ben bişey isterim almak istemez kendi bişey görür hemen bana yollar bana senin çocuğunda sana yapsın diyince dedim ben senin gibi olmam ki diye sizden nasıl aile olunmaz onun örnegini gördüm dedim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 46 göst.
23 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sevda01 (1,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 217 göst.
0 oy
3 cevap 105 göst.
0 oy
27 cevap 752 göst.

Kategoriler

1,436,653 soru