+8 oy
971 göst.
önce Diğer kategorisinde (600 puan) tarafından

Kızlar benim bi komşum var 35 yaşlarında 3 kızı var. Biri 11 diğeri 5 diğeri de 1 yaşında. 5 yaşındaki kızını okuldan almaya giderken sürekli bana bakar mısın diye soruyor. İlk zamanlar hava soğuktu kıyamadım tamam dedim. Ama o havalarda bende markete veya başka bir yere giderken hep kızımı götürürüm benim kızım da 1 buçuk yaşında. 

Geçenlerde kursa yazıldım 2 gün eşim izin alıp baktı bugün de sen bakar mısın dedi. Benimde misafirim gelecek pek müsait değilim dedim ama ısrar ediyor artk tamam dedim. İlk başta sadece küçük kız gelecekti diğerleri okula gidecekmiş. Bi geldi diğer kızı da var. Dedim benim misafirim gelecek kızım da huysuz bi çocuk zaten çok geç kalma. En fazla 2 saat dedi sonra anahtarı bırakmış diğer kız da okuldan gelince buraya gelsin diye , e dedim hani 2 saatti olurda yetişemezsem diyor. Ve gitti akşam 5i geçiyordu geldiğinde. Biraz önce de aradı kızı okuldan alıcam hava soğuk bırakayım. Yok dedim iftira misafirim gelecek. İlla diyor hava soğuk yeni uyandı. Bende hava soğuk değil biraz önce bende kızımla markete gidip geldim birşey olmaz dedim. Ona rağmen yok balkona çıktım çok soğuk diyor. 

Normalde bakarım çokta severim ama sanki sınırı aşıyor. Birde sürekli bişey ister. Kızıma kahvaltı yaptırcam yumurta var mı flan bide pazar günü eşi de evde kızları evde alabilir. En garibi de yedek biberon var mı küçük kızı alıştırayım diyor verdim artık. 

Bana akıl verin abartıyor muyum ne yapmam lazım 

44 Cevaplar

+14 oy
önce (14,436 puan) tarafından

hayır diyeceksin açıklama yapmayacaksın. hayır deyip telefonu kapatacaksın 

önce (600 puan) tarafından

Öyle bi konuşma oluyor ki sanki mecburum. Öyle hissediyorum 

önce (14,436 puan) tarafından
+2

seni bastırıyor. o yüzden net bir şekilde hayır, müsait değilim sonra görüşürüz deyip telefonu kapatacaksın 

Aynen kısa kesmek lazım yoksa çok konuşuyor mecbur kalıyorum 

-Reklam-
+8 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Böyle insanlara kibar kibar anlatmaya çalışmak çok zor. Çünkü aslında anlıyor biliyor ama senin nezaketimden faydalanıp yuzsuzlukle devam ediyor. O yüzden biraz daha sert kararlı olman lazım canım yoksa baş edemezsin 

+1

Ay yok bide mübarek Ramazan ayı ben kendi çocuğuma zor bakıyorum onu asla kabul etmem

+1

Valla canım her açıdan zor. Ben çocuğum yok yeni evliyken eşimin arkadasinin çocuğuna baktım yarım gün. Ama çok zor düşün evde cocuk yoktu ama sürekli birşeyler yemek istiyor beğenmiyor. Çocukta baya rahattı malesef evin içinde herşeye zarar veriyor. Sonra bizde birşeyler bahane edip daha istemedik gelmesini. Bizi de onlar ne yapıp edip ikna edip getirmişlerdi çocuğu önce bı iki hafta dediler sonra aylar oldu 😅

+1

Millet gerçekten çok rahat ya. 

+1

Malesef o yüzden önlemini al canım baştan sen daha fazla yikmasin üstüne 

+1

Tamam canım ☺️ teşekkür ederim 

+6 oy
önce (6,579 puan) tarafından

ne cesaret birakiyir belki sen kotu bir karaktersin belki kotu davranacaksin falan . sahsen komsuma cesaret edip birakamam. soguga cikarmak istemio olabilir tamam ama senjnde ufak vovuk varmis soguk bile daha iyi iki kucuk cocuk yan yana olmasindan😂

+1

Öyle tabi canım ne haberler var. Ben kaynanama bile bırakmam çocuğumu. O gün çok zorlandım kendi kızımı uyutcam ama o çocuklar kalacak küçük olan sürekli ağlıyor anne diye. Sinirlerim tepeme çıktı. 

+5 oy
önce (1,166 puan) tarafından

Ben bakmam artık söyle bana grirme abla hayır yüz bulmaları sacmalik

önce (283 puan) tarafından
+1

Masalı getircem bakar msn.d.d.

+1

Bak ya 🤣🤣🤣

+1

Yavrum nasıl alistiysan hemen kendi üstüne alındn.d.d.d melteme dedim ben korkma.d

+1

😂😂 tamam 

önce (1,166 puan) tarafından
+1

Ahahahaha ben hiç müsait değilim kanka😂

+5 oy
önce (2,768 puan) tarafından

Bacim sen enayisin kusura bakma 

+1

Yok kız haklısın valla bende öyle hissediyorum 

+1

Bide buyuk kizi 11 yasindaymis ben 12 yasindayken kucuk kardesimin bokunu temizliyordum 

+1

Bunlar ne yapıyor bilmiyorum 

+2

Yani akraban olsa çekiniyorsun dicem ama elalem sonuçta kesinlikle kabul etmem eşim kiziyor derim engellerim selam falanda vermem bu kadar basit

Bide yarin bi gun cocuklara bisey olur o zmnda senden bilirler başini agritirlar kimsenin kucuk bebeginin sorumlulugunu alma 

Bak en basiti 1 yasindakinjn bogazina bisey kacar fln Allah korusun omur boyu sucluluk duyarsin

Yani bide madem bakiyordun ucretli bakiyorum de 🤣

Bidaha asla gondermez emin ol

+1

Ben hep iyi niyetimden kaybediyorum. Onu fark ettim. Çok haklısın 

+4 oy
önce (891 puan) tarafından

😀😃 bence size taşınsınlar yan daireyse duvarı yıkıp evi bir yapsınlar bence daha mantıklı  😀 max. Yüzsüzlük seviyesi ancak bu olabilir diye düşünüyorum.  Aklıma başka şeyler de geliyor artık ne yapabilir diye de okadari da olmaz herhalde 😀

Mesafenin gözünü seveyim .

Evet canım bende çok şaşırdım o kadar uzun süre gelmeyeceğini düşünmemiştim 

Akliniz varsa bakmayın.  Gerekirse konuşmayın muhatap olmayın ve bakmayın.  Bakin yarın bigun biyerden düşer biyerini keser biyerini kırar çatlatır bir değil iki değil üç bidecsende var 4 tane olmaz olmaz hele salgın dönemi yaa dahaa evladını merak etmiyor 5 saat beşşş!!. 

Hastalıkları da pek umrunda olmaması çok yüksek ihtimal ve hastalarken bile emin olun bencillik edip kapınızı çalıp yeniden size bırakıp sizin evladinizi da hasta edecektir. Ortalık domuz gribi influenza genel gribal enfeksiyon kaynıyor covid kaynıyor daha geçenlerde eşimin arkadaşı 14 yaşında evladını domuz gribinden kaybetti çok üzücü çok yıpratıcı 😞😓😩.

Lütfen uzak durun böylelerine koyun mesafeyi ne kaybedersiniz kii ? 

Bırakın kapıyı mi çalıyor müsait değilim açamam de 

Israrla mi bırakıyor hastalık var alamam de alındı mı kusura bakmasın kimse yolu açık olsun. 

ONCE  SENIN HAYIR DEMEN GEREK . 

EVET BELKI O GİDİCEK AMA SEN KAYBETMICEKSIN 

Evlat acısı çok zor ya Allah'ım kimseye vermesin. Haklısın her şeyi düşünmek lazım 

Rabbim kimseye yaşatmasın. Tanımam bilmem benim bile içim yandı kaç hafta oldu hala gözlerim doluyor. 

Evet belki çok iyi bir insansınız inanabilirm ama kötü bi durum yaşanırsa ne eşinizin gözünde nede o kadının gözünde sizden daha kötüsü olmayacak en kotuusu de vicdanınız ve susmak bilmeyen keskeleriniz olcak. 

İşte buyuzden asla eve kimsenin cocugunu almam alırsam da yarım saat en fazla hatta belki okadar bile olmaz . Bak komşumun kızı epilepsi sağlık sektöründe çalışmama rağmen(şuan calismasamda) şahsi evimde asla bakmam hastayız derim eşim evde derim gecistiririm yok yani olmaz 

Böyle şeyleri de düşünmek lazım ben pek düşünmedim bunları ama haklısınız. Nede olsa benim de küçük kızım var Allah korusun bilmeden oda bişey yapabilir. Her saniye yanlarında duramam. Bugüne kadar hiç yalnız bırakmadım ama insanlık hali . Allah korusun böyle olaylardan. En iyisi uzak durmak 

+3 oy
önce tarafından

Ben bakmam, kendi cocuguma da baktirtmam. Kendi bebeğime içim gidiyor endiselenip duruyorum bir şey olacak, düşecek aman dikkat edeyim diye. Başkasının çocuğun da o riski hiç almam. Bence bunu net bir şekilde söyle çocuğunu da götürsun, sana güvenerek iş yapmasin. Hava soğuksa herkese soğuk çoğu kişi çocuğunu birilerine bırakıp işine bakmiyor. Ya işi iptal ediyor ya çocuğuyla gidiyor. Üstünüze alinmayin lütfen ama bu devirde nasıl güvenip bırakıyor o da tuhaf. Güveni saglamis olmanizla ne mutlu size. Ama o çocuğun başına ne zaman ne gelecek bilinmez. Evinizde bir kaza olsa en basiti düşse sizden kötüsü olmayacak. İyi cesaret etmişsiniz şimdiye kadar. Ama benim bı arkadaşım vardı yakın arkadaşı misafirliğe geldiği gün onların evinde öldü kalp krizi geçirdi. O kadar başları ağrıdı ki o mevzuda. 

Allah korusun çok kötü hissettim. Hava ne olursa olsun şartlar ne olursa olsun ben hep kızımla giderim olması gereken bu . Ama bu komşu beni bulamayınca başkasını da arıyor. Çok büyük cesaret 

önce tarafından

Net bir şekilde kabul etme ne olacağı belli olmaz kuzum. Her türden insan var. Çocuğun başına başka yerde bişey gelir komşuda oldu bile denilebilir. Sorumluluğu çok büyük.

Kesinlikle öyle. Bu aralar her aradığında müsait değilim diyorum ama ertesi gün yine arıyor nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum 

önce tarafından

Müsait değilim bugün için geçerli yarın için tekrar şansını deniyor. Tamamen önünü kesmen lazım. Benim arkadaşın başına gelen olayı anlat. Arkadaşım anlattı çok etkilendim ben sorumluluk almak istemiyorum bu konuda çok netim de. Israr etmesi de ayrı saçma zaten de. 

Tamam canım bunu deneyim bi . Umarım anlar

+2 oy
önce (70 puan) tarafından

Senin canının kıymeti yok mu ? Kendine saygın yok mu? Sanane ki milletin çocuğundan . Bulmuş enayi bırakıp bırakıp gidiyor çocuklarını. Yok yedek biberon yok bilmem ne. Senin yerinde olsam asla vermem çocukları da kabul etmem

Doğru diyosun ben iyi niyetle yaklaşıyorum ama karşımdaki abartıyor

+1 oy

Ben bu kadar akıntıya gelemem ya direk önünü keserim eeee kızı götürdü mu yaninda

Kabul etmedim canım götürdü. İsteyince oluyormuş. Bide bana ısrarla diyor ki hava çok soğuk. 1 saat önce çıktım ve kızıma yelek giydirdim gayet güzel. Ona da söyledim hava çok iyi diye 

önce (245 puan) tarafından

Nereye gıdıyorki hep

Diğer kızını okuldan almaya gidiyo

önce (245 puan) tarafından

Okula gidip gelmek nıye iki saat tutuyor mecbur degılsın canım başına birşey gelse Allah korusun aldın başına belayı

Ben çocuğa bakmaktan değil de müsait olmadığımı söylediğim halde ısrar etmesinden sıkılmıştım. Ama çocuğa bakmakta çok sıkıntıymış onu öğrendim. 

+1 oy
önce (2,717 puan) tarafından

Müsait değilim bakamam diyeceksin birşey isterse yok diyeceksin kısa ve net uzak duracaksın 

Bundan sonra öyle yapıcam yoksa çocuklar benim nüfusuma geçecek ondan korkuyorum 

+1 oy
önce (479 puan) tarafından

Benim yaşadığıma benzer şey yaşamışsın artık ben kullanildigimi hissettim keyfi olarak bırakıyordu en son kizini servise götürürken küçüğü ağlıyormuş ablası giderken bende o gün çaya çağırdım ablası gidince ağlıyor sana bıraksam mı diye msj atmıştı bildirimden okuyup bisey yazmadım Üst üste 2 defa da aradi açmadım telefon oglumdaydi dedim sonra o oldu bidaha da sormadı samimiyete görüşmeye birbirine yemek vermeye gelince diğer arkadaşını seçiyor işi düşünce bana geliyordu akıllandım artik

Buna benzer bişey bende yaşadım. Dışardan geliyordum balkonda taşınan komşusu vardı bana da seslendi gel diye haber veririm dedim. Mesaj attım aradım bakmadı aradan 2 saat geçince yazdı. Ters konuştum anlar diye ama pek anlamamış 

önce (479 puan) tarafından

Ağırlığını koy cnm hem büyük sorumluluk o çocukların başına senin evde bisey geldiğini dusun Allah korusun 

Aman aman Allah korusun 

+1 oy
önce (1,021 puan) tarafından

Bu kadar yüz vermişsin ki astarını istiyor artık bakamam de kapat telefonu sen alttan aldıkça o üstüne çıkmaya çalışacak sana güvenerek mi yapmış çocuğu ben hayatta bakmam komşum ameliyat olur Hayati bir mesele olur o ayrı ama keyfien kesinlikle kimsenin çocuğuna tahammül edemem

Bende edemiyorum artk. Her aradığında hayır diyorum ama ertesi gün tekrar arıyor 

önce (1,021 puan) tarafından

Her aradığında aynı cevabı ver bakamam de kendi çocuklarıma anca bakıyorum

Uzun süredir aynısını yapıyorum 

+1 oy
önce (82 puan) tarafından

Geç niye geliyor ki

Ben ortaokul okuduğum zamanlarda 

Binada kapı komşumiz vardı 2 tane çocuğu vardı annem bakardı yemekleri filan kadında temizlikçiydi evlere filan gidiyo

Bir benle annem bakiyoz bazen bizim ev bazen onun evinde anam kadın bı süslendi kırmızı ruj filan dedim kocam eve gelince siz çıkarsınız dedi tm dedik benim işte olduğumu biliyor eşime eve geldiğini soylemeyin dedi kadın gidiş o gidiş bidaha gelmedi güven olmaz bence kimsenin çocuğuna bakma 

Oha kaçtı mı yani kadın

önce (82 puan) tarafından

Evet sonra duyulduki dostuna gitmiş 

Tabi biz kavga ettik şu nedenle 

Kapı komşumuzun kadının  dayısının oğlu benim ablamla evli o yüzden bu kadar yakınız 

Bizde söylemek zorunda kaldık.  Eve geldiğini süslendiğini ve eve hiç uğramadığinı söyleyin diye dedirttirdi 

Oda çok kötü olmuş ya

+1 oy
önce (15,234 puan) tarafından

Canım kusura bakma net sınırını çizememişsin çocuga bakmakta bi yere kadar erzak emzik biberon istemek ne ya bu ne yüzsüzlük net çizgini koyacaksın hayır istemiyorum deyip kapıyı telefonu kapatacaksın güvenmiyorsa bi yerlerine çocuk yapmayacaktı sana güvenip mi doğurmuş

Öyle olmuş herhalde 🫣 bide şeyi fark ettim. Hafta sonu eşiyle çocuklarıyla gezmeye gidiyor. O zaman hava soğuk olmuyor herhalde. O zamandan beri hayır diyorum 

önce (15,234 puan) tarafından

Sevişmeye gelince kar soğuk çoluk çocuk dinlemeyip üremeyi biliyorsa bakmayıda bilecek ölüm kalım olur o zaman eyvallah başımla beraber derim ama asla başka birinin sorumluluğunu almam başına bişey gelse ömrü billah temizlenmez o lekeler

Allah korusun çok haklısın iyice korktum bi daha asla kabul etmem 

+1 oy
önce (883 puan) tarafından

Bir zamanlar bende böyleydim ne kadar iyiyim falan derdim meğer salaklıkta master yapıyormuşum. 

Senden sonra da ben geliyorum 😂

+1 oy
önce (153 puan) tarafından

Bence ben bakıp sürekli sorumluluk almazdım bide misafirin gelecekmiş vs anlayışlı da degul. Seni resmen kusura bakma ama enayi yerine koyup kendi geziyor bı zhmT ya götürsün yanında yada kendide bir yere gitmesin . 3 yaş kızım var kimseye bırakmam ben nere o oraya .

Bende bırakmam korkarım 

+1 oy
önce (13,536 puan) tarafından

Net ol bakamam de geç 

Tamam canım öyle yapıcam artk

+1 oy
önce (1,349 puan) tarafından

Vallahi bu çocuk bakma konusunda komşunun arkadaşının çocuğuna bakma konusunda bence sınır olması gerekiyor ben burada yediğim içtiğim ayrı gitmeyen komşum vardı çok samimiydik yani böyle çocuklar bebeklerinden bir birlikte büyüdüler neyse ondan sonra bu kadın kimseye tanımıyordu açıkçası burada ben herkesle tanıştırdım herkesin içine soktum her yere götürdüm bak alışsın tanışsın diye yani şunu unutma kime iyilik yapıyorsan zarar görüyorsun sonra ne oldu işe girmek istedi girdi çocuğu okula verdi o zaman çocuk 3 ya da 4 yaşlarında falandı eşine baktırıyordu falan bazen işte eşinin işi oluyormuş işte sen bakar mısın Bir baktım iki baktım üç baktım ama sorun şu kim kendisi olmadığı için işte yok mesaiye kaldım işte yok gelemiyorum Yok çıkışamıyorum diyerek eşine bıraktırıyordu benim kapıma kadar şimdi bir bir şey demedim iki bir şey demedim yani eşimle bir şey demedi ama en sonunda eşim çocuğu benim kapıma getirmesini istemediği için adam getiriyordu çünkü bundan rahatsız oldu açıkçası yani bir de apartman böyle şey bir yer tam mahalle gibi yani kalabalık bir yer bunun yüzünden tartıştık şimdi ondan sonra hani parayı benim için de kazanmıyor bana bir faydası da yok yani 9'lara kadar eve gelmiyor ne yapacağımı şaşırıyordum böyle yani ondan sonra en son değişim işte bu eşinin getirmesinden dolayı eşine demiş yani bir daha çocuğu hani bu akşam bu saatlerde getirmeyin ne olur ne olmaz falan demiş çocuğu sonra bırakmadılar çocuğu bırakıp bırakılmaması da değil bazen sınır aşıyorlar ve ne yaptıklarını farkında olmuyorlar ondan sonra bunların evinin üstünde bizim kirada olan bir evimiz vardı benim eşimin ve eşimin ailesini de biliyorlar yani dengesiz bir insanlar bizimkiler işte yok sizin balkondan bizim balkona su geliyor şöyle oluyor böyle oluyor sürekli beni arıyorlar işte video atıyorlar resim atıyorlar mesaj atıyorlar diyorum ki bak ben söyledim baktıracaklar işte beni arıyor evi usta geldi sizin balkona da bakacakmış anahtarı versene eşim bunu istemiyor ben yokum neden bir başkasını anahtar veriyorsun diye yani çok zorluk yaşadım ondan sonra o kadar emek verdim bak o kadar uğraştım ne olur biliyor musun sonuçta benim tanıştırdığım kişilerle 7/24 bir arada benim yüzüme dahi bakmıyor kapıda görse selam dahi vermiyor görüp göremezlikten geliyor yolunu değiştiriyor o hale geldi uzun lafın kısası kimseye iyilik yapmayacaksın kendine güvenmeyense o kadar çocuğu da yani yapmasaymış

Senin komşunda baya değişikmiş. Bu insanları anlamıyorum herkesten uzak olmak en iyisi 

önce (1,349 puan) tarafından

Evet gerçekten insanlar çok tuhaf gerçekten anormal yani ben çözemiyorum bende onn gibi yapıyorum gerek yok 

Hakkımızda hayırlı diyelim 

+1 oy
önce (352 puan) tarafından

Herşeyden önce o sorumluluğu almam ben. Bişey olsa senden bilecekler. Uğraşıp durursun mahkemelerde

Haklısın canım millet kendine bakmaz da sorumlusu ben olurum 

+1 oy
önce (7,872 puan) tarafından

Eşim emanet çocuk bakmama izin vermiyor de çık işin içinden . Haberlerde kadın komşusuna çocuğu emanet edip ise gidiyorms çocuğun boğazına zeytin çekirdeği kaçmış ölmüş. Kadın komşusunu suçluyordu çocuğumun ölümüne sebep oldu diye. Kimseyi kiramam derken başına iş alırsın haberin olsun 

Onu da denedim bişey olmaz dedi. 

Eşimle senin için kötü olmak istemiyorum diyemiyorsunuz ?  Ne demek bir şey olmaz tabi sana olmaz ama bana olacak olur deseydin 

O an sadece kendini düşünüyor sanırım. Uzun zamandır müsait değilim diyorum ama her gün arıyor 

Açma canım kendine saygın yok mu yapmak istemediğin bir şeyi bile bile niye yapıyorsun? Dün bana kaynanam nereye gittin evde değildin bir şey de demedin yazmış hesap sorar gibi . Tavrı hoşuma gitmediği için cevap bile vermedim arasa acmazdim o anlık sinirle . Sende açma umursama bir süre 

En iyisi o galiba. Teşekkür ederim 🥰 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 516 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 875 göst.
4 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 978 göst.
20 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Arzukamacı (124 puan) tarafından soruldu