+2 oy
1,046 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,437 puan) tarafından

19 yaşındaki kuzenim evleneceğim diye tutturmuş. Evlenecegi çocuk da 21 yaşında kuryelik yapıyormuş kuryeligi bırakıp müdür olacağım falan demiş ama yaşında da bayağı küçük teyzem ne yapacağımı şaşırdım diyor. Çocukla ayri annesiyle ayri tanışmış teyzem yorum yapamıyorum diyor ama onlar da erken aslinda falan diyormuş. Çocuğun babası sürekli para istiyormuş en son kavga etmişler çocuk ayri yaşamaya başlayacakmış falan burayı da niye söyledim bilmiyorum. Esya almaya başlamışlar bile tencere tabak beyaz eşya falan. Teyzem bana soruyor ne yapsam diye en fazla fikrini söyleyebilirsin eğer destek olmazsan bu sefer kaçar gider falan dedim ama kendi 19 yaşımı düşünüyorum o zamanki fikrimle evlensem şimdi bosanirdim 

55 Cevaplar

0 oy
önce (3,400 puan) tarafından

20 yaşında evlendim,bazen diyorum keşke bu kadar erken evlenmeseydim, şimdiki aklım o zaman olsaydı kesin evlenmezdim

-Reklam-
0 oy
önce (5,795 puan) tarafından

19 yaşında dershaneye gidiyorum üni okumak icin bana gore cok erken bir yaş evlilik icin evliligin yükü ağır sorumluluk cok fazla cocukda olunca sorumlulukta artıyor kaldirabilcek bir olgunluktaysa bilemem tabi ama bazilari herseyi o yasta toz pembe göruyor

önce (2,437 puan) tarafından

Ailesi istediğin üniversitede istediğin bölümü oku yeterli oku dedi ama o evlenmeyi seçiyor 

0 oy
önce (77 puan) tarafından

18 de evlendim derdim neydi bilmiyorum o evliliğim bitti ama 21 yaşında tekrar evlendim bir yıla yakın sürdü geri boşanmıştım şimdi de 1.5 senelik evliyim keşke laf anlasa evlenmese 

Malesef hiçbir dinlemiyor bile 

0 oy
önce (1,049 puan) tarafından

Eşimle 19 yaşımdayken tanıştım 24 yaşındayken evlendim şu an 27 yaşındayım bazen hâlâ biraz daha mı gezip tozsaydık sevgili nişanlı kalsaydık diyorum mesela. 2 çocuğumuz var haliyle çocuklar olunca ilgi alaka herşey çocukların üstüne oluyor 5 sene gözümün içine bakan adamla bazen yüz yüze bakamıyoruz koşturmacadan üzülüyorum böyle olunca millet 1 sene bile konuşmadığı tanımadığı biriyle evlenicem dedi mi öcü görmüş gibi bakıyorum yüzlerine yalan yok. Çok pişman olur kuzeniniz herşey karşıdakinin he demesiyle olsa keşke ama olmuyor. Bugün benim aileme gitmeyiz sen istemezsen diyen yarın senin ailene de gidilmicek der. Bugün ailesini beğenmeyen yarın en iyisi benim ailem demeye başlar bu çok görülen bişey. Başında herşey için olumlu konuşulur köprüyü geçene kadar iyi düşünsün derim. Nişanlı kalsınlar biraz annesi benim nişan hayalim var senin için falan desin biraz üsteleyip vicdan yaptırsın hayır demiyorum kararına ama sende bana saygı duy nişanın olsun biraz bekle en güzelinden düğün yapalım falan deyip ikna etsinler belki kendi bırakır bişeyde anlaşamayınca. İlerde ayrılmaktansa bi yuva yıkıp arkasından boşandı denmesindense nişan attı derler hiç değilse 

Bzi de konuştuk acele etmenize gerek yok tamam yine evlenin ama bir emin olun dedik baskalarini örnek gösteriyor bak onlar su kadar yıl konuştu bosandilar bak şunlar hemen evlendi hiçbir sorunları yok vs vs keşke sizlerle konusturabilsem 

0 oy
önce tarafından

erken evlenip de 20 sene sonra iyi ki evlenmişim diyeni duymadım ben. 3 - 5 sene canım cicim vs. sonrası pişmanlık. 

Keşke bu yazdıklarınızı o da okusa ama hiç anlayacak durumda degil

önce tarafından

kendi 20li yaşlarımı düşünüyorum da eşimle ben de o yaşta tanıştım ama sevgili olduk, okul bitsin il bulalım falan dedik. gözümüz kör olmadı aşktan

Normal olanı bu sevgilisine kimse karışmıyor tabi ki de tabiatimiz gereği hoşlanıyoruz tanışıyoruz doğru zamanda evleniyorz

0 oy
önce (1,051 puan) tarafından

18 yaşında evlendin şimdiki aklım olsa evlenmezdim yada evlensem asla gurbette olan biriyle evlenmezdim 9 aydır kardeşlerimi görmüyorum bundan 40 gun once dogum yaptım 2 hafta once annem bacam tek geldi zor ya gurbet bayram geliyor hic bayram olup olmadığınj bilmiyorum

Çok aile düşkünü bir kız değil aslında gurbette de olsa çok sorun yaşayacağını sanmıyorum ama ailesine yakin olavak

önce (1,051 puan) tarafından

Keşke biraz daha olgunlaşsa gercekten 18 yaşında herşey omuzlarına yükleniyor kendi evinde temizlik yapmaya bilir yemek yapmaya bilir ama evlenince oyle degil mecbur herşey alışıyorsun bir süre sonra cunku kendin yaşıyorum cok sukur kotu evliliğim yok şuan 2 evlat var ama zor gercekten temizlik akşam yemeği cocuklar ile ilgilen akşam oluyır Allah razı olsun kaynanam oruc tur 3 kere davet etti sırf bebeğim kucuk yoruluyorum diye  gurbette zor mesela ailen olsa bir kız kardeş yanına gelse bazen yinede kendin vakit ayırırsın rahat olursun bazen  yakın olsa elinden tutarlar ozmn 

0 oy
önce (559 puan) tarafından

Eli kalem tutacak yaşta evlenmek nedir acelesi neymiş

Gec yaşta evlenince mutluluk garanti mi oluyormuşmuş 

Ben mutluluktan bahsetmedim genç yaşta okuyup meslek sahibi olmaktan bahsetmiştim ama anlayana .  18 19 yaşında evlenip çocuk sahibi olanlara bir bak %98 i erken neden evlendimki diye dağlara taşlara vuruyorlar kafalarını . Her şey zamanında güzel 22 yaşından önce evlenmek bana göre erken eli kalem tutacak okunacak meslek sahibi edilinicek yaş . Hayatımızı garanti altına almamız lazım ne kadarda ölüceğimixi bilsekte 

Ben bunların hepsnin farkındayım ve söylüyoruz zaten ama onların çok jmurunda değil su an hiç ayaklari yere basmıyor. En çok bizi üzen de bu olgun bir şekilde bu kararı verdiklerini düşünmüyoruz havalarda uçarak bu kararı veriyorlar 

Evet öyle oluyor canm . Sen bana geç yaşta evlenince mutluluk garantimi oluyormuş yazmışsn ya ona itafen yazdım ben snaa . Ömür boyu hiç mutluda olmaya biliriz hayattan ama hayatta tutunabilmemiz için çalışmamız lazım para lazım çünkü bu yüzdende insanların 23 yaşından sonra mesleğini eline almış ayakları yere basarak evlenmeleri bana mantıklı gelen . Hayatın şuan laylaylomunda çok pişman olucak

Ya varya öyle aile için her gün dua eden insanlar var istediğin unife istedigin bölümde oku yeterki dn azindan üniversiteyi okumuş ol diyor ailesi o ben çalışı calisicam diyor. 

Allah yardımcınız olsun cnm 

0 oy
önce (3,169 puan) tarafından

Beeennn✋✋ 19 da evlendim tabiki çok zor iğrenç günler geçirdik ama beraber geçirdik yani . Hiç keşke demedim rabbimde dedirtmesin . Yolumuza çıkan bütün taşları beraber kaldırdık. Yaştan ziyade önemli olan problemler karşısında gösterdiğiniz olgunluk . 

İnşallah o olgunluğu gosterebilrler

önce (3,169 puan) tarafından

İnşallah herkesi şaşırtabilirler . Bizde dışarıdan bakıldığında eğlenceli vurdumduymaz daha küçük duruyorduk herkes yapamazsınız falan diyodu çok değil 4 5 ay sonra maşallah hiç beklemiyoduk sizden ne güzel aile oldunuz diye yüzümüze söylediler 

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Kız için pek sorun olmaz da erkegin yaşı küçük olunca sorumluluklarını bilmiyorlar maalesef 

İkisi de dayaklık 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

19 yaşımda evlenm 3 ay sonra 20ye girdim, isteme falan oldu sonra üniversiteye gidiyorum diye annem vazgecti okulunu bitir önce dedi.. eşimde bunu duyunca direkt kaçırdı beni benim bile haberim yokken.. şuan 5 yıllık evliyiz zamanı geri alma şansım yine eşimle tanışırdım mükemmel bir eş çok şükür.. ama şöyle bişey var benim eşim benden 6 yaş büyük ve kendi isi var, tüm sorumluluklarını bilen biri, senin kuzeninin sevgilisi biraz küçük gibi geldi sorumluluk kaldırabilir mi bilmiyorum inşallah pişman olmaz, 

İşte biz de kaçarlar ederler bir hata yaparlar diye çekiniyoruz en azindan böyle her şeyi ailesi biliyor 

0 oy
önce (232 puan) tarafından

Bende 19 yaşında evlendim şu an 25 yaşındayım. Pişman mıyım desem evet hayatın en güzel yıllarını boşa gerçirdim. Ben kaçarak evlendim en ufak birşeyde annem arkamda ama babam değil. Sen seçtin bu yolu bu hayatı der hep yüzüme vurur geçinmeye bak der. Asıl önemli olan doğru insanı bulmak. Ben maslesefki doğru insanı bulamadım. Eşimden yana iyi güzel hoştur herşeyi alır yspsr gezdirir kızlarını el üstünde tutar ama annesi babası yaşanacak bir insan değiller malesef. Bu genç yaşımda herşeyde soğuttular beni

Bizimkiler arkasinda durur ama bu iyi mi olur kotu mu olur bilmiyorum. En ufak zorlukta eşyasını toplayıp done de bilir 

0 oy
önce (91 puan) tarafından

21 yaşında evlendim bende. Çok şükür bin şükür maşallah diyelim güzel bir evliliğimiz var 2 tane de evladımız var. Ama yaş olarak çok küçük olduğunu düşünüyorum en azından 26-27 civarı olabilirdi. Üniversiteden mezun oldum evlendim. Sınava çalışamadim. Evlilikti çocuktu derken ona vakit kalmadı. Aslında şöyle düşünüyorum da hem evli hemde çocuk sahibi olup ders çalışanlar sınava girip atananlar var inşallah bir gün banada nasip olur. Velhasıl kelam 19 yaş evlilik için çok küçük bir yaş bence.

Bizce de küçük en azindan okusalardi 

0 oy
önce (8,345 puan) tarafından

Vllh cnm 17 yaşında evlendim mutluyum çok şükür eşim 22 yaşındaydı mutluyuz hiçbir sorun yaşamıyoruz anlaşma olsun olgunluk olsun 

Maşallah maşallah inşallah bizimkiler de böyle diyebilir

önce (8,345 puan) tarafından

İnşallah cnm inşallah aslında birazda ortama bağlı biz çok erken atıldık böyle ortamlara o yüzden pek zirlanmadik 6 yıl olacak evliliğimiz 3 te çocuğumuz var çok şükür 

0 oy
önce (447 puan) tarafından

18 yasinda evlendim 7 yildir evliyim.esimi seviyorum ama eslerle birlikte ister istemez ailesiylede evleniyormusuz.beni en cok bu yipratdi.cok cok zor sabirsiz dirdirci her enerjili gunumun icine eden bir kaynanam var.ama hic bir sey hayal etdiyim gibi toz pembe degilmis.cok cok zormus.bazen hayatdan evlilikden o kadar yorulutorum ki evlatlarima da iyi bir anne olamadigimi dusunuyor ve bir tarafdanda boyle yipratiyorum kendimi.keske sihirli bi deyneyim olsaydi da erken evlenmek isteyen kizlarin fikirlerini deyisdire bilssem.belki seviyorlar belki gercek aski bulmuslar ama erken olmasin en azindan her genc kiz hayatini yasasin hayallerini gerceklesdirsin sonra......

Iki tarafta ailesine çok bağlı değil ama yine de ne olursa olsun evlilik zor 

0 oy
önce (10,828 puan) tarafından

Biz evlendiğimizde eşim 21 yaşındaydı, 10 senelik evliyiz. 

Söyleyeceklerim bu kadar 😂

Uuu maşallah maşallah 

0 oy
önce (1,408 puan) tarafından

O yaşta evlenip pişman olmamak elde değil. Severek evlendigin halde keşke evlenmeseydim diyorum. Yazık 19 yaş. Neden böyle sorumluluğun altına giriyor ki?

Dayak istiyor 

0 oy
önce (9,112 puan) tarafından

18 evlendim severek evlendim ben

Allah mutlu etsin 

0 oy
önce (81 puan) tarafından

Aynı hatayı yaptım daha önce ailem izin vermedi kaçtım yoklukta da yanında durdum sokakta da kaldık ama sonuç boşandık sizi şuan dinlemez ona yapabilceginiz tek iylik korunma yöntemini anlatmak olur çocuklu hayatın zorluğunu anlatmak hatta bi çocukla yaşatmak olur en azından boşansalarda çocuk ortada kalmamış olur ciddi düşünürlerse iyi giderse ilerleyen zamanda yaparsınız de

Aman sakın çocuk yapma diyebilirim en fazla oturup nasıl korunacağını da anlatamam malesef 

0 oy
önce (1,095 puan) tarafından

Ailelere iş düşüyor oglanin ailesiyle özel gorussunler anne açık açık soylesin uzatabildikleri kadar uzatsinlar bence cok mutlu bile olacak olsalar bu kadar erken hiic gerek yok

Oğlanın ailesi de istemiyor zaten ama sormuyorlar evlenelim mi diye biz evleneceğiz siz ister yanımızda olun ister olmayın diyorlar 

önce (1,095 puan) tarafından

Cok zor ya insallah vazgecerler kendileri

0 oy
önce (229 puan) tarafından

Burada 19 yaşında evlenip mutlu olanlara hiç bakmayın derim. iki yıldır evlidir mutludur, beş yıldır evlidir mutludur. Okuyup, eline bir meslek almayan her kadın günün birinde eyvah der, buna eminim. Bahsettiğiniz genç annesini dinlemiyordur muhtemelen. Annesi araya başka insanlar soksun. Şöyle 25-30 civarında kariyer sahibi ( hemşire, öğretmen vs ) biriyle sohbet etsin, ikna etmeye çalışsınlar. Kesinlikle 19 yaş çok erken , kesinlikle günün birinde pişman olur. 

Hiç kimseyi dinlemiyor evlenince de okuluma devam ederim diyor okuyanlar çok mu mutlu diyor çalıştığım yerdekilerin çoğu üniversite mezunu benimle aynı işi yapıyorlar diyor geç evlenince mutlu olmak garanti mi oluyor diyor 2 sene beklesem her şeyin güzel olacağının garantisi mi var diyor vs vs yani biz bu işin önüne geçemiyoruz söylememiz gereken her şeyi ailesi akrabaları olarak söyledik şu an yanında olma kismindayiz

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 811 göst.
21 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,369 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Tugba1234567 (1,254 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 303 göst.
5 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Kirazebru (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 459 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,583 soru

23,622,857 cevap

306,918 kullanıcı

...