0 oy
82 göst.
Diğer kategorisinde (360 puan) tarafından

Kızlar muhallebi tatlı yaptım yarın mısafırım var bıraz cıvık dolaba koysam yarına kadar sert olur mu of ya döksem yazık olcak

4 Cevaplar

0 oy
(1,534 puan) tarafından

Ben taş gibi olmasın diye bir tık cıvık yapıyorum hep cnm katilasiyor 

-Reklam-
0 oy
(11,066 puan) tarafından

Soğuyunca katılaşır zaten. Çok cıvıksa biraz daha kaynat

0 oy
(1,932 puan) tarafından

Evet, normalde dolaba girince biraz daha kıvam alır. Ama baktınız çok cıvık, atmak da istemiyorsunuz;

İçine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Farklı tat olur. 

Bisküvi, ceviz ufalayıp karışırabilirsiniz. 

Olmadı ayrı bir kapta azıcık nişasta ve suyu karışıktıp, muhallebiye ekleyebilirsiniz. Altını kısık ateşte açarsınız yanmaması için. Ama bunu muhallebiyi şuan yaptıysanız iyi olur. Diğer türlü tüm gün bekleyen muhallebi için çok olmaz sanırım. 

0 oy
(317 puan) tarafından

Dolapta bekletin olmazsa krem şanti dökun öyle deneyin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 66 göst.
20 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
9 cevap 433 göst.
19 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (8,389 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,442,366 soru

23,706,214 cevap

311,958 kullanıcı

...