Kızlar muhallebi tatlı yaptım yarın mısafırım var bıraz cıvık dolaba koysam yarına kadar sert olur mu of ya döksem yazık olcak
Ben taş gibi olmasın diye bir tık cıvık yapıyorum hep cnm katilasiyor
Soğuyunca katılaşır zaten. Çok cıvıksa biraz daha kaynat
Evet, normalde dolaba girince biraz daha kıvam alır. Ama baktınız çok cıvık, atmak da istemiyorsunuz;
İçine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Farklı tat olur.
Bisküvi, ceviz ufalayıp karışırabilirsiniz.
Olmadı ayrı bir kapta azıcık nişasta ve suyu karışıktıp, muhallebiye ekleyebilirsiniz. Altını kısık ateşte açarsınız yanmaması için. Ama bunu muhallebiyi şuan yaptıysanız iyi olur. Diğer türlü tüm gün bekleyen muhallebi için çok olmaz sanırım.
Dolapta bekletin olmazsa krem şanti dökun öyle deneyin
1,486,950 soru
24,308,525 cevap
344,583 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın