0 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (363 puan) tarafından

Kızlar muhallebi tatlı yaptım yarın mısafırım var bıraz cıvık dolaba koysam yarına kadar sert olur mu of ya döksem yazık olcak

4 Cevaplar

0 oy
(1,534 puan) tarafından

Ben taş gibi olmasın diye bir tık cıvık yapıyorum hep cnm katilasiyor 

-Reklam-
0 oy
(11,222 puan) tarafından

Soğuyunca katılaşır zaten. Çok cıvıksa biraz daha kaynat

0 oy
(2,210 puan) tarafından

Evet, normalde dolaba girince biraz daha kıvam alır. Ama baktınız çok cıvık, atmak da istemiyorsunuz;

İçine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Farklı tat olur. 

Bisküvi, ceviz ufalayıp karışırabilirsiniz. 

Olmadı ayrı bir kapta azıcık nişasta ve suyu karışıktıp, muhallebiye ekleyebilirsiniz. Altını kısık ateşte açarsınız yanmaması için. Ama bunu muhallebiyi şuan yaptıysanız iyi olur. Diğer türlü tüm gün bekleyen muhallebi için çok olmaz sanırım. 

0 oy
(335 puan) tarafından

Dolapta bekletin olmazsa krem şanti dökun öyle deneyin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 122 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 68 göst.
20 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (621 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
9 cevap 450 göst.
19 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (8,460 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,446,723 soru

23,765,290 cevap

315,645 kullanıcı

...