0 oy
85 göst.
Diğer kategorisinde (361 puan) tarafından

Kızlar muhallebi tatlı yaptım yarın mısafırım var bıraz cıvık dolaba koysam yarına kadar sert olur mu of ya döksem yazık olcak

4 Cevaplar

0 oy
(1,534 puan) tarafından

Ben taş gibi olmasın diye bir tık cıvık yapıyorum hep cnm katilasiyor 

-Reklam-
0 oy
(11,117 puan) tarafından

Soğuyunca katılaşır zaten. Çok cıvıksa biraz daha kaynat

0 oy
(2,003 puan) tarafından

Evet, normalde dolaba girince biraz daha kıvam alır. Ama baktınız çok cıvık, atmak da istemiyorsunuz;

İçine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Farklı tat olur. 

Bisküvi, ceviz ufalayıp karışırabilirsiniz. 

Olmadı ayrı bir kapta azıcık nişasta ve suyu karışıktıp, muhallebiye ekleyebilirsiniz. Altını kısık ateşte açarsınız yanmaması için. Ama bunu muhallebiyi şuan yaptıysanız iyi olur. Diğer türlü tüm gün bekleyen muhallebi için çok olmaz sanırım. 

0 oy
(322 puan) tarafından

Dolapta bekletin olmazsa krem şanti dökun öyle deneyin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 67 göst.
20 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (621 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
0 oy
9 cevap 445 göst.
19 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (8,424 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,444,274 soru

23,731,598 cevap

313,551 kullanıcı

...