+3 oy
231 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (370 puan) tarafından

2.bucuk yasundaki kizim hep abur cubur istiyor agliyor.sadece yemeklerde sucuk seviyor. 3.4 öğün sucuk qrtik ben bıktım sucuktan.sizler ne veriyorsunuz  11 kiloya düşmüş ne yapacağımı şaşırdım.

10 Cevaplar

+4 oy
(5,513 puan) tarafından

Almıyorum aç kalınca paşa paşa yiyor. Anne yüreği aç kalmasın diye sürekli sucuk verirseniz oda bunu kullanır maalesef aynı hatayı bende yaptım artık yapmıyorum.

(18,305 puan) tarafından
+1

Tam benlik hareket ay aç kalır aman kıyamıyorum diyenleri bi türlü anlamiyorum ilerde şu veya bu nedenle anne baba yanında olmayınca kimse çocugu pıspıslamayacak kimse ona alternatif sunmayacak kreşe okula başladıgında bu yemek seçiciliği onu çok zorlayacak bunu kimse düşünmüyor Maalesef

(5,513 puan) tarafından

Aynen öyle ne kadar üstüne düşersek o kadar da yemiyorlar maalesef ki 

-Reklam-
+4 oy
(822 puan) tarafından

Benim oğlumda abur çubuk sever . Eve almamaya dikkat ediyorum markete çıkınca da evde var diyorum eve gelinceye kadar unutuyor vermemeye gayret ediyorum . Yemekten önce isterse hayır yemeğini yedikten sonra diyorum . Benim oğlum da çok seçici oldu hiç böyle bir çocuk değildi bilmiyorum valla mesela geçen teyzem geldiğinde etli ekmek getirdi Konya dan onu yemedi sevmedi bugün BİM’den mini pideleri varya kıymalı onu aldım onu yedi anlamakta güçlük çekiyorum 😂

(822 puan) tarafından

Birde aç bırakacaksın yani olanı yiyecek sucuk yiyor siye sucuk vermeyeceksin aç olunca gözleri görmüyor önüne geleni yiyor yani ben öyle yapıyorum zalim anayım çocuğumu aç bırakıyorum 😂

(5,513 puan) tarafından

Bende zalım anayım bacıı 😂

(822 puan) tarafından

Ah biz ah ndnsnns

+3 oy
(46 puan) tarafından

Evde abur cubur olmayınca nasıl yiyecek saklıyorum haftada iki en fazla üç kere oda akşam yemeğinden sonra yatmaya yakın veririm abur cubura karşıyım gittiğim evlerde de dikkat eder misiniz diye söylerim şimdiye kadar kimse beni geri çevirmedi

(370 puan) tarafından

Bizde Dede alıp getirir eşimle kızıyoruz ama gene aynı şey 

(46 puan) tarafından

Alıp suratına at ben bu konuda çok katiyim 

(370 puan) tarafından

Eşimin babasına nasıl oyle yapayım.kotu bi insanda degil

(46 puan) tarafından

Sen katı davranmadgin sürece çocuğun öyle olacak

+3 oy
(5,999 puan) tarafından

Sucuk cok nadir yer benim ki kek delisi anne kek haftada bir yaparim ama sartli veririm kahvaltini yersen veririm derim arkasindan yer oglen corbani yersen derim benimkide muz salatalik delisi gecen hafta 1 kg muzu iki gunde yedi bu hafta sakladim gunde iki tane veriyorum 

(1,135 puan) tarafından

Kabız oldu ya benimki öyle  😀😃 lağman yaptım muz yüzünden mahvoldu sıpa şimdi yiyor ikinciyi de istiyor bu son daha yok diyor kendince aldi dersini tbi  😀

(5,999 puan) tarafından

Ders olmustur canim ona bize dokunmuyor zaten antibiyotikten ishaldi biraz belki ondan dokunmamistir senin ki baska meyve yiyor mu benim oglan muzdan baska meyve yemiyor bende zorlamiyorum artık 

(1,135 puan) tarafından

Yiyor cokcsukur bu ara çilege düştü 

+3 oy
(18,305 puan) tarafından

Bu zamana kadar bi kere bile abur cubur vermedim yanında yemedik eve sokmadık çevremi bu konuda çok sert bi şekilde uyardım kimse cesaret edemiyor vermeye en başından alıştırmamanız gerekiyor yemek yememeye gelince aç kalınca kuzu kuzu yiyor alternatif sunulmayan aç kalan çocuk önüne konanı silip süpürür yok kıyamıyorum yok aç kalmasın vs dersen bu zaafını hep kullanır zaten ne kadar aç kalabilir ki en fazla 1 2 gün 3.günü önüne konanı paşa paşa yiyecek başka çaresi yok çünkü

(370 puan) tarafından

Çok doğru canım bu aralar baya iştahı kesilmiş

+1 oy
(330 puan) tarafından

Bence eve sucuk alma sucuk yok de mecbur başka bir şey yer benim de kızım 3 yaşında 12 kg valla verem oldum artık

(370 puan) tarafından

Artık ne yapacağımı sasirdim

+1 oy
(337 puan) tarafından

İlk iki oğlumda biraz ayrı kalmıştık babası hep hazır vermişti ozamanlar neyse eve geldim hep market eşyası hep hazır istediler bı hafta çok uğraştım ev yemeği yemediler bende iki gün içim yana yana yemek vermedim valla iki gün sonunda gece eşim kaldirdiki biri salatalikla ekmek yiyo digeride ona bakıyor sonra anladılar ki aglasalarda vermiyorum canım şuan biri 15 biri 14 yaşında önlerine ne gelse çok şükür der yerler sende sucuk hele verme biraz aç kaldimi bak nasıl yiyecek

(370 puan) tarafından

Aynen artık eve almayacam.i nsallah  düzelir.

(337 puan) tarafından

Sabırlı ol ve bırak aç kalsın bide ona bjnu bulamayanlar var de her yemekte benim büyük oğlum çabuk yiyin bunu bulamayanlar var der gülerek öyle oturur sofraya🙂

+1 oy
(252 puan) tarafından

Biz almasak da ya babanne ya dede alıyo veriyorlar sinir oluyorum. Almayın dedim kaç kere. Anlamıyorlar. Onları vereceğine adam gibi kek poğaça pasta falan yap dimi. Hazır şeyler hep. Bilmiyorlar ki oğlumu zehirliyorlar. Sert yapsam da olmuyor, kaç kez dedim ben abur cubur vermiyorum diye umurlarında değil...

(370 puan) tarafından

Ewt anlamıyorlar  ki iyilik yaptıklarını düşünüyorlar. Eşimde kendisi kızıyor almayın diye 

(252 puan) tarafından

Valla benim eşim de çok kızıyor ama dinlemiyorlar ya daha ne diyelim bilmiyorum. Bide kayınvalidem yemek yedi mi yediyse çikolata şeker vercem diyo. Bişey yemedi anne diyorum oğlum duyuyo bu sefer babanne şeker ver diye tutturuyor. Moralim bozuluyor o an... Zaten zar zor yiyen bi çocuk, onlar sıkıntısını çekmiyor ben çekiyorum bütün gün. Her şeyin hazırını ver gitsin uğraşmıyor çocuğuma bi kek yapıyım diye. çok püsür bi kayınvalidem var sağolsun 🙈

0 oy
(1,135 puan) tarafından

Tablonun bu olacağını baştan tahmin ettim ta hamileyken 😀. Oyuzden çubuk kraker ve cizi bisküvi dışında abur cubur yemedi tanistirmadim ha bide tuvalet eğitimi döneminde tadelle cikolata ödül olarak onuda bıçakla minik minik keserek verdim . Diğer abur cuburlardan haberi yok biskuvinij bisküvi olduğunu biliyor ama ben ona daha masaya getirmeden oğlum şimdi bisküvi get8rcem ve o ilacli diyorum yersen hasta olursun bize verildi diyorum elini bile uzatmiyor sen sana verilen abur cuburu yiyebilirsin diyorum tamam diyor.  Bazen alası geliyor ilaçlı oğlum hasta olmak istersen al tercih senin diyorum eline uzatıyorum yok anne diyor  . Bu arada benimde oğlum 2 buçuk yaşında. Tadelleeyi de ara ara eğitim döneminde verdim ve aileyle yaşıyoruz bu bizim sirrimiz tamam mı oğlum dedim babaanne Dede bilmicwk anne baba sen dedim gecen babaannesi sordu ödül ney diye bana baktı ama söylemedi bilirseler ipin ucunu kaçırırlar hergun 1 çikolata bisküvi dayarlar çocuğa yok doğru değil daha yaşı var. 5ten önce olmaz dişlerde beyinde mide de hapı yutar. Şimdi ciziden çubuk krakerden bikti çok şükür:)) daha istemiyor. Evde sütlü tatlılar yapıyorum kek yada. Onda da seker hazır qmq napalim okadsrda engelleyememki bal konmaz bal belirli isilarda yapısal bozulmalara uğruyor ayni zamanda kimyasal içerik olarak yararsız hal alıyor oyuzden yararı olamayacağı için gerek de yok . 

Size önerim biraz gaddar olun birakk8n ağlasın sonradan siz aglaayacaginiza bırakın 2 saat o ağlasın aç kalsın paşa paşa yicek ki onu bide şu var hayırla dik gitmemesi gerektiğini öğrenmeli bu konuda da her konuda da yoksa doyumsuz olur heranlamda sağlıksız olur . Hayır diceksiniz bağırmadan ben nedersem o diceksiniz. Vermeyin yazık gerçekten sucuklu mi doğdu ki sucuksuz yasayamasin canım. 

Bide şu var ben mesela oglumum patates kızartması olan masada ağzına ilk ve tek koyacağı şeyin o olduğuna eminim bugün annem yumurta haslamis koymuş domates salatalık zeytin tabak yapmış bana oğlum masada gördü bi bahane hemen aldım masada n içinde böcek var oğlum yenisini kizartayim dedim aglicakti yoksa aldım koydum mutfaga önce yumurta yedirdim biraz domates salatalık yedi tamam şimdi patates gelsin dedim masaya gelecekse mümkün olduğunca doymaya yakın gelsin yoksa o çocuk ona yönelir. 

Uzun oldu kusura bakma. 

(370 puan) tarafından

Sevgicim çok güzel yazmışsın bende değişik bi Dede var dayanmaz alır eşimle baya kızıyoruz ama hergun alıp getiriyor. Ondan artık yemek yemiyor. 

(1,135 puan) tarafından

Kız bizim Dede de aynı geçen ebebege gittik dedesi bayramlık alalım dedi daha kapıdan girmeden babaannesi gil8n yanında tembihledim tamam anneciğim dedi aldi tuttu elinden götürdü oyuncakların orays kesin alıyım mı dedi çocuğa cocuk orda devreleri yaktı küçük bi arabayla zor paçayı sıyırdım bidecgelmis suçu oğluma atıyor cocuk istedi diyor ee sorarsan tabu ister. Melikemiydi kız adın buarada ❤️

Onun için Dede getirirse al verme koy biyere dedeye ısrarla soyle dr yasakladı de değerleri düşmüş de 

(370 puan) tarafından

Ewt canım melike ismim .Artık derim doktor yasakladı.esimd3 bu konuda çok katı kızıyor babasına 

(1,135 puan) tarafından

De ki gece ateslendi acile götürdük kusuyordu dr abur cubur yemesin dedi kan değerlerini yerlebir etmiş karaciğer değerleri özellikle yükselmiş dedi abur cubur işlenmiş gıda kızartma yağlı paketli gıda uzak durulsun m7tlaka yoksa karaciğer yağlanması ile devam eder Organ yetmezliğine sebep olur diyin korksun lar 

Farkındayım çok ürpertici oldu bu ama devam ederse organı gerçekten yıllar sonra bi gün sıkıntı yaşayacak. Allah korusun önce Allaha sonra bize emanetler bazen bu ağızla konuşmak gerekir büyüklere korkarsalar azcık dururlar

0 oy
(1,158 puan) tarafından

Sucuğu ben yemiyorum anam çocuğa hayatta vermem. Hatta sanırım benimki sucuğun tadını bilmiyor. Sosis salan falan da :D yavrum ven hiç vermedim. O yüzden tadını bilmediği için hiç istemiyor. Abur cubur olarak da işte meyve veriyorum, çiğ kuruyemiş veriyorum, hurma vs veriyorum. 

(370 puan) tarafından

Benim kızım yemiyor bisey en iyisi doktora goturp iştah şurubu yazsin.

önce (1,158 puan) tarafından

Beslenme terapistleri var ona götürün. Ve eve sokmayın hiçbir sağlıksız gıdayı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
14 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayseguler (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
28 cevap 579 göst.
29 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy