+3 oy
462 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (1,463 puan) tarafından

Yarin aksam bebek görmek icin arkadaslarimiz gelecek erkek kadın da ortak arkadisimizdi eşimle ikimizin..

Onların bebekleri olunca gittiğimizde önümüze sadece sade kahve ve 1 tane çikolata koymuştu hatta eşi nescafe yaparmisin demisti duymamazlıktan gelmisti kocasi yaptı eşime kahveyi..

Simdi bunlar gelince içimden birsey yapmak yada almak gelmiyor ki ben asla boş ikram veren biri değilimdir..

Ama karşılık vermeyi çok severimde utanıp ta bir kahve çıkarmak ayıbım geliyor..

Siz olsanız napardiniz evde birsey yaparmiydiniz yada hazır birseylermi alırdınız yoksa kahve yetermi 😂

Not: bazı arkadaşlar kadin lahusa demis kızlar ben neyim daha bebegim 3 aya girmedi 😂😂

25 Cevaplar

+3 oy
(6,133 puan) tarafından

En İyi Cevap

Seni cok iyi anliyorum. Lohusalik ,yeni bebek bilmem ne. Hazir tatli -tuzlu kurabiye alip cay ile ikram edebilirlerdi. Bunu kadin dusunmese bile esi dusunebilirdi. Cay yapmak kahve yapmaktan daha kolay. 

Sende onlar gelince bi cay bi tatli yap yeterli. 

-Reklam-
+8 oy
(5,068 puan) tarafından

Ay lohusa kadından ne bekliyorsunuz bence sizin buna takılmanız daha ayıp. Sen güçlü geçirirsin hazırlığın vardır yapar koyarsın. Benim çevremde de vardı çabuk toparlanan anneler ama ben hem psikolojik hem de fiziksel olarak toparlanamadım maalesef. Gelenlere Çay ve lokum ikram ettim sadece onu da kalkıp ben koyduğumu hatırlamıyorum ya eşim ya da kendileri koymuştur. Değil kek yapmak kahvaltımı sadece peynir ekmekle yapıyordum. Hiçte utanmadım o psikolojiye giren anlar zaten girmeyip beni beğenmeyen de bi kek yapıp getirseydi memnun olurdum 😂

+5 oy
(4,437 puan) tarafından

Böyle şeylere takılma be bacım. Bana kim ne ikram etmiş etmemiş asla hesaplamam. Bence ayıp bir şey. Kendin diyorsun bebek görmeye gittik diye, lohusa kadın kendini zor doyuruyor ne misafir ağırlaması. 

Bizde de bebek görmeye 3. aydan sonra gelmeye başladı insanlar ama ben öyle yorgun alıyordum ki değil birini ağırlamak birisi bana ziyafet verse alıp yiyecek canım olmuyordu. Gelenleri de annemler ablamlar ağırladı sağ olsunlar. Bana kalsa ben de o güçsüzlükle en fazla çay kahve kek falan yapardım. Senin durumun daha iyidir, zindesindir kendine yakıştırdığını yap ama kadını da böyle ezme neticede misafir bulduğunu yer hele de lohusa evinde. Az çok takip ederim yorumlarını, mantıklı kadınsın bunlara takılma derim.

(307 puan) tarafından

ay indigonun yorumunu gorene kadar kriz gecirecektim ya arkadaslar kadin lohusa herkesin sureci farkli zaten bebek gorme adeti sacma sapan bi adet siz ne zaman gormeye gidiyorsunuz yanj bebek kac gunluk bilmiyorum ama en az 3 aylikken gorulmeli illaki gorulecekse siz gidince onume bisey koymadi derdindesiniz ama oraya bebek gormeye gidiyorsunuz ya hani illaki biseyler sokmak lazimsa bogaziniza yaninizda tatli goturun misal benim annem babam yok esim cok gec saatlere kadar calisiyordu yanimda haliyle bi destekcim de yoktu evimi *** goturur 3 gune bir dus alirsam dua ederdim siz gidiyorsunuz da o ani goruyosunuz sadece o kadin siz geleceksiniz diye evin temizligi kendi banyosu cocugun bakimi aksama yemek bilmem ne derken cani cikiyordur haliyle kocasi nescafe icirmek istediyse kalkip kendi yapsaymis zor degil toz kahveyi fincana dokmek ay yorumlar ve @Atlaskalbim sizin su yorumunuz beni hayrete dusurdu 

(307 puan) tarafından

ben misafir kabul etmedim 3 ay sonra gelen herkes de yaninda yiyecegini icecegini getirdi benden cay bile istemediler dusunun etrafimda iyi ki sizin gibi insanlar barindirmiyorum 

(4,437 puan) tarafından

Ben post sahibin yorumlarına denk geliyorum genelde tutarlı mantıklı ama bu konuda biraz empatiyi az tutmuş. Bebek görme bana da aşırı saçma geliyor. Yazık değil mi o kadına. Ben de ilk 3 ay almadım kimseyi, sonra gelenlerde de annem ablam el attı. Onlar olmasa da gelenlerin hiçbiri ikramımda kusur aramazdı. Öyle insanları hayatımda istemem gerçekten eksik olsunlar. Dediğim gibi post sahibi @Atlaskalbim de doğurmuştur daha güçlüdür daha zindedir ama herkes böyle olmayabilir.

Son olarak bebek görme ziyareti olmasa da ben kimsenin bana ne ikram ettiğinin hesabını yapmam. Şık değil. Muhabbetime bakarım, iyi niyete bakarım. Ayıp geliyor bana bakkal defteri tutar gibi çay ikram etti kahve ikram etti yok kek koymadı diye hesap yapmak...

(307 puan) tarafından

son olarak kismina zaten deginmiyorum bile gercekten cok ayip ve gereksiz zaten 

(7,177 puan) tarafından

@indigo ya katılıyorum. Lohusa insan kilo kaybı, kan kaybı, uykusuzluk her şey var. Bi kahve bile ikram etmişse sorgulamamak lazım yani. Ben lohusayken yemeğe gelmek istediler gelen misafirim benim evimde kendi yaptı yemeğini. Sen yorgunsurdur yemeği bi yaparız diye erkenden de geldiler. 

+4 oy
(6,523 puan) tarafından

Ben evime gelen birine asla kuru çay önüne koymam kırk yabancı bile olsa gereken şekilde ağırlarim sende o şekil agirla ki utansin

+3 oy
(6,389 puan) tarafından

Sen kendi usulince agirla ki karsindaki utansin bosver 

+3 oy
(1,096 puan) tarafından

Bacım madem bebek görmeye gittin lohusa kadına insan bir kek kurabiye falan yapar götürür yani normal bir zamanda olsa anlarım da lohusa kadının kimseye hizmet etmek zorunda değil yani lütfen biraz empati yap herkesin bebeği aynı olmuyor

(1,463 puan) tarafından

Kim hizmet bekledi hazır birsey ayıptan koyabilir bende lahusaydjm yeni 3 aylik benegim var kimseyi boş cevirmedim habersiz gelen bile olsa eşimi gönderdim aldırdım.yine önüne boş koymadım.. 

Demekki benim arkadaşımda sizin kafada😉

+2 oy
(1,847 puan) tarafından

Yaparım öyle bir ikram hazırlarım ki onu utandırırım

+2 oy
(1,169 puan) tarafından

Bence bı tatlı ve bir kurabiye yapmalisin. Tatlı - tuzlu şeklinde onlar utansın. Çok mu zor bişey yapmak ya kuru kuruya kahve ikram etmeleri çok ayıp olmuş

+2 oy
(17,989 puan) tarafından

Bende asla gelen misafiri ikramsiz bırakamam ya. En az bir kek çekirdek vs koyarım önüne çay yanına. Kahve yanına bazen bişey olmaz öylece veririm. Bazen bayram şekeri lokum vs varsa veririm 

(1,463 puan) tarafından

Mecbur yapacağım ama icimde sıfır istek var  kendin yapmasan bile hazır aldır eşine maddi olacakta iyiler hani olmasa derim

+2 oy
(691 puan) tarafından

İçin nasıl rahat edecekse. Benim içim rahat etmez yaparım yine bir şeyler. 

+2 oy
(150 puan) tarafından

Herkes gücünün yettiğini yapar.

Herkesin lohusaligi bir değildir 

(1,463 puan) tarafından

Kiz ne lahusasi ben gittiğimde bebek 3 aya girmişti erken gitmeyeyim diye 😂

+2 oy
(946 puan) tarafından

Sadece kahve vermek nıye ayıp olsun ki ne varsa onu koyarsınız evinizde dediğiniz gibi oda lohusa sizde kimi ağır geçirir kimi hafif atlatır şartlar neyı elverırse kısasa kısas yapmayın içinizden ne gelıyorsa doğru neyse o şekilde hareket edin derim karşılastırma yapmak vs hos olmaz

+2 oy
(608 puan) tarafından

Bazı insanlar misafir ağırlamayı sevmez evine kimse gelsin istemez belki oda istemiyordur belki uyksuuz kalmıştır hazır almaktan utanmış olabilirler 

Benim kolik bebeğim vardı uykusuzdum asla gece gündüz uyumazdi misafir gelecekti ö günde asla uyumadı misafire yemek yapamadım buzluktan poğaça börek sarma çıkarttım kek yaptım çay yaptım misafirin yanında bile oturamadim çünkü çok ağlıyordu bütün hizmeti eşim yapmak zorunda kaldı ne zamanki kızım uyudu ondan sonra oturabildim misafirin yanında 

Sen kendine yakışanı yap boşver onu dedihim gibi belki misfir sevmiyordur yapmayı bilmiyordur 

+1 oy
(1,414 puan) tarafından

Ben kendimi yormazdim illaki bisey koyacaksam hazır biseyler koyardim cay kahve güle güle 🤣

(1,463 puan) tarafından

Ders amaçlı olabilir 😂

(1,414 puan) tarafından

Yani ders vermek icin degilde icimden gelmezdi herhalde madem o sekilde agirlandin sende kendini yorma hic bence hazir biseyler koy gitsin

(1,463 puan) tarafından

Bakicam artık yoksa marifetli biriyim ka  kişiler ağırladık öylede bende bir inat var ne yapılıyorsa yerine getirme gibi kendime bu konuda hakim olamiyorum

+1 oy
(2,752 puan) tarafından

Valla ayip etmis ama ben o seviyeye dusmem eve gelen tamirciye cay demliyorum ikram olsun misafirdir sonucta diye bebrgimi gormeye gelecekler bi kahveyle olur mu tek cesit olsun bi sey koyarim kendim yapamiyosam esim alsin borek corek bisey 

+1 oy
(16,421 puan) tarafından

Herkes kendine yakışanı yapar bence. Ben evime geleceği önceden belli olan birine sadece kahve veremem. Habersiz gelirse belki olabilir. 

(1,463 puan) tarafından

Haberde vermiştim geleceğiz diye ben sam eşime aldırırım yapamazsam bile ikram koyardım 

+1 oy
(3,062 puan) tarafından

Valla bana ne yapıldıysa aynısını yaparım

+1 oy
(13,963 puan) tarafından

Sen sana yakışanı yap boşver

(1,463 puan) tarafından

Oyle yapcam sanırım içi.den gelmesede 

+1 oy
(6,766 puan) tarafından

Ben gidersem onun yaptığı umrumda olmaz ama o bnm evime geldiğinde yaptığım sunumlar ve ikramlarla utandiririm bnm dusuncem

(1,463 puan) tarafından

Pek utanacagini düşünmüyorum 😊

(6,766 puan) tarafından

Utanirda belli etmez 🤣🤣

(1,463 puan) tarafından

Cizemedim kızı seviyorumdur kendisini ama üşengeç ki yoksa misafir onun icin çok önemli degilmi ikilemde kaldım.. 

+1 oy
(4,872 puan) tarafından

Bence sende kek çay ve çerez ikram et yeterli bence çaylar içildikten sonrada Türk kahvesi yaparsın daha ne olsun

(1,463 puan) tarafından

Bu gidişle oyle olcak4😁

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
10 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
53 cevap 1,805 göst.
+2 oy
5 cevap 236 göst.
+2 oy
7 cevap 152 göst.