+3 oy
885 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (552 puan) tarafından

Kızlar ikinci gebeliğim bir kızım var 4,5 yaşında bir de Allah'ın izniyle oğlum olacak 26 yaşındayım ben kızımdan sonra çocuk istemedim asla eşim de dahil ama olan oldu Rabbim verdi rızkı varmış yapacak bir şey yok sağlığı ile gelsin inşallah ama 3 çocuğu asla ve asla istemiyorum eşimde istemiyor elimde şu an imkanım var tüplerimi bağlattırabilirim ama eşim 3 çocuk istememesine rağmen bunu onaylamıyor yaşım çok gençmiş kaç tane doğuracağım ben Allah aşkına bir kızımız Bir de oğlumuz olacak annem de istemiyor kendi annem yaşın daha çok genç diye yaşım genç olabilir ama iki çocuk annesi olacağım Allah'ın izniyle bir kızım bir de oğlum siz ne düşünüyorsunuz ben kesinlikle istemiyorum ve bağlattırmak da ısrarcıyım. 

35 Cevaplar

0 oy
(1,173 puan) tarafından

Bır tanidigimin çocuğu olmuyor ve doktora gittiğinde niye ümidini kesiyorsun diye kızmış. Senden önce çıkan 45 yaşındaki kadının iki çocuğu depremde vefaat etmiş şimdi yeniden hamile kalmaya çalışıyor o ne yapsın demis. O kadar uzuldumve etkilendim ki bunu duyunca. Ben 2. Çocuğu bile istemiyorum ama tüp bağlatmak benim için de çok korkutucu geliyor Allah korusun.

(552 puan) tarafından

Rabbim kimseye evlat acısı yasatmasın afet deprem göstermesin madem çok çocuk istiyor bilmiyirum o olayı ama çocuğu olmuyorsa bir yetim sahiplensin hem anne olur hem sevap kazanır.

(1,173 puan) tarafından

Valla kimse çocuğuna bile bu konuda öncülük etmemeli bence. Yeri geliyor kendi cocugumuza bile sabrımız yetmiyor Allah korusun sonra pişmanlık yaşayıp ikisini de mutsuz etmek istemem. Kimsenin hayatına karisamam herkesin kendi aklı fikri var canım böyle tavsiyeleri kendimize saklamanız gerekiyor bence. Okumuş memur kadın o benden daha çok düşünmüştür bence bunları.

-Reklam-
0 oy
(21,178 puan) tarafından

Spiralle korun bence bende 3 yıldır var gayette güzel koruyor ama bağlatmak yanlış geliyor bana 

0 oy
(141 puan) tarafından

Benim 35-40 yaşım olsa bağlatırım ama insanın aklına bin tane şey geliyo ya bi daha çocuk istersem yaşım 24 belki 30 yaşımda bir tane daha isticem

0 oy
(172 puan) tarafından

Bende bağlatmak istiyorum bağlatma imkanın varsa bağlat . Anne olmak kolay mı ya arkandayım arkadaşım ❤️

(552 puan) tarafından

Teşekkür ederim❤️

0 oy
(150 puan) tarafından

Tüp bağlatmak caiz değil 

Çok ciddi hastalık olmadıkça Alaska vardı o arkadaş gelsede görse keşke bu postu 

(150 puan) tarafından

Kimse sana doğur hiç korunma dememiş bağlatmak dinen caiz değil çok mühim.bir şey olmadıkça caiz değildir 

(552 puan) tarafından

bir kaç yıl sonra istenmeyen bir gebelik yorumdaki arkadaşlar kurtaracak beni kokten çözüm her zaman iyidir hiç cocugm olmasa bir nebze olsun anlicaz dinen caiz değil filan zaten hamileliğim sıkıntılı geçiyor tekrar bir gebelik istemiyorum korunma yöntemleri her zaman risk taşır ama cerrahi müdahale asla kendimi 3. Çocuklu asla düşünemiyorum istemiyorum net zaten kafa karışıklığı ile yazmıştım artık tamamen karar verdim benim bedenim artık hamilelik doğum kaldıramaz bitmiştir. 

(150 puan) tarafından

Ne diye soruyorsun ozaman git işine ozaman hadi kimse sana bağlat demez din yönünden düşünen verende Allah alanda unutma bunu ozaman elinden herşey kayar gider Allah korusun rabbbim göstermesin pişman olursun eksik dileme Allah'ım benim gücüm iki cm bebeğe yetiyor takdir senindir de çekil benimde iki çocuğum var rabbim canını sağ etsin üçüncü bende istemiyorum ama rabbbim verdi basım gözüm üstüne üçüncü ama korunuyorum iş

(150 puan) tarafından

Olursa olucak 3 yöntemle konurunuyom ama bağlatmak asla dusunmedim

(552 puan) tarafından

Sorduğumda kafa karışıklığım vardı bilincili arkadaşlarin yorumları sayesinde iyice karar verdim Allah kimseye hastalık vs göstermesin korunma yöntemleri risk taşıyor  umarım istenmeyen bir gebelik yaşamazsın isimde gücümdeyim zaten bu arada kaba Saba konuşmaya gerek yok.

0 oy
(456 puan) tarafından

40 yasindayim. 8 ay önce 2.sezaryeni yaptım. 2.5 yas arasi var çocuklarımın. Cok zor hamilelik geçirdim ikisinde de. başka cocuk kesinlikle istemiyorum. Hayatin neler getireceğini bilmedigim icin tüpleri de baglatmadim. Siz baglatma konusunda eminseniz baglatin. 

0 oy
(10,883 puan) tarafından

Ben aynı senin gibiydim asla 3 yapmam derdim şuan 3. Çocuğa hamileyim ve asla baglatmayi doğru bulmuyorum dünyanın bin bir hali var tabiki senin kararın bende görüşümü yazdım .ben o kdr bir tane daha çocuk istemiyirken yaptım fikrim değiştiyse seninde değişebilir bence ilerde. Yada pişman olabilirsin. Bu arada benimde bir kızım bir oğlum var şükür 

0 oy
(1,933 puan) tarafından

Sana şunu anlatıp posttan çıkacağım . Çok yakın arkadaşım bundan 2 sene önce 3. Çocuğuna doğum yapıp bağlattırdı. 3. Çocuğu 1 yaşına geldiği zaman sabah kalktı ve oğlunun vefat ettiğini gördü , çocuğun genzine balgam kaçmış ve boğularak vefat etmiş . Ortanca kızı da 1 sene önce hiç bir sebep yokken kalp krizinden vefat etti şuan sadece 1 tane kızı var ve bağlattığı için kafasını duvarlara vuruyor . O kadar çok pişman ki. Sana bağlat veya bağlatma demeyeceğim ama bunun geri dönüşü yok o yüzden çok düşünerek yap . Her ihtimali göz önünde bulundur kimsenin kararına etki etmesine izin verme

(5 puan) tarafından

Tabiki ya Rabbım kimseye yaşatmasın.  Yani korunma yöntemleri var ama buna rağmen hamilelik olursa vardır bundada bir hayır Rabbım boşuna vermiyor 

(1,933 puan) tarafından

Tabiki, benim halam tüplerini bağlattı, bağlattıktan 2 sene sonra oğluşunu kucağına aldı 🥰

(5 puan) tarafından

İşte nasip işi  😀 

Mesela büyük oğlum doğduğunda asla bir daha çocuk getirmeyecem dedim 3 ay geçti korunmama rağmen hamile olduğumu öğrendim 

(1,933 puan) tarafından

Bende hormonlu spiral ile 3 senenin sonunda hamile kaldım canım 😁

(5 puan) tarafından

Nasip hayırlı olsun valla bende suphedeyim ama inşallah hamile değilimdir bir kaç gün sonra tekrar test yapicam . İki oğlum var çok fena biraz buyusunler  

0 oy
(5 puan) tarafından

Bende iki tane ard arda sezeryan oldum 2 yıl arayla 2 doğum.  Ben ölümlerden döndüm.  Bende istemiyorum hiç 3 cocuk ama tüpleri bağlanmak dinen haram malesef . Başka yollar deneyin . Bende şuan regl donemini iple çekiyorum şüphem var ama hiç hazır değilim buna doğum yapalı 4 yıl oldu ama çok zor zamanlar yaşadım o yüzden hiç hazır değilim 

0 oy
(1,250 puan) tarafından

Benimde bir kızım bir oğlum vardı herşey okdar güzel ilerliyordu kızım çok şükür sağ yanmda ama oğlumu kaybettm 5 ay önce 

Kızım 4 de gidiyo oğlumda kreşe gidiyordu herşeyimi düzene sokmştum. Ama oğlumu ani kalp durmasından dolayı kaybettm okdar acı ki rabbim kimseye yaşatmasın bnde düşünmüyordm çocuk bir kızım bir oğlum var yeter diyodum ama büyük konuşmamak lazmmış herşey rabbimin elinde :( şuan çocuk istiyorum inşallah sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder rabbim aynı oğluma benzeyen

(1,549 puan) tarafından

Allah'ım sabır versin okurken içim çiz etti insallah melek oğluna benzeyen sağlıklı bir oğlun olur yine

0 oy
(1,549 puan) tarafından

İstmemek en doğal hakkin ama hayat ne getirr yaş değiştikce düşüncelerin ne olacak ben mesela 3 hamileyim ilk cocukta ikincinin lafını edemezlerdi tepkimden dolayi  korunma yöntemleri var gercekten dikkat edersen olmaz belki belki korunurken oldu 2 ondan kesin cozym mu ariyorsun 

0 oy
(738 puan) tarafından

11 yaş oğlum 4 yaş oğlum 20 günlük kızım var kızım spiral kaymamış ve geri çekilmeye rağmen oldu doğumda spiralle doğdu bende istemiyorum devlette doktor dedi 26 yaş üzeri kapalı yaparım ,diğer çocukları ihmal ediyoruz maalesef mesela bebeğim durmadı wğladı hep bugün 4 yaş oğlum yarım saat masada ona kahvaltı vereyim diye bekledi oğlum ödev ders hepsine yetemiyoruz bence kararın güzel devlette olabilirsin 4.çocuk bağlatma diyenlere diyorum diğer çocuklarımada yazık iğne halta kullandım olmadı ben çabuk hamile kalıyorum 

0 oy
(17 puan) tarafından

Vallahi kuzum benim eşim çok istiyor ben istemiyorum 2 çocuğum var yemin ederim beni perşan ediyorlar 3. Düşünemiyorum Allah isteyene nasip etsin ama yaşın geç bağlattırma  bugünün düşüncesi yarın değişebiliyor :)  

0 oy
(631 puan) tarafından

24 yaşında biri 4 yaş biri 3 yaşında olan ben ayrılıyorum 😁🙄

0 oy
(7,973 puan) tarafından

Haram olan bir şeye ne olumlu yorum yapılır ne de tavsiye edilir .  Hakkınızda hayırlısı...

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 175 göst.
26 Mayıs 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Zeynepolat6363 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 402 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Ebsu (1,794 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.
3 Haziran 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 882 göst.
20 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,112 soru

23,771,638 cevap