Kaynanası ile yemek konusunda herhangi bir sorun yaşayan var mı?
Mutfağınıza, misafirinize karışıyor mu?
Size kendi misafirlerini getirmek istiyor mu?
Yemeklerini yetersiz ve begenilmez buluyor mu?
Arkanızdan konuşuyor mu?
Sık sık geliyor ve hep açık büfe gibi kaç çeşit olduğu gorunmeyen yemekler yapmamı bekliyor.
Bu durumu bir tek ben yaşıyormuşum gibi geliyor. Kendi memleketimde hiçbir tanıdığım böyle bir şey yaşamıyor.
Defalarca konuştum ama bir şey değişmiyor. Asla bildiğinden geri kalmıyor.
Hayat boyu yemek yapacak olmak, tüm iş ve yemek yükünün benim üstümde olmasi, eşimden destek görmemek zaten yeterince zor.
Kayinbabam da her gün arayıp ne yemek yaptın diye soruyor. Ne kadar yaparsam yapım 1 gün sonra unutuyor. Bir kere yemeğini yemedik diyor. Oysa kimse onlar kadar gelininde kalmamistir. Kuş başı yap bize diyor.
Hep gösteriş için mi kaynanam böyle yapıyor?
Ama inatçı hep kendi dediği olacak. Eşim de beni dinlemiyor.
Yemek yapmaktan soğudum.
Önceden severek yapıyorum. Baskı artınca içimden gelmiyor artık.
Doğulular. Aşırı kalabalıklar. Devamlı herkesi 50 kişiden fazla olduğu oluyor. Devamlı ağırlamaya ne maddiyatim yeter ne sağlığım ne vaktim.
Bayramlarda da evinde oturup yemek ve tepsi tepsi tatlı köfte börek yapamaya başla dedi. Yemeğin yanında tatlı olarak saydı bu dediklerini. Bununla da kalmayacak ne kendime ait bir alanım olacak, ne de huzurum.
Sonra iyiliğin için diyoruz, diyorlar. Baskın bir insan değilim. Keskin sınırları olan biri değilim. Eşim de alışık değil. Hayır demeye başlayınca olabilecek şeyler beni endişelendiriyor. Yine günlük yemeğimi yapip yine güzelce misafirleri ağırlarim çok yakın olanları. Kendi vicdanıma göre.
İllaki arkadamdan konuşurlar. İlla baskilarlar. Eşim de yap ne olacak der baskılar belki.
Siz olsanız ne yaparsınız? Bu tarz bir sorun yaşayan var mı aranızda. Mutfaginiza yemeginize karışan bir kaynananiz?