+2 oy
324 göst.
önce Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından

Kaynanası ile yemek konusunda herhangi bir sorun yaşayan var mı?

Mutfağınıza, misafirinize karışıyor mu?

Size kendi misafirlerini getirmek istiyor mu?

Yemeklerini yetersiz ve begenilmez buluyor mu?

Arkanızdan konuşuyor mu?

Sık sık geliyor ve hep açık büfe gibi kaç çeşit olduğu gorunmeyen yemekler yapmamı bekliyor.

Bu durumu bir tek ben yaşıyormuşum gibi geliyor. Kendi memleketimde hiçbir tanıdığım böyle bir şey yaşamıyor.

Defalarca konuştum ama bir şey değişmiyor. Asla bildiğinden geri kalmıyor.

Hayat boyu yemek yapacak olmak, tüm iş ve yemek yükünün benim üstümde olmasi, eşimden destek görmemek zaten yeterince zor.

Kayinbabam da her gün arayıp ne yemek yaptın diye soruyor. Ne kadar yaparsam yapım 1 gün sonra unutuyor. Bir kere yemeğini yemedik diyor. Oysa kimse onlar kadar gelininde kalmamistir. Kuş başı yap bize diyor. 

Hep gösteriş için mi kaynanam böyle yapıyor?

Ama inatçı hep kendi dediği olacak. Eşim de beni dinlemiyor.

Yemek yapmaktan soğudum. 

Önceden severek yapıyorum. Baskı artınca içimden gelmiyor artık.

Doğulular. Aşırı kalabalıklar. Devamlı herkesi 50 kişiden fazla olduğu oluyor. Devamlı ağırlamaya ne maddiyatim yeter ne sağlığım ne vaktim. 

Bayramlarda da evinde oturup yemek ve tepsi tepsi tatlı köfte börek yapamaya başla dedi. Yemeğin yanında tatlı olarak saydı bu dediklerini. Bununla da kalmayacak ne kendime ait bir alanım olacak, ne de huzurum.

Sonra iyiliğin için diyoruz, diyorlar. Baskın bir insan değilim. Keskin sınırları olan biri değilim. Eşim de alışık değil. Hayır demeye başlayınca olabilecek şeyler beni endişelendiriyor. Yine günlük yemeğimi yapip yine güzelce misafirleri ağırlarim çok yakın olanları. Kendi vicdanıma göre.

İllaki arkadamdan konuşurlar. İlla baskilarlar. Eşim de yap ne olacak der baskılar belki.

Siz olsanız ne yaparsınız? Bu tarz bir sorun yaşayan var mı aranızda. Mutfaginiza yemeginize karışan bir kaynananiz? 

14 Cevaplar

0 oy
önce (5,224 puan) tarafından

Eviniz ayrımı bilmiyorum ama bunun benzerini bnm aneannem de yapıyor yengeme ev içinde olmak böyle aşırı misafir agirliyorlar ve hepsi ağır yemekli malesef:( 

Bn kaynanayla farklı şehirlerdeyim fakt evime gelince bn tavuk dograrken tepemde dikilir surasini neden atıyorsun yazıktır bilmem ne konuşur he diyip geçiyorum kendisi pek becerikli deil mutfak yemek yapma misafir agirlama bn daha baskınım bu konuda oyuzden susar yemeğini yer kalkar 

önce (19 puan) tarafından

Aynı şehirde yaşıyoruz. Evlerimiz ayrı. İnsanlar onu övsün diye onlardan çekindikleri için yapıyorlar galiba.

Eşinizin ailesi ne sıklıkla geliyor. Ne kadar zamanda bir kaç gün kalıyorlar ?

önce (5,224 puan) tarafından

Ya kaynanam gelmez memelekette 2 senede bir falan gelirse gelir ay Rabbim yardımcın olsun ya senin işin zor 

-Reklam-
0 oy
önce (1,410 puan) tarafından

Kaynanam yok yani hiç görüşmüyoruz . Doğulu olarak evet kalabalık olabilir çoğu zaman ama bu senin alanına yemeklerine karışılması hakkını vermiyor kimseye. Bütçen ve bünyen neye yetiyorsa o olur. Gerçekten de kaynanan çok abartıyor . İyiliğini çok düşünüyorsa söyleneceğine el atsın yardım etsin o kadar misafir çağırmasın. Benim arkadaşım sırf bu yüzden boşandı. Yemeğe koyulacak yağa tuza bile karışıyordu kadın 

Evet bir de yaptığım halde yapmıyor diyor arkamdan. 1 yemeğe 1 litre yağ az gelir diyor. 10 kaşık salça koy diyor. Comertlikmis bu güya. Herkese ucundan koyuyor malzemeleri, diyor. Güzelce sohbet ederek yemek varken, aynı yemek programları gibi arkamdan eleştiri dedikodu yapıyor. Ben ona gidince hiçbir şey istemiyorum. Anlayışla davranıyorum. 

Bir şey sorucam özel degilse, kaynananizla küsmüsünüz?

önce (1,410 puan) tarafından

1 yemeğe 10 kaşık salça ve 1 litre yağ mı? 😱 Eşim 10 yaşından beri görüşmüyor canım ailevi biraz 

0 oy
önce (3,344 puan) tarafından

Kimse benim mutfağıma  yemeğime karışamaz eşim ve çocuğum hariç evime gelen herkes misafir umduğunu değil bulduğunu yer kimseye eleştirme hakkı tanımam hoş yapsada takmam kimseyi beğenmiyorsa bir daha gelip yemez bu kadar nettt kimsenin misafirini ağırlamak zorunda da değiliz herkes kendi misafirini ağırlasın ha yardım gerekiyorsa evine gider ederim ama evime getirmem getirmesine de izin vermem kimseye bu kadar yüz vermemek lazım  kendi anam dahi olsa çizgimi çizerim çok şükür annemde kaynanam da çok iyiler bu konuda her yaptığımı beğenir överler  kaynanadır diye herşeyimr karışma hakkı vermez ona 

Başka büyüklü küçüklü sorun daha olunca bu da eklenince bu konuya çok üzülüyorum, atamıyorum.  Eşim de dinlemiyor beni, annesini savunuyor. 

0 oy
önce (12,219 puan) tarafından

Bu konuda tek yaşadığım yemek yaparım eline sağlık bile demez üstüne surat asar 😄

Neden böyleler ya 😂

önce (12,219 puan) tarafından

Bilmem ki huy edinmişler demekki kendi bilir 😂

0 oy
önce (720 puan) tarafından

Demek ki becerebiliyorsun onlar da bu durumdan faydalanıyorlar, kaynanan senin gibi yapamıyordur bence, yerinde olsam beceremeyen, her yeri ağrıyan hasta, halsiz takatsiz numarası yaparım ve onlara kendimi davet ettirirdim

Yemekleri iyi yapıyorum ama tatlı yapamıyorum baklava tarzı. Bayramda tüm ilçeye hazırlık yapmamı bekliyor tek başıma. 

En son bayramda 1 gün orda kaldık. Artık sen de yapmaya başla, dedi. Yemek +tatlı yap diyor ama.  Her misafiri doyur, 10 çeşit yap diyor. Benim cevrem, eşimin çevresi hep gidip ailelerinde kalıyor. Ben böyle bir isteği bir tek kaynanadan duydum. 

Kendilerine gelince israf haram diyor. Görümcem de eşimin orda bir şeyler yemesinden rahatsiz ona hep laf vuruyor ama eşim aldırmıyor. Bir daha onlara hiç gitmemeyi düşünüyorum. 

0 oy
önce (7,494 puan) tarafından

Her aradığında ne yemek var diye sorarlar ama hiç karışmadılar. Ortak misafir ağırlayacaksakta yemek paylaşımı olur herkes kendine düşen yemeği yapar. Evde önüne salata koysam niye bu demez ☺️ ha aramız iyi mi değil istenmeyen gelinim ama böyle saçma baskılar kurmaz üstümde 

Onlar sadece benim giyimime takıntılı o da şu yüzden ben aşırı zayıfım ama çok bol giyinirim vücut hatlarım belli olmasın diye kaynanamda zayıf olunca dar gitmemi istiyor

önce (5,956 puan) tarafından

Biz konyalılar o soruyu adet haline getirmişiz 🙄 annem de sorar be pişirdin ne yediniz diye 🤣 

😂😂 bana garip geliyor sorunca karışmıyor ama şükür😂 bi de karışsa kafayı yerdim herhalde 

Bende de bana gelecekleri zaman sorarlar daha çok. Aradıkları zaman da sorarlar. Kendi yaptıkları bir çorbayı bile ballandırarak anlatıyorlar. Ben ne yaparsam yapım hep bir kusur arıyorlar.

Annemin yanında gelince birlikte yaparız. Bazen 3 çeşit yaparız bazen 2. Bazen kısır veya makarna yaparız. Anlayışlı olmak çok başka.

Yemek paylaşımı da mantıklı aslında. 

Bizde öyledir kaynanam paylaşım yapar sen şunu yap ben bunu yapıyorum diye. Bulaşıklarda beraber yıkanır.

0 oy
önce (500 puan) tarafından

Bu şekilde değil de kaynanamlar kaynımla birlikte alt katımıza taşındılar. Yaklaşık bir yıldır yemekleri bir yapıyorduk ama öyle olunca ya benim bir çorbam tuzsuz oluyor laf ediliyor ya işte ne bileyim salçası fazla kaçıyor ya da yemek sulu olmuş deniliyor. Bir de biz evde 3 kişiyiz ben normalde iki günlük yemek yaparım ertesi günü düşünmem böyle olunca yemekler artmıyor her gün yemek telaşı oluyor. En son kaynanam köye 1 aylığına gidicekti dedim yemekleri ayıralım sen de zorlanıyorsun ben de zorlanıyorum. Doktor kızımla beni diyetisyene yönlendirdi her şeyi yiyemiyoruz yasak yiyecekler var e kaynanama anlatamıyorum diyorumki yemememiz lazım e siz yemeyin canım ee nolucak biz bakıcaz o zaman onlar yerken güzel iş. Hadi ben neyse kızım 3 yaşında doktor paketli gıdaları tatlıları yasakladı bunlar her akşam çayın yanına ya kek ya tatlı bisküvi her akşam ama yiyorlar sonra benim kızım kilo aldı oluyor. Kaç defa anlattım vermeyin tatlı çikolata diye dilimde tüy bitti ama anlamayinca anlamiyorlar. Konuştum artık şimdi de hamile kaldım yemek her şey kokuyor zar zor yapıyorum. Ben yapayım dese de izin vermiyorum biliyorum çünkü başıma gelecekleri. Herkes kendi evinde yapsın yesin bildiği gibi kimse aç kalmaz tatsızlık da çıkmaz en güzeli. Misafirlerini bana getirmez benden çekiniyor kaynanam. Gerek de yok zaten 50 kişi ne mevlid mi okutuyorsunuz. Her zaman olmaz yani arada gelirler de o ne öyle.

Çocuğum çok şuan için düşünüyorum. Bebek olunca baskı daha çok artar gibi geliyor. İnsan misafirini nadir olunca güzel ağırlıyor sohbetle. Ama bir iş hergün yıllar boyu devam ederse, bir görev sorumluluk gibi oluyor. İnsan bir gün hasta olur bir gün canı yapmak istemez.

Ben de ramazanda gelen misafirleri tek ağırlarim diyorum. Eşim benden habersiz annesini yardıma çağırıyor.

önce (500 puan) tarafından

Yapmicaksin canım hastayım de iyi hissetmiyorum bebeğim var falan de yani kimse seni bu konuda zorlayamaz sen istediğin için yaparsın. Açık açık konuş yani en fazla nolur?

0 oy
önce (616 puan) tarafından

Gercekten allah yardimciniz olsun bunlari okudukca kaynanamın bir melek olduğunu anlıyorum asla evime karismas habersiz gelmez hep ihtiyacin varmı bişeye diye sorar ve hep ogluna karsi beni savunur. 6 yillik evliyim

0 oy
önce (6,388 puan) tarafından

Kayınvalidem yanımda değil ama Allah duyuyor ve görüyor bu konuda asla onun günahını alamam onun önüne ne koysan yer tabii ki herkes gibi o da özel ve güzel arlanmak ister insan fıtratı bu en kolay yemeği makarnayı da yapsan sesini etme en ağır yemekleri de yapsan sesini etme karnımız doysun yiyelim düşüncesinde kesemiz bir ama evlerimiz ayrı herkes kendi evinde herkes kendi evinin hanımıdır ki kaynanam yaşlı olmasına rağmen biz oraya gidince Bayram sabahları o yemekleri yapmış bulunuyor biz öğleden gidip akşama kadar gece yarısına kadar oradayız yemeğimizi yiyoruz tatlımızı yiyoruz öyle kalkıp evimize geliyoruz yani senin kaynanan  değişik bilemedim canım benimki öyle olmadığı için ama Allah yardımcın olsun

0 oy
önce (21,516 puan) tarafından

Kimse kusura bakmasın ama gelinsin hizmetçi değilsin ayrıca onun evinde yaşamıyorsun ayrı bir evsin ve ayrı bir hayatın var onun senin için planladıklarını yaşamak zorunda değilsin bence tam aksi sesini çıkarma gerekirse delirme ve mutlaka tam tersini yapmanın zamanı ayrıca ne münasebet bayram demek eş dost ziyareti demek benimde gidip görmem hayır duasını almam hasret gidermem gereken bir ailem var demelisin sen gelinsin zaten herkesten küçüksün evinde herkesi ağırlama değil bayramlaşmaya onlara gitme zamanın 

0 oy
önce (773 puan) tarafından

Kimse karışamaz mutfağıma herkes kendi evine 

0 oy
önce (4,028 puan) tarafından

Demek ki baskin olma vaktin gelmis. Laf ettiginde, daha iyisini kim biliyorsa o yapsin benden bu kadar de. Yeter ben yemek pisirmeye evlenmedim, yeter artik de cek restini bacim. Gencligine emegine yazik. Ayri evdemiisniz onu anlamadim, ayni evdeyseniz olay cikar ayril

Ya bu konuyu konuştum. İyiliğine konuşuyoruz diyorlar. Ya da kaynanam bir şey demedim diyip inkar ediyor. Ertesi gün yine aynı şeyi yapıyor.

Evet bir de tamamen sınır koymayı denycm. Ne derlerse desinler artık cidden. 

önce (4,028 puan) tarafından

Sabir bir yere kadar, yapmıyorum. Benim işim var ugrasamam de cik isin icinden. Gerekirse ses kaydi al ispat et. Ben daraldim okurken

0 oy
önce (14,093 puan) tarafından

Eviniz ayriymiş . Belliki ne kadar da yapsanız değeri yok uzak durun mesafe koyun isteyemesinler 

0 oy
önce (4,134 puan) tarafından

Anneme gittim babaannemde oradaydı börek yapıcaz baktım ikisi bana şöyle yap böyle yap demeye başladı. Hiç bilmeyen biri olsam neyse . Evli barklı kadınım ay nasıl sinir oldum neyse dedim benden büyükler birşey de diyemem zaten babaannem de misafir ayıp olur . Ama sonradan anneme dedim çok karistiniz ben bilmiyor muyum dedim. Ben gelemem böyle şeylere ya bir susarim iki susarım üçüncü de patlarım sabirliyimdir anlayışlı olmaya çalışırım ama ben çekemem böyle insanları 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
+1 oy
9 cevap 382 göst.
0 oy
8 cevap 416 göst.
12 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 312 göst.

Kategoriler

1,452,588 soru