+1 oy
357 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (2,475 puan) tarafından

Banka yeni müşteri olduğum için mi artık kartı zamanında yatırdığım için mia internet alışveriş lerinde geçerli 2 bin  lira bonus verdi harcayıp harcamamak daha kararsız kaldım dinen caiz mi bilmiyorum sonuçta hediye olarak düşünürsek harcayabilirim sizi olsaanız harcar mıydınız

11 Cevaplar

+9 oy
önce (7,752 puan) tarafından

e yani. zaten okadar cok dinen dusunsen kredi karti kullanmassin ki ha kredikarti ha kart. bazen saka gibi cok sacma sapan seyleri dine baglayip takiosunuz yani burda okuyorum gereksiz seyleri dine bagliar . ama iteki yandan bazi seyleri hic dinle alakasi yokmus gibi yapiolar😂😂 bankanin binusu yani ne farkeder kullan iste

önce (2,475 puan) tarafından

Geldi benim kişisel takık şahsım 🤣🤣

Her posta muhalefet kredi kartı gereksiz harcamaları özendirici olduğu için caiz değil ama mecbur kalınca kullanıyorum faiz binmiyor yani herşeyi dine bağlama konusuna gelince en azından dinimiz var bağlanıyoruz ****** imansız olsak daha mı iyi🤓

dogru mantikli bir bakis acisi en azindan dinimiz var bagliyoruz😂😂😂

önce (2,373 puan) tarafından

İyi de kredi kartı kullanmak alışveriş yapmak haram değil..

O alışveriş daha sonra faize bulaştırmak haram.

Kredi kartından nakit çekip faiz ödemek haram..

kredi kartindan yaptigin alisverise alisveris faizi gelir bircunodedigin gune kadar gunu gecirirsen ekstradan da gecikme faizi gelir. marketteki oeynir zeytine degil etiketteki fiyati alirsin tamama ama diyrlim bi camasir makinasi aldin ornegin . nakitte 10 bin lira  kart ilr alirsan 12 bin lira . alisveris faizi geliyor onu satici oduyor bankaya . snedende ucreti kesmis oluo. babasinin hayrina kullandirtmioki banka karti. gidip lcvaikikiden yada baska yerden taksitle tsort alsan taksitli alirsan yine fazi gelio iki taksite bolersen atiyorum 100 lira daha eklio 3 taksite bolersen 120 lira daha ekliyor aldigin fiyatin fazlasini oduoyosun yani faizini. atiyorum nakiye 300 karta taksitle 350 yazio zaten etiketinde tshirtun

Bir malı peşin olarak satmak caiz olduğu gibi taksitli satmak da caiz..

Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. 

Senin anlattığın gibi çamaşır makinesi 10 bin TL 6 taksitle 14 bin TL.  Ben her ay taksit zamanında verirsem caiz . Ama gün geciktirirsem  üstüne gelen 5 TL bile haram faiz o zaman günah işliyorum..

Ama şunu da belirteyim bankadan kredi çekmek faiz ile ödemek çok büyük günah..

Benim söylediğim faizsiz alışveriş için..

-Reklam-
+3 oy
önce (3,282 puan) tarafından

Anasını bile aglatirim. 

+2 oy
önce (1,432 puan) tarafından

Nolur herşeyi dine bağlamayın bu sayfada bu çok var kredi kartı kullanıyorsnz neticesınde  

+2 oy
önce (1,905 puan) tarafından

Casperiye doğru söylemiş. Dini gerçekten önemsiyorsan kredi kartı da kullanmayacaksın kullanıyorsan da gelen bonusu harcasam mı diye düşünmeyeceksin

+1 oy
önce (2,974 puan) tarafından

Harcardim 😁😁😁

+1 oy
önce (4,239 puan) tarafından

Harcamak istemem ben

birikmis bonuslarini alayim ozaman ben😂😂😂kredi karti kullanan zaten ayni sey ha kredi ha kredi karti. bankanin verdigi indirim buda. lcwaikikiden bir alana bir bedava kampanyasi gibi bisey .  yok ben bedavayi almam haram diyen cikmaz bence

önce (4,239 puan) tarafından

Ben banka kartı kullanıyorum ama kredi kartı değil hiç bana bedava bir şey gelmedi gelse de kullanmam diye düşünüyorum

+1 oy
önce (5,522 puan) tarafından

Geçenlerde Nihat Hatipoğlu tam olarak hatırlamıyorum ama banka promosyonu haram değil gibi bir şey dedi kredi kartı kullanıyorsan onuda kullanabilirsin bu devirde de kredi kartı kullanmayan bir avuç insan kaldı hayat şartları buna mecbur kıldı maalesef keşke herkesin alım gücü iyi olsa kredilere bulaşmadan 

+1 oy
önce (623 puan) tarafından

Sen bilirsin çokta yüksek bı meblağ değil iki elbise al sonra biter para zaten😂. Dinen bilmiyorum ama harammi caizmi yanlış yonlendirmekte istemem

+1 oy

Bonus ile bilgim fazla Yok.

Ama eşime promosyon gelince etrafımızdan birilerine veriyoruz.

0 oy
önce (2,038 puan) tarafından

Harcama hayır yap o zaman. Ver bir fakire sevinsin. 

0 oy
önce (4,140 puan) tarafından

Icine sinmeyen birseyi yapmama taraftarıyım. 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 559 göst.
29 Aralık 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde _erkenci_kus (473 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 379 göst.
15 Kasım 2023 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (980 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 420 göst.
6 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Iyiniyetli (703 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 501 göst.
27 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,855 soru

23,875,548 cevap