0 oy
524 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

2 yasinda bebegim var en fazla 3 cocuk istiyoruz 25 yasindayim korunuyoruz cunku bebegimiz en azindan 3 yasinda olsun diyoruz ve tatil yapmak da istiyoruz ama tatil bebekle de yapilir diyolar 30dan sonra zor olur diyorlar yas farki cok olmasin diyolar valla kafam karisti bir yandan istiyoeum bir yandan zorluklarini dusunuyorum kocamin ailesinin yaptiklari coxuk konusunda bazi baskilarini dusununce de kararsiz kaliyorum. Buradaki tecrubeli annelerden tavsiye almak istedim

17 Cevaplar

+2 oy
(6,957 puan) tarafından

Aklin varsa aralarinda en 4 yas olsun. Ilk cocugumu 27 ikinciyi 32de dogurdum. Erken evlenseydim senin gibi oyle yapardim. ( ben 2 cocuk istiyodum o ayri :) 2 sene sonra birini 31de de birini dogurursun. 30dan sonra da zor mor degil. Cok cocuk her yasta zor destek verenin yoksa.

(6,408 puan) tarafından

Bencede en az 4 yaş ara olmalı. Iki kızımın arası 2.5 yaştı neler çektim neler. Ikinci kızım çoook zordu 6 ay kolik + beslenme reddi ilki zaten doğuştan zor çocuk. Çok yıprandım kimsem de yoktu aileler uzakta. En iyisi 4 yaş arası olacak. İlk çocuk da mümkünse okula gidecek 

(6,957 puan) tarafından

Kesinlikle. Benim iki oglum arasi 5 yas. Buyugu anasinifina baslamisti. En azindan yarim gun yoktu daha rahattim. Yok rahata alisirsin ikisi ciksin aradan vs mevzulari sadece anneye kulfet. Anneye kulfeti de gec buyugu yeterince ilgi almadan kucugu geliyo kiskanclik cok oluyo.

-Reklam-
+1 oy
(27,220 puan) tarafından

Kimsenin lafıyla çocuk yapmayın. Siz kendiniz nasıl isterseniz öyle yapın. Ben de 3 4 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum. Arasını çok açmak bana cazip gelmedi. 3 yaş var benim çocukların arasında. 30 dan sonra da önce de zor bişey çocuk. 

0 oy
(10,563 puan) tarafından

Kardeşsiz olmaz diyorsan arası çok olmasın derim bu yazı iyi degerlendir gez toz sonra bi 2 sene daha rahat yok:)

0 oy
(1,318 puan) tarafından

Diyorlar da diyorlar bacım sen zaten kendini millet ne derse o diye hazirlamissin. 2 yaş çok küçük henüz bence iki kez düşünün 

0 oy
(1,311 puan) tarafından

Bence arada 5yil olmasi iyi hem cocuk icin hem anne icin ben oyle yaptim 

0 oy
(31,856 puan) tarafından

En az üç olmalı yemek uyku tuvalet düzene girsin anneye bağımlılığı azalsın diye ama 8 on yaşta.olmamali ki kuşak farkı olmayacak ki birbirlerine arkadaşlık edebilsinler 

0 oy
(9,925 puan) tarafından

46byastan sesleniyorum 6 aylik oğlum var haftaya bodruma tatile gidiyoruz birr hafta sonra 1 hafta Antalya'daki hotele gecicez kısacası bu yaşta ben yapıyorsam 30 yas ne ki😂😂

0 oy
(2,103 puan) tarafından

Ben 33 yasinda anne oldum simdi 35 yasindayim yani kizim 2 yasinda hem biraz rahata ereyim diyorum biraz buyusun.sonra da biyilojik yaşim geliyor aklima zaman doluyor diyorum.Uykularim kaciyor hic hazir degilim ama 2.cocuk istiyorsam da artik mecburum.3 cocuk planiniz varsa benim gibi sıkışmayin yapin.derim..

0 oy
(1,019 puan) tarafından

Sen kendini hazır hissediyorsan gerisini boşver ne gerek var elaleme göre yapmaya dinleme kimseyi herkes iyi anne Bir sen kötü hiçbir şeyi bilmeyen annesin onların gözünde boşver bildiğin gibi yaşa istersen 10 yıl koy araya istersen de 1 yıl bu sana kalan bir şey evet yaş ne kadar ilerlerse doğum ve gebelik o kadar zorlaşıyor diyorlar ama bence doktorla görüşmekte fayda var 40-50 yaşında olup hala çocuk getiren de gördüm 19 yaşında tedavi olup çocuk getiren de bu yüzden hep diyorum herşeyin en iyisini doktor bilir 

0 oy
(8,138 puan) tarafından

İki yaşında çocuğum var hamileyim insan ara verince bir rahatlığa alışıyor sonra çocuk bakmak daha zor oluyor o yüzden ban iki sene ara verdim  bebeğin doğunca üç yaşında olur zaten iki çocuk istiyorum ikisinde büyüsün sonra artık hep gezecem

0 oy
(758 puan) tarafından

2 yaşında oğlum var eğer normal yolla hamile olabilseydim şimdi yapardım doğana kadar 3 yaşında olurdu oğlum. Tam rahatlığa alismadan yapmak lazım diye düşünüyorum. Diğer türlü zor olur bence. Maddi olarak toparlandigimizda hemen 2. Tüp bebeğe başlayacağız. Yaş 28 herhalde o zamana 30 olurum keşke doğal yolla şimdi olsaydı tam zamanı diye düşünüyorum :)

0 oy
(2,307 puan) tarafından

En az 3 yas olmalı . Benim çocuklarımın arasında 10 yas var çok zor .

0 oy
tarafından

Bence etraftakileri pek kulak asma derim herkes her sene bişey söyler mutlaka 31 yaşındayım bir tane oğlum var başka çocuk düşünmüyoruz belki ilerde bir tane daha ama asla üç olmaz çnkü bu dünyaya çocuk maalesef çok zor artık hele ki türkiyedeysen çok daha zor hem psikolojik hem maddi olarak yeteceğinizi düşünüyosan ne ala tabi 2 yaşındaysa 3 yaş olacak şimdi hamile kalsan ve bence yaş aralığı az olunca çok daha zorlanıyo ebeveynler çocuklarda psikolojik olarak çok şeyler değişiyo cesaret işi :D

0 oy
(522 puan) tarafından

Önemli olan sen ve eşin.. gerçekden hazırsanız yapın bi tane daha

0 oy
(32,672 puan) tarafından

Bence erken daha 3 4 yaş olsun mutlaka

0 oy
tarafından

Bence haklılar yaşın geçiyor zaten hamile kalsan 9 ay karnından Taşdan bebeğin 3 yaşında olur olur yaşında küçük değil bence baya ideal 

0 oy
(7,152 puan) tarafından

O onu dedi bu bunu dediye göre mi çocuk yapılıyor veya yapılmıyor senin düşüncelerin bunun neresinde ben 30 yaşında doğum yaptım 1 çocuğum var dönem şartlarına ekonomik zorluklara kendi bedensel ve ruhsal sağlımın elverişli olma durumuna göre şuan 1 çocuk yeter kararındayım sende kendini ve aileni en ıyı tanıyan kişisin bunun kararını verebilirsin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 185 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde emyy (7,100 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 263 göst.
0 oy
3 cevap 333 göst.
0 oy
7 cevap 372 göst.
5 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ben geldm (2,271 puan) tarafından soruldu

Kategoriler