0 oy
470 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (88 puan) tarafından

Moralım çok bozuk 

4 yaşındaki kızım hakkında lütfen bana  yol gösterin

Bana çok kötü davranıyor  , örnekler vereyım gündüz lambayı acıyor kızım kapat lambayı dıyorum HA  YıR  dıye bağırıyor    mesela gel öpeyim seveyım dıyorum istemiyorum tükürüklüsün dıyor   mesela bana ait bir eşyayı bulunca alıyor kacıyor  sonra getır ver dıyorum atıyor.  Az önce kardesını sallıyorum  oda elınde poşet var ses yapıyor  ses yapma kızım indir dedım indirmedi, indir dedım sus ağzını kapat dıyorum sana dedı bana indir poşeti bak ben gelıp alcam dedım  , attı  böyle bı hışımla bana bagırdı alll  senı sevmiyorum dedı  agladı. Ne biçim davranıyosun  ben senın annenım dedım   değilsın senı sevmiyorum dedı  .. Hele akşam babası gelınce bana köpek gibi davranıyo  babasına dıyor kı O sussun onu sevmiycem eşim de kız ne derse tamam kızım dıyor  ..  Çok zoruma gıdıyor  senı sevmiyorum senı sevmiycem kötüsün dıyor hatta ben esımle sohbet ederken aglıyor o sussun dıyor cok üzülüyorum sabah eşim işe gıdıncede yanıma gelıyo anne ben senı seviyorum dıyo e dedım akşam baban gelınce nıye sevmıyon şimdide sevme dedım  . 

Ya çok zoruma gidiyor asla benı dinlemiyor asla sevmiyor ne desem bana bagırıyor üstüme fırlatıyor  . 

Şimdi sorarsanız eğer ben onu pamukların üstünde severım canım kızım  keşke oda benı sevse canım çok yanıyor  o hastaydı ben basında uyumayıp aglardım  babası gıder uyurdu ama insanoğlu nankörlük fıtartında  var galiba bsbasını seviyor bsbası ona bagırıp cagırsa dahı babasını seviyor geçen babası kızdı buna bende babasına kızdım nıye çocuğa kızıyon dedım  kızım da aglıyor o sırada  . Yıne dedıkı sen sus ben babamı sevıyorum  eşimde bana acizmişim gıbı baktı  gururum incindi. Çocuk benı dıslıyor  babasıda bsıy demıyor kafayı yıycem  nerdeyse 1 yıldır yasıyorum  . 

Psıkıyatrıye gıttim de psıkıyatrı biz bsıy yapamayız vs fıyor

19 Cevaplar

+5 oy
önce (4,306 puan) tarafından

Yanlış anlama ama birkaç cümlede senin çocuğa karşı davranışında eksiklik var gibi hissettim, bana köpek gibi davranıyor veya nankörlük fıtratında var demen gibi..

Ne olursa olsun bu senin çocuğun tamam davranışları yanlış olabilir ama o sana böyle davrandıkca sende ona karşı dolmuş gibisin, sanki çocuğundan değilde bir başkasından bahsediyorsun gibi hissettim sonlara doğru 

Eğer çok fazla hayır diyorsan mesela yaptığı şeylere bundan kaynaklanıyor olabilir davranışları, önce burdan başla , hayır demen gerekse bile istersen gel şöyle yapalım seninle şunu konuşalım diyerek ilgisini dağıtıp iletişimi artırmaya çalış emin ol olumlu sonuçlar alacaksın 

-Reklam-
+4 oy
önce (2,154 puan) tarafından

Kardeşini çok mu sevdiniz yanında hep onunla ilgilendiyseniz belki bunu kafasına takmış olabilri 

+3 oy
önce (2,552 puan) tarafından

Kardeşten sonra olmuş olabilir mi bu davranışlar 

önce (88 puan) tarafından

Evet kardeşten sonra oldu doğru nerden bıldnz beni hiç sevmiyor 2 yıldır aglıyorum benı nıye sevmiyor bu çocuk ne suçum var  

önce (2,552 puan) tarafından

Kardeş kıskançlığı yüzünden size kötü davranıyor. bence bir pedagogla görüşün neden iki yıldır gitmediniz. Sevginizin bölündüğünü kardeşini daha çok sevdiğinizi onu ise sevmediğinizi düşünüyor muhtemelen. Çok üzüldüm sizin için. Kendisi de daha bebekmiş 2 yaşındaymış eve başka bir bebek gelmiş anlayacak yaşta değilmiş. Benim oğlum beş buçuk yaşındaydı kardeşi olduğun da çok konuştum o daha çok ilgiye muhtac olacak onunla daha çok ilgileneceğim ama seni sevmediğim anlamına gelmiyor bu sende ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyarsan her zaman bana söyleyebilirsin bu kötü birşey değil diye ve işe yaradı. Beni de sev anne diyebiliyor rahatlıkla. Kıskanmıyor mu kardeşini evet kıskanıyor ama kendini ifade ediyor. Sizin kızınız bunu anlayamayacak yastaymis o yüzden kıskandığı zaman size ters davranmaya başlamış ve öyle de gitmiş. 

+2 oy
önce (214 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun normal gelmedi ama bilenler yazsın tecrübe ama babası olarak annene kibar davran güzel davran demesi gerekirdi ne olursa olsun belki de çocuk tepki verilmediği için bu durumu sürdürmeye devam ediyor veya sizin de aynı şekilde şımarıklik gibi geldi 

+2 oy
önce (4,877 puan) tarafından

padagoga götür. 

bir yerde bir şeyler yanlış gitmiş. birden olan bir şey değil, yavaş yavaş olan şeyler bunlar. 

+2 oy
önce (1,450 puan) tarafından

4-  6 yaş arası karşı tarafa düşkünlük olabilir babaya aşık anneye düşmanlık olabiliyor ama bu süreci iyi yönetmek lazım eşim sürekli uyarmalı 

Olabılır yani dimi. Bak kafayı yıyorum üzüntüden kı bende kızıma asırı düşkünüm bana gıt seni sevmıyorum dedıgınde aglıyorum

+2 oy
önce (17,181 puan) tarafından

Bütün bunların tek sebebi kardeş kiskançliği. Senin kardeşine olan ilginden dolayi sana karşı hirslaniyor. 

Düzelme ihtimali var mı 

önce (17,181 puan) tarafından

Tabiki düzelir canim. Küçük bebeği ver babasinin kucağina, ben kizimla parka gidiyorum de. Dişarda vakit geçirin. Ona zaman ayır. Seninle vakit geçirmeyi özledim de. Küçük bebişide gizliden sev artık.

+1 oy
önce (6,445 puan) tarafından

Babada da hata var. O sussun onu sevmiyorum dediğinde babası güzelce izah etmeli. O senin annen onu da sev sevmezsen üzülür annenle böyle konuşma saygılı olmalıyız vs vs 

Babası nerdeyse kına yakacak kendıne  çok vicdansız duygusuz biri

önce (6,445 puan) tarafından

Pislik herif

+1 oy
önce (6,706 puan) tarafından

Psikiyatri bir şey yapmaz canım çocuk psikoloji merkezleri yada çocuk pdr uzmanları var onlarla konuş cocuğu görüp sana yol gösterebilirler

+1 oy
önce (478 puan) tarafından

Belki kardeşini kıskanıyodur hıncını senden alıyodur.. 

+1 oy
önce (1,454 puan) tarafından

Kardeşini kıskandığı için senin dikkatini çekmeye çalışıyor bence. Benim de 4, yaşında kızım var. 20 günlük de bebeğim oldu. Bebeği onun yanında hiç sevmiyorum. Sadece ihtiyaçlarını karşılayıp yerine koyuyorum. O halde bile kıskanıyor ama benim kızım kıskançlığını benim üstüme düşerek gösteriyor. Mesela emzirirken geliyor sarilcam opcem diyor. Emzirirken de yapamıyorum mesela. Emzirmeyi bırakıp onla ilgilenmemi istiyor o an. Kendinin daha değerli olduğunu hissetmek istiyor. Senin kızın da bunu bu şekilde gösteriyor belliki

+1 oy
önce (5,105 puan) tarafından

Biri bu cocugu simartmis sen biseylere kizmis olabilirsin kardesini kisksnmis olavilir senden uzaklastigi anlarda baska birisi simartmis bu cocugu bi cocuk nasil anneyi sevmez sevmediginden degil seni kotu taraf olarsk goruyo kardesini seviyosun saniyo olabilir ya da daha once birileri senin otoriteni sarsmistir sende cocuga cikismissindir kalkip bi kizdan kotu taraf olursun gozunde hele bi de baska birinden ilgi goruyosa daha da artar bi sure sonra senden intiksm alir gibi canini acitmaya calisir seni uzunce kendini kanitlamis gibi hisseder sen kendin degil o cocugu bi doktora gotur ve bu durumda ben babayi suclu goruyorum buyuk ihtimslle yukarda anlattigim simartan kisi baba o iyi polis sen kotu polisi oynamissiniz resmen 

Allah razı olsun   sızın meslegınız nedır  ya ne kadar duyarlı ve leb demeden leblebiyi anlamıssnz daha yazamadıgım bı çok seyı yazmıssnz.. 

Evet ben bı çocuk daha doğurdum   bu durumda esımın 2 çocuğu oldu ama benim  1 cocugum  var sankı çünkü büyük olanı benı ıstemıyor  benden nefret ediyor. 

Ne güzel dımı  eşimle birlikte çocuk yapıyoruz  ama büyük çocuk sadece benı düşman edıyor  küçüğü zaten buyuyunce oda babayı sevcek ama büyük olan bana hep düşman oysakı  eşimde bıraz empati kursa. Böyle olmazdı  

önce (5,105 puan) tarafından

Allah hepimizden razi olsun canim ben meslek sahibi olamadim malesef liseyi birakip medreseye basladim hoca olacaktim 2 sene medrese hayatim oldu tabi o surecte 4 6 yas kuran kursunda hocalik da yaptim hem talebe oldum hem hoca yani ama egitimimi tamamlamadim bi meslegim yok liseyi disardan okuyup evlendim sonra da bisey yapmadim ama cok insan gordum tanidim arastiririm ogrenirim heleki oglum olduktan sonra cocuk ve ebeveynlik konusunda cok arastirdim bildigim bi yerdi sadece senin durumun yani yoksa cok buyuk ilim sahibi oldugumdan degil 

Konuya gelirsek sende cocugundan vazgecmissin ya da uzeresin sakin ama sakin bunu yapma hic bi cocuk anneye dusman olmaz cpcuklarin ebeveynlere zaafi vardir ne kadar kizsalarda kusselerde affetmeye meyillidirler senin 1 cocugun yok yani 2si de senin cocugun lutfen o dusunceyi sil kafandan kizina yaklasmanin yolunu bul bagiran kizan olma duvadi mi yikmak istiyo balyozu sen ver eline birak ne istiyosa yapsin kendine zarar vermesinden koru sade onu da engel koyarak degil cocugu kollayarak yap cocugunla arandaki bagi tazele esin laftan anlar mi bilmiyorum ona bu durumu anlat cocugumu benden sogutuyodun de ha yapmiyosa çocuğunun gozunde esin ne kadar iyi babaysa sen daha da iyi anne ol cocugu kendine bi yaklastir sonra hersey duzene girer merak etme 

+1 oy
önce (1,948 puan) tarafından

Canım anladığım kızın kardeşini kıskanıyor ona daha fazla özen gostermelisin o itsin sen öp o itsin sen sev kardeşini ver kucağına al bak sen abla olsun de sakınma bebeği ondan.cunku böyle devam ederse o kıskançlık büyüdumu de devam ediyor

Benim ilk oğlumla ikinci arasında 11 ay var hala kıskanır 17 yaşında geçen bana ben uveymiyim dedi şok oldum halbuki her konuda ona öncelik veririm çocuk aklı işte 

+1 oy
önce (4,925 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında. İnatlaşma durumu bizde de yoğun şekilde var ama saygısızlık yok. Babaya bu süreçte daha düşkün, çünkü gün içerisinde ben sürekli onu yapma ya da yemeğini ye vs diye otorite olmak durumunda kalıyorum. Bazen bana da seni bu kadar babamı buuu kadaaar çok seviyorum vs diyor ama takılmıyorum. Çünkü tavırlarıyla, 2 dk beni görmese annem nerede diye babasına sürekli sormasıyla, gelip kucağıma yatmasıyla ve en önemlisi babasının hayır anneye bu şekilde söylememen gerekir annen de ben de seni çok seviyoruz demesiyle, gelip sürekli aşkım seni çok seviyorum vs demesiyle oğlumuzu da teşvik ediyor. Eşin yanlış davranıyor ve böyle davrandıkça çocuk yüz bulacak saygısızlık etme konusunda sana karşı. 4 yaş zaten inat, özgürlük savaşı, kimlik oturtma, sınırları zorlama dönemidir. Kardeş kıskançlığı da eklenince kızını baya zorluyor belli ki bu dönem ama eşinin pedagogla görüşmesi ve nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi gerek. 

0 oy
önce (25,535 puan) tarafından

Bana çok anormal geldi ya birisi öğretliyor yada babaadan yüz buluyor acilen bu duruma birinin dur demesi gerekiyor bunun ilerisini düşünemiyorum ağaç yaşiken eğilir canım al karşına konuş onunla daha fazla zaman geçir asla zıtlaşma 

0 oy
önce (1,765 puan) tarafından

Benim kızımda aynı şekilde  4 yaşında babası gelince öyle davranır ama babasına aşırı duskunlugunden banada bağrır ama ben ona kızınca yapar sen nasıl annesin ya bana bagriyosun diye sevmiyorum falan der ama çok takmıyorum konuşuyorum anlatiyorum yumsuyo seni seviyorum falan dio ama babası gelince yine aynı babası da söyler annelere öyle denmez öyle yapılmaz kızın şuan babasından da yüz buluyo oyuzden de öyle davraniyo ne kadar da seni sevmiyorum falanda dese bensiz asla durmaz sen. Önce eşinle konuş baban varken beni sevmiyodun şimdi de sevme falan deme 

0 oy
önce (1,840 puan) tarafından

Herkes kardeşini kıskanıyor yazmış eve oda bir etken olabilir. Benm kızım tek çocuk 3 yaşını 4 ay geçti. 35 gün kaynanam da kaldı. Son 10 gündr evde kalıyor. Eşimle beni görünce kaynanam da ağlamaya başlıyordu rve gitmem diye. Eşime annemi sevmiyorum eve gelmem demiş. Eşim de çok dövüşüyorsn sürekli kızıyorsn ondan gelmiyor diyordu. Suçu bana atmıştı yani. Kaynanam da kız senden evden soğuyor diyordu. Bizim problemimz korkuydu evde korkuyorum diye kalmıyordu. Yine diyor arada ama kalıyor artk evde. Oda daha çok küçük neden öyle dediğini anlamayacak yaşta. Lütfen üzülme ve nankör vs deme. Bunu da kimseye anlatma. Kaynanangil vs. Eşine güzelce anlat durumu. Eşin tutumu bu konuda önemli. 

0 oy
önce (612 puan) tarafından

Canım kardeşini kıskanıyor büyük ihtimalle 

Kızının yanında bebeği sevip okşama

Kız yada erkek farketmez gülüm anneye düşkün olurlar 

Burda en büyük görev eşine düşüyor 

Bak kızım ben anneni cok seviyorum gibi söylemleri olmalı 

Sende anneni sev say diyebilmeli bir baba 

Baba ikinizin arasında köprü olmalı 

Sana destek olmalı 

Köstek değil 

Eşinle konuş anlaşın aranız da

0 oy
önce (2,662 puan) tarafından

Elektra kompleksi, Sigmund Freud'un bir görüşü olan kız çocukları için geçerlidir.3-6 yaş arası çocuklarının babaya aşırı düşkün olmaları ve anneyi rakip olarak görmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bu karmaşa, yaş ilerleyince anneyle özdeşleşme yoluyla çözümlenir. Yani çok doğal canım üzülme. Seni kuma olarak görüyor gibi düşünebilirsin. Onun yanında babayla çok  yakınlaşmamayı deneyebilirsin

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 493 göst.
0 oy
24 cevap 1,498 göst.
21 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 678 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Tugbaank (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,288 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Merveyirmibeş (430 puan) tarafından soruldu