Bende ona göre iyi davranirim takanlara diyor musum :Ddd
Valla kimse bna takmasn benimde kimseye borcum olmasin. Evlenirken takildiginda altn 150tlydi. Ben oderken 300tlden asagi degildi altn. O gelen altnlarin bir de gidisi var
İlahi yaaa çok güldüm akşam akşam :)) ikinci çocuk benim aileden başka kimseden beklentim yok canımm
Ben bisey beklemiyorum ama getirmek isteyenin hiç mi yastık altında yok ;)
Ben ailelerden bile altın geleceğini hiiiç sanmıyorum :) kayınvalidem özel doktorlardan çıkmıyor ama iş gelinlere gelince eli sıkı.Babam da zaten 600 lira vermişti bir de altın takmaz.Bi arkadaşımıza çeyrek takmıştık onların bile takacağını zannetmiyorum.Rabbimin izniyle kimseye muhtaç olmayalım da başka birşey istemem ha bu arada hiç hiç beklemediğim bir kişi eşimin kuzeni bebeğime altın küpe almış ona şaşırdım itiraf edeyim.
Valla ara sira gelio aklima ama dusunmemeye calisiorum maddiyatcilik gibi oluyo biraz o hele simdi altinda pahali bence bi beklenti icine girmemek lazim takan olmazsa lohusa psikolojisiyle sinirlerimiz bozulabilirm takan olursa supriz olsun ;)
Kendi götürdüğüm altınlar geldi sadece,2si hariç.Farklı takan olmadı :)
Annem tam altin takti sadece benim kaynanam fis lafa gelincede konusur
3.5 ay oldu doğum yapalı. 1 tane bile altın gelmedı. Sadece benim babam aldi oğluma künye
Eşim kuyumcu oldugu için pek dusunmuorum zaten kim ne takacak bilicez:D
Ben kimseden beklemezken iki arkadaştan çeyrek,kaynımdan yarım,işyerinden de tam altın geldi. O kadar iyi oldu ki kredi kartında açılmıştık baya onları ödedik. Rabbime çok şükür. Hiçbirimiz darda kalmayalım inşallah.
Altın mevzusunı düşündüm sonra da dedim ki takanda takmayanda sağolsun beklenti içine gitmeyim dedim
Annen ve kayınvaliden kime bebek için altın götürdüyse onlarda sana getiricek bizde öyle
Benim 2 ayim kaldi annem ablam kiz kardesim abim yarim altin takacaklar kuzenim teyzem babannem ceyrek takacaklar diyorlar surekli .esimin akrabalari ne yapar bilemiyorum da kaynanam bilezik almış bana 2 gun once dogumda takacağım dedi.hamile olduğumu soyledigim zaman 7 ay once de yarim altın hediye vermişti kayinpederim.
Ben doğum yapalı üç buçuk ay oldu 6 çeyrek 2 gram geldi bir de mevlitte para toplanıyo 900 lira da öyle toplandı eşimin iş yerinden de 600 lira toplamışlar
Benim takanim cok kizlar
Annem tam
Kaynanam tam
Eltim ceyrk
Görumcem ceyrek
Ablam yarim
4 tane teyzem hepsi ceyrek
1 dayım çeyrk
2 kuzenim hepsi ceyrek
Samimi arkadasm ceyrek
2 halam çeyrek
Aklima gelenlr:):)
Benim ilk bebegime kaynanam dahi takmadi gene ne varsa insanin kendi ailesinde var
Kızlar biz üç ayligiz kendi annem çeyrek altın kayinbabada 1 gram taktı aile binasında otryorum eltilerle onların hepsi de 50 taktı
Siz takmışsanız onlarda size takar. Türkler de imece usulüne uygun olarak hareket edilir.. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz.
Taki yastigi hazir ama ben sanmiorum.bu zamanda cok kisinin altin takicagini bi dedeleri takar bi dayimlar takar belki esimin ablasi takarki emin degilim. Belki aradada 3 5 kisi cikar takarsa ne ala ama beklentim yok acikcasi takmasinlar cok sukur ac diiliz acikta diiliz.
401,979 soru
12,034,066 cevap
36,262 kullanıcı