0 oy
889 göst.
önce Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından

Annemin göz tansiyonu var, böyle bir şey olsa artar mı? Ya da tedaviyi bırakır mı? Siz ne yapardınız?

23 Cevaplar

+2 oy
önce (24,853 puan) tarafından

Kimse yaşamadığı bir duruma empati yapamaz. 

-Reklam-
+2 oy
önce (66 puan) tarafından

Ben kendimden daha kötü durumda olan insanların haline bakınca kendime geliyorum ve utanıyorum mesela gazzedekilere bakıyorum anne baba kardeşlerini kaybediyorlar hayatta tek başına kalan küçücük çocuklar oluyor benim yaşadıklarım onlarınkinin yanında ne ki diyorum utanıyorum sen de öyle yap birisiyle aram bozuldu diyorsun mesela umrunda olmasın hayatta annen baban ve kardeşinden daha samimi olacak kimse yok onlar yanında olsun gerisi teferruat aile olsun gerisi boş sanırım 17 yaşındaymışsın bekarsın galiba ben mesela herşeyim eşim ve çocuklarımdır gerisi küsmüş mü alınmış mı ne olmuş hiç umrumda değil ama ben de çok depresif biriyim böyle durumlar maneviyata yönelince insan rahatlıyor mesela zikir çek namaz kıl dua et kuran okumayı biliyorsan oku rahatlarsın gerçekten 

+1 oy
önce (1,184 puan) tarafından

evladina ne olacakki annenin .  her anne babanin hastaligi var illaki . saglikli bile olsa evlat acisi ile zaten hasta olurlar. insani yetip bitiriyordur evlat acisi

+1 oy
önce (8,935 puan) tarafından

Sanırım intihar düşünüyorsunuz ama bunu annenize yaşatmakta istemiyorsunuz doğru mu? 

önce (42 puan) tarafından

Günahından korktuğum için yapamıyorum bunca sene, şimdi yine sevdiğim biriyle aram bozuldu ama sorun bu değilim hep bir depresyona giriyorum. Neden bir imsan bu kadar kötü olur. Umarım anlatabilmişimdir. 

Üzerinde büyü nazar olabilir veya gerçekten psikolojin bozuk olabilir bunun için kitaplar okumanı ve destek almanı tavsiye ederim. Bir de seni yıpratan insanlardan uzak dur. Seni sürekli aşağı çeken insanlardan uzak dur.Kendine hobi edin kurslara git veya çalış. Cansız bir eşya gibi evde bulunma devamlı. Allah akıl vermiş sağlık vermiş nimet vermiş sel sefil ortalıkta kalmamışsın yurtlarda büyümemissin bir ailen var yerlerde sürünmüyorsub elin kolun sağlam şükür et bin şükür et. Akıl olduktan sonra mutlu olmanın yolu bulunur. Ama bende o akıl yok diyorsan dediğim gibi destek almalısınnnnn... 

Tamam teşekkür ederim ♥️

Daha 17 yaşında bir çocukmuşsun güzelce tedavini ol okuluni bitir güzel bir meslek sahibi ol ergenlikten çık. Ailen belki kafa dengin değildir onlar belki seni mutsuz ediyordur bilemiyorum ama inşallah hayırlı ve güzel bir yuva kurarsın zamanı gelince. Hiçbir şey için acele etme. Ben evli çocuklusun sanıyordum 

önce (274 puan) tarafından

Kız ben bekarken okadar ailemden dayak yiyordumki özelikle de babamdan her vurduğunda agizmdan kan gelirdi sen ailen den sidetmi goruyorsun köpek gibi çalıştım onlara gözüne girmediler intihar etmeyi dusunmdum ama yapmadım Allah'ın aldığı canı Allah alır ailemden kurtulmak için öneme gelen kişiyle evlendim hem yakışıklı değildi hem de çok kötü birisi evlenince anladım biliyormusun eşim  ailem kadar dövmede bile arada vuruyor çocuklarım var boşanmayı çok düşündüm ama ailem gelince çocuklarını getirme diyor eşim alkol içer aile kuzusu geçen ailesi evime geldi kavga Etiler beni doveceklerdi az kala şimdi ne diyorum biliyormusun keşke bekar olsaydım babamın atığı dayağı yeseydim bu adamla evlenmeseydin okulumu okusaydim yatılı okulu yurt olur yada 4 yıl dişimi sikip üniversite gitseydim ben okul gitmmim diye dayak yerdim arkadasim evime gelse dayak yerdim komsuyla konususam dayak yerdim yemek yapsamasam dayak yerdim iş yapmasam dayak yerdim herşeyden kistlamasilaridi beni yani ailen böyle degiler umarım 13 yaşında zorla kapatilar beni baş örtü taktirdilar pantolonu bıraktılar anliyacagin çok çektim onlardan ben 

+1 oy

benim kaynanam yasamis . esimin ablasi trafik kazasinda vefat edio. sapasaglam annesi hasta oluo bes sene yas varmis evde esim diyorki tv bile acilmazmis . gülen olursa evde annesi kalkip gidermis baska odaya. once verem olmus sonra siroza cevirmis. sirozdan ölmüs beş sene icinde .  kayseriye gtmisler toparak cekmis oraya gtmek istemis annesi. gtmisler gittikleri gece  esim yer yataginda yatiomus 12 yasinda cocuk. annesi de koltukta yatak sermisler . annesi yere esimin uzerine yıgilmis ölurken 

önce (13,518 puan) tarafından

Ayyy Canan yaaa boğazım düğümlendi resmen okurken 🥹 ne kadar zor bi durum

cok gerckden. abla 1 yas ccklari bide eniste kaza yapmislar . ablanin basina yoldan seken tas gelmisde ölmus. iki aylikta hamileymis yazik. 1 yas cocuk camdan firlamis çaliliklarin arasina dusmus. kaza sonrasi bulmuslar.

esim annesinin ustune yigildigini hatirlio nekadar aci bi durum. cikarmislar esimi odadan hemen. kayserinin ayazinda dissrda beklemuz gece sogukda

annesinden bes sene sonrada staj yaparken isten eve gelio babasini ölü bulmis. ramazanin 3. gunuymus koltukta oturup elleri dua eder gibi yumuk kalmis sertlrsmis . ellerini acmaya calismis bsbasinin . biri amin yapar dua eder gibi yumuk gommuşler acilmamis . nezaman ölduyse katilmis demekki venaze

önce (13,518 puan) tarafından
+1

Ayy yaa Allah kimsenin başına vermesin. Sen bazen yazıyorsun ilte çöpsüz üzüm diye esprisine ama çok zor ya kimsesizlik ve eşinin yaşadıkları da öyle ağır şeyler 🥹

0 oy
önce (12,272 puan) tarafından

Önceden deprem yüzünden intihar etmek istiyordun, şimdi sorun ne?

yahu bardak kirilsa intgar edicem midunda surekli depresif biri ile kim ugrasir . cehenneme cevirir oyle kisi aileyi. arkadasim telefonumu acmadi aram

kotu inthar edecem seklinde dusunen biriyle omur boyu yasanirmi. evlenmicem ne pardonda zaten suan kus kadar kucuksun suan zaten dusunemessin . benim dedigim on yil sonraki senden baksediyorum yaşarsan o zaman kadar.sen suani bile yaşayamiyorsun on yil sonra buyumeyi bile hayal edemiyorsun aklin mantigin almiyot buyuyecegini okadar sacma bir durumdasin dusunce yapisindasin ki. git tedavi ol yani 

iyi isin olacakda kimse triplerle ugrasmas . kapinin onune koyuverirler . pakljisi bozuk biri ile hicbir is yere calismaz hicbir kimse is arkadasi mesai arkadasi olmak istemez.  cayin acik olsa catacak yer ararsin krizler gecirirsin vs . bunlari sen yaparsin demiyorum bunalimli biri genel davranislari boyledir. timarhanelik olmus birini kim is yerinde calistirkin kimyan yana masalarda calismak istesin. kendi isyerini acsan bile kim musteri olarak gelsinki. kafadan kontak bu deyip kimse gelmes bir esnafi bakdin cins cins davranislari var o esnaftan alisveris yaomassin. mesela.  depresif sekilde pskljisi bozuk biri ile ana babasi bile hastalik hastasi olur

cocuk buyutemesessin cunku cocuk bile kafayi yer . huzursuz pskljisi bozuk anormal davranislari olan bir anne nasil cocuk buyutsun. hangi zavalli adam bu kadinin kahrini nekadar ceksin bir ay iki ay ceker . bu ne bole eehh boyle hayatmi olur der ceker gider evlenmen icin akil sagliginin olmasi lazim kimse senin tribini cekmez . suan evlenmeyi dusunemezsin zaten cocuksun. on sene sonra kazik kadar olacaksin 15 20 yil sonra kazik kadar olacaksin ozamanki dusunce yapina suan bir yon ver 

Peki siz neden bu kadar kızıyorsunuz? Olan bana olur. Sürekli depresyonda da değilim. 

Neyse önemli değil sizin çocuklarınız benim gibi olmaz inşallah siz çok mutlu olun

kiziyorum cunku asiri cahilsin. hakaret manasinda demiyorum gercekten cahilsin. sacma slak sebeplerle tribe giriyorsun. demin dedigim gibi ergenussun.  ergenlik triplerinde sacma sapan tavirlar sergileyen depresif model.  yazik hayatina  gercekten ileriki hayatina. surda uc bes senedir genc kizliga adim atmissin ne yasasinda ne gordunde inthar edecen. valla kusurabakma da suan vebal almak istemiyorum diye demedim demedim ama senin triplerini ceken herkes ay as kendinide sende kurtul bizde kurtulalim diye dusunseler iclerinden sana soylemeseler bile haklilar . insani hayattan bezdirisin bu depresiflikle. bi silkelen kendine gel hayati yasa . surda  en faza70 yip 80 yil yasayip geberip gidecez.50 yastan sonra hastalik ustalikla ugrasacagiz yaslanacagiz. ben 40 yas olmak uzereyim . on yilim kaldi adam gibi enerjik yasamak icin. senin 30 yildan bile vok zamanin var hayati eglenerek yasaman icin. valla kapa kendini eve cikma bu sekilde insanlarinda enerjisini emersin

Haklısınız ne diyeyim ki

0 oy
önce (10,484 puan) tarafından

Muhtemelen cevap vermeyeceksin ama anneni babanı geç ahiretini yakmayı gerçekten göze alabilecek misin 

Artık burası da cehennem gibi geliyor

önce (10,484 puan) tarafından

O kadar basite alma cehennemi sen 

Almıyorum ama olmuyor

0 oy
önce (31,800 puan) tarafından

Sakın intihar gibi bir şey düşünme günahı ne kadar büyük biliyor musun o canı Allah verdi ancak Allah alır kendine yazık etme 

0 oy
önce (318 puan) tarafından

Valla annen aglar ölene kadar belki, içi yanar ama sen ne yapıcaksın? Ahiretini yakıp devamlı azap mı çekiceksin, sen kendını düşün derim

Annem kör olur diye korkuyorum stres yapıp, 17 yaş çok büyük mü bilmiyorum belki bir şey olmaz 

17 yasında mısın sen ablacım

Evet Allah affetmez mi

Ablacım sen hayatının baharındasın, ay bahar bile degıl cocuksun sen, hayat daha karısna neler cıkarıcak bılıyormusun ne guzellıkler… aman diyim aklına getırme, ayrıca aklın erdıgı ıcın tabıkı affetmez, cana kıymanın affı yok, can senın degıl Allahın

0 oy
önce (2,034 puan) tarafından

İntihar gibi bi düşüncen varsa sakın düşünme bile evet çok zor bişey daha doğmamış 3 evladımı kaybettim psikolojik sağlığımı yitirdim eşimle aramdaki bağı kaybettim yaşadığım evimi kaybettim ve milyon kere intiharı düşündüm ucundan döndüm annem için ben doğmamış çocuklarım için canımdan vazgeçiyorsam 30 yaşındaki evladını kaybeden annem ne hale gelir yaşadığım acıyı ona yaşatmaya hakkım yok dedim ve vazgeçtim sende düşünme bile böyle birşeyi annenin kalan hayatını mahvedersin sen gider kurtulursun aklınca belki ama annen hergan ölür ne yaşadığını bilmiyorum hiçbişey annenin gözyaşından değerli değil

0 oy
önce (5,814 puan) tarafından

Başlıkla alakasini anlayamadim kuzum

0 oy
önce (874 puan) tarafından

Sen ölürsen annen neden ağlasın uzulsun ki utanç duyar bence 

Biri seni taciz ediyorsa utanç duyulacak bir şey değil ama sen intihar ettiysem malesef utanç duyulacak bir şey diyelim ölmedin ömrün boyunca utancını yaşayacaksın 

İki gereksiz insan beni konuşacak diye umrumda değil 

Sen birkaç ay önce de intihar konusunu açmışsın 

Bence seninki can sıkıntısı her ailene kizdiginda intihar edecem diyorsun 

Bir hobi edin çok disariya gez dolaş ne bileyim hayat güzel yaşamak güzel zor evet ama ölmekten güzel sonuçta 

Tamam teşekkür ederim 

0 oy
önce (390 puan) tarafından

Dünya da cehennem yaşatmak istemezsin bence annene ben düşük yaptım yıkıldım . Gerisini sen dusyn

0 oy
önce (1,704 puan) tarafından

Bugün oğlumun boğazına şeker kaçmış düğündeydik ben halay çekiyordum allahtan eşim yanındaymış heimclih manevresi yapıp çıkarmış şekeri ben gördüğümde oğlumun gözleri kıpkırmızıydı gözyaşları akmıştı o halde gördüm ha ömrümden ömür gitti hala daha kendime gelemedim ağlıyorum hıçkıra hıçkıra ya eşim yanında olmasaydı ne olurdu düşünmek bile istemiyorum ama düşüncelerime engel olamıyorum ki senin sorduğum evlat acısı çok daha ağırı kıyas edilemeyecek bir durum bir anne olarak evladımı gözümden sakınırım ayağına diken batsa o acıyı kat kat fazlasıyla ben hissederim rabbim hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın boşuna demiyorlar anası ölene öksüz babası ölene yetim derler ama evladı ölene hiç bir tabir yoktur diye 

0 oy
önce (7,150 puan) tarafından

Şöyle anlatayım sana annem babam iki evladını toprağa verdi.

Annemde hipertansiyon çıktı ölene kadar ilaca mahkûm oldu. Bir günde insan yaşlanır mi ikiside yaşlandı bir günde hemde. Çocukları kocaman delikanliydi yani. 

Babamın huyu değişti aksi sinirli tahammülsüz oldu.

Babam pek anlatmaz Ama bir kere bana şey demişti  boğazı dugumlenerek geçtiğimiz bütün yollar bana onları hatırlatıyor burdan geçtik böyle yaptık .  Çok çok üzülmüştüm. Mezarlık şehir içinde bizim   muhakkak yol ordan geçer hergun ordan  geçince ne acelemiz vardı da gittiniz diye ağlıyorum demişti .

Annem desen bıkmadan usanmadan yıllardır her perşembe gidiyor ağlıyor kızıyor geliyor. Gidince içim açılıyor diyor ama daha çok üzülüyor. Ablam üzüntüden kötü bir hastalığa yakalandı. Yani ölen gidiyor falan ama asıl ölen geride kalan oluyor. 

Bizi sorsan her şeyimiz var Elhamdülillah maddi olarak çok iyi durumdayım ama bazen oturup ben abimi özledim keşke biseyim olmasaydı abilerim olsaydı diye ağlıyorum.

Sonra çocuklarım geliyor anne ne oldu diye bişey olmadı deyip kalmıyorm . Çünkü onların bana ihtiyacı var. 

Aile darmaduman oluyor anlıyor musun . Ne Bayram ne düğün ne de özel bir gün herşey anlamsız geliyor.

Aklında  varsa kötü bişey yapma etme derim  valahi anneni kendi ellerimle öldürürsn . Bunun cevabını inan bana ALLAHA veremezsin . Keşke bana yakın olsan sana gerçekten ailemin ilk ve son halini göstersem. Yani demem o ki bi kaşık eksilince evden hiç birşey eskisi gibi olmayacak 

0 oy
önce (551 puan) tarafından

Evlat acısı yaşamadım ama tam bir ay önce bebeğim kucağımda morardı hicbirseyi yokken aklımı kaybettim resmen 3 gün yoğun bakımda ne yedim ne içtim. Ağlamaktan gözlerim şişti, o acıyı yaşasaydım ne olurdum bilmiyorum nasıl yaşardm

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Zorda laf mı birebir yaşadım çok çok çok büyük bi acı geçmek bilmeyen bi acı hemde aklını kaybetmenin eşiğe geliyosun sana nasıl tarif edeyim ki bilmiyorum yaşıyosun ama amaçsızca gülüyosun ama mutlu değilsin yiyosun ama karnın doymuyo geziyosun mutlu değilsin kısacası hiç bişey seni mutlu etmıyo artık hiç birşey eskisi kadar güzel anlamlı gelmiyo sana

0 oy
önce (1,862 puan) tarafından

Allahim kimseye yaşatmasın neyin var bilmiyorum ama anneni düşün herkesten Her şeyden önce 

0 oy
önce (812 puan) tarafından

Kimse yaşamadığı bir şey hakkında yorum yapamaz ama Rabbim düşmanıma bile vermesin insan evladı hasta olsa ben hasta olayım diye gözünün içine bakıyor evlat ona gelmesin bana gelsin dediğin canının en tatlı yeri insanin Rabbim hasta olan herkese şifa versin kimseye evlat acısıyla sınamasın

0 oy
önce (7,669 puan) tarafından

İntihar bir çözüm değil 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 805 göst.
31 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nazeymen (20 puan) tarafından soruldu
+6 oy
19 cevap 1,131 göst.
19 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Derya z05gni (266 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 294 göst.