0 oy
248 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (48 puan) tarafından

Merhaba hanımlar ben daha önce de burda paylasimlar yaptım akıl aldım sizlerden kaynanam kayinbabam hakkında falan. Hanımlar ben daha 2 yıllık evliyim evlendiğimden beri eşimin kart borcu var benimde 30-40 bin kadar borcum vardı bilgisayar almisitm düğünden sonra calistm ve ben kapattım borcumu daha sonra hamile kaldım doğuma kadar da eşime attım tüm maaşımı o da başta nişanliliktan borcum var dedi ama bu borç hiç bitmiyor kaynana kayınbaba birlikte yaşıyoruz yani evimiz ayrı ama sabah uyaninca onların yanına cikiyorum 14 aylikta bir bebeğim var çocuk olunca işten çıktım bu arada. Köyde yaşıyorum kimse bana iki yıllık gelin demez öyle lüks bir alışverişim yok ayda yılda hastahne işimiz faln olunca merkeze gideriz üstüm başım darma dağın kendine bakan sürekli alışveriş yapan birisi değilim bebeğime üç beş kuruş benim annemler para verir onları biriktirip birşeyler alırım hani eşimde alır ama bu kart borcu var diye çok birşey de istemiyorum borçta mesela bu ay 30 bin eşim işten de çıktı dededen kalma evde oturuyoruz onun biraz borcu vardı onu kapatmak için karttan harcadı daha sonra da evdeki altinlardan bozdurup karta yatırdı hala borç bitmedi diyor. Evimiz bir ama babasına para vermiyor herşey kayinbabamda o alıyor ayda yılda bir bazen gübre alacam derse on bin veriyor. Eşim sabahları işe erken gidecekse kahvaltıyı kendi evimizde yapıyor ama kahvaltiliklari bile kaynanamın evinden getiriyorum. Çok yoruldum artık canım hiç birşey yapmak istemiyor kaynanam yaptigimdan pek menmun olmuyor Allah var dışarıya beni övüyor ama içerde resmen psikolojik şiddet uyguluyor ne bir gezmeye giderim ne bı üst baş alırım madem bu şekilde rezil olacaksam niye ben beraber yaşıyorum evimi ayırmak istiyorm ama eşim istemiyor kaynanam istemiyor ağlamaya başlıyor ama bu şekilde devam da etmek istemiyorum.esim babasına güvendiginden doğru düzgün işte calismiyor normalde tekstilde çalışıyordu mesleği o ama ordan başım ağrıyor para az diye çıktı para çok olan yerde de çok ağır işler var başka işe girdi dört ay dayanabildi yok yoruluyorm yok belim ağrıyor diye çıktı bu ay işsizdi yine karttan harcama yapacak harcamasi da sigara bazen de arkadaşlarıyla kahvede oturursa yemek yer ama bu borç bitmiyor. İnanın deprosyona girdim galiba gurbete geldim kimsenin yanına gidemiyorum birisinin yanına gitsme kayinbabam hemen diyor ona çok yaklaşma o şöyle böyle diye. Boğuluyorum ne  olur kusuruma bakmayın uzun oldu.

7 Cevaplar

+1 oy
önce (24,870 puan) tarafından

Bence o internet bankacılığı şifresini al kalem kalem nereye ne harcanmış öğren bitmeyen borç diye bir şey yoktur ya ödenmeyen borç vardır ya da gizli harcamalar 

önce (48 puan) tarafından

Hayır nereye ne harcadığını da biliyorum. Öyle masraflı da değil açıyor gösteriyor da ama bitmiyor gerçekten ufak ufak büyüyor. Ne bı gezmeye gittik ne balayı ne bı tatil köye kapandım kaldım aileme bile doğru düzgün gitmiyorum baska şehirde bir saatlik yol kayinbabamin arabası var ama masraf olur karta borc artar diye eşime diyemiyorum gideyim diye. Ve artık depresyona girdim ne ev işi ne yemek hiç birşey yapasim gelmiyor. 

önce (5,113 puan) tarafından
+1

Hayır nereye ne harcadığını bilmiyorsun. Bilsen bu durumda olmazsınız. Belki de sanal kumar oynuyor bilemezsin. Eşinle konuş sen hesap kitaptan anlamıyorsun bundan sonra para işleri bende olacak . Kazandığın parayı bana getir diyeceksin.

O zaman para kazanmayıp ödemiyor temel ihtiyaçlarınızı bile karşılamıyorken bu kadar borç batağında olmasının mantıklı bir izahı başka türlü nasıl yapılır ki benim eşimin biz evlenirken 30 40 bin gibi bir borcu vardı bugün hâlâ bile bundan fazladır beş yıldır evliyiz yani boşa konuşmuyorum 

İşe giriyor çalışıyor asgari ücretle bu sefer o işe bir bahane uyduruyor çıkıyor gitmiyor babasına guvendiginden hiç sorumluluk almak istemiyor ben böyle söyleyince de sen şimariklik yapıyorsun yediğin önünde yemedigin arkanda çok şikayet ediyorsun diye kaynanam daha öğrenir sorumluluk almayı diyor ama eşim 18-20 yaşında degilki 33 yaşındaki kocaman adam ne zamn ogrenecek

Aile sorumluluğu almadığı müddetçe Altmış yaşında da olsa öğrenemez. Annesi babası evi geçindiren başka biri olmazsa 40 lı yaşlardan sonra hiç öğrenemez baştan kabul ettiğiniz hayat yanlış bu yanlışı bence sürdürmeyin az kazansın veya çok kazansın ama keyfi işten çıkamayacağını karısının çocuğunun giyim yeme içme temel ihtiyaçlarını karşılamayı bunun sorumluluğunu hissetmeyi öğrenmesi lazım 

-Reklam-
0 oy
önce (23,754 puan) tarafından

Bu böyle devam eder bacım. Ya dayanmaya devam edeceksin. Ya da resti çekeceksin. Ama resti cekerken boşanma ihtimalini göz önünde bulundurup da çekmen lazım. İyi tamam deyip bosanadabilir. O adam bosansaniz nafaka da veremez. Daha kendine hayrı yok. Size hiç Hayri olmaz. Allah kolaylık versin. Eşine de akıl fikir versin. Ailen işin içine girebilir belki. Baştan birlikte oturmayı kabul edince böyle sorunlar oluyor 

Kaynanamla bı kaç kez tartıştık babam bırak gel dedi böyle devam etmez çocuğuna da bakarım dedi ama ben bir şans daha vermek istedim kayinbabamda güz gelsin evini ayıracam dedi güz geldi ama ne ev ayırma meselesi var ne başka birşey hiç birşey olmamış gibi devam ediyoruz artık kaynanada birşey demiyor çünkü cevabıni veriyorum ama benim psikolojimi bozdu yine laf edecek diye düşünmekten duramıyorum. Keşke gitseydim babam soylediginde diyorum. Eve bir misafir gelse koş üzerini değiştir diyor ya olan bunlar zaten ne giyecem diyorum anlamıyor git değiştir laf ederler hiç yeni gelin gibi değilsin diyor kaynanam bende al gel giyeyim yeni gelin gibi diyorum ama bu sefer aldığımı beğenmez diyor milletin içinde.

önce (23,754 puan) tarafından

Ailen bence sorsun. Güz gelince evini ayoracaktiniz ne zaman ayiriliyor diye bi sorsunlar. Seni takmazlar belki. Ama ailem söyleyince farklı olabilir

0 oy
önce (4,553 puan) tarafından

Esin ya yalan söylüyor borç falan yok ya da kumar oynuyor. Hiçbir gideri olmayan birinin bu kadar borcu olamaz. 

Mobil bankacılıktan bak gizli falan degil acik acik ac bakalim ne kadar borç var hesap kitap tutalım de. 

Bakıyorum nereye verdiğini de kendi de anlatıyor zaten bir önceki aydan atıyorum 30 bin borcu oluyor 22 bin maaş yatıyor geriye 8 bin kaliyor bunun üzerine biraz daha harcıyor sigaradır cart curt sonra tekrar maaş zamanı geldiğinde yine maaşından yüksek oluyor bazen il dışına çıkması gerekiyor ordaki masraflarinj da karttan ödeyince işin içinden çıkılmiyor.

0 oy
önce (598 puan) tarafından

Bzde 3 yıllık evliyiz evlenirken Kaynanamlar borç bırakmadı bide eşimin hiç borcu bitmez işten çıkış paramı vermiştim hadi borcu kapatsın rahat edelim sonra altınlarımi sattı halende borcu bitmez içkisi sigarası var bı ara hayvancılıkla uğraşıyordu Zarar etti bende idaremi bilirdim artık benimde umurunda değil incelediği yerden kopsun o keyif yapıyorsa bende yaparım 3 4 aydır sürekli biseler aldiririm benimkindede suç yok annesi öyle yetiştirmiş halende paraya ihtiyacın var mı oğlum der bayramlıklarini arada oğluna kıyafet alır bir sorumluluk vermemiş oda keyfine bakıyor annesine güvenir borç harç bişe olsa onların odeyeceklerini biliyor sende takma keyfine bak bence 

Evet benim eşimde çok rahat yetişmiş ama öyle savurgan değil paraya kıyamaz harcayamaz altınları bozdururken bile çok üzüldü asla koyamıyor ama borcuda bitmiyor bitse evimi ayiracam diye diretecem ama yok. 

0 oy
önce (4,647 puan) tarafından

Sen yanmissin bacim adamın çalışma niyeti yok

0 oy
önce (1,189 puan) tarafından

kimseyle yeme icme birlik olmasim madem eviniz var herkes kendi bircunu kendi yapsin kendi harcini kendi odesin. isteyen lux kebaplar etler yesin evinde isteyen kuru ekmekle idare etsin. kendi yaginizda kavrulun borcu harcida kendi yaginizla kavrularak odeyin . bence bu sisteme oturtun duzeninizi. 

Bende böyle söylüyorum eşime hem psikolojik olarak kaynanam çok yıpratti beni dayanamıyorum artık ama eşim evler çok yakın ayrılma olmaz diyor o zaman merkeze kiraya gidelim diyorum onu da kabul etmiyor ama inanın çok yoruldum bittim halsizim. Birde Bebek var 14 aylık biraz ağlasa hemen diyor hadi kendi evinize gidin diye bir yardımını görmüyorum çocukla ilgilen bari bende işleri yapayım yok onu da yapmıyor çocuğu uyut işleri yap diyor hem kendi evim hem kaynanamlarin evi artık içimden ne temizlik ne de yemek yapasim geliyor bir topluyorum herşeyi kayinbabam tarladan geliyor toz toprak çıkarttığı herşeyi ortaya atıyor siliyorum süpürüyorm aynı hiç yapmamış gibi oluyor hemen.

önce (1,189 puan) tarafından

ne alaka canim herkesin evi barki ayri. altli istlu oturdan bile herkes kendi yiyecegini kendi yapar. cok sacma kaynananin evinden evine yiyecek kahvaltilik tasimak falan.  ben boyle istemiyorum de yani bu ne boyle sacmalik olabilirmi. evden eve yiyecek tasinmal. ayni bina altli ustlu oturarak bile sacma evden eve yiyecek tasimak buzdolabin yokmu. sus diyemi aldik bunu yani.

bide niye is yapiosun ki. madem ye ic kalk git evine ye ic kalk git evine. is mis yapma benim isim gucum zaten var herkes kendi evini cekip cevirsin desene ya saka gibi. nasil bas kaldiramiyosunuz anlamiyorum buna nasil katlanilir. biye iki evin hizmetciligini yapasinki herkesin evi kendine

0 oy
önce (2,041 puan) tarafından

Canım o borca sen bu bak derim bende 3 yıllık evliyim eşime o kadar güvenirdimki ne dese sorguladım altınlarını verdim evin eşyasını ucuz seçtim düğün yaptırmadım buna rağmen borçlerımsvar dedi tmm dedim hep borç ödedik çalışmıyorum ama bana verdiği 3 kuruşu harçamadım biriktirdim altın yaptım yine ona verdim b4rcu ödesin diye geçen yılın sonunda bi öğrendim ki kumar oynuyormuş evimiz vardı yenisini alıcem dedi sattı o parayı yemiş kumarda 3 yıldır neyin borcu bu derken meğer beyfendinin kumar borcuna bir ev parası verdik altınlarda bu ev ederdi hepsi gitti yazın öğrendim bende peşine düşünce sende düş peşine bak  öyle bitmeyen borç yok şimdi kirada sürünüyoruz ona sorsan evine bakıyor ama 

Bende çok güveniyorum ama içime şüphe düştü banka hesabını inceleyim bir bakalım ne çıkacak.

önce (2,041 puan) tarafından

Güvenme ben çok pişmanım güvendiğim için 5 yıllık sevgilimdi o kadar güven verdiki kolay kolay güvenmezdim kimseye ama o çok uğraşmıştı güvenimi kazanmak için yerle bir etti herşeyi 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 160 göst.
6 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Hayal34 (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 467 göst.
21 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysehfk (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 459 göst.

Kategoriler

1,480,869 soru

24,230,263 cevap