0 oy
322 göst.
önce Diğer kategorisinde (710 puan) tarafından

Arkadaşlar merhaba bi 4 bi 1 yaşını geçmiş iki oğlum var büyük oğlum kreşe gidiyor öğlene kadar, sabah 8 de kalkıyor, küçükte geç kalkmaz 8,9,10 arası genelde öğlen 1 uykumuz oluyor 2 buçuk 3 büçük arası 2 saati geçmez, genelde az uyur bazen 45 dk bazen 1 saat ama gel gör ki ikiside gece 10 buçuktan önce uyumuyor büyüğü zorla yatırıyorum biz yatmadıkça yatmıyor hergün zorla yatağa sokuyorum gelince uyumamasına rağmen küçükte ayağıma aldığımla kalktığı bir oluyor zorla tutarak yarım saat sallaya sallaya uyutuyorum başka türlü uyumuyor zaten yani neden böyle zor uyuyorlar ne özel hayatım kaldı ne sosyal hayatım çok yoruldum bu durumdan erkenden uyusalar bizde biraz kendimize vakit ayırabilsek hiç kendi kendilerine uyuyakalmazlar geçen misafir geldi 12 1 e kadar uyumadılar birde kük gece emmek için uyanıyor kaç kez, yani artık çocuklar için uyku ilacı baybay night falan varmış onları araştırmaya başladım sizde durumlar nasıl kullanan oldu mu içimde el vermiyor aslında ama aklımda bi kaymıyo değil yoksa temelli kayacak 

15 Cevaplar

+3 oy
önce (207 puan) tarafından

Sabah 7 de kalkmalı öğle uykusu 12 de uyumalı gecede 9 da uyumalı. Sen sabah uyuyor ya uyandır ufaklığı 7de öğlen de 12de uyut yani öğle uykusu için 2 3 saat geç kalkar 5de sonra tabi uyumaz 

-Reklam-
+1 oy
önce (15,058 puan) tarafından

Allah kolaylık versin 

3 buçuk yaşında kızım iki yaşında oğlum var 

Ortalama 11/12 gibi uyurlar 

Oğle 14/ gibi aynı saatte uyurlar birer saat 

Bizim için sorun yok geç yatıyoruz ama erken kaljıyorsanız bilemem zordur 

Her iki şekilde allah kolaylık versin erkek çocukları daha zor 

önce (710 puan) tarafından

Benim küçük erken kalkıyor gecede 2,3,4 kez kalktığı oluyor dinlenemiyorum öyle olunca akşama pilim bitiyor

önce (15,058 puan) tarafından

Doğrudur benim küçük bi kere mamaya kalkıyor bi yaşında kestim ikisinide memeden 

Özellikle küçüğüm gece mama ağzinda uyumak istiyordu kesınce duzene girdı

Evet benimkide çok düşkün ama hakkına girermişim gibi hissediyorum abisi emdi 2 yıl

+1 oy
önce (13,652 puan) tarafından

Küçük olan ne kadarlık

16 aylık doğru niye direk ayını yazmadıysam

önce (13,652 puan) tarafından

Öğlen uykusu için sordum canım. Benimkiler çok erken bıraktılarda öğlen uykusunu. Ama ben 2 ye bırakmazdım uykuyu 2de uykudan kalkmış olmalıydı ki erken yatsınlar 🫠

Erken yatıncada uykularını alıp kalkıyorlar :')

+1 oy
önce (727 puan) tarafından

Saati onlara bırakma. Saat 9 uyku saati diye odalarına götür 1 saat uyutmakla uğraş 10 kalk yanlarında o düzeni kur onalara bırakırsa uyumazlar. 

10 da hala uyumazlarsa napcam yada ben ne kadar sabretcem bu duruma:'))

önce (727 puan) tarafından

Bir kaç gün sabret daha benim kızımda önceden çok güzel uyku düzeni vardı busene okula gitmedi diye zorlanıyorum seneye artık başlıyacak diye zorlanıyorum 12 zorla uyuyor resmen 

+1 oy
önce (2,275 puan) tarafından

Uyuyamayan çocuk uyumuyor hiç bir zaman kendisi uyumadı benimkide 4.5 yaş doğdu doğalı 2 saat uyutmakla geçiyor psikolojik olarak bende iyi sayilmam pek çocuğun fitratiyla alakalı bu durum ben doğdu dogali emvayi şey denedim yok ...erkene çektim odaya götürdüm yok yok uyumuyor 

+1 oy
önce (12,039 puan) tarafından

Sabah 9 da kalktılar saat 11 de zor bela yatağa soktum daha tam dalmadilar söyleyeceklerim bu kadar...

Aynı bizz

+1 oy
önce (152 puan) tarafından

Daha ne istiyorsun cnm 10,30da iyi sen benimkileri görsen çıldırsın Heralde sabaha kadar oturum otururlar 13 yaşında kızım sabah 7.30 kalkar okula gider tam gün saat 12 den önce imkansız yatmıyor çanta hazırlıyorum suyumu doldurum kıyafet derken saat 11 başlıyorum yat demeye  bazen 1 de buluyor yatması ama bir gözü açık bebekkende sürekli uyurdu heralde uykuyu bitirmiş olsa gerek 6 yaşındaki de öyle ben yatmadan imkansız daha gelir beni kontrol eder uyumusmuyum diye çok yüz verirsem yanında yatabilirmiyim der

Uyku ilaçları bitkisel dahi olsa Dr onermiyor

10 30 da düzenli değil yani kimi çocuklar 9 da falan uyuyor ya o manada yoksa 11 12 yi buluyor, seninki daha zormuş ya

önce (152 puan) tarafından

Keşke 9 da uyusalar ama işte onlar uyusunda bizede rahat mi edelim çok ayıp olur😂

+1 oy
önce (3,470 puan) tarafından

Canım az önce 14 aylık kızımı 2 saat salladım abisi uyudu babası uyudu o uyumadı. Salladım emzirdim yanına yatıp uyuma numarası yaptım yok saat 10 dan beri kızı uyutmaya çalışıyorum. Oğlumda erken yatmaz saat on buçukta yat derim tepinir biraz daha durcam diye. Yalnız değilsin 

Evet değilmişim :')

+1 oy
önce (55 puan) tarafından

Çok zor yaaa. Benimkiler de hala uyanık ben yatağa girmedikce onlarda girmiyor ve uyumuyorlar. 

9 da uyuyan çocuklar çok nadir o zaman yada bizi kandırıyorlar ajdlgjslkfşd

0 oy
önce (5,223 puan) tarafından

Büyük oğlun öğlen uykusu yapıyor mu. Benim kızım 2 yaşında bıraktı suan 4 yaşında sabah 6.30 en geç 7.30 ayakta aksam da 19.00 de uyuyor. 8.30 14.00 arası kreşte yoruluyor erken uyuyor. Ikinci kızım 1.5 yaşında o da en geç 7.30 da uyanır. Öğlen 12.30 13.00 gibi uyur 14h30 15h00 uyanır. Gece de 21.00 gibi uyur 

Öğle uykusu yapmıyor bazen ikindin uyumak istiyor izin vermiyorum sonra uykusu açılıyor 

İkisinide 7 de uyandırmayı dene. Belki 1 saat erken uyurlar. Birde yukarıda biri yazmış 16 aylık olan çok gec kalkıyor. Benim küçük tam 17 aylık en geç 7.30 da kalkar. Güne geç başlarsa bebek her sey aksar. 7 7.30 da kalksa öğlen uykusunu 12 12.30 da uyur 13.30 14 00de uyanır. Gece de 21.00 gibi uykusu gelir. Bu şekilde dene 

Hımm mantıklı aslında ama cesaretimi toplamam lazım bunu yapmam için :')

0 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Benimki de uyumaz sabah 11 de kalkar 2 gibi uyuturum oda 1 saat sonra akşam 10-11 e kadar ayakta  diyceksın sabah geç kalkıyor ben 9 da uyanıyorum kızım kalk kalk yok asla uyanmıuor uyansa bile ağlayarak kalkıyor huzursuz oluyor 

Birden değil ama her gün 20 30 dk erken uyandırın bir iki haftaya alışır 9 bile geç uyanması için 

0 oy
önce (226 puan) tarafından

Şu an saat 1:13'ü gösteriyor büyük kızım üç yaşında sabah saat 9' da uyandı daha uyumamiş küçük kızın bir buçuk yaşında saat 9' da uyandı saat 4' te uyudu 20 dakka kalktı ve ikisini saat 11' den beri uyutmaya çalışıyorum uyumuyorlar

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Uyku rolü yapıyorum sırayla yatırıyorum ben. Okula gideni dokuzda yanına yataklar. Küçüğü de ondan hemen sonra yatırıyırm. Basen küçğgğ inat ediyor 12 ye kadar yatmıyor. Ama ablası okula gittiği için zorla da olsa düzene sokmak gerekli.  Yanında yatınca oda dalıyor zaten. 

0 oy
önce (85 puan) tarafından

Merhaba iyi geceler bu Saatte gördüm yazmak istedim oğlum bu gün 30 Kasım 2 yaşına girdi  saat 2 de yattı erken uyumuyor  genellikle babası evdeyken günüçinde uyumak istemiyor işte iken hem yedirebiliyorum gündüz öğlende birde akşam yemek öncesi uyutuyorum 8  7 gibi akşam saati bir uyanıyor gece 2 akşam üstü yatmasa 11 10 gibi yatırsam gece kalkıp oturuyor ben uyukluyorum o geziniyor evde arabalarla oynuyor benim halim daha kötü🤓😬😬

0 oy
önce (2,089 puan) tarafından

Bide yenidogan ekle üstüne 🙈 benm bir buçuk ortanca olan sbaaha kadar ağlıyordu tükendim eşimle ikimiz sabah ediyordk normalde bu kdr değl senn anlttigun duzendeydi ben ona razıydım geçiksede sorun cikarmadan uyuyordu önemli olan benm için o ruh sagligim için  bugün ilk defa doğum yaptimdan beri kalkmadı şuan bugünden bahsediyorum avutamamak ağlaya aglaua kusması gece toreru galiba dış dönemine denk geldi doğumum bir buçuk ayda 8 diş cikardi 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 892 göst.
0 oy
4 cevap 169 göst.
0 oy
5 cevap 533 göst.
0 oy
15 cevap 762 göst.

Kategoriler

1,488,076 soru

24,324,800 cevap