Merhaba kızlar oğlum hiç yemek yemiyor artık, hep makarna pilav patates kızartması bu tarz beslenmek istiyor 5 yaşında ve 2 yıl gıda alerjisi vardı. Süt yumurta et yasaktı. şimdi süt içiyor ve yumurtayı sadece sahandı yiyor.
1 yıl önce zor zahmet kan alındı değerleri normaldi, kan aldırmayada korkuyorum artk 4 yerinden bulamadılar elinin üzeri şişti baya bi,durmuyor çünkü alınırken.
Şimdi de her ay hasta oluyor ateşini zor düşürüyorum, 2 gün önce hastaydi daha 2 sefer kan alındı 3 sefer serum yedi.
Bana önerebileceğiniz iştah açıcı şurup varmı fiyatı önemli değil.
iştah açıcı şurup diye bir şey yok. alışkanlıklar var ve çocuklar bizden daha inatçı bu konuda. takviye kullanabilirsin d vitamini, balık yağı gibi. kaldı ki d vitamini bağışıklık güçlendirir.
yemesi için de aç bırakmayı denemen gerekiyor sanırım
Aç bırakmayı denemek herkes ezbere bunu söylüyor ac bir çocuk aç kalınca yemek yemeyi dahada bırakıyor yazikki. Ayrıca ac bırak diyen Dr un aksine yemeyen çocuğu ac birakmayin diyen Dr larda var. Azda olsa verin diye aç kalınca yiyen görmedim dahada inatlasip daha kötüye gidiyor genelde.
çocuğun yemek seçmedeki sorunu bilinçli bir şeyse yani abur cubur olduğunu biliyor veya ben bu yemeği yemezsem annem bana patates kızartır düşüncesi varsa çocukta o çocuk aç bırakılır. olan yemek neyse o önüne konur ister yer ister yemez ama başka da hiçbir şey yiyemez.
ama çiğneme problemi var, tik, huylanma gibi bir sorun varsa o zaman evet aç bırakma işe yaramaz çünkü sorunu başka. o sorun için de destek alınması gerekir.
Önceden Menemen yerdi ama şimdi yemiyor, hatta yeşl mercimek yemeğini ıspanak yemeği 3 yaşına kadar falan yedi şimdi yemiyor.
Karnıyarık ve domates yedirmeye çalıştım ağzına aldı ve istifra etti çok tiksiniyor sanırım
Yediği yemekleri yaparım genelde ama dediğim aşırı seçici ve her ay hasta malesef ki
ben çocuğum patlıcan yesin diye uğraşmam yerse yesin yemezse yemesin, patlıcan benim için öyle bir sebze ve çoğu insan yetişkin olunca yiyor benim gibi.
soğanı doğranmış sevmiyorsa rendele öyle yemeğe koy.
domates için şu an uğraşma yazın denersin.
ıspanağı farklı türlerde dene, hamura karıştır, mücver şeklinde yap. türet, o yiyene kadar. en olmadı ıspanaklı kek yap.
patlıcanın yumuşak kısmı beni midemi bulandırırdı ben o yüzden yemezdim. bazen hala bulandırır.
et yemezdim ben, annem kokusundan falan tiksindiğimi sanıyormuş hep. ama benim yememe sebebim dişimin arasına girmesi gibi basit ve saçma bir sebep.
35 yaşındayım, kabuklu domates yiyemem illaki soyulacak, biber dolmasının kabuğu soyulacak. yoksa o kabuk ağzıma geldiğinde midem bulanıyor.
bunu niye anlattım belki çocuğunda da böyle benzer bir şey olmuştur. bunları bulman gerekiyor.
pilav mi yiyor, o pilavı her gün değiştirerek yap, bir gün bezelyeli havuçlu yap ve onları yesin
bir gün özbek pilavı gibi yap
başka bir gün bulgur pilavını değiştir, kabaklı yap.
bazı insanlar yemekleri yoğurtlayıp yemeyi sever, yoğurtlanacak tarzda yemekler yap. yeşil mercimekli cacık yap
kabak çintmesi yap yoğurt koy üstüne. ekmek banarak denesin
bi de her ne olursa olsun, anne baba aynı fikirde olacak. anne yesin derken baba amaan bunu da yemesin demeyecek.
anne bir yemek yaptığında baba o yemeği sevmiyorsa of yine mi bunu yaptın demeyecek
başkaları da annenin işine karışmayacak anneanneler, babaanneler dedeler.
Balık yağı tavsiye ederim. Bide propolis kullan muhakkak ben çok faydasını gördüm
https://share.google/vXEVLReSWWStN2WBD
Açıklamasını okuyabilirsin
Her gün kullanma mesela haftada 2 gün versen yeterli 1 çay kaşığı
Arı sütü polen bal karışımı vardı evde faydası okuyor mu iştahına
Onların ömrü kısa olur genelde 6 ay. Polen fazla uzun ömürlü olmuyor
Yedirebilrisn faydası olur muhakkak
Bi gün özeldeki doktora bende sormuştum iştah açıcı bişey önerir misiniz diye doktor gülüp öyle bi şurup olsaydı ben şuan zengin olmuştum emin olun demişti :) yemeyen, yemek seçen çocuk çok zor Allah sabır versin
Çok zor gerçekten
Doktor bana iştaj acicic dye şurup yok dedi ama benim kizda beş yaşında hep makarna patates sipagaeti kürü şeyler oda az kahvalti yapmıyor besleme yemiyor okulda kan alındı en son b 12 eksikikgi d vitamini vardı baya iğne falan kullandık geçti bdaha başladı her ay hastalanıyor kusma öksürük daha bu hftalar biraz iyi oldu yine korkuyorum hasta olacak dye
Bizde tekrar tahlil yaptırcax sanırım
Yapın cnm benimde kızım öyle abur cubur yiyormu senin oğlun
Şuruplar iştah açmıyor malesef. Ek takviyeler kullanabilirsiniz benim oğlum da alerjik çocuk ve çok yemek seçer bu yıl anaokuluna da başladı bağışıklığını desteklemek için iminol şurup ve balık yağı veriyorum. Doktora danışın yada eczaneye ek takviye kullanabilirsin
Yıllardır easy fish oil kullanıyoruz bi ara möllers aldık daha iyi diye yok içmiyor kavga kıyamet içti geri tükürdü.
D vitamini ve b12 kullanıyorum bi süredir ama yine aynı
1,489,143 soru
24,340,145 cevap
346,000 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın