0 oy
123 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1 puan) tarafından

Hanımlar merhaba tarhana çorbasını ben soğuk su ile yapıyorum içinde un topak oluyor çok da karıştırıyorum acep neden öyle oluyor siz nasil yaparsiniz

11 Cevaplar

0 oy
önce (6,085 puan) tarafından

Önce suyu koy kaynayınca Tarhanayı ama çırpıcı kullan kaşık değil

önce (1 puan) tarafından

Ya öylemi demek benmi yanlış yapıyormuşum peki ne kadar kaynamali

önce (6,085 puan) tarafından

5 dk kaynasa yeter zaten hemen koyulaşır 

önce (268 puan) tarafından

Sıcak suda topaklanır diye biliyorum ,ben tencerede salçayı yağı kavurup üstüne soğuk su koyup hemen içine tarhanayı atıp karıştırıyorum, topaklanmıyor o zaman

-Reklam-
0 oy
önce (1,044 puan) tarafından

Suyu ılıkken tarhanayı koy cnm kolay erir. İyi karışmadıgından topak olur.  Çırpıcı ile karıştırabilşrsin

önce (1 puan) tarafından

Her şeyi denedim de hep topak oluyor bide sizin dediginiz şekil yapayım sağolun 

0 oy
önce (2,916 puan) tarafından

YouTube a Ahmet şef tarhana çorbası yazın. Ben hiç beceremem mutfak işlerini ama bu adamın tariflerini yapıyorum eşim bayılıyor . Tarhana o kadar güzel oluyor ki bu şekilde mutlaka deneyin

0 oy
önce (7,643 puan) tarafından

image

Ikea'dan 2015'te şöyle bir şey aldım, Allah üretenden razı olsun 10 senedir herhangi bir topaklı yemeğim olmaz :))
0 oy
önce (1,627 puan) tarafından

Çırpıcı ile karıştırın, bana hem annem hem kayınvalidem tarhana veriyor. Kayınvalideminkini direk soğuk suya koyup ocağa koyuyorum çırpıcı ile karıştırıyorum topak olmuyor. Anneminkini önce yağda kavuruyorum biraz sarımsak salça falan ekliyorum sonra soğuk su koyuyorum yine çırpıcıyla karıştırıyorum

0 oy
önce (7,389 puan) tarafından

Cirpiciyla devamli karistirarak yapiyorum hic yasamadim ben bu ara naneli yapiyorum o da guzel oluyor

0 oy
önce (269 puan) tarafından

Ben çırpıcı ile çırpıyorum iyice kaynamaya başlayana kadar topaklanmıyor hiç 

0 oy
önce (1,643 puan) tarafından

Suyunu azar azar ekleyip çırpıcı ile karıştıracaksın canım

0 oy
önce (33,196 puan) tarafından

Ben blenderdan geçiriyorum öyle çok güzel oluyor topaklanma olmasa da yapıyorum çoğu zaman 

0 oy
önce (3,487 puan) tarafından

Tarhanayı az sıvıyağ ve tereyağ ile kavur.tuz at .yakma ama 🤪 bi kapta suyunu ölç ayarla.surekli çirparak dök. hiç bırakmadan kaynayana kadar çırp telle.boyle yapıyorum ben

0 oy
önce (8,329 puan) tarafından

Biz tarhanayi önden islatiriz soğuk suya koyup pişiriyoruz su ana kadar sıfır topak tabi kaynayana kadar sürekli karıştırmazsak topaklanir

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 240 göst.
0 oy
13 cevap 594 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 221 göst.
11 Ocak 2025 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 632 göst.

Kategoriler