Kızım 4 , oglum 1.5 yaşında. Kızımla cok sorun yaşıyorum. Oyuncaklarını, özellikle de legolar ve yapbozları, oynayacağım diye yalvar yakar ister benden; hepsini evin her noktasına dağıtır. oynadiktan sonra toplayacaksin tamam mı derim, tamam anlaştık der ama asla toplamiyor. Oğlum ya da biz üstüne basıyoruz, kayıyoruz, oğlum düşüyor oyuncaklar kırılıyor. Önünde topluyorum gel beraber toplayalim diyorum bana ne diyor, ödül vaat ediyorum yok, kızıyorum yok, ceza veriyorum yok. Sorumluluklarını öğrensin derli toplu olsun sürekli arkasını toplamayayim böyle alışmasın diye uğraşıyorum ama beceremiyorum. Zaten genel olarak zor bir çocuk. Tam gün kreşe gidiyor aksam da bize oynayalim diye durmaz ağlar, çoğu zaman oynarım. Saçını yalvar yakar tarariz, geceligini yalvar yakar giyer. Kuzenleriyle oynarken hep mızıkçılık yapar, oyunları bozar, kavga çıkarır, o yüzden çocuklar onunla oynamak istemiyor artık. Bize hep emir diliyle sert sekilde konuşur, her defasinda güzelce rica diliyle düzeltirim ama yine aynı devam eder. Bazen bize tükürür. Birkaç kere cok sinirlendim, agladim, ağla ağla diye güldü. Daha çok şey var ama şuan aklıma gelmiyor, çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım. Nasil düzeltebilirim bu durumu? Çocuk psikiyatristine mi gitmek gerekir yoksa sabırla düzelir diye beklemek mi gerek? Bu arada bizim evde tv yok ama anneannesinde nadiren trt çocuk bakar. Telefondan da nadiren kreşten gönderilen fotolarina bakar. Hemen hemen her günümüz sıkıntılı maalesef
Kimi çocuk huysuz oluyor seninle alakalı değil, benim oğlumda 5 yaş oda öyle huysuz mızmız üzülme geçecek bugünlerde
Teşekkür ederim. İnşallah geçer ama benim anladığım her yaşta bir sendrom var kızımın davranışları git gide daha da kötü oluyor gibi geliyor bana.
O yas cocuklar oylemi olur bilmiyom post uste ciksin diye yazdım
Bu yaşta herkes aynı şeyleri yaşıyor mu bilmiyoru ama her geçen gün daha da zor bir çocuk oluyor kızım. Cok zorlanıyorum baş etmekte.
Aslında yaşı gereği tam gün kreş çok ve kreşte kurallara uymak zorunda olduğu için eve gelince huysuzluk yapması çok normal ev onun güvenli alanı o yüzden özgür olmak istiyor yapıyor. Eve gelince 1 saat oyun oynayın birlikte sonra oyuncakları kaldırır birlikte toplayın tek başına toplamak istemiyorlar. Biz de birlikte topluyoruz. Oyuncakların oynamadığı oyuncakların çoğunu kaldırdım ve hep oyuncakları böyle kategorik kategori ayırdım hepsini birlikte eline vermiyorum
Kresten 16.30 da geliyor. Akşam yemeğine kadar kendisi oynuyor yemekten sonra da beraber oyun kuruyoruz ya da lego yapboz oynuyoruz. Sonrasinda oyuncaklari birlikte toplayalim diye teklif ediyorum hatta ben toplamaya başlıyorum gel toplayalim diyorum asla el atmıyor kaçıyor bana ne diyor. Kreste kurallara uyuyormuş cok uyumluymuş ablalık yapıyormuş baska çocuklara yardım ediyormuş. Maşallah ne güzel bir çocuk yetistirmişsiniz cok olgun diyorlar ama benim bundan haberim yok. Evde çıldırıyorum.
Dediğim gibi işte çok normal evde özgür olmak istiyor
genellikle ilgisiz çocuk lar böyle davranır yada kardeşi varsa kiskandiginda öyle olur kendini dışlanmış gini görür
benumkilerdinde ayrı sorun lari var dövüşüyor lar her yri döküp kırıyorlar az önce tuvalete girdim buyuk oglum 7 aylık kardesini kaldirmis bazaya koymuş çocuk düştü bi baktim bağırma sesi tuvaleten kosa kosa geldim
İlgisiz bir aile değiliz. Eşim parka götürür bahcede oynatır ben evde ilgilenir oynarım. Her yere ailecek gideriz vakit geçiririz beraber. Sagligina yeme icmesine dikkat ederiz. Sevgimizi hem gösterir hem dile getiririz.elimizden geldiğince kızıma daha cok ilgi gösteriyoruz kardesini kıskanmasın diye. Ama yine de bilinçaltında kıskanıyor olabilir bundan dolayı dikkat çekmeye çalışabilir sorun çıkarıyor olabilir.
kıskanmak tan olabilir ama canim düzelir zamanla merak etme
Ben oğlumun bazı davranışlarını düzeltmek için çocuk psikiyatri değilde psikoloğa götürüyorum demeyim uzaktan görüntülü olarak bir süreç yaşıyoruz çünkü yaşadığım yerde böyle bir imkanım yok maalesef . Devletinde ketemleri varya orada çocuk gelişim uzmanları var bir randevu al istersen zaten ilk ebeveynlerle görüşülüyor
Tamam bi bakalım teşekkür ediyorum.
Rica ederim
Benim kızımd Ağustos'ta 5 e gircek dürekli mız mız dediğin gibi oyuncaklarıbı toplatamıyorum sürekli bize cenesi calısıyo ay bak yazarken yine sinirlendim bu dönemlerde böyle oluyolar demek ki
Evet benimki de çene sırf... Bana bağıramazsın sesini yükseltemezsin yaptigin hos değil bıdı bıdı...
Böyle böyle büyücrkler bide kız cocuklsrı uslu sakin olur derler neresi uslu dil pabuç 😅
Diger konularla ilgili bisey diyemicem de benim oglumda toplamiyo ya oyuncaklarini katagorilere ayirdim ne oynamak isterse onlari getir sadece diyorum kasla goz arasi benden habersiz aljmip grtiriyo gokuyo evin icine topla deyince de ama cok diyo toplamiyo her yolu denedim olmuyo ogrenmesi lazim ama mecbur ben topluyorum bi sure sonra ne kadar o halde kalabilir ki ev bak bugun 4tte evdeydim hadi 4 bucuk olsun buzdolabini detayli temizledim raflari falan sokup yikadim dolap iclerini cifledim buzlugu falan hep temizledim ben onlarla ugrasirken evin altini ustune getirdi topla dediysende toplamadi bende bi mutfaktan cikamadim zatne hamileyim gozum surekli yatak yorgan yastikta suan da uyumamak icin telefona bakiyorum yoksa yine uyucam gucum yok haliyle evim hic derli toplu durmiyo hep daginik temizlik yapacak da olsam daginikligi toplayim yemek yapiyim cocugun gonlunu edeyim diyesiye aksam oluyo ben yoruluyorum o saatten sonra ne is yapilir supurge acilmaz supurmesen toz alinmaz yerler silinmez napayim gece gece gucum olursa nutfagi toplkuyorum banyo wc yikiyorum aksamdan toplarda sabah toplu eve uyanirsam cocuk kahvaltisini bitirene kadar hizli bi supurge atiyorum
Şuan kedi gibi etrafımda... bana sırnaşıyor pas vermiyorum kırgınım diyorum.
Bu yaptiginiz cok yanlis 4 yasinda cocuga trip atilarak ders verilmez kaygili baglanmaya yol acarsiniz biraz fazla sey bekliyorsunuz siz ondan bana kalirsa ufak tefek huysuzluklari tum gun anneden ayri olmaktan kaynakli olabilir eve gelince biraz sıkmadan bolca sevgi gosterseniz daha ilimli davranis sergileyebiir
Trankobuskas, söylediklerinizi uygulayacağım teşekkür ediyorum
Dört buçuk yaş oğlumu anlatmışsın ne yapacağımı şaşırıyorum artık
Aile evinde kalıyorum bide eşim yok bu çocukta sorun var lafını duymaktan bıktım
Benimkide yarım gün gidiyor kreşe
Psikologada randevu aldım
Kreşte nasıl hareketleri bizimki orda sessiz eve gelince olanlar oluyor
Kreste gayet iyi uyumlu olgun bir çocuk diyorlar ben şok tabi. aile efradı ise böyle çocuk görmedik bu nasıl şey hamileyken ne yedin içtin diyorlar cok üzülüyorum
Ay benim oğlumda öyle hatta öğretmeni bi kez dedi ki kuzey çok sakin en uyumlu çocuklardan birisi dedi ben böyle kalakaldım :D
Benim kizim da çok dağınık 20 aylık herseyi yere atar katladigim camasirlari koltuğun ustundekileri sehpadakileri oyuncakları hadi gel toplayalım derim hic toplamaz sana yardım edeyim derim gene toplamaz günde 3-4 kez ev savas alanina dönüyor hatta mama sandalyesini vs yere yatırır atı var onu öyle böyle döker hep sizinki gene büyükmüş ama bende cok korkmuyorum ileride hic toplamayacak böyle kalacak diye
Tükürme hariç anllattıklarının çoğu benim oğlumda da var bir ara her gün aralıksız ağlıyordum sinirimden bunların üstüne bide oğlum aşırı ağlak bir çocuk bende napacagimi bilmiyorum her akşam mutlaka bir şey bulup saatlerce ağlıyo Allah'tan gündüz okul var da biraz nefes alıyorum 5 yaşındayken kardeşi doğdu herkes bana dedi ki niye bu kadar zaman koydun 2.cocuk için bilmiyorlar ki evde neler yaşıyoruz
Aynı bizdede tükürme yok ama diğer şeyler var. 4.5 yaşında
Ggyk, benim çocukların arası 29 ay . Arka arkaya olmasının sıkıntıları da var.
Çocuktan çocuğa değişir ben çocuklarımda böyle dik başlılık tuhaf hareketler görmedim uysal akıllı lar maşallah ama bazı çocuklar öyle ve anne ile alakalı degil
Bizim burda hep derler ki eskiler sizden hak alıcak. Ne yedirme derdin var ne giydirme nede bez.. N zmn çoluk çocuğa karıştım artık ben diyorum sizden hak alıcam. Çok şükür yedirme,giydirme,bez derdim yok. Ama n eskisi gibi çocuklar n eskisi çevre. Çocuklar bütün gün sokakta oynayıp eve pert düşüp kimisi yemeden uyuya kalır diye anlatırlardı. Bizede öyle mi. Resmen bu saatlerde savaş yeni bitiyor, evin darma dumanlığından bahsetmiyorum bile. Ki ekran da var bizde,yine yetemiyorum. Ve istediğimiz gibi mutlu çocuk yetiştiremiyoruz 😔
Bizde sokak da var yaşadığımız yer çok güzel, toz toprak, ağaç...bahcede dışarıda oynayabiliyorlar. benim oğlanı neredeyse eve sürüyerek sokuyoruz. Her şey var ama yine olmuyor yine olmuyor
İki gündür yine uykusu nu bozdu oglum 5 yasında hmn diğeri etkileniyor oda şimdi ayakta valla,ben çözüm bulamıyorum bireylere hep bi inatlaşma bnm dediğim olsun
Bimdki 6 ya değecek kreşten geliyor başlıyor dışarıya çok iyi gerisi aynı oda zorbalınur sesini çıkarmaz doğru dürüst yemez
Bizde tükürme vs yok ama benim kızım da zor bir cocuk. Hatta kaç kere post açtım bununla alakalı. Oyuncak toplamak benimki de istemiyor ne yalan söyleyeyim güzellikle söylüyorum yapmıyorsa kızıyorum. Köle değiliz sonuçta 4.5 yaşında benimki her gün olmasada 2 gunde bir beraber topluyoruz diger günler ya esim ya ben topluyor oyuncakları.
Ben de kızıyorum ceza da veriyorum ama yine toplamiyor asla yapmıyor.
Daha kucuk ve evde kardes var. Kardes kiskancligi gordum ben. Tavsiyem acik acik konusmaniz olur. Sorularla onun duygularini anlamaya calisin.
1,499,938 soru
24,498,125 cevap
358,101 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın