Cimri ve kıskanç eşimle nasıl mutlu olabilirim?

+1 oy
359 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (701 puan) tarafından

Kızlar bu sene 6 sene olacak biz evleneli bir yıl nişanlı kaldık görücü usulü evlendik. Ailem çok katiydi bir cafeye bile gidip yanlız oturmadik. Düğüne bir ay kala nikahımız oldu gerçek yüzünü gördüm el alem dedim geçer düzelir dedim bir ay sonra düğümüz oldu. İlk zamanlar perdeleri dahi açtırmadı benden iki yaş büyük ama gerçekten zihin olarak 80 yaşındaki dedelerle yarışır. Ne kavgalar ettim ailem işin içine karışınca biraz değişti şimdi parka gitmeme felan birey demez ama bir kez olsun markete gitmedim birgün oldun paran varmı demedi 6 yılda bir kuruş para vermedi. Paraya ne ihtiyacın var diyo eksik olanları ona söylerim yada baraber alırız. İstediklerimi internetten alırım  o kapıda ödemeyle alır( onuda üç yılı sonunda yapmaya başladı?)  Bi hava alıyım markete gideyim birşey almıycam diyorum yok diyo ben ölene kadar gidemezsin diyo . Artık gerçkten çok sıkıldım. Burda hilal evleri var kilom var onu vermek için fitnes varmış ona ya, yazilayim dedim 300 kadınlara özel yok diyo çocuklar için de ücretsiz kreş var onları götür sporunu evde yap diyor. Artık canıma tak dedi. Ne konuşuyom ne yanına yaklassin istiyom. Böyle oluncada sen beni özlemiyorsun diyo bana bunlari yapıp nasıl onu özlememi bekliyor anlamıyorum. Kendi haftada iki kere hâli sahaya gider gece 12 geliyo başka çarşısı harcamasi olmaz. Kendine gitme ozman dedim öyle deyince ben erkegım diyo. Kocalık bumu yetmiyo diyo ama eşim kendi işi  evimiz kira değil eve para getirmez hep hesabında tutar kndi birikim yapar nasıl bi çare bulmam lazım bunun değişmesi için kimseye anlatmak istemiyorum sorunumu sizden danışmak istiyorum. Uzun oldu kusura bakmayın. Boşanmak istemiyorum onu degistirmek istiyorum

14 Cevaplar

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

Bacım 7sinde neyse bi insan 70sinde de oyledir naparsan yap degişmez benimde eşim kıskanc allahtan cimri degil..

önce (701 puan) tarafından

Aileden ne gördüyse öyle devam etsin istiyor. Ama ben yoruldum artık 

önce (2,119 puan) tarafından

keske magaralarinda yasasalarmis. bunkiskanclik degilki beyinsizlik. aklinolan adam beynini kullanip dusinur suan telefon  elinde dort duvar arasinda kalsanda istedigin her halti yersin. bu gibi adamlar kendi tas devri magaralarinda yasasa keske topluma girmese . bos yere basini yakmis. degismezde sabit fikiirli  at gozlugu takmis zohniyet iste. insallh senin vovuklarin bu sekilde olmaz da zinciri kirarlar insallh sende kendin cekiosun kendi vocuklarina boyle bir hayati reva gorme esinden gizli sakli vocuklari normal yetistir disunce yapisi olarak nacizane tavsiyem

senden gecmis ya omur hoyu katlanicaksin yada bosayip kicina tekmeyi basip magarasina yollucaksin esini. cocuklari cok kisitlayarak buyutmeyin bari artik az bi sıktinizmi kacar kurtulur cocuklar zamane vocuklari baskiya gelemez bu sekllde

önce (29 puan) tarafından

Ne diyim ki allah yardımcın olsun canım..

-Reklam-
+1 oy
önce (8,765 puan) tarafından

Benimki seninkinin gelişmiş hali. Cimrilik olmadı hiç hep eli boldur . Ama ilk zamanlar çok kıskançlık çektim çoğuna alıştım öyle gidiyor çoğu düzeldi. Mesela bensiz AVM ye gitmez hele kendine kıyafet alacaksa benimle gider muhakkak benim onay vermemi ister. 

Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksin ben gütmeyi tercih ettim. Kavgalar kıyametler koparddım asla altta kalmadım ezik durmadım.erkekler car car öten sürekli vıdı vıdı eden kadın sevmez . Aklı başında olucan ne istediğini bilecen.kavga ederken bile kendini dinlentirecn. Sana saygı duymayı öğrenmesi lazım

önce (429 puan) tarafından

Sen ben ben senim aynıyız tipkisnin aynısı 

+1 oy
önce (3,029 puan) tarafından

Kıskançı bilmemde ben cimri biri ile yapamam ya 

+1 oy
önce (2,114 puan) tarafından

Bacım 

Dağların yer degistirecegine inan ama insanın degişeceğine inanma 

+1 oy
önce (7,545 puan) tarafından

Hastalık derecesinde bu kadar kıskanç erkelerin dışarda her haltı yedikleri için karısı duymasın görmesin diye yapıyor. Kıskançlığın arkasına sığınıyor sonra.

+1 oy
önce (6,563 puan) tarafından

Çok kıskanç ve cimri biriyle yaşamak Cook zor 

+1 oy
önce (1,600 puan) tarafından

Ayni benim kayimbabam 58 yasinda emekli adam omru boyunca kaynanama ne 5 kurus para vermis ne bi ortama sokmus kadini da market olayi cok sacma o niye ki 

0 oy
önce (13,789 puan) tarafından

kimseyi değiştiremezsin o kendi istemedikçe. 

baskıyla kimse mutlu olmaz. markete gidince ne olacak sanki🤦🏼‍♀️

ama böyle de ömür geçmez. restini çek. boşanma yine ama gözünü biraz korkut bencr

Resti çektim ciddiye almıyor canım. Ailenin evine gitsem iş büyücek abilerim eşimle boşanmami ister direk bitsin isterler çünkü ilk kavgalarimizda oldu oğlum küçüktü geri geldim sonra düzeldi ama bu para ve market konusu aşamadım. İkinci kez olursa benim ailem çok kavgacı olay çok büyüsün ıstemıyom onun içinden aklından gelsin içinden gelerek yapsin istiyom olmuyo amz ben artık çok yoruldum 

0 oy
önce (292 puan) tarafından

Eşim ilk zamanlar böyleydi sonra sonra çocuklar oldukça değişti. İlk zamanlar bakkala dahi cikamazdim aynı sokakta akrabaları vardı gidemedim ama smdi keyfimce anneme de giderim gezmeye de çok kıskançtı hala öyle en ufak makyaj yapsam gönlü olmazdı ama smdi ben kavga çıkarıp ayrılmaya kalkınca bırakmaya başladı gözünü korkutmak lazim diye yorumluyorum değişmeyen değişmiyor ama yine de olduğu kadar yapmaya çalış kendini otur saatlerce anlat sıkılıyorum bunalıyorum vs diye 

Bende ilk zamanla göre değişme var canım aynı anlattığın gibi ama para  ve market olsun gezme olsun hala aynı gözünü korkuttum abilerinden ailemden çok korkar onların da başını belaya sokmak istemiyorum. Aileme gitsem olay çok büyüyecek ilkinde çok büyüdü degisti ama yine herşeyi kısıtlama derdinde

0 oy
önce (19,870 puan) tarafından

Cinnet geçirerek yeter ya diyerek ağlama zırlama değil kastım gerekirse ben gidiyorum diyerek köle değil eşsin okurken ben darlandım

0 oy
önce (3,035 puan) tarafından

Asla degismez bunu unutma ben 18 yılı biyiricem evliyim bu kiskanligi beni katil edecek birgün hastaneye gitsem bile sanki baskasinin yanına gidiyorum gibi düşünüyor o yüzden bu zihniyet duzelmiyor büyük çocuklarım bile anne evde evde sıkılmiyormusun diyo buda gülüyor ben Allah'a bıraktım sende birak

0 oy
önce (43 puan) tarafından

Ben bu erkekleri anlamıyorum insanda azıcık empati duygusu olmaz mı demez mi ya Ben karmızı sıkıştırıyorum Belki böyle kötü hissediyor Belki böyle yaptığım için benden soğuyacak başkalarına belki gözü kayacak diye düşünmez mi Zaten ben erkeğim yaparım Ondan sonrasını pek karne almadım böyle insanlar genelde aldatıyor da açıkçası ben erkeğin problem yok gözüyle bakıyorlar seni kapalı kutuya koyuyor Sen bir şey yapma gözün açılmasın diye vallah dürüst olıyım dedim üzgünüm

0 oy
önce (10,395 puan) tarafından

Benim eniştem de öyle 20 yıllık evliler hala daha tek bir yere gitmesine izin vermez yani artık teyzem de değişti resti çekiyor çıkıyor markete falan ama eniştem bu kez de surat asıyor nereye gittin naptın niye gittin erkek varm mıydı falan ama ne oldu biliyor musun bu kısıtlamalar yüzünden teyzem hasta oldu bir sürü ilaç kullanıyor. Strest sıkıntı onu hasta etti. Şimdi diyor keşke zamanında onun kölesi gibi olmasaydım karşı koysaydim. Sana tavsiyem bitecekse de bittin

Sen bir insansın gezmek eğlenmek sosyalleşmek senin hakkın. Ya sana güveni yok ya da kendisine. Ve böyleleri genelde aldatır başka kadınlara bakar. Sen en kısa zamanda düzelt bu adamı ya da yolunu ayır 

0 oy
önce (26,957 puan) tarafından

Kölelerden ne farkın var dostum senin. Onlar da yemek yiyip içiyor. Başlarını sokacakları bir dam var. Ama yazık sana. Marketten bahsediyprız. En basit bişey allah aşkina. Bence ailenin bu durumdan haberi olmalı. Konuşmaları gerek. 👀nü korkutmaları gerek. Ne demek hiç harçlık vermemek. Bir insanın nelere ihtiyacı oluyor . Bunca yıl çok dayanmışsın

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Cimri ve kısıtlayıcı bir eşle evlilik nasıl yürütülür?
Cimri ve kısıtlayıcı davranışlar sergileyen bir eşle evliliği yürütmek için öncelikle sağlıklı bir iletişim dili oluşturmak gerekir. Profesyonel bir aile danışmanı, eşlerin birbirlerinin beklentilerini anlamasına ve kontrolcü davranışların altındaki temel korkuları belirlemesine yardımcı olabilir. Bireysel sınırların çizilmesi ve evlilikteki finansal şeffaflık üzerine kurulan net bir diyalog, uzun vadeli güvenin yeniden inşa edilmesinde kritik rol oynar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin aşırı kontrolcü olması nasıl aşılır?
Eşin aşırı kontrolcü olması durumunda, kendi sosyal alanınızı ve bireysel özgürlüğünüzü nazik ama kararlı bir şekilde savunmalısınız. Kendi isteklerinizi 'ben' diliyle ifade ederek, bu durumun sizi nasıl mutsuz ettiğini somut örneklerle anlatın. Eğer kontrolcü tutum sosyal hayatınızı ve kişisel gelişiminizi tamamen engelliyorsa, çift terapisi gibi profesyonel müdahaleler, eşinizin davranışlarının altında yatan temel sebepleri anlamanızı sağlayabilir.
Eşimle yaşadığım finansal sorunları nasıl çözebilirim?
Finansal sorunları çözmek için evdeki aylık bütçeyi birlikte planlamayı teklif ederek başlayabilirsiniz. Ortak bir bütçe yönetimi, şeffaflık sağlar ve harcamalar üzerindeki tek taraflı kontrolü azaltır. Eşinize kendi birikimlerini yaparken sizin de temel ihtiyaçlarınız ve kişisel harcamalarınız için ayrılmış bir bütçeye sahip olmanız gerektiğini bir hak olarak hatırlatmak, aranızdaki gerginliği azaltabilir.
Kısıtlanan bir evlilikte bireysel ihtiyaçlar nasıl korunur?
Kısıtlanan bir evlilikte bireysel ihtiyaçların korunması için eşinize bağımlı kalmadan kendi sosyal çevrenizle bağınızı koparmamanız önemlidir. Spor, kurslar veya hobiler gibi kişisel gelişim alanlarına katılmak, evlilik içindeki benlik duygunuzu güçlendirir. Kısıtlamaların sizin üzerinizdeki psikolojik etkilerini eşinize net bir şekilde ifade etmek ve kendi alanınıza duyulan ihtiyacın evliliği zayıflatmadığını, aksine dengelediğini anlatmak bir çözüm adımı olabilir.
Evlilikte kıskançlık ve baskı nasıl yönetilir?
Evlilikteki kıskançlık ve baskı, güvensizlik veya geçmiş alışkanlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumu yönetmek için, kısıtlamaların nedenlerini anlamaya çalışırken kendi sınırlarınızı da netleştirmeniz gerekir. Eşinizin 'ben erkeğim' gibi kalıplarla öne sürdüğü bahanelerin, aslında sağlıklı bir ortak yaşam modeliyle bağdaşmadığını örneklerle gösterin. Sabırlı bir tutum sergilerken, kendi kişisel sınırlarınızdan taviz vermeden iletişimi sürdürmek önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,056 göst.
7 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 416 göst.
0 oy
23 cevap 619 göst.
28 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde 19991999 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 351 göst.
17 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu