Arkadaşlarımın beni dışladığını ve manipüle ettiğini mi düşünüyorum?

0 oy
285 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,190 puan) tarafından

İki  arkadaşınız var bunlar kardeş ve bu ıkısı sızın cok yakın akrabanız çocukken çok içli dışlı oldugunuz kısıler yedıgınız içtiğiniz bir olan aramızda hep bir saglam bag vardı taki evlenıp gurbete gıdene kadar neyse gurbetteyken sohbet eder araşır konuşuruz planlar ederiz anneme gıdınce ne yaparız ne edelim diye ama gel gelelim ben anneme gidince nedense o planı bozmak ıcın bahane ureten hep karsı taraf oldu ap açık gozlerımle herseyı gordum bu arkadas kursta hoca kursun oraya gıdıp bırseyler ıcıp sohbet etmek amacımız ama bırseyler cıktı derken hep ertelendı ınsanlık hali diyip sustum annemın evıne gelıp gorüşme imkanı bile vardı ama yapmadı cekınıyor dedim ama aklıma bensız zamanlar gelınce hıc cekınmıyordu neyse dıyıp ustelemedım kendı evıme gıdınce gene konusurz bır bırımıze komık seyler atar guzel seyler atarız hatta bu guzel sozlerın çoğunlugu hep karsı taraftan ve bu ıkı kardes hepp baska bır akrabayı bana kotuler durur sevmedıklerını ozellıkle benı daha cok yakın gorduklerını soylerler ama işler hiçte oyle gıtmıyo kotuledıklerı kısıyle bır yerlere gıderler bır bırlerını etıketleyıp dururlar canım gelmiş fln filan paylasırlarrr kotuledıklerı kısıde benım akrabam aramızda bır sorun yok sadece oda bana soguk yapmaya basladı priw hesabı açmış bu 2 kardeş takıp edıyor onu ama ben ıstek atınca benı red edıyor ne alakaysa yani anlamadıgım bu iki kardes bu kişiyı bana kotuledıklerı gıbı acaba o kısiyr beni kotuledılerde mi bana tavır almış yoksa kendı kendıne mı tavır almış anlamıyorum ve bırde şu var yani bana durmadan sevgı sozcuklerı paylaşır ederler ama kotuledıklerı kızı paylastıkları gıbı benı paylasmazlar ınsallah anlata bıldım kısacası ornek verım kotuledıklerı kız ıle kahve ıcerler altına canımla hoş sohbet yazarlar ama ben onlarla kahve içsem paylaşmazlar bile sadece ozelden senı cok sevıyoruz sen başkasın bız kardeşiz ayrılmayız can cığeriz imaları yapıyorlar artık yeni yeni kafama dank etti sogudum bu iki kardeşten :/  yani sizce buyuten ben miyim yoksa manipüle mi edılıyorum

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,130 puan) tarafından

Sen benim telefonumu açma gel burda sohbet et 😡😠😤

önce (5,190 puan) tarafından

Kımsınız sız

-Reklam-
0 oy
önce (31,425 puan) tarafından

Bir kere sağlam bağ yok. İkincisi zaten akraba iseniz annenizden çekinecek bir durum da yok. Birini kötüleyen kötülediği kişi ile de canım'lı samimi olan kişi iki yüzlüdür zaten dostluğuna güvenilmez. Ayrıca bir görgü kuralıdır bir plan iptal edilirse bir arama meşgule atılırsa bundan sonra yeni adım ondan beklenir. Telafi etmesi açısından. 

Kısacası aramak isteyen arar görüşmek isteyen görüşür. İstemeyene de bahane çoktur. 

Çok dogru soyledın :(

0 oy
önce (10,510 puan) tarafından

Sen en iyisi ilişkini kes bunlarla çünkü seni haketmiyorlar

Yol onu gosterıyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yakın arkadaşlarımın beni dışladığını ve manipüle ettiğini nasıl anlarım?
Arkadaşlarınızın size özelden sevgi sözcükleri söyleyip sosyal medyada sizi yok sayması veya sürekli planları iptal etmesi, tutarsız davranış sergilediklerini gösterir. Özellikle başkalarını size kötüleyip aynı kişilerle vakit geçirmeleri ve paylaşımlar yapmaları, duygusal manipülasyon belirtisi olan 'üçgenleme' yöntemine işaret edebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sosyal medyada arkadaşlarımın beni dışladığını anlamanın yolları nelerdir?
Sizi reddettikleri özel hesaplarında diğer arkadaşlarınızla samimi paylaşımlar yapmaları, bilinçli bir dışlama göstergesidir. Eğer size 'sen başkasın' diyerek övgüde bulunurken, başka platformlarda sizin hakkınızda karalayıcı ifadeler kullanıp başkalarıyla yakınlık kuruyorlarsa, bu durum bir güven sarsıcı davranış modelidir.
Güven duyduğum kişilerin bana karşı ikiyüzlü davrandığını nasıl anlarım?
Kişilerin size karşı sergilediği davranışlar ile başkalarına karşı sergilediği davranışlar arasındaki uçurum, ikiyüzlü bir tutumun en somut kanıtıdır. Sürekli bahane üreterek buluşmaları ertelemeleri ve sizinle kurdukları bağı diğer akrabalarınızla gizli gizli kurmaları, size karşı şeffaf olmadıklarını gösteren temel işaretlerdir.
Dışlandığımı hissettiğim manipülatif arkadaşlıkları nasıl yönetmeliyim?
Bu tür durumlarda öncelikle kendi sınırlarınızı belirlemeli ve karşı taraftan gelen tutarsız onay arayışlarına mesafeli yaklaşmalısınız. Onların oyunlarına dahil olmadan veya kendinizi kanıtlama çabasına girmeden, duygusal yatırımınızı bu arkadaşlıklardan çekerek kendi sosyal çevrenize odaklanmanız en sağlıklı yaklaşımdır.
Arkadaşlıkta manipülasyon belirtileri nelerdir ve ne zaman mesafe koymalıyım?
Manipülasyon, sizinle baş başayken çok yakın olup başkalarının yanında sizi göz ardı etmek veya sizin hakkınızda yalan yanlış bilgiler yaymak şeklinde ortaya çıkar. Eğer bir arkadaşlık ilişkisi sizi sürekli şüpheye düşürüyor, değersiz hissettiriyor ve enerjinizi tüketiyorsa, o kişiyle aranıza sınır koyma vaktiniz gelmiş demektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 328 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 337 göst.
17 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde Ecrings (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 698 göst.
26 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 442 göst.