Eşim beni hiç gezmeye götürmüyor ne yapmalıyım?

0 oy
763 göst.
önce Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından

Sılındıııııı

13 Cevaplar

0 oy
önce (801 puan) tarafından

Kendin geleceksin tabiki. Çocuk musun sen onun gezdirmesine muhtaçsın. 

önce (14 puan) tarafından

Kendim gitmeme de izin  vermiyor 

önce (801 puan) tarafından
+2

Aşkım yine aynı soruyu soracağım çocuk musun sen de onun iznine muhtaçsın.  Yani kocalarınızı bu aşamaya nasıl getirdiniz be güzelim. :((

önce (14,787 puan) tarafından

baştan aman huzursuzluk çıkmasın diye ses çıkarmıyorlar ama sonra gücü eline alan erkekte böyle zulüm ediyor🤦🏼‍♀️ 

önce (31,632 puan) tarafından

Bir yerden sonra o düzeni yıkmak gerekiyor. Biz hep beraber çok gezdik ama her gezmede ottan boktan sebeplerle kavga ederdik sonra bir temiz gerçek mana kavga ettim şimdi olumsuzluk olsa bile susup çözüm arıyor baştan akıl etmemiş fark etmemiş olabilir ama fark ettiğimiz yerde o düzeni bozmak zorundayız 

önce (344 puan) tarafından

Ay bende başta öyleydim hep izin alıyordum izin vermiyordu, ulan sen çocuk musun dedim bir daha asla izin almadım adam alıştı artık 🤣 kocaları biz bu hale getiriyoruz , getirdiğin gibi geri düzelt post sahibi bacım 

-Reklam-
0 oy
önce (5,558 puan) tarafından

Döverekkkk.

Şaka şaka.

Benim şöyle bi huyum var yanımda kıçını yırtsın isterse umursamam bile ben çocuklarımla geçirdiğim zamana bakarım.eskiden bi yemeğe çıkarsın beni azarlardı çocuk gibi.tabi sonradan aynısını ben ona yapınca sesi kesildi.

önce (14 puan) tarafından

Çözüme kavuştunuzmu

önce (5,558 puan) tarafından

Bazı konularda hala aynı ama şu toplum içinde yaptığı bazı davranışları vardı onu bıraktı.hoş yaparsa niyetliyim bu sefer aynısını yapmaya

0 oy
önce (27,825 puan) tarafından

Kendin git sende ne ugrasiyon eşinle .

0 oy
önce (580 puan) tarafından

Benim eşim ilk 1 sene böyleydi. Ben geldiğim yere de yabanciyim buralı değilim yani, tek çıkmayı da istemiyordum cekiniyordum. Urfa'da yaşayan hanımlar beni anlar muhtemelen buradaki belli semtlerde erkekler ilk defa kadın görmüş gibi bakıyorlar kadınlara, yanında eşleri olsun hamile olsun kucağında çocuğu olsun farketmiyor. O yüzden her yere eşimle gideriz ama bazen eşim böyle bir bakışa falan denk gelince haliyle sinir oluyordu ve bana surat asiyordu sanki ben suçluyum. Bana zehir oluyordu dışarısı, eve hep tartışmalı geliyorduk. Sonra sonra ben konuştukça herhalde birşeyleri nihayet anladı ve kendi gelip bana söz verdi Bir daha dışarıdayken birşeye kizsam bile sana yansıtmayacağım diye o şekilde anlaştık çok şükür bir süredir iyiyiz. Sen de durumu anlat bana zehir etme yansıtma vs de, benimki 1 senede anca anladı biraz zaman alabilir tabi anlaması 😁 zaten haftada 1 2 anca çıkıyoruz gören de çok birşey yapıyorlar sanacak 

önce (13 puan) tarafından

Hangi semtlerde mesela

Haliliye Eyyubiye falan ama bunlar çok büyük ilçeler. Biz mecburen 2 buçuk senedir haliliye devteysti de oturuyoruz korkunç bir yer

Bende devtestinde oturuyorum öyle birşey görmedim a çocuklar terbiyesiz sokaktalar olabilir

Diş hastanesinin orda

Dış hastanesinin orada kayınvalidem oturuyor, biz zirve tarafındayiz. Bilmiyorum biz çok denk geldik, eltim de ayni şekilde. Hani konu olsun diye anlatmadim aaa bize bakiyorlar falan gibi bir yerden söylemiyorum. Eşim ve ailesi kendi söyler burası pis bir memleket diye

0 oy
önce (6 puan) tarafından

Benimde eşim böyle ama artık takmıyorum kendisini geziceksem gexiyorum yiceksem yiyorum bunları onsuz yapıyorum ben çok çabaladım hep beraber olalım bişeyler yapalım diye ama baktım tek çırpınan benim o yüzden bencillik yapmaya karar verdim çünkü kocam bir narsist 

0 oy
önce (1,122 puan) tarafından

Sen de onun konfor alanını boz 

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Ya kendin git diyenler var da insan kocasıyla hayat arkadaşıyla bir şeyler yapmak ister. Birlikte güzel vakit geçirmek eğlenmek vs. Bu tarz soru soran arkadaşları da anlamak lazım. Olay sadece gezmek değil ortak bir şeyler yapmak aile bağlarını güçlendirmek. Yoksa tek de çıkarsın gezersin eğlenirsin sorun bu mu? Neyse soruna gelecek olursak; bazı şeyleri şansa bırakmamak lazım evlilik de hayat arkadaşı seçmek de buna dahildir. Neler yaşadınız nasıl bu raddeye geldiniz bilmiyorum ama bir insanı bir yaştan sonra değiştirmek de çok zordur. Ya kavga gürültü ya da sineye çekmek tercih ediliyor. Açıkça kocana dile getir benimle bu şekilde konuşman hoşuma gitmiyor seninle bir şeyler paylaşmak istiyorum birlikte vakit geçirelim istiyorum bu benim en doğal hakkım diye kesin ve net bir dille konuş. Değişen bir şey yoksa kavgayla da değişmez. Mesafe koy. Bazen sessizlik her şeyden daha güçlü olabiliyor 

0 oy
önce (756 puan) tarafından

Çok basit aynısını yapacaksın aşkım. O surat yaparsa sen alasını yap 

0 oy
önce (9,779 puan) tarafından

Gidip hemen ehliyete yanılıyorsun araba sürmeyi öğrenip ona muhtaç olmadan heryere gidiyorsun

0 oy
önce (2,470 puan) tarafından

Benimkide aynı umursamıyorum kendim geziyorum şimdide oğlumla geziyorum oda iş ev arasında  yaşayıp gidiyo

0 oy
önce (44,617 puan) tarafından

Benim kocamda böyle ama bu kadar da değil tabi cebi müsaitse gezmeye yemeğe kahvaltıya mangala götürür ama bizimkinin de hobileri köy ve köyde mangal iş yapmayı çok sevmez yaomak zorundaysa yapar yoksa yapma de asla yapmaz üşengeç ..

Ben alıştım artık senede 2 defa İstanbul a gidiyorum ailemin yanına orda yeterince geziyorum heralde eşimin yanına dönünce çok dert etmiyorum oda arada çıkartıyor hakkını yemeyim 2 çocukla da zor oluyor bizi fazlasıyla yoruyorlar diye ev kuşu olmayı tercih ediyorum bir müddet (biraz buyusunler öyle akariz gezmelere) 😊😊

0 oy
önce (420 puan) tarafından

Malesef yaklaşık 5 aydır böyle çok nadir götürür ama oda burnunudan getiriyo 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Oyyyyyyyy aynı benim eşim daha dün gece 2 de tartıştık misafirliğe gidelim dedim ev kalktı oturdu o an ümüğünü sıkmamak için kendimi zor tuttum üstünde tepinmek istedim 😤😠 başta herşeye he dedik şimdi önünü alamıyoz ne yapacak bende bilmiyom. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin sürekli gezmekten kaçınması ve asık suratlı olmasıyla nasıl başa çıkarım?
Eşinizin sosyal ortamlardan kaçınması ve mutsuz tavırları karşısında öncelikle bu durumun sizi nasıl hissettirdiğini sakin bir dille ifade etmelisiniz. İletişim kurarken suçlayıcı bir dil yerine 'ben' dili kullanarak beklentilerinizi dile getirmek, savunma mekanizmasını düşürebilir ve sağlıklı bir diyalog ortamı oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kocam sürekli köy işleri yapmayı tercih edip beni yalnız bırakıyorsa ne yapmalıyım?
Eşinizin ilgi duyduğu işlere olan düşkünlüğünü bir hobi olarak değerlendirip, kendi kişisel alanlarınızda veya arkadaşlarınızla vakit geçirerek bağımsız bir denge kurabilirsiniz. Kendi mutluluğunuzu sadece onun planlarına endekslemek yerine, kendi sosyal çevrenizi oluşturmak bu süreçte üzerinizdeki duygusal yükü önemli ölçüde azaltacaktır.
Evlilikte eşin sürekli öfke ve asık suratlı davranışlar sergilemesi normal mi?
Evlilikte sürekli öfke, küfür veya asık surat gibi davranışlar sağlıklı bir iletişim modelinin parçası değildir ve kabul edilebilir sınırların dışındadır. Eğer bu durum kronikleşmişse ve aranızdaki saygıyı zedeliyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak ilişki dinamiklerinizi gözden geçirmek en doğru adım olacaktır.
Eşim hiçbir yere gezmeye götürmüyor ve beni görmezden geliyor ne yapmalıyım?
Eşinizin sizi görmezden geldiği veya vakit ayırmadığı anlarda, duygusal ihtiyaçlarınızı açıkça belirtmek ve ortak bir orta yol bulmak için net hedefler belirleyin. Haftada bir kez kısa süreli de olsa birlikte kaliteli vakit geçirme teklifinde bulunarak, onun tepkisine göre ilişkinizin geleceğine dair daha gerçekçi kararlar alabilirsiniz.
Eşimle yaşadığım iletişim kopukluğunu nasıl aşabilirim?
İletişim kopukluğunu aşmak için en önemli adım, gerilimin olmadığı sakin bir zamanda oturup beklentilerinizi dürüstçe konuşmaktır. Eşinizin köy işlerine olan ilgisi ile sizin sosyal beklentilerinizi kıyaslayıp, ortak bir zaman çizelgesi oluşturarak her iki tarafın da mutlu olabileceği bir denge kurmayı deneyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 189 göst.
0 oy
14 cevap 1,486 göst.
26 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Gurbett (741 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 498 göst.
28 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Buket masal (4,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 811 göst.
18 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Mlssaaa (9 puan) tarafından soruldu