Evi sadeleştirirken dip köşe temizliğe nereden başlamalıyım?

0 oy
407 göst.
önce Diğer kategorisinde (528 puan) tarafından

Kizlar evim temiz ama dip kose temizlik yapmak istiyorum esyalarim azaltmak istiyorum da sizce ilk ayiklayim mi yoksa hem temizleyim hem ayiklayim mi karar veremedim gözümde cok esya var gibi biraz dağıldı ev yaza geçtik diye 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (14,934 puan) tarafından

ben tv ünitesini attım geçen 😂😂 

önce (65,077 puan) tarafından

ya oda radikal karar be 🙂 hos bende ela yürüteç le carpacak diye halama vermistim radikal degilmis vazgectim 🙂

önce (14,934 puan) tarafından

tv ünitesi başta başka odaya aldım, tvnin altına konsolu koydum sonra baktım gözüme batıyor. çekmecelerini çıkardım bahçeye indirm kedilere yuva olsun diye😂😂 

-Reklam-
+2 oy
önce (135 puan) tarafından

Ben yaz temizliginde ne varsa kulanmadiklarim hepsini bohcalayip attım evim baya ferahladi

+2 oy
önce (8,179 puan) tarafından

hangi odada fazlalik varsa o odayi temizliyorum bosaltigorum sil supr kapiyi kapatip cikiyom

+2 oy
önce (9,341 puan) tarafından

Ben önce verilecek leri atılacaklaro geri dönüşüme koyulacakları ayarlarım evi komple istediğim gibi boşaltınca yıkamalara geçerim nevresim yorgan yastık ne varsa artık. Sonra temizlerim yerleştiririm

önce (528 puan) tarafından

Bende oyle yapayim en iyisi 

+2 oy
önce (31,689 puan) tarafından

Oda oda önce topla temizle yapmak en iyisi bence. Zaten toparlayınca temizliği halletmek kolay benimde öyle bir temizliğe ihtiyacım var ama enerji sıfır 

Benimde yok ama başlamam lazım yaza geçtik heryer heryerde gibi geliyor balkonun acacam daha

+2 oy
önce (918 puan) tarafından

İlk once atilacaklari evden cikarmak daha mantikli evde esya azalinca temizlik ve duzen kolay olur

Oda oda bakayım en iyisi 

+1 oy
önce (13,787 puan) tarafından

Fazlalık olduğunu düşündüklerin ne 

Kıyafetlerin bazilari ayıkladım kisdan kalma yorgan falan daha yıkayamadım fazla ilaçlar falan 

önce (13,787 puan) tarafından

Temizleyerek ayıkla 

+1 oy
önce (2,277 puan) tarafından

Kullanmadığım ne varsa evden çıkar. Kalabalık ev eşya insanın enerjisini düşürüyor. Dolap içlerinden basla giysi kumbaralari oluyor fazlayi oraya at. Heryeri seyretirsen temizlik çok kolay oluyor. Kolay gelsin

Daha bebegin cinsiyetini öğrenmedim ona göre kızımın kiyafetleri ayırcam en son yatak odası düşünüyordum 

0 oy
önce (65,077 puan) tarafından

mesela neyi vereceksin gereksiz olmamasi gerektigini düşündüğün seyler neler temizlik yaparken daha rahat ayiklaniyor

0 oy
önce (4,912 puan) tarafından

Mesela önce mutfağa gir tüm dolapları sıra ile indir temizle yerleştir. Ve o sırada gereksiz kullanmadığım herşeyi at. Orda. Yatak odasına gec sil supur dolap altı baza altı gir ne var ne yok bir torba yap at ben bu temizliği yaptım aşırı rahatım Nisan gibi yaptım şuan bidaha görülse olucak

0 oy
önce (1,937 puan) tarafından

Kullanmadigin kaba esya varsa direk cikar kiyafet kap-kacak ivir zivirlari da sakladigin alani temizlerken ayiklarsin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evi sadeleştirirken temizliğe nereden başlamalıyım?
Evi sadeleştirirken dip köşe temizliğe her zaman eşyaları ayıklayarak başlamalısınız. Önce kullanmadığınız eşyaları elden çıkarmak, temizlik yapacağınız alanı netleştirir ve toz alma veya silme işlemlerini çok daha hızlı bitirmenizi sağlar. Ayıklama işlemi bittikten sonra odalara tek tek girip temizliğe başlamak iş yükünüzü ciddi oranda azaltır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşya ayıklama ve temizlik aynı anda nasıl yapılır?
Eşya ayıklama ve temizliği aynı anda yapmak yerine, önce odadaki gereksizleri ayırıp boş alan yaratmak en verimli yöntemdir. İlk adımda dolapları boşaltıp atmak veya bağışlamak istediklerinizi ayırın, ardından kalan az sayıda eşyanın tozunu alıp yüzeyleri temizleyin. Bu yöntemle hem enerji tasarrufu yaparsınız hem de temizlik sonrası eviniz daha ferah görünür.
Sadeleşme sürecinde eşya ayıklama nasıl kolaylaştırılır?
Sadeleşme sürecini kolaylaştırmak için eşyalarınızı kategorilere ayırarak ilerleyin ve 'bir yıldır kullanmadığım eşyayı tutmalı mıyım' sorusunu kendinize sorun. Küçük bir kutu veya poşetle başlayıp, her gün sadece bir çekmeceyi boşaltmak motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olur. Ayıklama bittikten sonra temizliğe geçmek, evinizdeki kalabalığı ve toz birikimini kalıcı olarak azaltacaktır.
Evdeki eşya kalabalığı nasıl hızlıca azaltılır?
Evdeki eşya kalabalığını azaltmanın en hızlı yolu, 'az eşya çok huzur' felsefesiyle hareket edip her odaya 15 dakikalık ayıklama süresi tanımaktır. Başucu masası, mutfak tezgahı veya giysi dolabı gibi en çok kullanılan alanlardan başlayarak kullanılmayan her şeyi elden çıkarın. Eşyalar azaldıkça dip köşe temizlik için harcayacağınız süre yüzde 50 oranında kısalacaktır.
Dip köşe temizliğe başlamadan önce nelere dikkat etmeli?
Dip köşe temizliğe başlamadan önce mutlaka tüm fazlalıklarınızdan kurtulmuş olduğunuzdan emin olun çünkü eşya varken yapılan temizlik sadece yüzeysel bir düzenlemedir. Temizlik ürünlerinizi tek bir sepette toplayın, yukarıdan aşağıya doğru ilerleyin ve önce kuru temizlik (toz alma), sonra ıslak temizlik (silme) yaparak tozun dağılmasını engelleyin. Bu strateji ile çok daha hijyenik sonuçlar elde edersiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 791 göst.
0 oy
9 cevap 529 göst.
0 oy
9 cevap 447 göst.
27 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,152 göst.
1 Mart 2021 Diğer kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu

Kategoriler