Eltim ve ailesi çocuk tedavimle alay mı ediyor?

0 oy
213 göst.
önce Astroloji & Burçlar kategorisinde (4 puan) tarafından

Aaaqaâw

2 Cevaplar

0 oy
önce (2,902 puan) tarafından

iyide cicege bocegede isim konmazki cocuga konur mantiken . mevzu zaten cocuga isim

koymak.  fazla alinganlik yapiosun bence .   illaki birgun nasip eder allah da hukadarda hassaslasmak yani normalmi bilemedim. hic cocuklu hiriyle gorusmek falanda istememe durumuna kadar gider bu mesela alinganlik kendini eksik hissetme durumumu bilmiyorumda  cicek bocek vs degilde aonucta insan vocuga isim koyar yeni dogacak cocuga. buyumus yetiskine isim aranmaz buyumus cocuga isim aranmaz mevzu zaten digacak cocukmis. bukadar hassas  dusunmemen gerek . herseyde bi kulp ariyosan gicik olmuslardir sana dalga gecerler tavrina . yasadigin duruma degil de 

önce (4 puan) tarafından

Evet mantıklı ama ismimi bir kız çocuğuna benim ismimi önermeleri saçma (hahaha Çağla olsun mu) yazmaları diğer isimlere Fatma Zehra diye önerirken benim ismimin başına hahaha koyması haksız olduğu konuda aradan 3 yıl geçmesine rağmen kullanmaları ve kızın ablası yazıyor bu mesajı o Whatsapp grubunda ben yokum evet hassasım çünkü hadi ağzından önceden bu laf çıkmış olabilir özür diledi de ama ablası benim ismimi önermesi ne alaka sevmediğin insanları önerirsin ya şaka manasıyla hani bizde yaparız ama ben size naptımda benimle böyle dalga geçiyorsunuz tabiki dalga geçiyorlar çünkü hahaha yazıyorlar ablasının mesajına cevaben o kişiler diğer isimleri görmezden geliyorlar ben buna kırıldım sadece  

-Reklam-
0 oy
önce (3,188 puan) tarafından

bir sürü insan tedavi görüyor hangi tedavide atlet don kaldırmak yasak :) bence sen biraz abartmışsın tabi onlar da biraz alaya almış gibi geldi bana

bu arada hamile değilken ağır kaldırmanda bi sorun yok (3 tüp bebek tedavim oldu öncesinde bir sürü tedavim de oldu) hiçbir doktor bana o aşamada ağır kaldırma demedi

ben sabahtan yazdim ama sonra baktim asiri alingan . dalaşa girecek gibi geri cektim yazdigimi🤣🤣 dur senden cesaretle yazdigimi gorünür yapayim bari🤣🤣

yani bu tip konularda alaya alınan, dalga geçilen insanlar genelde alıngan ve nazlı insanlar oluyorlar  (bu kişiyi tanımıyorum öyledir değildir bilemem) ama özgüveni tam olan bir insan konunun buraya gelmesine de izin vermez hatta yani. tabi bence

aynı süreçten ben de geçtim. ilk tüp bebeğim olumsuz sonuçlandığı ay 6 yakınım peş peşe gebelik haberi verdi bana biri ablam biri kuzenimdi... vay başıma gelenler diye millete bişey demedim.. o süreçte kimse seni nazlamaz yani.. hamile olmayan birine de aman sen ağır kaldırma çocuk istiyorsun diyeni hiç duymadım daha

önce (4 puan) tarafından

Bu poşetler kocamanlar en az 15 kilo vardır ve doktor sen ağır kaldırma dedi bana bir size ağır kaldırma dememeleri herkes ağır kaldırabilir demek değil birde belim ameliyatından dolayı hassas belim  ben 3 tüp bebek 2 aşılama 10 ay hap ile tedavi gördüm siz benimle doktordan duymadığınız için hiç de alınganlık yapmam sıkıntı yok sadece zoruma giden aradan yıllar geçmesine rağmen haksız oldukları konuda benimle dalga geçmeleri hamile kalmaya çalışan bir kadına bu dalga konusu yapmak saçma geldi 

Yanınızda değildim o yüzden yorum yapmam doğru olmaz ama yazdığından hissettiğim bu yöndeydi... özel durumun varsa ekstradan ağır kaldırma demişlerdir. ama gebelik tedavisinde ağır kaldırılmaz diye bişey yoktur. o insanlar da senin özel durumunu bilmiyor olabilir. 15 kilo çok da ağır değil yani normal şartlarda. kaldırmak istemeyen sürükler mesela ha kaldırıp götürmek zorunda mıydın? tabi ki hayır. sadece canın bile istemiyor olabilir orası ap ayrı konu

iste demekki gicik kapmislar kac yol gecmisse gecsin. sende kaale alma bisver onalri. sana giviklanani sen kaale almayarak halkindan gel asil dalga kaale almamak cunku

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi tartışmalarda sınır ihlali ve psikolojik baskı ile nasıl başa çıkılır?
Aile içi ilişkilerde yaşanan sınır ihlalleriyle başa çıkmak için öncelikle kendi duygusal sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve bunu sakin ama kararlı bir dille ifade etmelisiniz. Tartışmalara dahil olmadan, yaşanan olayları kişiselleştirmemeye çalışmak psikolojik olarak kendinizi korumanıza yardımcı olur. Eğer karşı tarafın tutumu sürekli bir aşağılama veya küçümseme içeriyorsa, bu kişilerle olan iletişimi minimum seviyeye indirmek ve özel hayatınızla ilgili detayları paylaşmamak en sağlıklı yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk sahibi olma sürecinde çevre baskısı ve kırıcı yorumlar nasıl yönetilir?
Çocuk sahibi olma süreci hassas bir dönemdir ve bu süreçte gelen kırıcı yorumlara karşı en etkili savunma, kişisel bilgilerinizi ve tedavi sürecinizi gizli tutmaktır. Çevrenin baskıcı veya imalı tutumlarına karşı sessiz kalmak yerine, verdiğiniz tepkilerde mesafenizi koruyarak konuyu kapatmak, bu tür konuşmaların devam etmesini engeller. Kendi duygusal sağlığınızı ön planda tutarak, sizi desteklemeyen kişilerin fikirlerine değer vermemek bu stresli süreçte zihinsel huzurunuz için önemlidir.
Akrabalar arasında yaşanan dışlanma ve mobbing durumunda ne yapılmalı?
Akrabalar arasında yaşanan dışlanma veya gruplaşma gibi mobbing benzeri davranışlar karşısında kendinizi savunmak yerine, bu kişilerin beklentilerini karşılamaktan vazgeçmelisiniz. Kimsenin sizin üzerinizden espri yapmasına veya isminizi kullanarak dalga geçmesine izin vermemek adına tepkinizi net bir şekilde ortaya koymalısınız. Bu tür toksik ortamlardan uzaklaşmak, uzun vadede ruh sağlığınızı korumanız ve kendi hayatınızdaki önceliklere odaklanmanız için gerekli bir adımdır.
Aile içinde yaşanan saygısızlıklar sonrası mesafe nasıl korunur?
Aile içindeki saygısızlıklar sonrasında mesafe korumak, sadece fiziksel bir uzaklaşma değil, aynı zamanda duygusal bir kopuş gerektirir. Özel hayatınızın detaylarını paylaşmayı bırakmak, etkinliklere katılımı sınırlandırmak ve size saygı duymayan kişilerin yorumlarını görmezden gelmek mesafeyi doğal yollarla sağlar. Kendi değerinizi başkalarının onayına veya eleştirisine bağlamadan, sınırlarınızı ihlal eden kişilere karşı net bir duruş sergileyerek sağlıklı bir mesafe oluşturabilirsiniz.
Başkalarının özel hayatımla dalga geçmesini nasıl engellerim?
Başkalarının özel hayatınızla dalga geçmesini engellemek için, onlara bu konuda bir malzeme vermemek ve tepkinizi açıkça göstermek en etkili yöntemdir. İnsanların sizin hakkınızda yaptığı imalı şakalar veya dedikodular karşısında sessiz kalmak, durumu onayladığınız mesajını verebilir; bu nedenle rahatsızlığınızı net ve doğrudan bir dille ifade etmelisiniz. Sınırlarınızın aşıldığını hissettiğiniz anda iletişimi sınırlandırmak veya bitirmek, hem kişisel saygınlığınızı korur hem de bu tür davranışları tekrarlamalarını zorlaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 955 göst.
23 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde egc01 (627 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 851 göst.
0 oy
2 cevap 345 göst.
26 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Lina42 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 769 göst.

Kategoriler