Bugün akşam yemeğine ne pişirsem diye mi düşünüyorum?

+3 oy
420 göst.
önce Diğer kategorisinde (14,548 puan) tarafından

Dün perde,cam ,kapı pakladığım için işim erken bitti  bugün misler gibi limon kokuyor ev bayılıyorum bu haline keşke hep böyle kalsa ama nerdeeee 🤣 menüler neler ben bişey bulamadım daha 

image

15 Cevaplar

+1 oy
önce (258 puan) tarafından

Ellerine sağlık çiçeğim dün gördük baya bi dip bucak iğne iplik giriştin şimdi keyfini çıkar😅 Ben de diş doktoruna geldim. Ne zaman çıkarım bilmiyorum ama karışık dolma ve yayla çorbası yapıcam. Kaç gündür rahatsızdım ev göçük biraz. Yarın dip bucak başlıycam ben de nasipse. 

önce (14,548 puan) tarafından

Valla dün o kadar pert oldum bir hafta 10 gün kalsa öyle ama malesef bende börek açtım bide çorba yapasım var ama sıcak geçmiş olsun 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,039 puan) tarafından

Ellerine sağlık bende temizlik yapacağım ama kaynanam gelip benim bahçede yufka ekmek yapacakmış onların gelip gitmesini bekliyorum evin yine içinden geçecekler çünkü 😄 benim dünden biraz makarnam var kocam akşam yemeğine yok çocuklar için yanına köfte yaparım ayranla birlikte yerler. 

Afiyet olsun canım ay çok severim yufka ekmek ya annanem rahmetli yapardı yıllar oldu yemeyeli

önce (6,039 puan) tarafından

Bende seviyorum yapması baya zahmetli herkeste yapamıyor ben yapamıyorum şahsen kalabalıkla yapılıyor sadece bahçede kalsa iyi de eve de çıkılıyor ev batıyor ona sinir oluyorum 😄 kiloyla yapan var aslında ama kaynanam beğenmedi 

+1 oy
önce (2,149 puan) tarafından

Bana da gelsene kiz benim evinde ihtiyaci var soyle bi aklanip paklanmaya 

Valla dun aksam cocuklar erken uyudular esimde yoktu evi toparladim hali ortusune meyve suyu dökmüşler onu yikamistim elim degmisken koltuk ortulerini de yikatiyim oyle sererim hepsini diyodum onlari da yikattim bulasigi toplarken bi avuc piric pilavi kalmis onu yogurt corbasi yaptim kemik suyu koyfum icine naail oldu bilmiyorum insaAllah yerler bi de taze fasulye pisirmistim bugun yarin yeriz diyodum pilav yapcaktim sadece kaynanamlar gelceklermis biz gelirken soylemesi ayip lahmacun yaptiririz dediler benjm yemeklerim kaldi oylece iyi oldu yarin ertesi gun yeriz dolaptaki yemege bisey olmaz aksam banyo wc de yikadim dus da aldim oyle yatmistim sabahtan hemen hazirlanip saglik ocagina gittik minik beyin kontrolune simit pogaca aldik donduk bellonaya gittik esim bazalari bi gor dedi ona baktim baya kaliteli duruyodu bilmiyorum insaAllah öyledir ordan eksikleri aldim markete gittik eve gelince karnimizi doyurduk bi kahve ictim hizlica evi toparlayip supurdum simdi hepsi dosendi esim geceden geldim diye yatti bende cocuklari toplayip pesine takildim uyucam simdi muhammed uyumadi pasa gonlu bilir oturdun oyle o zaman 

Benim kriter belli kuşum kahve yaparsan gelirim Allah kolaylık versin bayağı işi halletmiştim vallahi hele de bebekli olunca yormuştur seni ben de börek açtım yanına bir de çorba yaparım diyorum ama hava da sıcak bilmiyorum bakalım ne yapacağım keşke o kadar temizlediğim bir hafta 10 günde dayansa şöyle ama sanmam

önce (2,149 puan) tarafından

Ayip ediyosun turk kahvesini cok iyi yaparim baska kahve istersen de disardan siparis ederim en sevdigini yeterki gel 🤗 kiz temizligin 1 hafta dayandigi nerde gorulmjs ev evi bosaltsan komple bastan asagi yikasan esyalari da yikayip eve oyle soksan yinede max 3 gun olur o da bi yandan dagittigini toplarsan 

0 oy
önce (1,864 puan) tarafından

Eline sağlık canım afiyet olsun. Bizde kahvaltı yapıyoruz 

Sizede afiyet olsun 🌺 

Tşk ederim. Görümceme geçecez sonra yemek yapmıyorum 😊

Yaşadığı yerde kimsesi olmayan ben mecbur yemek yapıcam 🤣

Çok zor bir durum canm haklısın. Nerelisin nerde yaşıyorsun. Adın Merve mıydı 

0 oy
önce (3,838 puan) tarafından

Afiyet şifa olsun canımcim bende dün dip köşe temizlik yaptığım için bugün sadece çamaşırlar vardı onları yıkayıp astım yemekte de kuru fasulye pilav salata yapacam pilav ve salatam tek kaldi onları da eşim işten gelmeye yakın yaparım artık 🤗 bir kahve içesim var ama diclem erik istiyor öncelik bahçeden erik toplamak olacak kahve sonra artık 😀

Banada topla banada 🥰 valla keşke o dip köşe temizlik kokusu evde hep kalsa demi ya ne güzel olur kuru fasulye aklımdan geçti ama çok sıcakta yenmiyor 

önce (3,838 puan) tarafından

Burda 3 gündür hava yağmurlu diye bugün yapayım dedim canim 😀 toplarım tabi keşke hep beraber toplasaydik 😘💜 vallahi yaa deli gibi gidip geliyorum dünden beri ne kadar temiz olmuş diye söylemiyorum kendi kendime biraz değişiklik yaptım eşyaların yerlerini daha da ferahladim onun sevinciyle sabah 5 te bir uyandim miniğime birdaha da uyumadım 😂😂😂 bende böyle bir deliyim işte bacım 🤭

Ay o bendede var ya yeni yıkanıp takılmış perdeyi açmıyorum bile toz geliyo diye sen düşün burası 34° kuzum çok sıcak 

0 oy
önce (1,893 puan) tarafından

Daha Yeni uyandım desem 😀 kızım da yatıyor daha 7 yaşında üşenmesem kalkıp kahvaltı hazirlicam daha. Akşam menüsüne henüz karar veremedim 

Benimkide 6 yaşında 8 de uyandı kargosu var onu bekliyor 4 gözle 🤣

0 oy
önce (16,274 puan) tarafından

valla ne pişirecem derdi çok zor ya😅 bezelye yaparım herhalde pazara gitmedim haftasonu

benim de bir camları silmem lazım, geçen hafta yağmur mu yağdı çamur mu belli değil mahvetti camları🤦🏼‍♀️ 

Bizimde evvel gün yağdı camlardaki tozu çamura çevirdi resmen dün sildim valla ama yine toz olmuş bile neyseki içler temiz çokda zor siliniyor meret 

0 oy
önce (2,421 puan) tarafından

Bende kahvaltıyı şimdi yaptım eşim üniteyi boyası koltuklarimi yikicam cam perde gircem balkon camları silinicek🤦🤦🤦iş çok halim yok akşama da Allah büyük 

Afiyet olsun Allah kolaylık versin 🤲 

0 oy
önce (2,167 puan) tarafından

Bir tepsi ıspanaklı börek + çay var bugün menüde❤️

Bende patlıcanlı yapmaya giriştim yufkada bayatmış elde açıcam ya bismillah 🤣

0 oy
önce (4,045 puan) tarafından

Bende camlarımi geçen sildim maşallah üç gündür ful yagiyor dışardan geri battı şuan kavalti bitti Müge bacım da başlamış şimdi işimi yapicam yemek bilmiyorum şuan bu sulu yemek yaparım ama ne olur bilemem geç kalkinca işler de kalıyor bu gece oflum uyumadı benle dans edip durduk yatakta 

Evvel gün yağdı bizede çamur aktı camlardan resmen 

0 oy
önce (1,706 puan) tarafından

Maşallah ellerine sağlık.Ben nereyi paklasam kokmuyor evim mis. Limon kokutmayi nasıl başardın? 🥺

Sağol canım yüzey temizleyici bunu kullanıyorum çok güzel kokuyor kalıcıda 

image

Bir bunu denemedim sanırım deneyeyim canım bakalim silerken bile kokmuyor benim evde nedense 😭 Kaç kapak kokuyorsun Vileda suyuna canım?

Kapak hesabı koymuyorum valla canım rastgele döküyorum 

Hmmm boca ediyorsun yanii 😅 Tamam canım sağolasın denicem ❤️

0 oy
önce (2,497 puan) tarafından

Maşallah canım afiyet olsun 

Fırına karışık bir tepsi verecegim inşallah 

Bende börek açtım valla kuzum elhamdülillah bugünüde atlattık 

Afiyet olsun 

önce (2,497 puan) tarafından

Afiyet olsun canim ellerine sağlık ❤️

0 oy
önce (9,529 puan) tarafından

Eline sağlık afiyet olsun bugün karışık kızartma yapıcam yanında da karpuz kavun ve taze ekmek yazın en sevdiğim menü 

Afiyet olsun 🌺 

0 oy
önce (9,235 puan) tarafından

Cumartesi günü taşındım hala daha ev tam yerleşmedi yemek olarak aparatif takılıyoruz o yüzden:D afiyet olsun canım şu evi yerleştirip duble bir kahve yapıp içecem 😄

Allah kolaylık versin canım 

0 oy
önce (6,540 puan) tarafından

Oğluma bulgur ve köfte yapacağım, dünden de arpa şehriye çorbası var yeter canım 🥲❤️ benim menü oğlana göre gidiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hızlı ve pratik akşam yemeği menüsü nasıl hazırlanır?
Hızlı bir akşam yemeği menüsü hazırlamak için ana yemek, salata ve yardımcı garnitür üçlüsüne odaklanın. Örneğin, 20 dakikada hazır olan fırında tavuk veya pratik bir makarna yanına mevsim yeşilliklerinden oluşan bir salata ve yoğurtlu bir meze ekleyerek dengeli bir menü oluşturabilirsiniz. Hazırlık aşamasını hızlandırmak için önceden haşlanmış bakliyatları veya dondurucudaki pratik ürünleri kullanmak süreci oldukça kolaylaştıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Günlük akşam yemeği menüsü planlarken nelere dikkat edilmeli?
Akşam yemeği menüsü planlarken besin değerlerini dengelemek adına karbonhidrat, protein ve lifli gıda gruplarının bir arada bulunmasına dikkat etmelisiniz. Haftalık bir yemek listesi oluşturmak, hem alışveriş aşamasında hem de mutfakta geçirdiğiniz süreyi %30 oranında kısaltmanıza yardımcı olur. Eksik malzemeleri önceden belirlemek ve günü kurtaracak 'kurtarıcı' 5 farklı hızlı yemek tarifini elinizin altında tutmak planlama sürecini daha verimli kılar.
Evde pratik yemek tarifleri nasıl oluşturulur?
Pratik yemek tarifleri oluşturmak için tek bir tencere veya tek bir fırın tepsisi kullanılan yemekleri tercih etmelisiniz. Örneğin sebzeli et sote, fırında karışık sebze veya pratik çorbalar hem daha az bulaşık çıkarır hem de daha kısa sürede pişer. Malzemeleri küçük boyutlarda doğramak pişirme süresini hızlandıracağı için akşam yemeklerini daha kısa sürede sofraya getirmenizi sağlar.
Akşam yemeği için ekonomik ve doyurucu menü fikirleri nelerdir?
Ekonomik ve doyurucu bir menü için bakliyat bazlı yemekler en ideal seçenektir. Mercimekli bulgur pilavı veya nohutlu sebze yemekleri hem yüksek protein içerir hem de maliyeti düşüktür. Yanına bir kase ev yapımı cacık veya mevsim sebzelerinden oluşan bir salata ekleyerek düşük maliyetle oldukça doyurucu bir akşam öğünü tamamlayabilirsiniz.
Az malzemeli hızlı akşam yemeği menüleri hangileridir?
Az malzemeli hızlı yemekler arasında ton balıklı veya peynirli makarna çeşitleri, yumurtalı menemen, sebzeli omlet veya pratik tortilla ekmeği ile yapılan dürümler yer alır. Bu yemekler genellikle 15 dakikadan kısa sürede hazırlanabilir ve çok az mutfak gereci gerektirir. Temel gıda maddeleri olan yumurta, makarna ve dondurulmuş sebzelerle her an lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 392 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (50,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,009 göst.
26 Haziran 2026 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (50,108 puan) tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 1,716 göst.
19 Ocak 2026 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (50,108 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 1,177 göst.
20 Kasım 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (50,108 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,204 soru

24,758,974 cevap

372,707 kullanıcı

...