0 oy
900 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (447 puan) tarafından
Fesatlık düşünenler el kaldırsın:)))))))

Kizlar şaka maka ben pirinç pilavını beceremiyorum yine olmadı bana öğretin ya tane tane olmasi icin ne yapcam ben :((

17 Cevaplar

0 oy
(42 puan) tarafından
canım 2 su bardağı birin ısla ve ketıla sıcak su koy yemeklik yap koy ocağa şehriye li kavur. kavurunca ıslattın pirimci ekle ve güzel gxel kavur pirincin sırrı çok kavrulması 4 su bardağı su koy oldu bitti
(447 puan) tarafından
Sag ol cnm valla cildircam artik
-Reklam-
0 oy
tarafından
Iyi kavurup sonra tam ölçülü suyunu döküp bikac damla limon sıkılınca tane tane oluyu canım 
(447 puan) tarafından
Benimki olmuyor :(
tarafından
Bide kaşıkla karıştırdıktan sonra hani kaşığa pilav yapışık kalır ya kaşığı tencereye vurma pilav kasiktan dökülsün diye yoksa öylede lapa oluyormuş canım
(447 puan) tarafından
Cok enteresan valla :)
0 oy
(6,806 puan) tarafından
Ben ben kesinlile neyi yapamiyor da yazdi diye dusundum
(447 puan) tarafından
:))) pilav pilav :))
0 oy
(118,971 puan) tarafından
Basmati pirinc al asla lapa olmuyo
(447 puan) tarafından
Nerde satiliyor
(118,971 puan) tarafından
Migrosta yayla markali basmati pirinc var ama cok pahali yarim kilosu 15 daha dun annem aldi ordan biliyom
0 oy
tarafından
Yok valla dusunmedim☺️

Canim once teryagini tavaya al kavur sonra 1 bardak  baldo pirnci yika at icine kavur birbirine yapisana kadar sonra 2 su bardagi suya 1 tavuk suyu knor at erit dok birazda tuz suyunu cekene kadar pisir  eger hala diriyse yarim bardak daha su koy
(447 puan) tarafından
Kiz valla ölçülü yapiyom olmuyor :(
tarafından
Sen benim dedigim gibibyap ben oyle yaoarim cok begenilir kalabalik misafirde gelse ben yaparim
(447 puan) tarafından
Tammam kuzum deneyecem
0 oy
(643 puan) tarafından
Margarinle yada tere yağıyla sehriyeleri kavur cnm üstüne biz 2.kişiyiz 3.çay bardağı pirinci köy iyice kavur 4 su bardağı sıcak su dok  sonra tuzunu 1.küp.seker ve 4 5.damla.limon sık  ağzını kapa suyunu biraz çeksin sonra tereyağı veya margarin köy kapağını kapa  bu kadar 
(447 puan) tarafından
Hepinizinkini deneyecm valla cok sag ol bebem
0 oy
tarafından
Kız allah seni bi an vajinismus falansın sandım:))))) 1 şu bardağı pirinci islat tavaya bir yemek kaşığı tereyağ birazda zeytinyağ koy şehriyeyi koy güzelce karıştırarak kavur . Sıkmadan yikadigin pirinçleri dok  5 dakika falan kavur 2 şu b kaynar suyu dok ağzını kapat altını hafif kış suyunu çekince kapat . Benim pilavımi herkes çok sever . Ha bide suyuna tuz ile bi iki damla da limon sık 
(447 puan) tarafından
Icimiz fesat :))))) tamam bebem hepsini deneyecem
0 oy
(52 puan) tarafından
Bende 2 bardak pirinci ıslıyorum 1 saat maksimum dinlendikten sonra yapıyorum. Şehriyeleri kaburuyorum ardında princi süzüp baya kavuruyorum daha sonra 3 bardak soğuk su koyoyorum tuzunu katıyorum bir iki damlada limon suyu sıkıyorum. Kapağını kapatıp kaynaöaya başöayınca altını kısıyorum. Hemen kaynıyo zaten. Suyunu çekene kadar hiç karıştırmıyorum suyunu çektikten sonra havlu kağıdı sıkıştırıyorum kapağıyla arasına nem yapıp sulandırmasın diye 
(52 puan) tarafından
Princindende kaynaklanıyo gerçide 1 bardak prince 1.5 su tam denk geliyo hemen hemen hepsine
(447 puan) tarafından
Hepiniz ayni ölçüyü yazmissiniz bi benimki olmuyor sag ol bebem
0 oy
(1,826 puan) tarafından
Sıcak suda ne kadar beklerse o kadar guzel oluyor yaparken de iyice yıka.. Tereygı bol olunca pılav ekstra lezzetli olur cok az da sıvıyag ekle patlasin :).. Sonra dıger puf nokta tuzla uzun uzun kavurmak suyu da ben sıcak kullanıyorum goz kararı o yuzden olcu veremiyorum ama her zaman guzle oluyor soyle diyeyim pilavı Bı parmak gececek kadar
tarafından
Bende senin gibi yapiyorum çokta güzel oluyor bazılari pirinci suya koymuyor ve pirince direk soguk su ile yapiyorlar ben hep kaynar su kullanıyorum
0 oy
tarafından
El becerisi yoksa kral tarifi versemde edemezsn
0 oy
(4,538 puan) tarafından

Aaaa ben de bugün pirinç pilavı yapmıştım :D

0 oy
(2,484 puan) tarafından
Ölcü bardagi belirle kendine 

Benim var 1 bardak pirinc yapiyosam 1.5 bardak su katiyorum yine o bardakla 

Ve ben mutlaka 1 saat oncesinden sıcak su ile ıslatirim

Ve guzelce yikamalisin
0 oy
tarafından
Ben fesat dusundm :D canim limon ve tuzla 5 dakika yogur iki kez sonra yika ve koydugun zaman iyice kavur en son ise iyice dinlensin ben boyle yapiyorm harika oluyor :)
0 oy
(217 puan) tarafından
Iki bardak pirinc yaocan diyelim mesela onu ilik su ile islat az bi tuz at kirilmamasi icin bi saate yakin bekelt ovmadan iki uc kere yika nisastasi gidene kadr snrasa uc su bardagi suyu caydanliga koy ve o arada pirincini yagina koy kavur taki su kaynayana kadr kavur zaten fark edersin tane tane ayrilcak sonrada suyu kou cossss sesi bile cikar :)))) iki dak smra altini kis tuzunu vs at suyu cekene kadr pissin smra dinlensin hazir :)))))
0 oy
(2,891 puan) tarafından
Tereyağını erittikten sonra Şehriyeyi ekleyip kavururken bi taraftan pirinci soğuk suda yıkıyorm. Pirinci ekleyip fazla kavurmadan üzerine bire iki oranla su, bi kaç damla limon ve tuz ekleyip kapağını kapatıyorum. Kaynayana kadar orta sonra kısık ateşte pişiyor ve kapağı altını kapattıktan sonra on dakika kadar hiç açmıyorum ideal oluyor belki işine yarar canım
0 oy
(774 puan) tarafından

Vallahi ben 3 senedir yapamıyorum. Ya lapa oluyor ya diri. Amaaann oldugu kadar ;)

0 oy
(774 puan) tarafından

Vallahi ben 3 senedir yapamıyorum. Ya lapa oluyor ya diri. Amaaann oldugu kadar ;)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 329 göst.
2 Ocak 2023 Aile kategorisinde Yni.anne (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 382 göst.
8 Ocak 2022 Aile kategorisinde Tamamdabisuss (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 785 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Asli_eren_47 (757 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 743 göst.
19 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

376,999 soru

11,282,649 cevap

34,686 kullanıcı

...