Arkadaşlar platformda sürekli "Eşim beni aldatıyor", "Başka kadınlara bakıyor", "Şiddet uyguluyor", "Kaynanam şöyle yaptı", "Eltim böyle dedi" gibi vakalarla karşılaşıyoruz. Bu gönderileri açan arkadaşlar olayı anlatıp üstüne bir de "Hamileyim, ne yapmalıyım?" diye ekliyor.
Arkadaşlar, kadın olmanız cefa çekmenizi, katlanmanızı gerektirmiyor. Bilâkis, siz güçlü olmazsanız sizi kimse savunmaz. Siz kendinizi savunmazsanız bebeğinizi nasıl koruyacaksınız? Özellikle "Erkektir yapar", "Kaynanan canım katlanacaksın artık" tarzı yorumlar beni çok rahatsız ediyor. Siz aciz misiniz? Değilsiniz, olmamalısınız. Önce kendiniz için, sonra karnınızdaki bebekleriniz için masaya yumruğunuzu indirmeyi öğrenin artık lütfen. Madem bu insanlar size böyle davranıyor, özellikle şiddet ve ihanet olgularında "Çocuğum için boşanmıyorum" saçmalığını bir kenara bırakın. Sizin sağlıklı olmadığınız bir ortamda el kadar çocuğun sağlıklı büyümesini mi bekliyorsunuz? Size el kaldıran adam çocuğunuza kaldırmaz mı sanıyorsunuz? Sizi aldatan adam çocuğunuz için durulur mu sanıyorsunuz?
Lütfen güçlü olun, kararlı olun. Kadın gibi olmak dimdik durmayı gerektirir.