0 oy
681 göst.
Diğer kategorisinde (124 puan) tarafından
Kızım 16 aylık babası 10 gündür işte. Yani kızımla tekiz evde. Kızım benden sıkıldı resmen ya son günlerde çok mızmızlık yapıyor dışarı çıkmak istiyor oyuncaklarından sıkıldı oynamıyor yemek bile yemiyor. Çıldırmak üzereyim. Siz bebeğinizle neler yapıyorsunuz gün boyu evde neler oynuyorsunuz fikir verebilir misiniz? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim de oğlum 16 aylık bazen çıldırma noktasına geliyorum bu aralar çok mızmız ve her şeye çığlık atıyor benimle oynamak istemiyor arabasını alıyorum ya da başka oyuncağını totosunu dönüp gidiyor yanına gidiyorum yine gidiyor şu zamanlar geçseydi bi Allahın izniyle 
(124 puan) tarafından
Ben bazen ağlıyorum oturup tek başına çocuk büyüyenlerin önünde saygıyla eğiliyorum resmen ne zormuş ya
tarafından
Aynen canım çok zor hele şimdi her şeyin farkındalar daha da zor
-Reklam-
0 oy
tarafından
bizde aynıyız hicbirseyden memnun olmuyor oyuncaklar var bir sürü gene peşimde tuvalete koşarak gidiyorum yemek masasının uz erine çıkabiliyor artık çok zor ya ona ayak uyduruyorum resmen
(124 puan) tarafından
Tuvalete de geliyor bırakmıyor ki kapı açık oluyor hep kapattım geçende çamaşır makinasının kapağını açmış içini yalamaya çalışıyordu
0 oy
tarafından

Sabah kahvaltı ediyoruz 7 buçuk da 

Öğleye kdr beraber saklambaç mi istersin yakalamc mi.istersn

Cee eee mi istersin ☺️☺️ 

Arada hamur işi yapıyorum o da yoğuruyor şekilden şekile sokuyo hamuru ☺️☺️ 

Hayvanlar sayılar renkler buna benzer 8 tsne minik kütüphanemiz var onları tekrar ediyoruz 

Puzzle var ben yapıyorum o da izliyo kendi bazen kafasına göre diziyo

Kocaman bir beyaz kağıt var alıyorm tek kullanımlık boyayla boyuyoruz sekkiker çizip ne olduğunu anlatıyorm 

Etrafta onlara benzer şekilleri renkleri gösterip eşleştiriyorm 

Kulelerimiz var onlara büyük gökdelen ediyoruz güya ☺️☺️ daha çok yıkmayı seviyo

Gün içinde yarım saat kitap okurum 

Sadece resim içerikli hikaye kitaplarimiz var onlarla en az 10 tane masal uyduruyorm

Bazen hiç bişi bulamayınca albümden resimleri kişileri söylüyorm

Şimdi de basket potası edcm evde havuz toplarimiz var onlarla oynicaz inşallah ☺️ 

15 aylık bu arada
(124 puan) tarafından
Maşallah canım bayağı aktifsin teşekkür ederim böyle yazdığın için
tarafından
Rica ederim ❤️
tarafından
bende yapıyorum herşeyi ama bizimkinin içind e istek yok bacım huysuz yanlız takilmayi seviyir sanirim
(1,554 puan) tarafından
Masallah ben temizlik yemek camasir derken cocukla nerdeyse hic oynayamiyorum :/
tarafından
Ben geceye bırakıyorum silip camasir aşmayı .
Öğlen uyuyunca da yemeğimi ederim şuan mesela bir öğün yemeğim pisiyo
Kahvaltı çoktan ettik
Şimdi oynuyoruz
tarafından
Her seyim tuğra berk; aynı benim oğlan da öyle oyun oynamak mümkün değil bi etkinlik yapmaya çalışsam malzemeleri alır sağa sola atar. Kitap aldım okuyayım diye elimden alıp kaçıyor çocuktan çocuğa fark ediyor sanırım :)
tarafından
Uyuturken oku kitabı canım
Ben ayağımda salladigm dönem sallarken okuridm
Şimdi kendi uyuyo 9 aydan beri beşikte uyurken uykuya geçene kdr okuyorm
Bence çocuğu nasıl alıştırirsan öyle gider canım
Ben bu kitap iksini 4 5 aylık başladım
(1,554 puan) tarafından
Bende basladim 4 5 aylikken kitap isine ama kitabi elimden alip bi guzel kemirdi kagit pecete hastasi hala daha oyle. :)) Camasir isini bnde geceye birakiyorum artık bikac gundur. Gun icinde baya yoruluyorum yoksa. Çocuktan cocuga degisiyor galiba bu etkinlik seyi.
tarafından
bencede ya her çocuk farklıdır zaten 4 5 aylıkken biz gaz krizleri geçiriyorduk uykusuzluktam oluyordum her hastanelerdeydik süt alerjisi çıktı sonrada zaten
(1,554 puan) tarafından
Allah sifa versin. benim kizimdada var sut alerjisi. Cok zor . Suan 14 aylik yiyecegi seyler kisitli ve yiyimsiz bir bebek malesef.
tarafından
Ya hala geçmedi mi sizin süt alerjisi canjm
(1,554 puan) tarafından
Hangimize dedin canim
tarafından
Amin senin kızında versin cnm aynen çok zordu herkes çocuğuna sadece yoğurt yediriyor doyuyordu ben yediremiyorsum çok üzülüyordum aşırı gazlı bir bebekti ve ondan ötürü huysuzluk kaldı üzerinde sanırım
tarafından
Tuğra Berke sordum canim
(1,554 puan) tarafından
Aynen yogurt peynir yiyemiyor disleri bile zor cikariyor yavrum. Bnde uzuluyorum ama yiyebilecegi seyleri arastiriyorum. Yogurdun sutun yerini tutabilecek seyleri. Suan yumurta alerjiside var sanirim ek olarak ne yedirecegimizi sasirdik. Ozellikle kahvalti sikinti baya
tarafından
haticecim bana dedim  saniyorum yok kuzum daha geçmedi denedim bir kac önce dokror liste verdi ama bu seferde vicudunda kizarikliklar falan oluştu bıraktım biraz daha zaman var sanırım şimdi de virüs çıktı zaten doktora gidemiyoruz hayırlısı olsun bakalım 2 yaşına falan gelince biter ins azıcık kaşığın ucuyla yoğurt veriyorum atıyor tadını bilmiyor alışık değil ya umarım ilerde yoğurt süt sevmeyen bir çocuk olmaz Benim^ gibi
tarafından
Ne zamana kdr gecicrk bu alerjiniz ya
Çok zor oluyo şimdi size ya
tarafından
İnşallah olmaz canim ya tez zamanda kurtulursunuz inşallah
(1,554 puan) tarafından
Belirli yaslar var 2 yas gecmezse 7 yas gecmezse 13 yas ozamanda gecmezse kalici oluyormuş. Doktorumuz oyle demişti. Cogunluk iki yasinda geciyormus. Herseyim tugra berk, canim alerjisi olan hicbiseyi vermemiz lazim sabir edip. İki yil falan bakalim insallah gecer Allah sifa versin cumlesine amiin.
tarafından
sibel murat Alalh yardımcın olsun canım seninki daha zormuş çok şükür yumurtaya karşı bir tepkisi olma di canım süt ürünlerinin yerine ne verilir araştırdım yulaf ezmesicok faydalıymış suyla yapıyorum içine hurma muz pekmez ceviz ici katıyorum veriyorum yatmadan once yok ta tutuyor sende dene bir istersen aynen yoğurt süt kemik gelişimi için cok oneml i bizimkinin yanında çocukların kac tane dışı var bizim daha 4 tanecik oldu Alalhim daha kotusun sen korusun canım napaim
tarafından
Hadi ya :/ anlamıyorum su alerji işinden neden olur ki
tarafından
şuanda uyutuyorum da düzgün yazamamışım k.bakmiyin
tarafından
Bnn arkadaşımın bebeğinde alerji yok 16 aylık daha iki dişi var canim onla ilgili deil sanırım yani bilmiyorum.
Bnm oğlanın hemen hemen hepsi çıktı sayılır Dr bana azalt dedi sütü peyniri yoğurtu azalttm yine ful time çıkıyor dişleri
Kalsiyum fazlalığından çıkarmış dis öyle demişti bana dr
tarafından
valla bende bilmiyorum neden oldugunu kuzum ya inş kalıcı olmasinda gcer artık alistik ilk zamanlar çok sıkıntı çektim zorlandım bunaldim ama cok şükür bu gune geldim sağol haticem
tarafından
kuzum işte kalsiyum neyim en çok süt  yogurt peynirde var kuzum çocuğa iyi bakarsan ilgilenirsen düzenli yedirsen çıkar
(1,554 puan) tarafından
Amin canim cumlemidin yardimcisi olsun Allahim. Gecsin biran once insallah. Yavrumun bileginde gözlerinin altinda ensesinde bacaginda da egzama yapiyor bu alerji bide..
tarafından
İnşallah geçer canım üzülme sağlıklı olsun yeter ki
tarafından
Ay ayyy :/// rabbim en kısa zamanda kurtarsın sizi bundan
tarafından
aynen kuzum biraz büyüdü cok şükür alistik  dedigim gibi ins uzun surmez
(1,554 puan) tarafından
Delibirhatun , canim ic organlara da zarar veriyor bu alerjisi daha kotu seylerde olabilirmis Allah korusun dikkat etmek lazim. Allahtan cok ileri derece degil alerjisi ama dikkat edilmezse ilerler ve gecmez. Bi ara doktor bize bozun diyeti dedi bozduk . Suan virusten dolayi gidemiyoruz artik ama devam ediyoruz biz diyete mecbur beter oldu cunku yuzu falan.
tarafından
sibel murat diyeti biz çocuk kötü olduysa bizde denedik diyeti vuccudu kizardi doktor bırakın bor sure dedi ya zorlama çocuğu kuzum bir ara ben doktora deizm ki hocam biskuvi yedek bakıyor yanımızda oda istiyor annem de kıyamayıp veriyor bir tane bisi olur mu diye doktor da dediki siz alerjisi olan bebeğin midesini görseniz korkarsınız birdaha hiç vermezsiniz dedi oan korktum
tarafından
Hmm anladım şimdi canım
Neyden kaynaklanıyor ki bu alerji :/ anne sütü alıyor mu bebeklerinz şuan ? Sizde var mıydı bebekken de onlara mi geçmiş acaba?
tarafından
bende yokmus annem öyle diyor ama o zaman durum mu vardı çok gazliymışım doktora goturemisler ilgilenememişler ki bzijm gibi annem ben nasıl buyurmuşum diyor belkide varmistor suan bisey yok ama süt yoğurt sevmiyorum hiç
(1,554 puan) tarafından
Herseyim tugra berk, canim bizde kiyamayip veriyoruz iste istiyor gorunce. Ama vermemek lazim. Nette okudum bende biseyler ve midede yanma yapiyormus gaz yapiyormus cok. Gece zaten surekli aglayarak uyaniyor. Bir arkadasimin arkadaşında vadmis sut alerjisi iki kere kalbi durmus sanirim Allah korusun Allahim uzak etsin amin. Bnde dikkat ediyorum artik. Ama dun gofret yerken o da istedi verdik suan goz alti kizardi kulaginin yani da. Yumurta yediyirum ama onu da denemem lazim sanirim o da dokunuyor.
(1,554 puan) tarafından
Delibirhatun, bebekken benim yuzum kabuk kabuk olmus annem opulmekten sanmis ama buyuk ihtimal alerji veya egzama idi. Genetik bu durum. Babasinin polen alerjisi var benimde atopik egzamam var bende alerjigim bizimkisi genetik malesef.
(1,554 puan) tarafından
Benim kizim anne sutu aliyor hala. İlk basta suttende geciyordu sonra sıkı bir diyet yaptim hafifledi alerjisi. Suanlik benim yediklerim cok etkilemiyor ama kendisi yerse durum kotu.
0 oy
tarafından
Eltimin kızı var amcası yengesi olaraktan oynuyoruz garibim hoppa gidelim gengeee diyo evin gülü neşesi o 
0 oy
(583 puan) tarafından
Oqlum 17aylik biz uyaniyoruz unce yatakta oynuyoruz baya sora kahvaltı sıra o odasında oyunlar oynuyor ben iş yapuyom bazen yanıma qeliyor makinedeki bulaşıkları veriyor bana cekmekeri bosaltiyo :) ama birlikte oyunlar oynuyoruz ama oqlum çok dışarıyı bilmiyo yani bazen çok mizmizlandiqinda balkona çıkıyoruz arabaları sayiyoruz vsvsvs
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Benim kizimda 14 aylik. Asiri mizmiz hicbisey yemez kendi. Daha dogrusu kendi yemeyi seviyor ama ustu basi batiyor yeterki yesin diye mecbur izin veriyorum. Cogunluk pesinde koştururum yemek diye. Bensiz bir saniye bile durmaz wc ye bile birlikte gidiyoruz. Ben oturup oynayabilsem isten gucten...  benimki oynar benimle ama iste temizlik camasir yemek derken cocuk da pesimde surukleniyor. 
(124 puan) tarafından
Bende, aynı konudan geçende post açmıştım benim yedirdiğim hiçbirşeyi yemiyor artık doyuyor mu belli değil
(1,554 puan) tarafından
Bana da doymuyor gibi geliyor. Kendi yedigindedse zaten yarisindan fazlasini dokuyor. O yuzden bende emin olamiyorum doydugundan. Ac ac geziyir sanki

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 126 göst.
0 oy
17 cevap 351 göst.
9 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ftmzhra (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 564 göst.
12 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Miglena (477 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 142 göst.
30 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ozlem4141 (449 puan) tarafından soruldu