Kendinizi bu düşüncelerden dolayı kötü hissetmeyin. Çok normal şu an hayatınız değişti ve adaptasyon sürecindesiniz. Herkesin başından geçiyor bu durumlar. Uykusuzluk,kendine bakamama,kendini yetersiz ve yorgun hissetme,eşinizle yeterli vakit geçirememe vs şu an çok normal bu düşünceler. Banyo yapmak, tuvalete gitmek,yemek yemek bile koşa koşa aceleyle oluyor hatta bazen uzun süreler kendi ihtiyacınızı karşılayamıyorsunuz. Bu süreçte eşinizden, yakınlarınızdan destek alın. Bebeği emzirdiniz diyelim gazını eşiniz alsın, başında o beklesin ya da başka kim varsa siz o sıra kendinizle ilgilenin. Şu an daha çok yeni ve zamanla alışacaksınız birbirinize. Zamanla kendinize ayıracağınız vakit artacak. Şu an çok sık uyanacak bebek hep ilgi bekleyecek hep emmek isteyecek ve yalnız bırakamayacaksınız. Ama bu günler o kadar hızlı geçiyor ki. 3.aydan sonra daha fazla uyuyacak ve o sırada kendinize daha çok vakit bulacaksınız eşinize zaman ayırabileceksiniz. Hele hele 6.aydan sonra geceleri falan uzun uyuyacak siz de daha çok deliksiz uyuyacaksınız. Şu an dişinizi sıkma zamanı. Ben de bazen emzirip emzirip sallıyordum ama yok saatlerce uyumadığı bas bas ağladığı oluyordu evde tekim kendi kendime ağlıyordum neden uyumuyor diye. Sonra beşiğe koyup 5 dk sakinleşmeye gidiyordum. Evet bir canlıya bakmak, bütün sorumluluğunu almak,sürekli her şeyiyle ilgilenmek zor şeyler. Ama dediğim gibi alışacaksınız ve zamanla daha da güzel olacak her şey. Eski fotoğraflara bakınca duygulanacaksınız falan. Bu günlerin tadını çıkarın biraz da güzel tarafından bakın. Sürekli ufacık bir bebek olarak kalmayacak yavrunuz. O kadar çabuk büyüyorlar ki siz bile inanamayacaksınız. Lohusalık süreci aynı zamanda duygular yüksek oluyor. Ben de agresif ve duygusaldım kah bağırıp kah ağlıyordum ama geçici bir süreç. Hamilelikteki hormonlar eski haline dönüyor 9 ay hamileydiniz şu an hepsi değişiyor çok normal hissettikleriniz. Herkes hemen pat diye anneliğe alışamaz ve bu da sizi kötü bir anne yapmaz. Şu an herkesten destek alın size yardımcı olsunlar her işte siz iş yapmayın.