0 oy
1,351 göst.
Diğer kategorisinde (389 puan) tarafından
yarında mavludu var annem aradı gel dıye de baya kalabılık olcak bıde evde olcak ankara bursadan akrabalarda geldı kımsede maske takmıyo bende gıtmek ıstemıyorum hamıleyım annemde ayıp olur dıyo napım sızce

23 Cevaplar

+6 oy
(4,041 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Neden mevlüt veriyorlar gerçekten anlamak çok güç bence gitme sancın falan yok mj bişey bahane et. Milleti anlamak çok zor ya. Kayseride nişan yapılmış nişana hiden 30 kişi pozitif çıkmış bu kadar zekasız olmaya gerek yok
(389 puan) tarafından
bı bahane uydurım o zaman napım mıllet de kaldı benle belaya merve nerde bu kadar kalabalıga merve nıye gırsın ya bunu anlamak bu kadar gucmu yok halamın gelını 5 aylık hamıleymıs o gıtmıs ben orda yokmusum bıde kıyaslama var
(4,041 puan) tarafından
Bu köylü kafamız bitmedikçe dedikodular bitmedikçe biz daha çok batarız sen karnındakinden sorumlusun sen bilirsin valla. Annen de onun günahına girer
(389 puan) tarafından
gıtmıcem kesın yanı bı bahane bulurum ben napım
(389 puan) tarafından
aynen oyle ama ıste babam gel annem ayıp olur dıyınce brnıfe arada bırakıyolar strese gırıyom eşimde dıyokı soyle o kadar mılletın ıcıne ben senı sokmam ben annemı kaybettım bıde senı cocuguma zarar gelmesıne ızın vermem dıyı haklı  yatın annem benı ılla arar bı bahane bulurum sancım var falan derım napım
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Herkes babanne için gidilir demiş ama cenaze değil ki mevlud bu Allah aşkına otur evinde oku gönder ruhuna canim girmeyin insanların hakkına o kadar millet birinde virüs olsa herkese bulasicak
tarafından
Aman Yarabbi insanlar aklını yitirmiş o zaman biz gerizekakiyoz evde oturyoz benim anam babam.iki aydır hasret sokaklara gel sinir olma
(1,822 puan) tarafından
Gitme kuzum bi gun onceden sancim var falan de ertesi gunde gel.diye ararlarsa sancim gecmesi doktorla konustum yatmam dinlenmem gerekiyomus falan de Allah korusun ya su donemde mevlut yapilmasada olur. Yani olunun arkasindan mevlut yapmak farz degil sunnet bile degil ki
(389 puan) tarafından
bende aynen oyle bugun toplanmıslar benı sormuslar annem aradı kı herkez senı sordu yanı bu sasılacak bı olay degıl hamıle ve kalabalıga gırmek ıstemedı bu kadar basıt halam kendı kendıne demıskı hamıle ya rahatsızlandı ondan gelemedı  dıyen halamında gelını benden 1 ay onde hamıle o gıtmıs ben nıye gıtmemısım
(1,822 puan) tarafından
Valla canim.herkes kendinden sorumlu kimse cenesini tutmaz cenesi buzulesiceler. Istediklerini desinler sen gitme evinde babannenin arkasindan bi yasin oku yeterli
(389 puan) tarafından
aynen oyle dogru dıyosun
+2 oy
tarafından
Kız bu sağlık bakanı boşuna mı baş bas bagiriyo sen adresi ver ben ihbar edeyim dağıtsin polis kurtulursjn
tarafından
Valla benim bile ihbar edesim geldi geçen hafta eşimin babannesi öldü hiçte mevlud falan okumatmadik herkes evinden okusun
tarafından
Et valla sağlık tamam olmuş mekanı cennet olsun herkes evinde duasını okusun bak bı köye sırf cenaze yüzünden kaç köşeye bulaşmış virus
(389 puan) tarafından
kız gulesım yok dur Allah askına oyle bı kalabalıktı cenaze anlatamam dusun mevlutde nası olur yanı
+1 oy
(11,094 puan) tarafından
Kuzum cenaze olsa neyse ama mevlüde gidecem derken sağlığından olabilirsin 

Evde et duanı ruhuna bağışla keyfi değil sonuçta 

Gitme kim ne derse desin bebeğin var bebeğini düşün 

Bu zamanda hangi akla hizmet mevlut yapıyorlar anlamadım 

Neyse rabbim mekanını cennet eylesin 
(11,094 puan) tarafından
Gitme korkudan hastaneye gidemiyorsun ya oraya da gitme boşver kim ne derse desin
(389 puan) tarafından
aynen canım yok gıtmıcem bulurum bı bahanr napım
(11,094 puan) tarafından
Kuzum bahane bulmana gerek yok ki anlayissiz mi yani
Doğruyu söyle
Ramazan günü bide onun için
Boşver virüs geçici bisey değil.kac can aldı görmüyor musun
Kuzum sağ salim al kucağına miniğini ınşaallah
(389 puan) tarafından
Allah ragzı olsun canım ınsallh ben farkındayım da bızım koyun ınsanları farkında degıl ıste anca laf pesındeler bunu konusan da gercı kendı halalarım
(11,094 puan) tarafından
Boşver konuşan konuşsun sağlık önemli kuzu
+1 oy
(5,438 puan) tarafından
Basın sağolsun öncelikle 

Gitme cnm bisi uydur topluluk yasak deglmi
(389 puan) tarafından
cok saol canım koyluler dusunuyolar ku burayı kım denetlıcek umrunda degıl kımsenın ınan onların derdı mevlude kım gelmemıs arkasından konusalım
(5,438 puan) tarafından
Böyle insanlar yüzünden virüs çoğalıyor zaten
+1 oy
tarafından
Özür dilerim ama bu kadar vurdum duymaz olunmaz ki ama

Benimde dedem vefat etti cenazeye bile katilamadık 

Herkez evinde okusaydi
(389 puan) tarafından
aynen oyle :( sınır benı boguyo valla yol zaten gıtmıcemde benı strese nıye sokuyolar bılmem
+1 oy
(4,174 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin canim 
(389 puan) tarafından
amın ınsallh ılk gecesı bugun genede ıyı olsun mekanı cennet olsun normalde sevmem babanemı ama olunce ınsntuhaf oluyo
(4,174 puan) tarafından
Ismi ne canim.. bi fatiha okim.. Allah babana sabır versin
(389 puan) tarafından
memnune babanemın adı Allah ragzı olsun
0 oy
tarafından
Olmaz gitme biz bayramdada cikmiycaz konustuk esimle 
(389 puan) tarafından
cenazede bı bende maske vardı bıde bıtek ben sarılmadım kımseye mıllet baya sarılıyo anlamadım
tarafından
Sinir oluyorm ya biz anamiza hasret yasiyoruz burda milletin umrunda degil bizim burdada disari cikiyolar geziyolar sanki hic bisi yok
(389 puan) tarafından
senın kafadayım ınan ama ben kınanıyorum ooo nası gelmez babanesı bu ooo gordnmu sen buyuk ıs vırus var vırus dunya kırılıyo bunların umurlarında degıl
tarafından
Bizim milletimiz boyle iste
0 oy
(123,013 puan) tarafından
İnsan babannesi icin gitmezmi yaa 
(51,016 puan) tarafından
desinler sizin caniniz elalemin dirdir dedikodusuna bagli degil ya
(1,822 puan) tarafından
Allab koruaun birinden virus kapsa annen bisey olsa gunahini vebalini kabul edecekler mi
(389 puan) tarafından
yoo ederlermı vırustem olse Allah korun cenazeyede kımse gelmez emın ıl
(1,822 puan) tarafından
Yazik annene valla gercekten ne dusuncesiz insanlar
(389 puan) tarafından
aynen oyle gerı kafalılık
0 oy
(5,332 puan) tarafından
Gitme bence kuzum
(5,332 puan) tarafından
Yasağı bahane et kuxum soran kimse telefonla arayıp sorunlar bu zamanda
(389 puan) tarafından
esımın arabası ıcın bozuldu derjm gelemıcez derım yada sancım var derım artık
(5,332 puan) tarafından
Tek ailen olsa git sersim ama kuzum dışarıdan da geliyorlarmış bence de gitme
(389 puan) tarafından
gıtmıcem kuzum ama anneme ben 2 aydır gıtmıyorum astım bronsıtı var vırus olmasın dıye annem sımdı o kadar ınsanın arasına gırecek gelde anneme anlat
(5,332 puan) tarafından
Anlamazlar kuzum
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Ben giderdim babannem sonucda 
(389 puan) tarafından
o kadar kalabalıga gırerdın yanı kımsede maske yok ankaradan bursadan ınsanların ıcıne ıyı ne guzel ben cesaret edemıyorum hamıle olmasam dusunurdum belkı
0 oy
tarafından
Valla babaannemden nefret ediyorum nefret bile az kalır yanında ama annem içn hatrı için giderim 
tarafından
Sağ senden benden genç
(389 puan) tarafından
bende sagken senın gıbı dıyodum ama oldumu tuhafuna gıder benım gıbı senınde
tarafından
Çok kötülük yaptı anneme bizlere hep zehirli bir dili var harçlık verir bu evi ben geçindiriyorum havalarına girer
(389 puan) tarafından
uuu aynı karakterler o zaman
tarafından
Anlatsam oha dersin boşver
0 oy
tarafından
Dedemin 40 i var benimde carsamba günü. Gidemem su virüs bitsin ilk gidicegim yer mezari ama su durumda gidemem zaten. Mevlut yasin gbi seyler yasak aile arasnda olursa da kalabalık olmamalı
(389 puan) tarafından
cok kalabalık ve ev asırı kucuk bılmıyorum evde kadınlar kapı onunde erkekler olacakmıs heralde
tarafından
Benim annemler dedemin 7sinde evde kendileri lokma yapip dagitmislar etrafa. Anneannem ev sahibi diye 3 bi ceza yedi. Annemlerde 400 500er lira ceza yediler hep. Yasak yani dikkat edin
(389 puan) tarafından
duyulsa demekkı varya koy dıye umursamıyolar
0 oy
tarafından
İyide biri sikayet etse hepsi ceza alir mesafe ihlalinden 
tarafından
Hayirlisi canim suan 3 uncu dalga varmis dikkat etsinler bari
(389 puan) tarafından
2. sı oldumu ku
tarafından
Devam ediyo vaka sayisinda artis oldu bi ara
tarafından
Bende tam yukariya yazdm. Benim dedemin 7sinde aldilar oyle ceza. Sikayet etmisler jandarma gelmis. Köy yeri bi de herkes herkesle can ciger güya
tarafından
Kiz koy yeri daha tehlikeli :))
0 oy
(657 puan) tarafından
Kadin hakki rahmetine kavusmus geride kalanlar dusunsun valla gitme ne olur ne olmaz 
(389 puan) tarafından
aynen dogru yok gıtmıcem
(657 puan) tarafından
Bu arada basin saolsun canim
(389 puan) tarafından
cok saol canım benım yenı bı post actım bakarmısın bılgın varmı
0 oy
(51,016 puan) tarafından
gitme tabiki canim basiniz sagolsun
(389 puan) tarafından
smın canım cok saol dedemde kalp krızı babanemde ıkısınıde sevmezdım ama olunce ınsan tuhaf oluyo bılmıuorum mekanları cennet olsun ne dıyım
(51,016 puan) tarafından
insan olarak uzulmussundur canim annenin yaptigida yanlis ısrarla cagirmasi onun demesi lazim hamile ne isi var burda diye
(389 puan) tarafından
ben bılmem ona kızıyorum ya benım haberım yok brnım ıcın gelecek demıs banada gel dıyo
(51,016 puan) tarafından
gitme canim kimsenin lafi sözü caninizdan degerli degil uc gun konusurlar.sonra unuturlar
(389 puan) tarafından
aynen oyle yok gıtmıcem zaten eşimde yollamıyı
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Oncelikle basin sagolsun canim. Ankaradan nasil geliyorlar anlamadim ankarayabgiris cikis icin izin gerekiyor. Ayrica olunun arkasindan gorevlerimizi yerine getirmeliyiz ama illa toplanip mevlut yapmaya gerek yok oturup kurani kerim okumak yeterli neden riske atiyorlar herkesi anlamis degilim yaa
(389 puan) tarafından
almıslar burdada babam ımza atmıs yakınları olarak bursadan gelem halam enıstem cocukları gelını ankaradan gelen kızı kocası 2 evlı kızı ve kocaları babam burdan onayı verınce geldıler cenazeye bu sabah
(1,822 puan) tarafından
Ay benim esimde siirtten ankaraya gelecek doguma izin verirler mi acaba diye dusunuyorjm oyle cenazeye izin veriyorlarsa demek ki doguma da verirler
(389 puan) tarafından
tabı esın ordan basvuru yapacak sende oldugun yerden onay verecen bu kadar kuzum hemen oluyı
0 oy
(2,335 puan) tarafından
Canım cenazesine gittiysen yeterli bence. Böyle bir zamanda mevlit mi olur ya ? Mevlide de gitme
(389 puan) tarafından
gıtmıcem canım gerekırse anneme derkm anne ben o kadar kalabalıga gırmek ıstemıyorum sen dekı merve rahasız dıye
(2,335 puan) tarafından
Bi de hamilesin herhalde. Riskli senin için
(389 puan) tarafından
4 ayım bıttı bulantılarım falan devam edıyo ınan Allah ıcımı bılıyı hıc gıtmek ıstemıyorum zaten de gıtmıcem yanı
0 oy
tarafından
Yav bisey derdim de neyse hiç mi canlarinin kıymeti yok Allah aşkına valla elimde olsa arar polisi şikayet ederdim 
(389 puan) tarafından
yok yok kımsenın umru degıl ınan sarılmasan tuhaf karsılıyolar yok elımı almadı oluyo bu yuzden gıtmek ıstemıyorum ve gıtmıcem
tarafından
Kuzum kendini ve bebeğini düşünmen gerekio hasta olduğunda kimsenin umrunda olmaz
(389 puan) tarafından
aynen oyle
0 oy
(1,939 puan) tarafından
Nasıl ya bu durum da ne mevlid-i allah aşkına tabi ki gitme neden kimse umursamıyor anlamıyorum bizler evimizde psikolojimiz bozulurken milletin böyle olması sinirimi bozuyor 
(389 puan) tarafından
al benden de o kadar zaten eşimde gitme dıyı annem gel ayıo olur dıyo burfa annem ne kendını ne benı düşünüyo heralde kendısınde astım bronsıtı var kaptımı Allah korusun aslında onun bıle gıtmemesı lazım ama bızım koyde umurlarında degıl kımsenın

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 278 göst.
22 Mayıs 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 257 göst.
17 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 493 göst.
3 Nisan 2022 Aile kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 386 göst.