Hanımlar ben bu kaynana olayında çok skldm sürekli herşeye karışıyo kalbi kırılmasın diye sesimi çıkarmıyorum birazda sessiz sakin biri olduğumdan cevap da veremiyorum yemeğe yattığım odaya bi eşyayı nereye koyacağıma dolaba bişey yapıp koysam bu ne diye sorgulama makinaya çamaşır atiyorum ne attin niye attın diye söyleme gideceğim doktora vs vs bir sürü şey ben çok skldm eşim de soyluyo ama laf anlamiyo surekli ayni cok bunaldim daha 5 aylik evliyim ve hamileyim sürekli stres altındayım :(
O zaman susmayacaksın biz uzağız kaynanamla 7-8 saatlik mesafe var çokta konuşmayız telefonda filan ama gidip geldiğimizde filan her şeye bir yorum yapar akıl vermeye kalkar ben de çat çat veririm cevabını arada şakayla karışık söylerim ama laf yerini bulur sen susarsan ya da her dediğini yaparsan kendinde hak olarak görecek bunu ve devam edecek
Aynı evde mi yasıyorsun canım bu arada o senin kalbini kırıyo sende susma canım yani saygısızlıkta etme ama alttan alttan lafını söyle yani baktın olmuyo takma artık he he de gecistir yapicak bise yok esinin hatrina artik dayaniyacn
Bnde 4 aylık evliyim benimkide karışmaya çalışıyo ama fırsatı vermiyoruz. Nereye gidiyonuz ne alcaksınız niye giidyonuz şu doktor varmış cinsşyeti orda öprenin Eve niye o arkadasınızı alıyonuz gbi herşeye bişry diyo ama bn takmıyorum sonuçta eşimle giidyorum eşimin yanında arkadaslarımızı eve alıyoruz eşimde annesinin tarafında olsa belki dayanamam terslerim ama boşver o konuşsun biz bildiğimizi okuruz diyo bende eşim sayesinde kafama takmıyorum
Bnm kaynanamda evime gelince herseyimi sorar niye boyle diye kalp kirmadan oyle uygun gördüğümü dile getiririm bende gecenlerde geldiginde koltuklarina niye ortu acmiyorsun dedi sevmiyorum oyle kullanmiyi dedim ilk günkü gibi degil sanki bak dedi bn koltukları örtmek icin boyle almadim anne dedim ve memet de sevmiyo oyle örtü olayin dedim bn sana aliyim hangi renk aliyim dedi bosuna zahmet etme acmk istesem alirim bn ztn dedim sagol anne dedim eskicek dedi eskisin cocuk dogsun buyusun degistrirm dedim him dedi sustu 1 yillik evliyim en son 8 ay once glmslrdi surekli glmzlr yani köyde otryolr yol bi saat uzklr cok sukur hepmz cekiyoz en iyisi bile boyle yaşlılar artik katlncz nplm
Hepsi olmasa da cogu oyle , benimki de oyle hesap veriyoz resmen hergun arayp rapor vericez surekli beraner olucaz ,neyseki coksukur konusmuyorz , gene yetiyor ama eskisi gibi degil tabii. Senin evini o yonetmek istyor adeta
Ayni benimki valla :D telefonla arayip esime ne yediniz diye bile sorar :D geldigime gittigime oturdugima kalktigima herseye bi laf. Kötü niyetli degil ama gercekten bunalim geliyor bazen herseyin aciklamasini yapmak cok sıkıcı. Ben artik şöyle yapiyorum ters bisey soylediginde lafimi soyluyorum bende tartiscaksak da tartisiyoruz. Bana şunu şöyle yap dediginde inadıma tersini yapiyorum niye boyle yaptin diyor oyle daha iyi diyorum. Onada tamam de ama kendi bildiğini yap. Bende 15 aylik evliyim artik alistim canım ama bazen gercekten insanin sabrini zorluyorlar.
Susup durursan kendini haklı bulur üstüne biner tabii. Benim de kaynanam öyleydi arar ne yemek yaptın,nereye gittin,çamaşır mı astın,yağmur yağıyor topla onları,kirli sepetin dolmuş,oraya gidecek misin, onu ettin mi bunu ettin mi... Ben de alttan alttan söylerim söyleyeceğimi. Yedik çok şükür bir şeyler derim,öyle bi çıktım işte derim,atarım ben atacağım zaman kısaca sen karışma mesajını veririm ne yaptığımı söylemeyerekten ya da direk söylerim bazen. O da artık her şeyi sormuyor. Zaten telefonum da sessizde aramaz oldu açmıyorum diye. Napayım içim sıkılıyor kendimi sıkacağıma böylesi daha iyi oldu. Kendi annem de öyleydi zırt pırt zırt pırt arar gelir ne yaptın niye yapmadın niye onu öyle yaptım ona da aynı şekil cevabını verdim o da dizginlendi. Sürekli sürekli denetçi gibi sanki başka işleri yok bizim hayatımızı gözetler gibi insana fenalık geliyor. Insan hayatını yaşayamıyor. Arabayla dışarı çıkıyoruz hemen arıyor 5 dakika sonra nereye gittiniz öyle şey mi olur ya. Evi gözetliyor resmen dürbün de alsa tam olacak. Mesafeyi koydum o da anladı artık.
Canım eşinden söylüyormuş dinlemiyormus napabilirsin ki onunla yaşadığın sürece alışman lazım baktın çok sıkıldın napican anne de bazen duymazdan gel bazen duysan bile verme bazen de geçiştir öyle öyle alisacaksin mecbur onu değiştiremezsin sen bildiğin doğruyu yapmaya devam et onu da görmezden duymazdan gelmeye çalış
1,492,601 soru
24,388,673 cevap
349,141 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın