Bana göre ikinizin de çok hatası var.
1.si bir Müslüman eşinin aldığı çiçeği, arabasını vs diğer insanların gözüne gözüne sokmaz. Bu tarz paylaşımlar elbetteki kıskançlık doğurur, fitneye sebep olur. Ayrıca nazar çeker, negatif enerji ve beddua olarak veya haset ve büyü olarak geri dönebilir. Hem size yazık hem eşinden ilgi görmeyen, fakir olan diğer Müslümanlara yazık. Yani fitili siz ateşlemişsiniz. Belki o niyetle yapmadınız ama davranış doğru değil ki sonucu doğru ve güzel olsun. Paylaşım yapmadan önce dikkat edelim lütfen. Sözüm herkese. Diğer Müslüman kardeşlerimizin durumunu düşünerek empati kurarak yapalım.
2. O da sizin paylaşımlarınızı görüp kıskanmış olabilir. Üstüne alınmış olabilir dediğiniz gibi. Onun hatası da burada. Suizan etmiş. Bu durumda yapması gereken üstüne alınmayıp ya sessiz kalmaktı, ya da paylaşım doğru olmasa da arabanız için vs size hayır duası etmekti. Çünkü bir Müslüman diğerlerine karşı kötü niyet beslememeli. Kendi için istediğini diğerleri için de istemeli
3. Sorunları asıl onunla konuşmak yerine akrabalarınızla konuşmanız. Dedikodu yapmışsınız yani
4. Onun taşkınlığı. Sizin ondan sonraki tavrınız. O esnada şöyle demeniz gerekirdi. "kardeşim sen benden küçüksün. Beni bir abla olarak bil. Bu paylaşımların seninle veya başkasıyla hiçbir alakası yok. Senden önce de bu tarz paylaşımlar yapıyordum zaten. Senden sonra olan bir şey değil. Yanlış düşünmüşsün. Düşünceni değiştir. Benden sana zarar gelmez". Yapmanız gereken bu. Olması gereken de bu. Eğer insanlarla iyi geçinmek istiyorsanız. Ayrıca bu davranış size ahirette de çok şey kazandırır. Yok uzak duracağım diyorsanız selamı sabahı kesersiniz ama sürekli içiniz içinizi yer. Sonuçta akraba olacaksınız ve kendinize bir düşman edinmiş olacaksınız