0 oy
489 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (913 puan) tarafından

image

image

kızlar bugün ilk kez güveçte yemek yaptım. Eşim hediyye etti. 

Bilginize: kullanmadan önce kağıt havluyla ovdum sonra yağ koyup 180° ısıtılmış fırında ısıttım  çıkarıp sıcakken içindeki sıcak yağı her tarafına sürep iç-dış yağla ovaladım. 2saat beklettim sıcak suyla yıkayıp yemeyimi yaptım. Hiç toprak kokmadı. 

6 Cevaplar

0 oy
(913 puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Kızlar tarifim çok basit: en alta azcık yağ ve iri doğranmış kuşbaşı dana+küçük soyulmuş patatesler(kesmeden)+küçük soyulmuş soğanlar,sarımsaklar(kesmeden)+ ince sivri biber+ kapya biber+ kabuğu soyulmuş iri doğranmış domatesler+en üste de etin kendi yağlarını doğradım. Sonra 3-4 kaşık suda salçayı karıştırıp üstüne gezdirdim. 2-3 kaşık su yetiyo domateslerin suyu çıkıyo. 

2,5 saat 200° fırında lokum gibi oldu. 

-Reklam-
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Ohhh  leziz tarifini ver canım bende yapacam 
0 oy
tarafından

Efferim sana afiyet olsun :D

0 oy
tarafından
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
0 oy
(1,504 puan) tarafından

Aseren girmesin yazıyorsunuz ya benim dhaa çok giresim geliyor allah affetsin :D:)

(913 puan) tarafından
Ben de öyleydim hamileyken)) Ama ben en çok bilgi amaçlı paylaştım. Bugün çok uğraştım ne yapayım da toprak kokmasın diye.
(1,504 puan) tarafından
Yok kız ellerine sağlık senin ben bütün girmeyin yazanlara giriyorum  aman çekerse de canım yarın yaparım diyorum hemde tarif öğreniyorum  :)
(913 puan) tarafından
Canım ya)) kusura bakma başarılı olduğuma çok sevindim. Her kes diyordu ilk kez çok toprak kokar
(1,504 puan) tarafından
Bende kullanıyorum ilk başta bende öyle yapmıştım kokmadı canım şimdi de kullanıyorum zaten  :)

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,390 göst.
26 Aralık 2019 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 679 göst.
0 oy
8 cevap 648 göst.
0 oy
2 cevap 109 göst.

377,779 soru

11,307,091 cevap

34,736 kullanıcı

...