0 oy
459 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından

sütüm gelmiyordu 6 gün oldu doğum yapalı bugun pompa ile sapdım çok az geldi ama rengi çok tuhaf sarı gibi krem gibi değişik o kadar az geldi bebeğe yine de verdim ama tabi doymadı arkasına mamasını verdim normalde 30 cc hepsini yerdi doyunca itekledi diliyle annem diyor senşn sütünden çocuk bağışıklığı çökecek sütün üstüne mama verdik midesi bozulur ama bebek doymadı mosmor oldu ağlamaktan ne yapacağım bilmiyorum annem diyor verme senin sütün bozuk rengi böyle eşim diyor anne sütü ver kafam karıştı birde pompa ile sağınva o süt ne kadar bekler biriktirp versem 2 saate kadar 30 ml yapsam uğraşıp ona da razıyım da annem de bana vicdan yaptırıyor çocuk ağlıyor diyor senşn sütün yaramadı sancılanıyo birdaha bebeğin bağışıklığı düzelmez diyor :'(

7 Cevaplar

0 oy
(1,628 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
İlk gelen süt en değerli süt benmde ilk basta öyleydi ben döküyodum dökerken doktor gmrmstü kızdı o süt ne kadar değerli diye dökme onu icir şuan ona yarıcak olan süt o ilk hafta gelen süt 
(119 puan) tarafından
arkasından mama veriyorum zararlı mı
(1,628 puan) tarafından
10dakka sonra ver istersen ben öyle yapıyodum ama çok durmadıgı agladıgı zaman mecbur veriyodum genelde peşinden hemen vermemeye özen gösteriyodum
(1,628 puan) tarafından
Bide zaten daha yeni geliyosa sütünün rengi gayet normal sarı olaması 1hafta 10gün snra düzelmeye başlıyor rengi
(119 puan) tarafından
o kadar çok ağlıyor ki bekleniyor
-Reklam-
0 oy
(119 puan) tarafından
yardımcı olun 
0 oy
tarafından
İlk sütü sarı gibiydi sonra şeffaf sonra gitdide koyulasoyor 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Cnm ben yeni dogum yaptim. Süt ilk sapsarı yağlı olarak geliyor şifa kaynağı bebegin için. Senin problemin stres yaptiriyorlar sana. Eger benim gibi süt sagicaksan 15 dk bi gogus 15 dk diger gogsunu sağ. Sicak havlu kompresi yap süt damarlarini açıyor. Dolapta süt biriktirceksen eger sağ oda isisinda 15 beklet sonra dolaba koy . Bi daha süt sagip 15 dk beklet yine dolaptakine takviye yapabilirsin. Dere otu ye bolbol . Bestlak ın damlası var cok faydali kullaniyorum. Suan 4. Gunum 60 cc tek sagmayi geciyor cnm. Sakin stres yapma bol su komposto iç.
(119 puan) tarafından
rezene çayı aldım bol su içiyorum incir aldım yiyorum doktor damla verdi onu da kullanıyorum ama neden gelmiyor acaba 6 gün oldu doğum yapalım iki göğsüm toplamı 25 cc geçmiyor
(6,857 puan) tarafından
Stress mi yapiyorsun acaba kuzum.  Dereotu ye bol bol. Burgur.pilavi kuru sogan komposto kayisi.. bol su iciyorum cuma dogum yaptim sezaryen erkendi biliyorsundur 33 haftalik. Bugun mesela 60 cc oluyor iki gogus. Bestlak damla var 2 kez kullandim kullanmicam suan vae sutum
(119 puan) tarafından
maşşah canm Allah daha çok artırsın o masum minik yavrunun yüzüne baksın senin saydıklarının hepsini yapıyorum bende 37de doğurdum bugun tam 1 hafta oldu gece 1 den beri uğraşıyorum dinlene dinlene ama gelmiyor 3 buçuk litre su içiyorum neden olmuyor bilmiyorum weet pompası ı aldım acaba pompadan mı
(6,857 puan) tarafından
Stress yapma cnm. baby plus süt sağma pompasıni kullaniyorum. Birde sıcak suya havlu bas sık goguslerine koy cnm süt damarlarini aciyor ben hastanede hep yaptim sicak sicak koy. Bide sagarken gogsunun etrafina masaj yap damarlar acilsin. Ins gelir bol bol
(119 puan) tarafından
havlu koydum sıcak sıcak yine aynı canım sanırım gelmeyecek anneme dedim bulgur pilavı da yaptı daha ne yapayım her yolu denedim
0 oy
(6,396 puan) tarafından
O sarı süt ne kadar faydalı annen bilmiyo anlaşılan sakın sakın kesme elinden geldigince 1 damlasını  bile akıtmadab ver bebegine
0 oy
(13,587 puan) tarafından
O süt bozuk değil bir damlası bile çok değerli bebek için sen hep emzir emzirdikçe kanalların açılıcak canım rezene içiyor musun sofradan tahin helvası eksik olmasın hatta aklına geldikçe ye 

Bak bu tarifide yap 3 tane kuru inciri küp küp doğra bir su bardağı içme suyu ile kaynatıp süzüp iç günde 3 defa yap çok güzel süt yapıyor canım
(119 puan) tarafından
rezene çayı içiyorum ama bebek emince damla damla diye sabrı gelmiyor ağlıyor mosmor oluyor nefesi gidiyor korkuyorum mama veriyorum
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Şimdi ilk süt çok değerli sen anneni dinleme ver o sütü. 

Niye emzirmeyip de sağarak veriyosun. Emdikçe beyin uyarılır ve süt artar 

Sağdığın sütü 3 saat oda ısısında 3 gün dolapta 3 ay buzlukta saklayabilirsin 

Süt az çıktı boşuna poşet harcamayayım diye düşünüp buzluktaki sütün üstüne sağdığın sütü sakın ekleme 
(119 puan) tarafından
biberonla koyuyorum olmaz mı biberonla dolaba koydum üstüne tekrar ekleyip dolaba koydum öyle olmuyor mu ki
(1,635 puan) tarafından
Olmaz canım hem sağım saati farklı hem sıcaklıklar farklı. Biberonla vermek yerine emzirmeye yönelmelisin. Biberona alışır sana tekrar alışması zor olur.
Emdikçe hem sen daha huzurlu olacaksın hemde bebişe daha fazla süt olacak
(119 puan) tarafından
damla damla geliyor diye bebek almıyor ben sağlarken bile 6 saatte anca 25 cc oluyor oda zar zor
(1,635 puan) tarafından
Anladım seni ama bebek seni emdikçe sütün artar. Biberonla beslenmeye alıştığı için emmek istemiyo ama aç kalınca emer
Emzirmeye bak biberonla anne sütü vermek yerine
(119 puan) tarafından
anne sütü gelse biberona da razıyım 124 TL ye aldım bir kutu mama hem sağlığı için de istiyorum ama demek ki vardır bunda da bir hayır

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 136 göst.
12 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Kucukhanim1710 (3,097 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 249 göst.
19 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde emyy (5,125 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
11 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (549 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.

409,146 soru

12,296,756 cevap

38,346 kullanıcı

Kategoriler