0 oy
808 göst.
Diğer kategorisinde (456 puan) tarafından
Kızlar en son post acali bu konu ile.ilgili bir ay oldu sanırım hiç gelişme yok kziim bugün tam 14hucuk aylık artık bir sikintisi mi var diye korkmaya başladım sizce sıkıntısı var mıdır.anlatacaklarima.gore yorum yapabilirseniz çok sevinirim kendisi bir yerlere tutunup ayağa kalkıyor ama koltukta düzgün bir şekilde sıralamiyor çok düşüyor hep arkasındayım sağlam basmiyor parmak ucuna çok basıyor ama mesela o koltuğa dayalı ya ben baya ilerisine gidiyorum bana kadar 7 adım fln desteksiz gelebiliyor ama neden diyorum koltukta adam akıllı siralayamiyor bu kadar çok düşer mi bir çocuk onun dışında ben ellerinden tutuyorum iki elinden yada o benim parmaklarımı tutuyor öyle güzel yürüyor o zaman parmak ucuna çok başmiyor gerçekten geç erken yürümesi problem değil sadehe sağlık olarak bı sıkıntisi var mı diye korkuyirun çok dengesiz sanki onun dışında ayakta desteksiz 20 saniye fln durabiloyor

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Örümceğe çok mu bindirdin kuzum 
(456 puan) tarafından
Küçükken evet cnm bindi artık binmiyor onun etkisi olur mi ki
tarafından
Olur tabiki tamamen kaldirmani tavsiye ederim biraz yerde sürünsün kendi kalksın fazla üstüne gitme
(456 puan) tarafından
Kaldırdım.cnm zaten hiç bundirmiyorum evet ister istemez üstüne çok.dusuyorum belki de yanlos yapiyorum
tarafından
Yere bırak sürünsün ben 10 aylıkken baktım olmayacak direk çöpe attım oğlum 12 aylıkken kendi kendine kalkarak yürüdü üstüne usmemek en iyisi bi 16. Aya kadar bekle olmadi doktora götürürsün
-Reklam-
0 oy
tarafından
Doktora gittiniz mi yani bu kadar kafanıza takıosanız Bi kontrole gidin hem siz de rahatlarsınız . Benimki 11 buçuk aylık o yüzden pek Bi bilgim yok henüz
(456 puan) tarafından
Cnm pandemiden dolayı gitmedim ne olur ne olmaz diye msjda sordum işte 16.aya kadar normal dedi ama 16 ya da bsiey kalmadı gün sayıyorum resmen korkarak
tarafından
Hiç yürümeye çalışırken düştümü yada Bi yerden tutunduğunda sert Bi şekilde düştümü bazen o da etkilermiş. Ama 16.aya kadar normal demiş bak Bi anda yürür hiç belli olmaz
(456 puan) tarafından
Canım.cok.dusuyor zaten hep arkasındayım ama.dusme.korkusu yok hiç mesela koltuğa tutunmadan 10.adim.yurudugu de oldi tmm diyorum.olacak.sonra tekrar başa sarıyoruz sanki o yürüyen benim.cocuhum.dehil koltukta tutunirken bile.dusebiliyor birde çok aceleci yavaş yürümek yok
tarafından
Bence Bi şeyi yok böle değişik ilgisini çekebilecek oyuncaklarla deneyin bide. Ben bazen kızımı ayaga kaldırıyorum elini yavaşça bırakıyorum alışsın diye öyle denemeler yapabilirsin dahada içine sinmiyosa başka doktora göster
0 oy
(475 puan) tarafından
Canm bazı cocuklar korkuyorlar ondan gec yürüye  biliyolar ama siz genede tedbir icin içiniz rahat etsin diye cocuk doktoruyla gorusun en doğru çözümü o soyker
(456 puan) tarafından
Cnm bunda hiç korku yok ya koltuktan dahi atar aşağı kendini sanki tam denge de duramiyor gibi
(475 puan) tarafından
Anladim camm imsallah tez zamanda yürür belki kemdi istemiyordur yürüteç e bindiği icin olabilir diye düşünme benim kizim da bindi ve 10 aylık yurudu
(456 puan) tarafından
Demekki cnm yürütecden de degil ins yürür ya çok stres oldum maşallah bu arada kızına cnm;)
(475 puan) tarafından
Saol camm Aynn içini ferah tut insallah yürür ama bir çocuk doktoruylada görüş belki vitaminsizlik vardir o yuzden dengesini sagliyamiuo olabilir
0 oy
(306 puan) tarafından
Arkadasimin bebegi kasimda 2 yasina girecek cocuk yurumuyordu doktora goturdu hicbir sıkıntısı yok siz böyle ustune düştükçe o strese girer yurumez  demis ondan dolayi kuzum serbest bırak benim oglum da 16.ayina girecek daha yeni yürüdü
(456 puan) tarafından
Canimmm inan içimi rahatlattin evet çok stres oluyorum ya bilmiyorim hisseder mi peki kuzum.ne sorucam yardımcı olursan çok sevinirim.senin bebiş peki yuruyene kadar nasıldı iyi sıralıyor muydi çok düşüyor muydi birden mi yürüdü yoksa kademe kademe mi ilerledi çok.sordum.kusurs bakma nkuzim
(306 puan) tarafından
İnan bebeğimi gorsen derdin ki bu eringec asla g.otunu kaldirp yurumez. Sonra bi baktim 2 adim atti sonra 1 hafta ara ara yurudu. Sonra kendiliginden kalkti yurudu.  Sen sıkıntı yapma bebeğinin ustune de gitme serbest birak. İnan ben elinden tutup yurutmezdim bile hemen yurusun diye. Kaslari daha gelismedigi icin yurumezmis kaslarına can geldiği an kalkiyorlar sende oyle dusun. Bazen dizin agrir kipirdayamazsin ya bebekler de oyle. Hic sıkıntı yapma aniden kendisi kalkıp yurur Allah'ın izniyle
(456 puan) tarafından
Çok sağol cnm uzun uzun yazmışsın Allah razı olsun benim işte kafaya taktıgim problemi mi var diye cnk uzin zamandır böyle yani bir ayı geçti belki ama ilerleme yok ya diyorum koltuğa tutunmadan on adım yuurudu oldu bu iş diyorum sonra başa donuyoruz Allah korusun hasta olsa hiç yürüyemez di deme cnmn içim.rahat etmiyor
(306 puan) tarafından
Kaslari gelişmediği icin oyle canim icini ferah tut iki yaşına kadar yolu varmis bunun. Bacaklarina can gelince yürür sen uzerine dusme. O seni oyle gordukce strese girer korkar
0 oy
tarafından
Yürüteçe bindirdiysen böyle şeyler normal 18. Aya kadar bekle endişe etme yürür o
(456 puan) tarafından
Bindi cnm.ins dedgin gibi yürür kuzummya çok sagolasim
0 oy
tarafından
Bebegin düştüğü zamn korkma korksanda korkunu belli etme ki oda korkmasin 
0 oy
(65,227 puan) tarafından
kendini hazir hussetmiyordur korkuyordur canim 
0 oy
(7,094 puan) tarafından
Kuzum yürütece cok fazla koyduysan ondan olabilir 16 aya kadar bir sey yapmiyo doktorlar bekle biraz daha bakalim korkma ustune de cok fazla dusme olmadi doktora goturursun 
0 oy
tarafından
Parmak ucunda yürümesi sanırım örümceğe cok bindi. Ama fazla üstüne gitme istersen vakti zamanı vardır elbet. Aklınız cok karışıyorsa doktora götürün. 
0 oy
tarafından
Kuzum ınsallah bır seyı yoktur ıcin bur nebze rahatlasın dıye soyluyorm arkadasmın cocugu 18 ayda yurudu. Doktoru sağlamcı bu cocuk düşmiyim dıye yurumuyor demiş. Ama saglıksal sıkı tı mı var dıye dusunuyorsan kendını yemeden zıyade doktora gotur. Bellı kı bır seyler senı tedırgın etmış.bunu en net doktor soyler. Kaygını anlıyorum bazı dengede duramama sorunu hastalıgın habercısı oyuzden tedırgınsın doktora gıdıp ıcını rahatlatman en ıyısı. Bıze gore sorun yok bebısınde ama uzman degılız:*
0 oy
(590 puan) tarafından
Ben hic orumcek bindirmedim saglikli bulmuyorum doktorlarda pek onermiyolar bazilari cocugu koyuyolar kac saat icinde oynuyor bebek ben yurume arabasi aldim ve 10 aylikken baslattim surekli babasiyla ayaklarimizi acip birbirimize kopru yapiyoduk yurutuyoduk esim daha erken birak felan diyodu ama ben hergun tay tay durduruyodum hergun esimle kopru yapiyoduk kollarimizi aramizda yurumeye calisiyodu ve 11 aylliken tamamen yurumeye basladi birsey uzerinde cok durunca gercekten oluyor simdi ogluma hamileyim erkekler gec yurur gec konusur derler bakalim kizim 18 aylik mesela sadece anne baba dede mama bitti diyor hergun konusuyorum soylemeye calisiyor ama tam donmuyor dili herseyi Anliyor ama cok sukur uzme kendini dedigim gibi hergun dedigim gibi yapin kopru yapip yurutun tay tay diyerek ayakta durdurun Allahin izniyle olur
0 oy
(4,063 puan) tarafından
Hic sıkıntı yapma cnm benim kardeşim 2 yaşına yakın yürüdü doktora götürüyoduk ayağa kaldiriyodu basıyordu doktor basiyorsa korkmayın hiç birşeyi yok diyordu merak etme bi anda başlar yürümeye arkadaşım oğluda konuşuyordu yürümüyordu oda 1 buçuk yaşından sonra yürüdü yürüteç olayina gelirsek ben oğlumu 5 aylıkken koymaya başladım 11 aylık yürüdü onunla alakasi yok bence
0 oy
(1,936 puan) tarafından
Bence kafana takma rahat bırak bi anda wok olursun gor bak kendiliğinden kalkıp yürüyecek bende beklemiyordum oğlumdan yarim saat önce emekleyerek.coxuk yarim saat sonra bi baktım yanima yürüyerek geliyor sok olmuştum yürür dert etme yani 
0 oy
(2,445 puan) tarafından
Benim kizimda aynı senin anlattığın gibi yapa yapa 15 aylik kendi kalkıp yürümeye koltuktan koltuğa yürümeye başladı. Örümcek falan varsa bindirme artık o kolayına gelir canım. Benim kızım düşmüştü 11 aylikken koltuğa tutunurken, başını vurdu ondan korkmus galiba geç yürüdü. Arkadaşımın kızı 18 aylikken yurumustu. 18.ayda da yürümezse o zaman götür doktora 
0 oy
tarafından
Bir sikintisi olsA sen yurutunce yuruyemez sana dogru adim atamaz desteksiz. Demekki yuruyor kokrkuyor olabilir devanli dusmekten. Ben sagliginda sikinti goremedim 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 564 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Arzumm (1,297 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,607 göst.
11 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (2,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,680 göst.
9 Mart 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (2,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 723 göst.