0 oy
1,613 göst.
Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından
Kızlar saçma gelir mi size bilmiyorum ama yeni evliyim ve 34+6 haftalık hamileyim ev işlerinden elim ayağım çekildi resmen hiçbir şey yapamıyorum. Yapmak istediğim halde yapamıyorum ev süpürmek bile çok zor geliyor. Öğrenci evi gibi oldu resmen. Öyle bi dağınıklık yok aslında ama ben çok rahatsız hissediyorum kendimi çok pis olmuş gibi ev. Banyoyu temizlemeye korkar oldum. Çamaşır suyunu her döktüğümde sanki soludukça bebeğime bir zararı olacak gibi. Ailemden uzaktayım. Eşimin ailesi hemen yanımızda ama annesine ben yapamıyorum sen yapabilir misin diyemiyorum. İlk zamanlar çok daha rahat yapabiliyordum her şeyi hamileliğimde kolay geçiyor ama bu son bir kaç haftadır resmen yataktan kalkamaz oldum. Yemek yapmak bile çok zor. Ocağın başına geçince sanki tansiyonum düşüyor gibi başım dönüyor sıcaktan bunalıyorum. Eşim yapma kendini yorma dinlen diyiyor ama ben yapamadığım için ona karşı kendimi mahçup hissediyorum. Evi temizlemesi için temizlikçi tutmayı bile düşünmeye başladım. Bana bir akıl verin ne yapmam lazım nasıl bu durumdan kendini kurtarıp eski haline dönerim?

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Temizlikçi tut durumun müsaitse haftan ileri olabilir normal bı durum bence
(14 puan) tarafından
Bazı sıkıntılar var zaten o yüzden çok kararsız kalıyorum 15 günde bir birini çağırsam bizi zorlamaz belki ama bir de laf söz söylerler diye emin olamıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hadi sen hamilesin ya kim bana ne yapmış;)
(518 puan) tarafından
:)))sesli güldüm
tarafından
Ne mutlu bana
0 oy
(342 puan) tarafından
Kızz resmen beni anlatmışsın başından beri hiç durmadım 33+5 oldu ama elimi suya sokmak istemiyom zar zor yemek yaparsam yapıyom geri kalan zaman komple yatıyom bide mahçup gibi hissediyom yapamıyomuşum yetmiyomuş gibi aslında pis bile değil ev ama bana öyle geliyo :D
(14 puan) tarafından
Evet maalesef. Nasıl düzelecek bilmiyorum. Her şeyi geçtim eşime karşı kendimi kötü hissediyorum o çok moralimi bozuyor
0 oy
(65 puan) tarafından
Hamilelikte normal canım böyle olman son haftalardasın ya onun icin seninle ayni haftadayim bende cok zorlaniyorum ev işlerinde eski halimi özlüyorum ama yapacak birşey yok maalesef doğuma kadar boyle idare edeceğiz.. 
(14 puan) tarafından
İnşallah doğumdan sonra eski halimize döneriz. Ama bir şey yapamadığım için doğumda insanlar evime çocuk görmeye gelecek bu şekilde insanları nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Bütün ev işi beni bekliyor ama ben yataktan kalkmakta zorlanıyorum
(65 puan) tarafından
Onun icin temizlikçi tutabilirsin eger maddi yönden zorlanmayacaksan benim ailem burada olduğu icin onlar gelmişlerdi temizliğe
0 oy
(274 puan) tarafından
Durumun müsaitse temizlikci alin bence. Bende oyle yapicam hatta ayarladm bile tarihleri ogun gelecekler 29 haftaym gecen hafta dip bucak yaptim ama son haftalarda heryeri birkez daha yaptiricam ki lohusalik zamaninda bir daha ugrasmamak icin sonucta dogumdan hemen sonrada temizlik yapilamiyor bide gelen giden olucak bu sekilde dusundum ben. Rabbim yardimcin olsun 
(14 puan) tarafından
Aynen öyle canım eşimle konuşup artık olmazsa birini tutucam yoksa bu şekilde daha çok psikolojim bozulacak
(274 puan) tarafından
Uzme kendini sen canim bebiste uzulmesin :)
(14 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım inşallah elimden geldiğince üzülmemeye çalışıyorum :)
0 oy
(805 puan) tarafından
Ben 29 haftalık oldum en başından beri böyleyim valla 
(14 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım. Ben şuan bu kadar zorlanıyorsam sen nasıl zorlanıyorsundur
(805 puan) tarafından
Amin ya inşallah cumlemize. Aynen öyle
0 oy
(794 puan) tarafından
Temizlikçi tutma imkanın varsa tut canım kimildayak halinin olmadığını biliyorum canım biz ne çektik Allah kolaylık versin
(14 puan) tarafından
Öyleyim evet ama eşime söyledim temizlik konusunu amcasının kızı var onu çağrırım en azından eve yabancı girmez hemde harçlığı çıkmış olur dedi ama ben istemedim. Kızın üstünde yeterince yük var zaten bir de evi temizlerken ben oturup onu seyredemem dedim. Tamam da o zaman annem öğrenirse niye bana söylemediniz ben yapardım demez mi dedi. Bişey söylemedim. Yapamadığımı zorlandığımı biliyorlar hiç bi gün geleyim sana evi temizlerken yardım edeyim demedi. Bende söylemek istemiyorum o yüzden. Ne yapıcam bilemiyorum artık.
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Hamilelikten canim son haftalara girmissin cok normal. Imkanin varsa birine temizlet. Benim imkanim vardi ama esim istemedi yabanci birinin evimizi temizlemesini. Ben kendim yaptim hep. Stres yapma gücunun yettigini yap.
(14 puan) tarafından
Aynen benimde öyle canım. Başkası geleceğine amcasının kızı gelsin yapsın dedi ama kıza bir de ben yük olmak istemiyorum o yüzden kabul etmedim. Mecbur yine yapabildiğim kadar yapmaya çalışcam olmazsa bi şekilde ikna etmeyi denicem
(1,554 puan) tarafından
Bosver canim en iyisi kendin yapman her isini gucunun yettiği kadar tabiki. Asla kendini zorlama.
0 oy
(6,072 puan) tarafından
Aynısını bende yaşıyorum canım 36 haftaligim yerler silinmedi diye yerlere basamıyorum bassam da ayaklarımı gidip suya tutuyorum içim halılarım temiz süpürüp ortu serecem ama canım istemiyor bulaşık katlanacak çamaşır alınacak toz ohoooo eşimde yorgun geliyor yemeği zor yapıyorum
(14 puan) tarafından
Benimde bulaşık makinesinde temiz bulaşıklar yerleşmeyi bekliyor, çamaşırlar ütülenip katlanmayı bekliyor. Kirlilikle var çamaşırlar. Tozu hiç söylemiyorum zaten nerdeyse bir ay olacak toz alamıyorum.
0 oy
(123 puan) tarafından
Ay resmen beni anlatmışsın ya iyiki bi hamilesin dedirtmek istemiyorum eşim yapma diyo ama onada yansıtmak istemiyorum pek mutfakta iş yapınca tansiyonum düşüyo her heryerde nolcak bilmiyorum 
(14 puan) tarafından
Aynen canım. Ramazandan beri eşimin annesine yemeğe iniyoruz hemen yanımızda oturuyorlar. Yemek yiyorum ama mecbur masayı kaldır bulaşıkları koy mutfağı düzenle her şeyi ben yapıyorum. Bi gün mutfakta bayılıp kalırım diye çok korkuyorum. Şimdi eşimin halası orda kalıyordu onlar gitmeden bi Kur 'an mı okutsak evde dedi bugün. Gerçekten zoruma gidiyor artık bişeyler yapmak istemesine bir şey demiyorum ama hiç senin gücün yeter mi dayanabilir misin diye sormuyor. Bir şey söylersem bizde hamile olduk demesinden korkuyorum bende
0 oy
(2,184 puan) tarafından

Yardımcı gelsin canim yapar durumun iyiyse. Son haftalar artik hem pskolojik hem bedenen çökmen çok normal herkeste olan bisey kendini kotu hissetme lohusaliktan sonra düzelirsin :)

(14 puan) tarafından
Yani imalarda bulunma çok oluyor. Oturduğumuz bina aile binası. Yukarıda eşimin amcasının oğlu altımızda da amcası oturuyor. Hemen yanımızdaki evde kayınvalidem. Bi gün yukarı çıkarken bana uğradı kapıdaki ayakkabılığın üzeri tozlanmış istersen sen ıslak mendili ver ben temizleyeyim dedi. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama amaç temizlemek olsaydı söylemeden yapmaz mıydı? Bir de sürekli bir şeyler yapmak istiyor mesela halası burda 2 3 gün sonra gidecekler onlar gitmeden evde Kur 'an okutalım dedi. Normal zamanda olsa sorun değil ama o bu derken gelen kişiler çok kalabalık oluyor ben onlara nasıl hizmet edicem yapabilir misin gücün yeter mi demiyor hiç.
(2,184 puan) tarafından
İc ice oturmaniz gerçekten kötü öncellikle bunu soylim uzak oturmak en iyisi. Neyse ki evin ayri. Sende konus soyle ben artik agirlastm bi is yapamaz oldum de. Hatta yanina geldiginde veya sen gittiginde abart. Ah suram agridi vah kalkamiyorum filan diye. Temizlik de bosver esinle konus yardimci gelsin dogumdan önce kaynanana hic söyleme bile geldigini. Mevlud e ben gelemem kalabalikta daralıyorum hic halim yok de. Madem kendi anlayışsız sende oyle davran
(14 puan) tarafından
Yakın olmaktan yana sıkıntım yok aslında sağolsun hatta yardımı dokunduğu çok şey de oluyor ama konu temizliğe gelince ağzını bile açmıyor hiç. Hep misafir gelsin hizmet edilsin istiyor seviyor ama bende eskidi gibi değilim yapamıyorum. Kaç kez söyledin evde de bişey yapamıyorum ne zaman yapınca hemen yoruluyorum falan diye hiç cevap bile vermiyor. Dün ağrım vardı öğleden sonra markete gidecektik eşime sormuş nerde diye eşim de ağrısı var yatıyor demiş dün bana üşütmüşsündür üstünü örtmeden yatma ondan ağrın olur dedi. Eskisi gibi olmadığımın farkında ama değilmiş gibi yapıyor
(2,184 puan) tarafından
Her kaynana oyledir hizmet edilsin ben organize edeyim şeklinde :D niye üşütesin hamilesin işte anlamıyor kadin. Seni nazlamak istemiyor sanırım o oyle yaptıkça sen hic bi faaliyetin icinde olma ben gelemem yapamam halsizm yapabilsem kendi isimi yaparm de
(14 puan) tarafından
Öyle galiba :D bakalım nolcak bundan sonra
0 oy
tarafından
Cnm bende senin gibiyim hatta bir postumda yazmıştım bunları. .herseyden nefret eder oldum resmen..temizlkci tuttum hergün geliyor yapıyor. .İki oğlum var onlarida hergün benim ailemden kaynanamlardan geliyorlar alıyorlar gezdiyorlar getiriyorlar bana sonra..Şimdi biraz daha iyiyim..bide Psikolok birini buldum çok iyi bir Dr onada gidiyorum. .Çok şükür şimdilik İyiyim. .sende eğer imkanjn varsa bir temizlkci tut cnm çok rahatladım inan..Hergün geliyor oh mis evim. .Hiç uğraşıyorum birseyle..Allah yardimcin olsun cnm...
(14 puan) tarafından
Sağol canım. İnşallah duruma göre eşimle tekrar konuşup ikna edicem çünkü böyle giderse daha çok psikolojim bozulacak
tarafından
Aynen cnm allah kolaylik versin :))
(14 puan) tarafından
Amin canım hepimize
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Canim yorumlara da baktim. Bende senin gibiyim ayakta cok zorlaniyorum gmbirgu  yemek birgun bulasik yapabiliyorum bazen aksiyor birikiyor. Esime de temizlikco dedim oda ben yaparim dinlen dedi. Esimde evi supurup siliyor banyo wc yikiyor. Zaten iyi olsam ben bunlari normalde hep yapiyordum. Cagiracak durumunuz varsa ve esinde tamam diyorsa temizlikci cagir. Ancak esinin amcasinin kizi olmasin. Yabanci cagirman daha iyi. Hatta tanidigin temizlikci alan birileri varsa sor hem referansli olur guvenilir olur oyle onlarinkini cagirirsin. Tanidik birisini cagirip parayla temizlik yaptirma. Guven acisindan demiyorum ama sonra evi pisti yatiyor gibi konuşursa orada burada hos olmaz. Esinin aileside oglunun parasina kiyamazlarsa gelip onlar yardimci olurlar zaten. Bana kayinvalidem dedi agirlastiginda cagir gelelim diyede. Simdi kadin baska şehirde ilk defa gelecek onu boyle temizlik icin cagirmak istemiyorum.
(14 puan) tarafından
Bende istemiyorum zaten laf yapmasından dolayı değil yapmaz ama kız bir yandan okul bir yandan evde kendi işleri zaten yetiyor bir de ben yük olmak istemiyorum. Eşim de yapıyordu aslında evi süpürüp silmeyi ama o da artık işten geliyo yorgun oluyor kaliyo maalesef
0 oy
tarafından
Paranla temizlet kimseye minnet etme
(14 puan) tarafından
Etmiyorum zaten canım. Eşimi ikna edicem artık bi şekilde
0 oy
tarafından
Her gün bir oda temizle camından hakisina kdr vs 

Böyle devam etme derim canım doğumdan sonra iyice psikoigin bozulablr 

Bnde de durum tam tersi her gün kendime iş çıkarıyorm valla dün cam.sildim gece gece bugün akşam uzeri de fırtına çıktı sildiğim camlar beter oldu balkonlar battı yine sildim temizledim valla :) 

Her gün evi siliyorm o derece her şeyi yıkamak istiyorm 

Elimde olsa tüm aile bireylerimi yıkarım 

Her şey gözüme pis geliyor bnde temizlekten evden kıvılcım cikick
(14 puan) tarafından
Bu duruma gelene kadar bende öyleydim inan ki. Sabah kalkar kahvaltımı yapardım başlardım bütün evi temizlemeye. Ama artık yapamıyorum bi anda böyle oldum. İçimden çok istiyorum ama kolumu kaldırmaya bile halim olmuyor. Yapamadıkça daha da kötü oluyorum.
0 oy
(327 puan) tarafından
Ay allahim ben 25+1 im ama beni anlatmissin resmen hic bisey yapamiyorum elim kalkmiyo bi turlu yarin kuzenim gelicek yardima yoksa stresden kafayi yiyicektim 
(14 puan) tarafından
Şanslısın bence bana yardim için gelebilecek kimse yok maalesef

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 343 göst.
0 oy
7 cevap 349 göst.
22 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Caglamira (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 231 göst.
0 oy
13 cevap 900 göst.