0 oy
582 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben ilk evlndm sene ayni yagi bı kaç kez kullnmstm sonra eşim yagi gördü zararlı böyle dedi atti onda uzuldm çoktu cnku simdi kizartma yaptm da o yağı o günkü yemekte felan kullanıyorum siz nasil yapiyorsunuz merak ettim yanlis mi yapıyorum acaba 

39 Cevaplar

+4 oy
(2,722 puan) tarafından
Yemekte kullanmam ama tekrar kizartmada kullanirim ay tertemiz duryo nasil atalim yagin bidonu n kadar pahali israf cok kotu olursa kullanmam ama 
tarafından
Aynen canim temiz yağ bnde kiyamam atmaya
-Reklam-
0 oy
(1,986 puan) tarafından
Ben atıyorum canim zararlı diye 
tarafından
Bir kere kizArtnca kullanıyorum yemge kuzum bı kaç kullnmda bende atıyorm
(1,986 puan) tarafından
Annemde yapıyor öyle canım ama tavsiye ederim fırında kızart az yağ gidiyor hemde daha sağlıklı :)
0 oy
(6,978 puan) tarafından
En fazla 3 kere kullanabiliyorsun diye biliyorum canim sonra zararli oluyor, kavanozlara dokup geri donusumlere yolluyoruz apartman olarak
tarafından
Oda iymis canim bilmiyordum öyle bisi oldugunu atmayA kıyamıyorum ya bı kez kullanıyorum sonra yemege kullnyorm
(6,978 puan) tarafından
Yemege kullanma canim, hem sagliksiz hemde tadini bozar yemeğin. Buyuk marketlerde filan topluyorlar, siselere biriktirip goturebilirain
0 oy
tarafından
Kullan miyirum bence bozuyor yemeğin tadinj atıyım birde ben pratik yağsız bir çözüm bulduk fırında kizartiyom
tarafından
BAna şöyle kız devamli yapmiorm eşim evde olduğu zamnlar sadece ama bı kere kizartncA yemekte koku yapmio iki üç kez kızarnca koku yapio yemege
tarafından
Kız aynı şekil doğru tepsiye yağlı kağıt ser digradiklarini bir kapta tuzla hafif yağ dök karıştır hepsini ver fırına mis gibi oluyo
0 oy
tarafından
Kullandığım yağı Birdaha mümkün değil kullanmam çok kızartma yaparım ama arta kalan yağı kavanoza dokter çöpe atarım başka yemekte kullansam çayır çayır yanar midem butuun asksam
0 oy
(4,725 puan) tarafından
Patates kizarttiysam, 2 kere falan kullanıyorum en fazla. Ama diğer sebze kızartmalar o yağın rengini değiştirdiği için kızartıp direk atıyorum
0 oy
(578 puan) tarafından
Kullanıyorum canım tekrar o gün başka yemekte
tarafından
Bende ayni canim bı kaç kullanınca koku oluyo ama ilk kızartma koku olmuo
(578 puan) tarafından
Aynen canım ben beklese 1 gün bekletiyorum
0 oy
(1,100 puan) tarafından
Yani ne yalan söyliyim bir kaç kere kullanıyorum yine kızartma yapıyorum yağ yanmadığı sürece sıkıntı yok bence 
tarafından
Zararli diye biliyorum kuzum ondan
(1,100 puan) tarafından
Eğer yağın rengi değişene kadar içinde kızartma yapıyorsan zararlı ama bir kaç kere kullanırsan sıkıntı olacağını sanmıyorum
0 oy
(12,994 puan) tarafından

Başka yemekte hiç kullanmadım ama kavanoza koyup kullanıyorum bir daha yağı çok koyuyorum o yüzden yoksa 2 kızartma yapınca 5 lt yağ biter 

tarafından
Benbir kkez kizartyosam yemege kullanırm ayni yagi da kullanmıyorum canm devamli yapmam kizartma
(12,994 puan) tarafından
Yemekte kokusu gelir ya ben yapamam herhalde
0 oy
(27,348 puan) tarafından

Yemeklerde kullanmam.

Kızartma yaptığım yağı yine kızartma ya kullanırim atmıyorum hiç.

Bide zararını görmedim bu zamana kadar

tarafından
Kanser ne ediomus işte gi:D

Tvde ne dioya
(27,348 puan) tarafından
Yalan yahu
0 oy
tarafından

Cnm sadece patates kızartması yaptım yağı değerlendiriyorum sabah. Kozarttiğim yağı kahvaltıdan sonra sulu yemek yapıyorum.     Ve bol yağda kızartmiyorum bol yağda olursa yiyemem

0 oy
tarafından
Çok sık kızartma yapmam yaptığım zamanki yağı tabiki sadece patates kızartması yaptığım yağı ilk kullanımdan sonra yemeklere koyarım. Sebze yemeklerine daha çok çünkü karışık yağ kullanıyorum yani sıvı yağ ile tereyag kullanırım yemeklerde 
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Ben başka yemekte kullanmam ama bir daha ki kizartmada kullanırım =) o kadar yağı dökemem yağ olmuş 80 lira =)) kavanoza koyuyorum bir dahaki kizartmada bitiyor zaten çünkü ben patlıcan kabak falan da kızartıyorum 
0 oy
tarafından
Sadece patates kızartması yaptığım yapı kaldırır tekrar patates kızartması yapacaksam bir kere daha kullanırım başka bir yemek için hayatta kullanmam trans yağ oluyor o artık yemeklerin tadını bile bozar 
tarafından
İlk kızartma da bozmuo yani böyle yapıyorum bikac kullnlmis yag bozuyo evet ama bu şeklde bı sorun olmuyo ayni yağda tekrar kızartms olunca olmuo mu :)
tarafından
Oluyo tabiki ama en azından kızartma olduğu için tadı değişik olmuyor ama normal yemeklerde tat değiştiriyor yani en azından ben öyle sevmiyorum :)
0 oy
(1,284 puan) tarafından
Ben yemek yapmam sadece tekrar patates yapmak için kullanırım 
0 oy
tarafından
Hayır kullanmam çünkü kizartmada yagi çok koymadığım için kalan yagda cok olmaz yemeklik bile cikmaz
0 oy
(14,027 puan) tarafından
Yağ temizse iki kez biraz gideri varsa bir kez kızartmada kullanıyorum sonra. Yemeklere kullanmam 
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Zararlı tabi yağın rengi siyah olana dek kızartanlar var o zararlı bence, ben 2 su bardağı kadar yağ ile kızartıyorum, yağ soğuyunca cam kavanoza koyup ağzını kapatıyorum 3 4 en fazla, yağın rengi 3 4 kızartmadan sonra değişmeye başlıyor, kola şişesine koyup çöpe atıyordum şimdi biriktirip muhtarlığa bırakmayı düşünüyorum 
0 oy
(5,949 puan) tarafından
Yemekte kullanmam tekrar kızartma da kullanırım 
0 oy
(5,721 puan) tarafından
Ben kullanirim yağ çok pahalı: D

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 387 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 238 göst.
16 Şubat 2022 Aile kategorisinde 2323 dicle (1,032 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 438 göst.
4 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sevgi25 (1,013 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 536 göst.
3 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,396 soru

11,356,578 cevap

34,832 kullanıcı

...