Merhaba canım öncelikle allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Bende sezeryanla doğum yaptım hastaneden çıktıktan sonra bebeğimle hep kendim ilgilendim.10-15 gün içinde tamamen toparladım ben kendimi.Ev temizliği en son düşüneceğin iş olsun öncelik bebeğine ve kendine ver canım.Gün içinde bebeğin uyuduğu zamanlarda hemen yemegini ocaga koy, evini toparlamaya çalış.Bebeğin uyuduğunda ev toplaniksa mutlaka bişeyler ye ve sende yat uyu.Bol bol su içmeye çalış.Bebeginin sirtini sivazla ve ayaklarini bisiklet biner gibi hareket ettir.Badem yagiyla karnina masaj yap oyle rahat cikar gazi.İlk zaman tüm bebekler memeyi tam tutamaz biraz gayret et tutturmaya çalış.Gerekirse sağlık ocağındaki ebeden yada hastanede kadın doğum servisindeki hemşirelerden yardım işte.Biberona alışırsa memeyi birakabilir.İlk 1 ay zorluk çekersin ama sonra alışırsın.Allahtan sabır dile.Kimi bebekler sıcaktan da uyamayabilir.Fazla kalın giydirme.1.5 saatte bir emzir çünkü sarılık tehlikesi var aç kalmaması lazım.Eşin isten gelince bebekle biraz o ilgilensin sen çamaşırın varsa makineye at, ortalığa süpürge tut, toz al.Yavaş yavaş yap acele etme.Yakın akrabaların(yenge, teyze, kuzen gibi) ziyarete gelirse onlardan yardım işte.Temizliğe yada yemek yapmana yardımcı olsunlar.Zaten olması gereken o utanıp çekinme hiç.Bebeğini tanıdıktan sonra düzenin oturur zaten.