0 oy
311 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,696 puan) tarafından
Bir türlü adam akıllı bir pilav yapmayı beceremiyorum ya.Tatsiz tuzsuz bir şey oluyor.Sade bulgur pilavı tarifi verebilecek olan var mı.Bulguru yıkıyor musunuz ne kadar kavuruyorsunuz ne ölçüyle su koyuyorsunuz

18 Cevaplar

0 oy
(1,696 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Hepinize teşekkürler kizlar
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Canm ben  sehruyel8 bulgur yapiyirum tereyagimi ertiyitum kizarmadan bulgulariminekliyorum bir iki kavuruyirum tuzumu suyumu ekliyirum ölçülü yapmiyirum hep ttuyor
+1 oy
(3,024 puan) tarafından
Valla ben salcayi koyuyorum sonra ayni andada bulyonu koyyom.yoksa parca parca kaliyo sonra bulguru soguk su ile yikiyorum bir kere sonra ustune koyuruyorum 2 3 dk kavuruyoeum ustunu 1 parmak gecicek kadar su koyuyorum suyunada tuz koyyom bukadar altini orta kisik ateste pisiyo sonra oisince anliyon zaten sık sık acmican kapagini zaten pisince kapat agzina pecete koy 10 dk dinlensin mis al sana bulgur pilavi
+1 oy
tarafından
Valla ben hep göz kararı yapıyorum Çok da güzel oluyor şehriyeyi yağda kavuruyorum sonra bulgur ekliyorum tuzu da ilave ediyorum kavuruyorum tekrar su döküyorum göz kararı en son
0 oy
(2,458 puan) tarafından
Bulgur yıkamıyorum canım margarinle yapıyorum 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bn ölçüyle yapmam göz kararı yaparım bulguru kaynamış suyun içine biraz tuz bi bulyonla beraber atarım suyu bulgurdan az biley yukarda olur çok da güzel oluyor
0 oy
(4,247 puan) tarafından
Sade tereyagli yapiyorum tel sehriyeyi birazcik kavurup yikadigim bulguru koyuyorum rereyagini bulguru koyduktan snra koyurup kavurup suyunu dokuyorum bitti bukadar gayet lezzetli oluyo 
0 oy
(163 puan) tarafından
Ben genelde şehriyeli yapıyorum, biraz sıvıyağ da şehriyeyi kavuruyoruz sonra bulguru ekleyip biraz daha kavuruyorum atacaksam bulyon ve tuzunu atıyorum, suyunu hep göz kararı koyarım bide annemin kaynattığı köy bulgurunu kullanıyorum ben hazır paketlerde göz kararı pek uymuyor :) suyunu koyuncada tuzuna bakıyorum küçük kaşıkla. Kısık ateşte pişiyor pişince de tereyağını üzerine yakıyorum 
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Püf noktası tereyağında. Biraz sıvı yağ biraz tereyağı güzelce şehriye ile kavur 4 buçuk bardak sıcak su ekle tuz koy kaynadıktan sonra 2 bardak bulgur ekle çok kurumadan kapat biraz dinlensin miss.. :)) 
0 oy
tarafından
Sıvı yağı tencereye koyuyorum sonra ince ince doğradığım soğanı ekliyorum iyice kavuruyorum sonra Salça ekliyorum ve  1 su bard  bulguru yıkayıp onu ekliyorum karıştırıp Salça ile iyice kavuruyorum sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyorum kemik suyu yada varsa tavuk suyu ekliyorum tuzunu ekliyorum azcık kimyon katıyorum suyunu ekliyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum.. Ama ben çoğunlukla Kapya -  çarliston biber ve domatesli yaparım 
0 oy
tarafından
Şehriyeli yap çok güzel oluyor tel sehriyeli
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Bi iki kaynadikdan snra tuzuna bakablirsin canm.birde ben basta tereyeg koymam.basta sivi yagla tel sehriyeyi kavrrum renknalinca yikamadan bulguru koyarim 2 karistir tuxu at ustune 2 parca tere yag kasikla atar hemen 1 e 2 suyunu eklerim.biraz su kaynayinca tuzuna bakarim.
0 oy
tarafından

Tatlım bi domatesi rendele tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekle tavuğun varsa biraz etinden kuşbaşı doğra ekle üzerine 2 soğan doğra ince ince sonra kavur kavurduğun soğanın ve tavuğun üzerine domatesi ekle yarım yemek kaşığı salça ekle karıştır güzelcene üzerine 2 buçuk su bardağı bulguru yıka güzelcene ekle suyu üzerine biraz geçecek kadar ekle tuzunu falanda ilave et mis gibi oluyo eşim çok seviyo öyle annem falan çok beğeniyo yağı biraz bol olmalı yoksa yavan oluyo 

0 oy
(2,720 puan) tarafından
Bulguru yikamiyorm bn canm varsa tavuk hasladigim suyla yapiyorm tereyagiyla az sivi yagina tel sahriye koyuyorm kavrulunca bulguru atiyorm az kavurup ustunu iki parmak geccek kadra su koyuyorm bulyon tuz koyuyrm altini kapamadan baska tavada az daha tereyag eritip pilava dokup karistiriyorm altini kapatip dinlendiriyorm leziz olyo dun yapmistim 
0 oy
(3,527 puan) tarafından
Önce tereyağını bi güzel kavururum bazen tavuk bulyon da koyuyorum onu da yağla eritiyorum bulguru yıkıyorum biraz da bulguru kavuruyorum tuzunu koyuyorum en son suyunu ekliyorum mis gibi oluyor ama ölçülü yapmıyorum göz kararı 
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Ben genelde sebzeli acılı yapıyorum canım.  Ama ölçü veremem göz ayarı yapıyorum. Yeşil biberleri kavurup üstüne domates salça pul biber tereyağ koyup tekrar güzelce kavurup yikayip suzdugum bulguru koyar  5 10 dk kavurup suyunu tuzunu koyar kaynayinca kisikta pisiririm .
0 oy
(4,857 puan) tarafından
Salcasiz bulgur pilavını çok severim pirinç gibi islatiyorum şehriyeli kavrulana kadar suda bırakıyorum bulguru şehriye kavrulunca bulguru süzüp tencereye döküyorum kavuruyorum iyice üzerine tereyağ ve paket yağ atıyorum tuzda atıyorum sonra su koyuyorum pişiyor mükemmel oluyor 
0 oy
tarafından
Ölçü yapmıyorum bulguru da yikamiyorum tereyağı varsa güzel tat veriyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Seker_.33 (2,982 puan) tarafından soruldu
+4 oy
23 cevap 846 göst.
5 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde pratik-bilgiler (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 311 göst.
0 oy
10 cevap 160 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu

397,109 soru

11,877,257 cevap

35,994 kullanıcı

...