0 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde (2,587 puan) tarafından
Kızlar patlıcanları tuzlu suya yatırdım da sizr bişi sorucam ya acaba patlıcanı kızartmadan yaglayıp içine kızartığım harcı koyup fırına atsam daha gğzel ve saglıklı olmaz mı yani öyle yapılıyor mu daha dogrusu 

17 Cevaplar

+3 oy
(3,102 puan) tarafından
Karniyarik yiceksem kizarmis tercih ederim aldigim kaloriye degsin bence kizart dgeri haşlama gibi oluyor.
tarafından
Hamiş mısın:)
(3,102 puan) tarafından
Evet ve midem cook kotu su bile icemiyorum ya
tarafından
Ilk 5 ay bende öyleydim.  8 aylık olduk ara ara hala kusuyorum :(
(2,587 puan) tarafından
Sizi dinledim öyle yaptım saolun bebekler yemegi yapıp öyle cevap veriyim dedim :)
(5,914 puan) tarafından
Haha aynen oyle bir kere biraz yaglayip firinda kizarttim oyle yapayim dedim karniyarigi yok ya karniyarik demeye bin sahit ister
-Reklam-
+1 oy
(1,156 puan) tarafından
Ben iç harcını koymadan patlıcanları yaglayıp fırıne veriyorum sonra açıp içini doldurup sosunu döküp tekrar fırınlıyorum . Kızartmaktan daha sağlıklı az yaglı oluyr
tarafından
Aynn bnde öyle yapıyorum
(163 puan) tarafından
Bende bu şekilde yapıyorum hem daha az yeğ çekmiş oluyor daha güzel oluyor bence
tarafından
Aynn bir de hafif oluyor
0 oy
(5,273 puan) tarafından
Hiç oyle denemedim canm 
0 oy
(13,066 puan) tarafından
Ben önden yağlayıp fırında kızartıyorum bir süre sonra içini koyup 20 dk da öyle pişiriyorrum asla normal kızartma yapıp yapmam katnıyarığı
0 oy
(14,482 puan) tarafından

Yağla güzelce.

Sonra çatalla del patlicanlaei baya delik deşik et. 
Fırında iyice pörsüsün.
Çıkar iç harç köy telrar fırına at
tarafından
Ben hep böyle yapiyorum çok lezzetli oluyor
0 oy
tarafından
Bence patlıcan pişmen harcı pişer ve yanar 
0 oy
(246 puan) tarafından
Patlıcanları zeytinyağı ile yağlayıp yağlı kağıtla firinda közle canım. Yine aynı zebra şeklinde şekillendir tuzla. Sonrada iç harcını hazırla. Kozlendikten sonra ortalarını aç harcı koy at fırına. Hem çok yağlı olmuyor hemde çok lezzetli oluyor. İstersen fırına koymayıp tencerede de yapabilirsin domates sosla ben hep öyle yapıyorum :) 
0 oy
(1,416 puan) tarafından
Kızartma yapmak istemiyorsan fırça ile yagla fırına at patlıcanları güzelce pissin sonra arasını ac harcı koy tekrar pisir ben öyle yapıyorum hem hafif hem sağlıklı 
0 oy
(250 puan) tarafından
Ben ocakta közleyip öyle içini doldururum çok lezzetli oluyor hem köz tadı geliyor hem karnıyarık 
0 oy
(9,590 puan) tarafından
Hiç denemedim bende  oyle
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Kız yok ben hiç begemiyorum kizart daha lezzetli üşenme kizart:))))
(2,587 puan) tarafından
Valla üşenmedim kızartım jajaja saol canım
(1,908 puan) tarafından
Afiyet olsun :))
0 oy
tarafından
Kızarınca daha güzel oluyor canm
0 oy
(591 puan) tarafından
Ben yagda kızartmıyorum patlıcanın heryer yaglıyorum sonra fırın tepsınınde pısırıyorum sonra içi doldurup sosu hazırlayıp az daha pışirşyorum olup bitiyor 
0 oy
(130,047 puan) tarafından
Kizart canim firin kizartma tadi vermiyo
0 oy
(441 puan) tarafından
Vallahi çok az yagla patlıcanları  fircaliyorum.  Geniş büyük teflon tencereye koyup minnacık  da su ekliyorum. Kendi kendine  kizariyor.  Ama kapağı mutlaka  kapalı  olacak. Bol yağda kızarmış  gibi oluyor tadı.  Kalorisi oldukça az, tadı aynı.  Etraf da kirlenmiyor.  Hep böyle yaparım. Çok pratik
0 oy
tarafından
Ben patlıcanı soyup suya koyduktan sonra patlıcanların dışını elimle yagliyorum sonra birazda tepsiyi yagliyorum fırına koyuyorum patlıcanı yumuşayana kadar pisiriyorum sonra içini açıp harç koyuyorum domates sosunu da koyup tekrar fırına veriyorum hem hafif hem lezzetli oliyor
0 oy
(962 puan) tarafından
Tatsız olur ya kayinvalidem tepsiye biraz yağ sürüp patlıcanları önden fırına atardı sonra çıkarıp harcını koyar yeniden atardı ama kizarmisinin tadı olmazdı bence karniyariga kızarmış gidiyor 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 294 göst.
21 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 206 göst.
10 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Goodmom (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 32 göst.
0 oy
9 cevap 250 göst.
27 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BetusMoms (3,390 puan) tarafından soruldu

408,590 soru

12,277,346 cevap

37,788 kullanıcı

Kategoriler

...