0 oy
914 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Ya ben yetişemiyorum oğlum 7 aya doğru gidiyo pazar günü perdem cam kapı temizlik yaptım dün sadece süpürdüm bu gün süpürdüm sildim sadece. Ev işleri değil de oğlum çok zorluyor beni tam hareketlenme zamanları ne yerde duruyo ne gökte uyumuyo yemiyo içmiyo sürekli bi mızmız bazen diyorum keşke kardesim evli olmasaydı gekirdi bende kalırdı inanın bi gün de oglumun altını değiştirse biri (yani biri dediğim teyze hala anneanne babaanne) bi gün biri oglumu doyursa uyutsa tek başına çok zor oluyo annemler taa 4 saatlik yolda kaynana görümce konuşmuyoruz asla oğlum zor gelmiyor bana onlara güvenerek de yapmadık çocuğu sonuçta ama insan bi mola istiyo hayatında biraz dinlenmek istiyo.

29 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Bende merak ediyorum nasıl hepsine yetişiyorlar diye
tarafından
Ay sen doğur post aç bizim başımızı ye sıkıntı yok:))))
tarafından
Yaaaaa Allah razı olsun yaaa çok duygulandiriyoreunuz beni
tarafından
Ooo şimdiden hamilelik hormonları tavan yapmış sende ağlama kız :))))))
tarafından
Kız hiç sorma yaa şimdi eşim asker de yaa dün nasıl hormonlar tavan yaptıysa eşime askerden kaç gel yanıma diye mesaj atmışım Allahtan hamilelikten sacmaladiigumi anladı da bir şey demedi
tarafından
Öyle deme kız adama kaçarsa falan başına bela alır aksine onu motive et :)) kardeşim de gidecek ya çok stres oldum şimdiden zor bişi gerçekten
-Reklam-
+2 oy
tarafından
3 çocuğumda tek başıma büyüttüm hiç böle olmadım ben ya hep gece işlerimi yaptım
tarafından
Yok benim ki diş çıkarcak ne gece ne gündüz duruyor
+1 oy
(7,441 puan) tarafından
10 aydır doğduğundan beri tekim eşimin boş gününde temizlik yapıyorum öncelik çocuk kimse gelmiyor zaten eve o yüzden çokta umursamıyorum çocukla oynuyorum sadece onun ihtiyaçları 
(7,441 puan) tarafından
Sen benmisin yoksa ya aynı şeyler :-)bizimde yer yatağı salonun ortasinda kızımla gece orda uyuyoruz.iki tekli berjeri ters çevirdik üstüne çıkıyor diye on taraflarina kanepelerin uzun yastiklarini koyduk gece kaymasin diye gündüz de dediğin gibi onları yatırıp kanepenin üstüne çıkıyordu şimdi gerek duymuyor kendi cikiyor artık direk beyninin üstüne inmeye çalışıyor
tarafından
İnsan bebeğinin özgürce hareket edebildiğini görünce nasıl mest oluyor değil mi :) hiç istemiyorum aman dokunma yavrum aman elleme yavrum diyen anne olmayı, etrafı elimden geldigince güvenli hale getirip saliyorum:) onun da evi onun da herseye dokunma , her yerde gezme hakkı var :)))
(7,441 puan) tarafından
Mutfakta da öyle bazı dolaplara herşeyi topladım kilitle kapattım diğerlerine oynayabileceği şişeleri falannkoydum  zararlı olmayan plastikleri koydum gidiyor ben mutfakta olduğumda onları indiriyor oynuyor dediğin gibi özgür olmalı çocuk
tarafından
Şuan kaç aylık bebeğiniz.
(7,441 puan) tarafından
Tam 10 aylık
0 oy
tarafından

4 artı 1 ev bahçe 3 çocuk 11,7,ve 1 yaşında çocuklar hepsi elime bakıyor temizlik herşey bende misafiri saymıyorum bile düşün yine de şükret :D

tarafından
MaşAllah canim Allah yardımcın olsun vallah
tarafından
Allah razı olsun cnm
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Canım dişleri çıkıyorsa zorlar seni hepimiz aynıyız valla benim bir arkadaşım var 2 çocuğu var kadın hem çalışıyor hem çocuklarına evine tertemiz bakıyor onu düşünüyorum ben yoruldum demeye utanıyorum eşi gece o gündüz çalışıyor yaptığı iş katçılık zorda bir iş maşallah diyorum valla ben yapamıyorum öyle
tarafından
Helal olsun canim ne mutlu ona
0 oy
tarafından
Valla cnm gece yapiyrum esim gelince birakiom yurutece yanına evi sil supur yemek yap dolaba köy yıkan doğru yatağa sabh herşey hazr 
tarafından
Benim ki gece de durmuyir işte
tarafından
Bnmkide durmuyor cnm babasına birqkiom
0 oy
(7,096 puan) tarafından
2 cocugum var biri 2,5 yasinda biri 5 aylik kucuk olanin ayaginda demir ayakkabi var surekli kucagimda ama yinede 1 gun dahi evim yemeksiz temizliksiz olmaz zorlaniyorum yoruluyorum.tabiki ama onlar iyi olsunlar yeterki gerisi onemli degil gece uyutuncada yapiyorum.is onumden geliyo
(78 puan) tarafından
Küçük olanın ayağında neden demir ayak kabı var canım anlamadım
(7,096 puan) tarafından
Kalca cikikligi var kuzum o yuzden
0 oy
tarafından

Ona bakarsan ben hep yanlızım bak şimdi  Bende 3 tane çocuk var Birisi 5 birisi 1,5 birisi de 3 aylık sabahtan akşama kadar 3 aylık olan bebekte ilgileniyorum Ben artık gazı yok zannediyordum Ama ciddi anlamda gaz devam ediyor sabah kalkıyorum çocukların ikisine kahvaltı hazırlıyorum o sırada en küçüğü uyuyor onlar kahvaltısını yapınca ben de Ekmeğin arasına bir şeyler koyup yiyorum çay içiyorum ben kahvaltı yaptıktan sonra uyanıyor Ondan sonra hiç susmuyor gündüz neredeyse hemen hemen hiç iş yapamıyorum öğlende çocuklara yine bişeyler hazırlıyorum yarım yamalak  eşim akşam çocuklara bakıyor ya da uyudukları zaman yapıyorum yapabildiğimi Yapıyorum yapamadığım çoğu kalıyor bazen yemek bile yiyemiyorum yemek dahi yapamıyorum kolay kolay şu anda kucağımda emiyor Ama kucağımdan koymaya çalıştım zaman beşiği hemen ağlıyor Yapacak bir şey yok elbet büyüyecek

tarafından
Onlar büyüyecek de giden bizden gidicek :) assfdssrfde
(10 puan) tarafından
Ayni beni anlatmisssiniz bnmde 5 yasinda kizim 2 yasinda oglum ve 33 gunluk bir bebegim var ve cok zorlaniyorum aurekli aglayasim geliho bunaliyorum
tarafından
Şu anda sakin onunda sebebi nurse havry gaz damlası aldım hiç aksatmadan veriyorum sakin elhamdülillah biraz iş güç yapabiliyorum artık sende mi alsan, acaba çünkü denemediğim, damla kalmadı benim bu çok iyi geldi
(10 puan) tarafından
Bnde kullaniyorum biogaia ve sab simplex iyi geliyo.ama genel olarak 3 cocuk zor biri uyusa digeri uyaniyo fln
tarafından
Aynen öyle valla ama başka yolu yok :)
0 oy
(6,859 puan) tarafından
Az önce temizlik yaptım 2 cam sildim 2 perde söktüm yıkanıyor biri asıldı. 5 buçuk aylık . Zaten sallamaktan bacaklarım sızlıyor. Yoruldum bide yemek var simdim bu kadınların işi hiç bitmiyor. Ona koştur buna koştur Allah yardımcımız olsun
tarafından
Amin canım amin vallah zor
0 oy
tarafından
Gide gide rahatlarsın canım merak etme büyüdükçe 
tarafından
Bana da sanki büyüdükçe daha zor olmaya başladi gibi geliyor ilk 2 ay  cok gazi vardi ama bundan 1 ay oncesine kadar karnını doyur gazını uyut altıni al oynaa bu kadardi ama şimdi tam keşif etme zamani emekleyemiyordu birşeyler çabasında sürekli ne yerde  duruyor ne kucakta hem mızmız
0 oy
tarafından
Oğlum 21aylik bir yılımız hastane ile ev arasında geçiyor gidiyoruz hastanede bı hafta kalıp geliyoruz her ay tabi 40gun hastanede kaldığım da oldu neyse giderken ayrı telaşı gelince ayrı telaşı her gün yemek çamaşır bulaşık ütü oğlum sürekli kemoterapi aldığı için kusuyor evin her yeri kusmuk ona rağmen yetişmeye çalışıyorum ev hep temiz olması gerekiyor mikrop kapmasin diye tek başınayiz kaldığımız şehirde yardım edende yok haliyle sürekli ağlıyor uyumuyor o uyuyunca hemen toplayayim edeyim diye uğraşıyorum çok yoruluyoruz hepimiz çünkü bı anneyiz herşey gelip geçiyor tek sağlıklı olsunlar da varsın biz yorulalim 
tarafından
Allah acil şifalar versin canım. Bebeğinin ne rahatsızlığı var
tarafından
Çok sağolun Beyin tümörü
tarafından
Çok çok geçmiş olsun canım benim
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Bende 3tne var 
tarafından
Allah yardımcın olsun bacım
(1,475 puan) tarafından
Sağol cnm smdi post actm biseyler yaptm 3 cocukla ancak okadr oluyo
tarafından
Vallah 3 çocukla iyi bile yapmışsınn
(1,475 puan) tarafından
Alistm ben artık gülüm yaa sabh kalkar soba yakarm3cay kahvaltı hazrladm snra işler başlar benm aksma kadr bu saatlerde aksam 8de 9da mabadim yer görür en küçüğü dha 4aylik sezeryanliym bazen dikslerm agriyo basm dönüyo ama yapcak bişey yok yine işe dvm
0 oy
(12,777 puan) tarafından
İyice plan prg yapınca yetişir cnm çocuk yüruse de zor olduğu kadar yap çok yıpratma kendini 
tarafından
Ya yürüse yada emeklese daha rahat olur herhalde simdi ikisini de yapamiyor. Sürekli birşeyler peşinde ne kucakta duruyor ne yerde
(12,777 puan) tarafından
Yuruse emeklese daha  kotu her deliğe giriyo dagitiyo
tarafından
Yaaa bende o zaman rahat ederim diye düşünuyordum hayal kırıklığı yaşıyorum şanda
(12,777 puan) tarafından
Kız deterjan yemesin suyla oynamasın diye villada çamaşır Mak üstüne koyuyorum heryerde kilit heryer dagitiyo çekmece vs
0 oy
(913 puan) tarafından
Ben de dahil kimsenin hepsine yetistigini sanmiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum ailem gic birsekilde yanima gelemiyor hep kendim bakiyorum ev isleride oldugu kadar.
tarafından
Bende yetiştiğini düşünemiyorum. İnan oğlum 1 haftadır cok huy degistirdi 2 saat sallıyorum he diyorun tamam uyudu sallamayi bıraktığım an uyanıyo uyanıkken zaten hiç yerinde durmuyo 1 haftadir hep aparatif yemekler yiyoruz
(913 puan) tarafından
Eşlerin anlayisi cok onemli boyle durumlarda eger düzgün insanlarla evlenebilmissek yemekte temizlikte sıkıntı değil. Bize emanet minicik kalpler önemli olan :)
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Şahsen ben yetişemiyorum. Burdaki bir çok kişiden rahatım aslında eşim evden çalışıyor annem desen bir sokak üstümde oturuyor. Kızım 10 gün sonra yaşına girecek. Biri bitse diğeri mutlaka yarım kalıyor. Ama benim kızım normal bebekler gibi değil öglen mesela uyuduğunda kalkayım yemek yapayım diyemiyorum çünkü bıraktığım anda uyanıyor dolayısıyla o uykusunu alsın diye sürekli yanındayım. Uyanıkken babası oyalarken anca yemek işini hallediyorum . Oda en fazla yarım saatte halletmem lazım çünkü ben yanında değilsem ağlamaya başlıyor. Çok mızmız bir bebek. Gece uyurken de hicbir şey halledemiyorum çünkü 20 dakikada bir uyanıp emiyor. ( abartmıyorum abartı sanmayın maksimum yarım saat uyur uyanır) yani ben eşim evde olmasına rağmen bu kadar zorlaniyorsam yalnız bakan birinin halini düşünemiyorum. Tüm annelere allah sabır güç kuvvet, bebelere de sağlık sıhhat bol uyku versin. Çok aminn
tarafından
Ahhh canım ahhhh çok çooook aminn
0 oy
tarafından
Bu aylarda kimse yetişemiyorum canim olduğu kadar yapabildiğim kadar yap...oğlum.3 yaşında yeni. Yeni yapmaya başladım düzenimi oturtmustum smdi iki haftaya dogumum var kızım olucak kısmetse .tekrar başa doncez..ama olsun bunlar güzel şeyler yorucu olduğu kadar....ikiz bebek olsaydo birde yine tek.cocuk  valla...sağlıklı olsunlar da ..
tarafından
Tabi ki canım en sağlıkları yerinde olsun da bunlar gelir geçer. Bebim oğlumda 1 haftadır aşırı huy değiştirdi 2 saat sallıyorum diyorum uyudu sallamayı bıraktıgım gibi uyanıyor inan 1 haftadır kuru apararif yemekten içimiz kurudu :) Sağolsun eşim görüyor halimi birşey demiyor ama bu gün dedi bari bi corba yapabilirsen yap soğukta üşüyorun zaten acıdım adama
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Bendede iki tane var uyudukca durdukça yapıyorum oyuncaklarla oynarken öle idare ediyoruz
tarafından
Benim ki keşfetmeye çalısıyir bir emeklese yürüse rahatlıycak
(44,928 puan) tarafından
Asıl herşey iş o zaman basliyo inan su en rahat zamanin
tarafından
Ay herkes öyle demişş ben de hayal kirıklığı yaşıyorum şuan
0 oy
(167 puan) tarafından

Benim kaynanam yok görümcem yok annem uzak ve asla bırakmam yani bakmaz da kardeşim var küçük kimsem yok nerdeyse ben napıyım hep oğlumu bırakıp eşimle gideceğim bir zaman istedim hiç olmadı hayırlısı 

tarafından
Kız benim de yok kimseye bırakcak kimsem bakmak dediğim de öyle saatlerce değil yanlıs yazmışım galiba. 1 haftadır o kadar uykusuzum ki 2-3 saat uyusam şükür diyorum ev iş onlari zaten geçtim hani insan 1 saat mola gibi bir kahva içsin uzansin keyif yapsın dediğim oydu aslında
(167 puan) tarafından
Aynı şehirde olsak ben bakardım ay uyu 8 saat kıyamam ya
tarafından
Canim benim çok sağol düşünmen yeter
0 oy
(319 puan) tarafından
Valla canım bende gurbetteyim.  9 aylik oğlum var ve hamileyim kazayla oldu bende karar kara düşünüyorum ne yapacam bitaneye zor bakıyorum.  Ev temizliğini yetostoremiyordum yardımcım  kimsem yok . Ailem burda olsaydı eminim ki yemeğimi dahi annem yapardı.  Şimdi çok zorlaniyorum . Senin dediğin gibi ne yerde duruyor ne kucakta . Yemiyor içmiyor hep agliyor bir de diş çıkarıyor beni mahfetti valla  
tarafından
Allah yardımcımız olsun canim cok zor gerçekten
0 oy
(3,919 puan) tarafından

Zor yetisiyorummmm:ermm:

tarafından
Bendeeee

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 310 göst.
2 Ocak 2021 Aile kategorisinde Syma (726 puan) tarafından soruldu
0 oy