0 oy
388 göst.
Diğer kategorisinde (3,761 puan) tarafından
ALLAH’A EN GÜZEL İSİMLERİYLE DUA EDELİM - Hz. Peygamber (s.a.s.), Allah’a O’nun güzel isimleri (el-esmâü’l-hüsnâ) ile dua etmekten hoşlanırdı. Bir gün Enes b. Mâlik ve Resûlullah birlikte otururken, namaz kılan bir adama şahit oldular. Adam namazdan sonra, “Ey Allah’ım! Hamd ancak sanadır, senden başka ilah yoktur. Gökleri ve yeri yaratan, bol bol veren (sensin) ey Celal ve İkram sahibi! Ey Hayy (ezelî ve ebedî bir hayata sahip olan) ve Kayyûm (kâinatı idare eden)! Senden istiyorum!” diye dua etmişti. Bunu duyan Allah Resûlü, adamın bu davranışını onaylayarak, “Şüphesiz Allah’a, kendisi ile dua edildiği zaman mutlaka kabul ettiği ve istenildiğinde verdiği ism-i âzam ile dua etti.” (Ebû Dâvûd, Tefrîu ebvâbi’l-vitr, 23) buyurdu. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de de “En güzel isimler (el-esmâü’l-hüsnâ) Allah’ındır. O hâlde O’na, o güzel isimlerle dua edin.” (A’râf, 7/180) buyrulmuştur.

1 cevap

0 oy
tarafından

İnşallah canım teşekkürler <3

(3,761 puan) tarafından
Ben hep ediyorum cnm etmeye başladım bu yazıyida görmüsken paylaşmak istedim ❤️ doğru birşey yapıyor olmak çok güzel birşey
tarafından
Aynen canım Allah kabul etsin güzel dualarimizi bende dikkat edecek inşallah Allah razı olsun❤️
(3,761 puan) tarafından
Amin inşallah canisi inşallah Allah razı olsun ♥️
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 178 göst.
25 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,761 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 677 göst.
2 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 334 göst.
6 Haziran 2021 Diğer kategorisinde 2323 (2,171 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 650 göst.
8 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Ikiz anne adayi (1,112 puan) tarafından soruldu

412,577 soru

12,421,491 cevap

45,248 kullanıcı

Kategoriler

...