0 oy
1,254 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Ben peçem ile yolda yürürken çocuklarına

Bu Suriyeli
Aa bak öcü
Gibi şeyler söyleyen..

Gözleri çıkana kadar süzüp bana bakan...

" ayyy bu da çok abarti" gibi kendine vazife olmayan yorumlar yapan

Bana cahil muamelesi yapan kim.varsa (BANA DERKEN BU ULKEDEKİ BUTUN PEÇE KULLANAN KARDEŞLERİMİ KAST EDİYORUM) ahirette hesapcıyim.

Bu ülkede herkese özgürlük var bize yok. Çarşaflı birine saldırı olsa 2 gazete yazıyor geçiyor ama başka türlü olsa 1 hafta herkes konuşuyor. Artik yeter.

53 Cevaplar

+10 oy
(25,196 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Çünkü kıçını başını açmayı medeniyet sananlar var, türbanlıyı çarşaflıyı varoş sananlar var. Çünkü kıçını başını açmak özgürlük, Allah'ı farzını yerine getirmek yobazlık (haşa) onlara göre... Ben kapalı değilim açığım ama g.tü başı açık, beyni kapalılardan değil şükür, inşallah birgün bende kapanırım... 
tarafından
Allah herkese hakkiyla yerine getirmeyi nasip etsin canım. En iyi cevap
(25,196 puan) tarafından
Amin canım amin.
tarafından
++++++++
tarafından
➕ ➕ ➕ ➕ ➕ ➕ ➕ ➕ ➕
-Reklam-
+5 oy
(105 puan) tarafından
Bu ülkede bi tarafını açanlar alkışlanıyo günlerce konuşuluyo ben çok duydum peçe takıp çarşaf giyenler ahlaksızmış o çarşafın içine çamaşır giymiyolarmış falan gördünüz mü de böyle konuşuyosunuz allah ıslah etsin kardeşim hiç kulak asma sen doğru bildiğin yolda yürüyosun 
tarafından
Vallahi en çok herkes özgür diye nara atıp dolaşanlar bizim özgürlüğümuzu kısıtlamaya çalışıyor
(105 puan) tarafından
Malesef canım ben kapalı değilim ama açık giyinmem köyde oturuyoruz zaten burda kısa kollu giysen bile ayıplıyo teyzeler kızları çarşıya  pazara giderken mini etek giyiyo haberleri yok allah sonumuzu hayır eylesin başımıza taş yağmıyosa allahın merhametindendir
tarafından
Allah ıslah etsin gerçekten pislikler
+3 oy
tarafından
Ben peçe takmıyorum ama bende çarşaflıyım. Sırf bu yüzden gittiğim bazı doktorlar dahi ilgilenmiyolar adam akıllı. 
tarafından
Sırf o sebepten devlet hastanesine gitmiyorum yıllardır
+1 oy
(6,046 puan) tarafından
Mini etek giyen yakınımda var peçe kullanan yakın arkadaşlarım da çok şükür öyle bir düşünceye sahip değiliz. Herkes dilediği gibi giyinmekte özgürdür.
+1 oy
tarafından
Onlarin beyninde peçe var malesefki açık olsan laf kapalı olsan peçeli çarşaflı olsan ayrı Allah akıl versin 
tarafından
Amin canim
+1 oy
(112 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yaşadığın böylede peçe takanlar çoğunlukta ise takmanda tabi Bi sorun yok ama fitne bölgesi olmayan yerde rahat bir yerde yaşayıp sayılı peçelilerden isen buna demeye asıl senin hakkın yok. Çıplaklıkta sınır vardır ama tesettürde sınır yoktur istediğin kadar kapan ama bulunduğun bölgede dikkat çekiyorsan bu yanlış. Tesettürün şartları bellidir. Yaşadığımız ülkede zamanında baş örtüsü bile suçken yeni yakın kazılan özgürlüklerin sınırları zorlanıyor ve bu sebepten normal örtülüler bile yeri geliyor sıkıntı yaşıyor. Benim halamlar kuzenlerim hep peçeli çarşaflı ama Konya gibi Bi yerde bu gayet normal ve abes değil. Antalya da peçe ile yaşamak ne kadar doğru peki. Böyle diyerek sen bizim hakkımız giriyorsun ve peçelilere yapılan uygunsuz sözleri haklı çıkarıyorsun. Allah farz kılmamış kendin takva için örtünmüşsün bulunduğunun yerdeki sıkıntılara sabredip ecrini kazanman gerekirken beddua ederek eline ne geçeceğini düşünüyorsun anlamadım. 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Aynen öyle bacım çok haklısın
0 oy
(5,371 puan) tarafından
Ya herkes özgür ben de kapalıyım haklısın ama ben merak ediyorum sadece peçe var mı yani dinimzde veya elfiven fln takıyolar bunlar gerekli mi böyle bşy var mı cidden 
(5,329 puan) tarafından
Azhap suresi 59 ayetinde söylüyor kuzum yüzlerin tanınmaması ve fitneye fırsat vermemesi adına örtünün denmiştir bende tesettürlüyüm peçe takmam  kıayfetim çok bol baş örtüm omuzlarıma kadar gögsüm kapalı  topuz yok
(5,371 puan) tarafından
Anladım kuzum saolasın bilgi için
(5,371 puan) tarafından
Saolasın cadıkız anladım şimdi :)
(5,329 puan) tarafından
Rica ederim kuzum nedemek
tarafından
Sadeceanne ne güzel tesettürü yerine getirerek kapanmışsin heves etim
0 oy
tarafından
Allah gözlerine inen perdeyi çeksin inşallah 
0 oy
tarafından
Cok haklisin. Peceli carsafli degilim ama hic bir zaman abes gormedim. Hatta tesetturluyum bol tunik giyerim pantolon giyerim pantolon giydigim icin kendime kizarim. Cok ozeniyorum caraafli olanlarada. Nasil acik sacik giyinenleri abes bulmuyolarsa carsafli giyineni de abes bulamazlar haklari yok. 
tarafından
Bi de Suriyeli diyorlar hemen
tarafından
Cahil zihniyet... hayir giymiyosundur saygi duyarim fakat giyinenlere de hakaret etmek saygisizlik etmek nedir ya hangi akla hizmet acaba anlamiyorum.
0 oy
(410 puan) tarafından
Aaa cok hklisiniz ya benim gorumcemde çarşaf giyor çokta güzel keske bize nasip olsa onu herkes giymez siz en guzelini yapiyorsunuz aslinda o yorumu yapanlar diger dunyadan haberdar degiler siz caninizi skmayın Allah yaninizda o ywter
tarafından
Elhamdülillah
0 oy
(7,936 puan) tarafından
Ülke olarak fazla çarsafli olmayinca bi merak uyandirmiyo degil insanlarda

Zamaninda kapali lara ayni tepki veriliyodu çok şukur ki o toplumdan eser yok umarim çarsaftada o problem kalkar
tarafından
Merak konusunda anlayısliyim ama saygisizlik ve hadsizlik cok farkli canim
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Bizim mİllet MİNİ etekle pece takan lara bön bön bakmakdan vazgecemz , o dusunceye sahip zihniyetlilerden bahsediyorum , acik giyse yollu pece taksa abarti oluyor
tarafından
Bir gün tren bekliyordum yanima bi kız oturdu bustiyer ve mini şort giymişti geçenler ya ona bakıyor ya bana kıza dedim.ki sen bi uç ben bi uç, benim tırnağım görünmüyor diye beni yargılıyorlar seni de açıksin diye insanlara ne yapsan yaranamazsin o sebeple insanlar için yaşamamak lazim dedim doğru söylüyorsun dedi. Vallahi Allah için yaşamak lazim.
(1,517 puan) tarafından
Yaaa aynen oyle sen kimse icin degil Allah icin yasadikdan sonra zihniyeti bozuk olanlar surda dursun ne yaparsan yap o insan yoksunlarinin bakislarin dan kacamiyosun cunki
0 oy
tarafından

Onlar kendilerine baksinlar cıplak çıplak geziyo karıları kızları bende kapalıyim ve icimden çarsafa girmek geliyo Valla Rabbim nasip etsin insAllah <3

tarafından
İnsaAllah canım
tarafından
Amin Ayy ruya gördüm carşaflıyım
0 oy
tarafından
Çok hakilsin cnm ilerde inşallah bende çarşaflı biri olarak söylüyorum çok haklısın
tarafından
İnsaAllah canim
0 oy
tarafından
Allah herkesin yüzüne peçe taktırdı hala akılları başlarına gelmedi bende siyah ferace giyiyorum siyah örtü yapıyorum diye kadının biri bunlar böyle işte geldiler memleketi işgal ettiler yüzsüzler dedi arkamdan bende hayırdır teyze benimle derdin ne senin dedim aaa sen türk muydun ben seni işte suriyeli sandimda kızım kusura bakmasa bakarım teyze onlarda allahin bir kulu dil bilmez diye arkasından niye konusuyosun dedim ama biriyle ikisiyle ucuyle nesiyle hangisiyle baş edelim bilmiyorum birde şey var yazın sıkı sıkıya giyinip de siz sıcaktan naısl bayılmıyorsunuz vallahi insan soyundukça daha çok yaniyo 
tarafından
Bana da hastahanede bi kadın dedi bizim ülkemiz falan dedim.tapusu mu var elinde ülkenin.
tarafından
Ülke bizim ülkemiz tabiki türk olan türküm ama yani öyle diyede kimseye zulüm ve hakaret etme hakkım yok yani hakkımız yok onlar muhacir bizler ensar biz sahip çıkmazsak bizimde bir gün sahip çıkmanınız olmaz
tarafından
Tabii ki. Bugün macır dediğimiz insanlar dün savaştan kaçan bulgarlar,selanikliler,yugoslavlar.

Ama bugün Suriyelileri ulkede istemiyoruz diyorlar. Ne fark var? Onu anlamıyorum
tarafından
Tarihi unutmamak lazım geçmişi unutmamak lazım benim babaannem romanyadan gelirken hay van ları suya atıyorlar senide onuda atarlar deyişler oda köpeğini kundak yapmış atlasınalar diye sayıyorlar sayıyorlar hep fazla cikiyo ben korkudan altına yapacam öyle.kotuyim diyo en sonunda kundaktakinin köpek olduğunu anlayınca almışlar gemiye rahmetli çok korktum benide onuda dneize atacaklar diye anlatırdı
0 oy
tarafından
Ben pardesü giyiyorum kızım var 13 yaşında kapalı ya birşey değil kapalılar bile sen Suriyeli misin diyor bende artık birgün bağırdım türküm ben diye sorana yani örtü sadece Suriyelilere mi farz birde neden kapali insanlar bile kızım için erken yorumlari yapıyor
tarafından
Sevgili,sigara,uyusturucu ve mayo ve bikini giyme karari vermek için erken değil ama tesettüre gelince erken maalesef
0 oy
tarafından
Ben sonradan kapandım ve bana comar dediler :D
tarafından
Çınar ne demek ki ilk kez duydum
tarafından
Çomar kız yobaz anlamında da gbi çevreye ayak uydurmaya kaba vs..
0 oy
(673 puan) tarafından
Keske hepimiz boyle tesettürün sırrına erebilsek. Çarşaf giymiyorum ama doğru olanın her zaman sizin gibi olduğunu biliyorum ve hep savunmuşumdur.  Sizde bu dünyadaki imtihanınız olarak görün bunu bence. Allah mükafatını elbet verecektir 
tarafından
Amenna... Ben kendim icin de değil inan ki çocuğum için bu ortamın değişmesini istiyorum aslinda tek isteğimiz saygı...
(673 puan) tarafından
Keske değişse canım maalesef her gecen gün dahada kötüye gidiyor. Ahir zaman o yüzden böyle diyeceğim ama maalesef asırlardır Allah yolunda olan kim varsa zulüm gördü. Bizlerede dualar edin gerçek tesettürün sırrına erelim. ALLAHIM bizleride evlatlarımızida Salih ve Saliha kullarından eylesin.
tarafından
Allahumma amin canim
0 oy
tarafından
Buralarda  örtülü olmak daha  zor tevhide emin ol bırak peçeyi  islamophobe cok yaygin.....
tarafından
Vallahi öyle canim. Fransa islamophobia konusunda dünyada 1. Sirada Allah yardım etsin orada yaşayan tum muslimlere.
Ama Türkiye de yavas yavaş o tarafa evriliyor.

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 892 göst.
6 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Elif&hanim (5,483 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,019 göst.
31 Ocak 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
0 oy
8 cevap 312 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Sevmm (2,072 puan) tarafından soruldu