0 oy
222 göst.
Diğer kategorisinde (1,635 puan) tarafından

Kızlar 3 yıla yakındır bi orkidem var. Geldiğinde çiçeği vardı zaten. Sonrasında ben 20 gün kaynanamda kalırken 2 dal vermiş ve oralardan çiçek vermişti.

Ama şu 2 yıldır ne dal ne kök vermez olmuştu. Bende saksını 1 tık büyüttüm. Bu olaydan sonra sürekli kök vermeye başladı ama çiçek için hiç dal vermiyo bunun sebebi ne olabilir sizce

image

image

Bu dışarda duranlar hep yeni kök mesela

7 Cevaplar

0 oy
(754 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Tamam canım kök atıyorsa korkma sağlıksız bir orkideymis kendini yeniliyor önce kök sonra yaprak daha sonra dal verir arada kök ve yaprak diplerine tarçın dök ama fazla değil salataya tuz atar gibi. Her iki sulamanın birinde de akar suda yaprak ve köklerini yikarayak sula Çeşme altına tutarak annemde 3 tane var maşaAllah yılda 2 kez verirler hep o şekilde baktik
(754 puan) tarafından
Çoğunluk köklerine gelecek şekilde dök ama yaprak aralarına değsin biraz çok olacak olursa gene çeşme altında hafif akit köy birşey olmaz
(1,635 puan) tarafından
Tamam canım hemen deniyorum. Çok teşekkür ederim. İnşallah işe yarar ♥️
(754 puan) tarafından
İnşaAllah canım 3 yıldır annemin orkidelerine böyle bakıyor 1 yıl okdu benim orkidem geleli de şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık İnşaAllah sende yaşamazsın
(1,635 puan) tarafından
İnşallah canım valla çok sağol şimdiden ☺️
(754 puan) tarafından
Ne demek canım
-Reklam-
+1 oy
(5,490 puan) tarafından
Tatlım 2 tane orkidem var, 1 tanesi 2 senelik 1 tanesi 1 senelik geldiğinde çiçekliydi 2 defa daha çiçek açtı, eşim çift dal almıştı ve şuan 4 dal. Kesinlikle öyle aman aman nazlı çok zor bakımı olan bi bitki değil. Şeffaf saksida olsun. Gün ışığını perdeden alsın. Kökleri gri renge dönmeden sulama yapma. Besin hiç vermedim hep doğal besin verdim. Pirinç ısladığın sudan 3-4 kaşık verebilirsin. Muz kabuğunu 1 gece suda bekletip suyunu verebilirsin. Sonra mayayı biraz sulandırıp verebilirsin. Tuzsuz haşladığın yumurta suyunu verebilrisin. Ama hepsini bir verme 2 hafta arayla uygula bu besinleri en fazla. Ve biraz da sabret. Saksıyla çok oynamanı tavsiye etmem sevmiş demekki yerini kök vermeye başlamış. Darısı dala olsun inşallah. Instagram hesabın varsa nurgulce.nl sayfasını takip etmeni tavsiye ederim orkide hakkında çok güzel bilgiler veriyor
(1,635 puan) tarafından
Böyle doğal besinlerde denemedim ben bu yavruma. Ama denicem inşallah iyi gelir ve bana güzel güzel çiçekler verir.
Gün ışığı dediğin gibi alıyo. Sulama işinide dediğin gibi yapıyorum.
Saksısını ilk değiştirdiğimde çok toprak koyduğum için kökler görünmüyodu ve bu her yerden kök patlamaya başlayınca dedim heralde eski kökler ışık alamadığı için çiçek kendini güvene almaya çalışıyo. Tekrar boşalttım toprağı falan ve gerçekten bi kaç kök çürümeye yön tutmuş ışık alamadığı için. Şimdi kökleri özellikle ışık alcak şekilde ayarladım ve o sararan kökler kendine gelmeye başladı çok şükür.
Bundan sonra ellemem zaten saksısını. Öbüründe toprak kalmamıştı sadece kökten ibaretti çünkü o yüzden büyüttüm beslenir belki çiçek açar diye.
Yerini sevdikten ve sulaması düzenli yapıldıktan sonra zor bi çiçek değil ama işte bana küstü heralde yavrum ☺️
(5,490 puan) tarafından
Bi de ben kışın 1-2 hafta soğuk odama aldım orda biraz hava değişimi oldu sonra dal ve çiçek patladı. Bu sene çok soğuk olmadığı için de fazla çiçeklenmedi. Ama geçen sene çok güzel çeklenmişti. Eğer yaşadığın yer hala biraz soğuksa, serin odan varsa 1 hafta kadar oraya hava değişimine koymanı tavsiye ederim
(1,635 puan) tarafından
Yaa aslında bi odam kapısı kapanmadığı için serin oluyo. Zaten bu çiçek dal verdiğinde de o odada vermişti. O zaman geri koyayım oraya ben bunu belki işe yarar
(5,490 puan) tarafından
Hadi inşallah canım. Instagram'dan nurgulce.nl hesabına bakmayı da unutma
(1,635 puan) tarafından
Tamam canım aklımda o da. Çok teşekkür ederim ♥️
0 oy
tarafından
Canım orkide çok nazlı bir bitki yani çiçek çıkması tamamen şans eseri o yüzden bekle sadece orkide besini alıp kullanabilirsin 
(1,635 puan) tarafından
Orkide besini almayı düşündüm ama ya işe yaramazsa diye de tereddüt ediyorum. Eşim hiç sevmiyo açmadığı için bi saksı toprak aldı diye dalga konusu etti. Bı de besin alcam desem dilinden kurtulamam heralde ☺️
Ama denicem yaa ben çok seviyorum onu ♥️
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Bir yerde okumuştum canım ne kadar doğru bilmiyorum orkideyi hiç ışık almayan karanlık bir dolabın içinde 1-2 hafta bekletince çiçek açıyormuş bir dene istersen 
(1,635 puan) tarafından
Yaaa ama küser ve iyice kötü olursa.
Hiç karanlığa koyanı da duymadım ben ama.
Çok seviyorum onu denemeye cesaret edemem bunu ☺️
(2,039 puan) tarafından
Bilmiyorum ki kuzu bana da doğum hediyesi gelmişti çiçekleri filan döküldü 2 sene çiçek acmayinca nette araştırdım öyle yazıyordu sonra uygulamaya fırsat kalmadan tamamen soldu
(1,635 puan) tarafından
Yok yok ben bunu hiç denemeyeyim en iyisi.
Başka çözümler bulmaya çalışcam bakalım inşallah işe yarar bişeyler bulurum
0 oy
(673 puan) tarafından
Canim öncelikle şeffaf saksı olacak. Direk güneş ışığı almamalı. Sabahları sulanmalı ve çeşmenin altında tüm saksı su dolana kadar sulanmalı. Haftada bi sulasan yeter. Birde yeşil yapraklarına şu değmemeli 
(1,635 puan) tarafından
Şeffaf canım saksısı.
Direk güneş ışığı da görmüyo.
Dallarına su değse bile hemen kuruluyorum ama bu kafayı yedi sürekli her yerden kök veriyo işte
(673 puan) tarafından
Oda sıcaklığı nasıl. Birde hiç güneşsiz de kalmasın. Ben ilk aldığımda antreye koymuştum. Hic güneş almadığı için curuyecekti
(1,635 puan) tarafından
Salonumda duruyo çok sıcak değil. Güneş ışığını perde arkasından alıyo direk güneşe ve güneşsizliğe maruz bırakmıyorum zaten.
Yerini sevmese kök falan da vermezdi diye düşünüyorum ama bilemedim
0 oy
(14,080 puan) tarafından
Bende geçen hafta ektim bekliyorum bakalim nasil bisey olcak bakımı falan
(1,635 puan) tarafından
Nasıl ektin kız. Birinden yavru falan mı aldın.
Bana çiçek sepetinden gelmişti bu çiçeği üstünde ama sonra 1 kere verdi bi daha çiçek yüzü göstermedi canı sağolasıca ☺️
(14,080 puan) tarafından
Evet yengemden aldim inşallah güzel güzel çıkar orkideciklerim☺
(1,635 puan) tarafından
Ay çok nazlı bu bebişler valla.
Sürekli gözüm üstünde ama o beni umursamıyo ☺️
20 gün su dahi verilmedi ama o zaman 2 dal verdi ve güzel güzel çiçek açtı. Ondan sonra bişey olmadı zaten.
İnşallah seninki güzel güzel çiçekler açar.
Çok asil duruyolar ben çok seviyorum
(14,080 puan) tarafından
Ay inşaallah bende orkideye bayılırım ayrı bir havası var ❤❤❤
(1,635 puan) tarafından
Evet bende çok severim. Eşime diyorum renk renk alcam diye ama buna bakamadın boşuna para verdirme bana diyo gıcık.
Ama söz verdi bunun çiçekleri çıkarsa alcak bana rengarenk orkideler ☺️
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Orkideye dair tek bildiğim saksisinin şeffaf olması gerekiyor canım birde çok sulanmiyormus 
(1,635 puan) tarafından
Onları biliyorum canım bana bilmediklerimle gel ☺️ şaka bi tarafa bunlar yetmiyo benim kuzuma işte bana çiçek açmıyo :(

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 234 göst.
17 Kasım 2021 Diğer kategorisinde balbebegim (2,139 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 49 göst.
0 oy
7 cevap 140 göst.
11 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 109 göst.
17 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Maside (93 puan) tarafından soruldu