0 oy
185 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar karnı yarık daha önce bir kere yaptım arkadaşımın tarifi ile ama kıymam sert oldu yerken o sertlik belliydi ve kiymamdan koku geliyordu sıcak iken kötü bir koku değil kıyma kokusu bana mı ağır geldi bilmiyorum ama yarın bir daha yapacam 

Kıymanın sert olmaması için ne yapabilirim ? Nerde hata yaptım kıymam sert oldu bir de koku gelmesi normal mi ? Kıymam bozuk değildi kendi kestigimiz hayvanın kiymasiydi .

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canm kiymanin kokusu zaten var onu bastrmak icin baharat kıyıyorum ben 

Kirmizi kapya b8rber 1 tane yesil sivri 1 tane

1 tane sogan 1 tane domates ilk once soganla biberimi kavuriyirum sonra kiymami ekliyirum salcami koyuyorm domatesimi ekliyirum karabiber pul biber isot ve cok hafif 5 turlu atıyorum birazdaha kaviriyirum en son maudonozumu ekliyirum tamamdr tuzu yazmaya gerek duymadm anlarsin diye
tarafından
Tamam canım teşekkür ederim bunu deneyecem inşallah
-Reklam-
0 oy
(3,451 puan) tarafından
Ben ilk önce kıymayı biraz yağda kavuruyorum iyice, sonra üstüne soğanları doğrayıp koyuyorum, sonra biraz salça, sonra tuz ve baharatlar, bu kadar :) 
tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(86 puan) tarafından
Eti kavur sonra soğan biber ekle iyice ölsün domates salça baharatlar tuz ve maydonoz ekle fırındada çok durdurma üstü kurumasın yumuşak kalsın 
tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(17,721 puan) tarafından
Ben anlatayım önce soğanı kavur sonra sarımsak biber ve kabuğu soyulmuş bi tane domates koy kavur salça koy kokusu çıksın ardından kıyma pişsin bi çay bardağı sıcak su koy baharatlarını koy biraz kaynayınca su tuzunu at bu kadar 
tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(442 puan) tarafından
Kiyman yaglidir  ondan koku olabilir.  Yağsız ya da az yağlı kiymayla  yap bu sefer
tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
(13,202 puan) tarafından
Önce kıymayı Yemeklik kavur pişmesini bekleme sonra soğanı koy sonra mevsime göre salça veya domates biber maydonoz koy bir bardak kadar su koy 5-10 dk tıkırdat. Baharat koy tuz karabiber Sonra patlıcanın içine koy 15 dk pişir. Patlıcanı da kızartma fırına bol yağda koy kızart 20 dk maksimumda hem az yağlı oluyor. Salça soso olsun diyorsan da az birşey tereyağda salçalı su yap dök. 
tarafından
Teşekkürler canım benim
0 oy
(10,333 puan) tarafından
Kıymayı buzlu iken atıyorum tavaya yarım çay bardağı su koyup kapağını kapatıyorum sonra kapağı açıp eziyorum yağ koyup ince kıyılmış soğan ekliyorum yeşil ve kapya biber bir de bunlar kavrulunca salça ekleyip kavuruyorum 2 rende domates 2 diş küçük doğranmış sarımsak tuz ve karabiber ekliyorum yine az su koyuyorum altı kısık 10 dk pişiyor. Varsa defne yaprağı at içine domates ten sonra aroması güzel oluyor. Altını kapatınca da ince kıyım maydanoz koyup karıştır. 
tarafından
Yorum için teşekkürler canım
0 oy
(2,581 puan) tarafından
Ben kiymayi iyice yıkıyorum sonra üstüne biraz su ekle haslansin suyu bitince yağını soganini biberini filan kat baharatlarını kat kavur işte sırasıyla ben öyle yapiyorum
tarafından
Kıyma yıkanır mı kız ilk defa senden duydum
(2,581 puan) tarafından
Yıkıyorum canim un suzgecine katıyorum suzuyorum
(741 puan) tarafından
Kıyma yıkanırmiiii

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 754 göst.
29 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 61 göst.
31 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semra Evin (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.
31 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semra Evin (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 24 göst.
31 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Semra Evin (32 puan) tarafından soruldu

379,432 soru

11,357,788 cevap

34,833 kullanıcı

...