0 oy
354 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar hamilelikten dolayı allsh affetsn otuç tutmaıym ve acayip turşu cnm çekiyor böyle ekşi ekşi sulu sulu düşünürken bile ağzm sulandı annemde nenem çok ekşi yediği için bi düşük yaşadı ondn korkuyor bişi olurmu diye acaba azar azar azar yesem bişi olurmu acayip cnm çekiyo ya  

Bide acabs aşerme için erken mi annem ablam erken deyl diyo bazısı ilk ay aşeriyo

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ben ilk haftalarımda limon yiyordum şükür bir sey olmadi tansiyon düşüklüğü dışında :) yiyebilirsin ama çok abartma tansiyonun çikar hemde ödem yapar o yüzden azar azar yiyebilirsin :)

tarafından
Bizim komşumuzunda tuzlu yediği için tansiyonu kalkıyo bende ondn korkuyrm ev turşusu var ablam yapmştı gönderdi fazla tuzlu deyldi yedm ama kesmedi böyle onunda 4 5 kavanoz olsa bitirmek istym kendmi tutuym azar azar yiyom mevbur
tarafından
Azar azar ye tut kendini benim tansiyonum düşmezse limon yiycem ama tutuyorum :))
tarafından
Bende limon yemek hiç istemyrm ama acayip turşu yemk istyrm mecbur tutcm kendimi yoksa mazallah tandiyon fkn olur
tarafından
Evet canım
-Reklam-
0 oy
(5,727 puan) tarafından
Bişey olmaz cnim az yersin sadece tuzlu ödem olur
tarafından
Az az yiym en iyisi işte tuzlu da sıkıntı benmde cnm ekşi istyr annem getrdi birz ev turşusu çok tuzlu deyldi birz ondn yerm şimdilk
0 oy
tarafından
Ben daha iki aylık değildi evin içinde her şey kokardı burnuma ha burada okuduğum şeyleri canım istemiyor o ayrı. Ekşi yiyerek düşük yapıldığını ilk kez duydum. İnsanlar kavanoz kavanoz turşu yiyor bir şey olmuyor. Allah düşen bebeğe o kadar ömür vermiş demek ki. Tabiki de yiyebilirsin sonuçta senden çok bebeğin ihtiyacı ki istemiş canın. 
tarafından
İşte ablams dordm 4 çocuk getrmşti o bilgili birx bu konuda ona sordm azar azar ye bişi olmz dedi ama ben önğmde 45 kavanoz olsn hepsni bitirmk istym annem birz ev turşusu getrdi kesmedi diğerinide akim verick miş
0 oy
(4,857 puan) tarafından
Cok yeme canım bı iki tane falan ye benimde dolapta varda aksama makarna yapacam yanında yiyecek açı olandan :) ama hazır benimki
tarafından
Bizimkide ev turşusu ama hazır olanda çok güzel annem bi kaç tane getrmşti yedm ama kemsedi diğerinide akşm verick annem ama çok cnm istyr 4 5 kavanox olsa bitrmek istyrm
(4,857 puan) tarafından
Kız hastanelik.olursun tansiyon tavan yapar sakın çok fazla yeme ben ilk gebelikte üç tane zeytin yedim de tansiyon çok çıkmıştı sakın aşırıya kaçma hem ayaklarında şişer tuzdan dolayı bende gebeyim dikkat ediyorum bu gebelikte tansiyon çıkmasın diye
tarafından
Yok yok dikkat ediyrm azar azar yyrm da işte göz doymuyor :)))
0 oy
(2,277 puan) tarafından
Geldim bileee :D dun varya benm de canm acayip cekti eminonu nde bardakta satiliyo ondan olsada icsem diye saatlerce dusundum ama gitdemiyroux malum yasak var bi kasik  tuz yedim mide bulantisindan daha aklma gelmiyo turşu :D :D :D galiba tuzlu ya tansiyonun cikabilir sanirim cok yeme az az ye bisey olmaz kuzum 
tarafından
İşte az az yemeye çalşyrm ama dayanamyrm önmde 4 5 kavanoz olsa hepsni bittrm bide ablmn ev turşusu vardı ondn göndermşti onu yiyrm fazla tuzlu deyl
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Zaten aserme ilk üç ayda olur . Bunun detayları vardı ama unuttum şuan.hamilelikte turşu yiyen çok var canım. Sen yine de korkuyorsan nefsini korleyene kadar ye.  
tarafından
Azar azar yemek zorundaym ama böyle 4 5 kavanoz olsa ekşi hepsini bitrmk istyrm mecburn azar azar yiyorm
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Canım ekşi yenildigi için düşük yapılmaz onlar sadece öyle denk geldiği için ekşiden dolayi olduğunu zannediyolar ben oglumsa bütün hamileliğimi tursu turşu suyu ve ekşi tuzlu şeylerle geçirdim cok şükür sapasağlam cocuk doğurdum..tabiki herseyin fazlası zarar ama yesen de düşük olmaz bu bi sebep değil yani
(9,625 puan) tarafından
Eger tansiyonun yoksa sorun olmaz canim tabi annenin de korkusunu anlıyorum zaten cok yeme ama en azından nefsini körelticek kadar ye herseyin zaten fazlasi zarar ben bi tık fazla yesem ertesi günü balon gibi uyaniyodum  :))
tarafından
Gerçektn mi çok mu şişiryr acaba yok kız ben azar azar yemrye çalşurm tutuyrm kendmi
(9,625 puan) tarafından
Aksam vakti bi bardak turşu suyu içtim sabah kalktım ellerim ayaklarım şişmişti ama bildiğin şişmişti  :))) tabi bu dediğim oglumdayken oldu ama bu hamileligimde hic şişmedi
tarafından
Ama bence şişme ilk haftalarda olmz ya
(9,625 puan) tarafından
Evet canim ilk zamanlar olmaz benim dediğim zamanlarım son aylarimdi 7. 8. Aymda falan olmustu bu şişme
0 oy
tarafından

Tansiyon problemi yok sa sorun yok.  

tarafından
Yok tnsynm yokta komşmzun gelinş tuzlu yediği için tansiyonu kalkıyor bende korkuyrm annemde azar azar veriyor ama bende 4 5 kavanoz oosa hepsni bitirsm istyrm ama annem hepsni vermyr bşrazda akşm verirm diyor
0 oy
(6,200 puan) tarafından
Zaten hamileyken oruc tutmayin yemek yememek bebegin kalp atisini yavaslatiyo.Ekşi yemekle de dusuk yasanmaz farkli bir durumu olmustur o yuzden duşuk yasamistir
tarafından
Aynen foktor bana dedi oruç tutma bende tutmyrm bilmmki tansiyonuda tetikliyr bende azar azar yemek zorundym
(6,200 puan) tarafından
Tansiyonu dusuruyor ekşi evet ama duşuk yapmaz
tarafından
Ayy iyi bari ama ben tansiyon için çok yemim ya
0 oy
(3,118 puan) tarafından
Ablam 9 ay boyunca turşu bidonuyla gezdi nerdeyse. maşallah çocuğu 5 yaşında şimdi. İnanma böyle şeylere
tarafından
Tansiyonu hiç çıkmadımı ben tansiyondan da korkyrm ondn azar azar yiyorm ama işte göz doymuyor :))
(3,118 puan) tarafından
Vala çok rahat hamilelik geçirdi. Ama senn dikkat et yine de
tarafından
Ediyrm cnm etmem lazmda
0 oy
tarafından
Ben 3. Ayım deli gibi ekşi erik çekiyor canım kocam marketlerde tükendi artık diyor pazarda da yok :D kızım olacak ye ekşiyi getir ayşeyi
tarafından
Aminn inşAllah ilk gebeliğim çok korkuyorum aynı zamanlar da hamile kalan akrabamız düşük yapmış hani benim evladım gibi üzüldüm Rabbim yardımcısı olsun
tarafından
Ayrıca özele bak ahaha
tarafından
Yok kuzuö düşünme öyle şeyler bak ben çok düşündm şimdi stresten düşük riskm oldu iğne vuruyrm 3 günde bir inşlh bişi olmz sen takma öyle şeyler ben artk takmyrm sende takma iyi düşün iyi olsn derler
tarafından
Bana 1 tane vurdu doktor hap verdi iç diye unutuyorum :DD hep yaa ilaç kullanma alışkanlığım hiç yok
tarafından
Yok kız ben içiyrm unutmuyorum hiç mecburen içiyrm bide
0 oy
(165 puan) tarafından
Canım çok tursu yemek tansiyonunu da çıkarır en azından bir iki tane ye aklına getirmemeye çalış senin sağlığın ve bebeğinin sağlığı daha önemli 
tarafından
Yok kız azar azar yiyorm tansyndan dolayı allahtn yanmda annem var o beni tutuyr birznıda akşm veririm diyor
0 oy
(474 puan) tarafından
CNM ben hamile oldugumu bilmeden r ot aşırmıştım 2 haftalık bile yoktu olur CNM 9 ayda da olur ilk haftada da olur
tarafından
Bnn öyle bilmydm valla ben sanıydm sşerme 4 5 ay olduğu zmn ortaya çıkr sanıydm daha 6+2 yim şimdiden aşerme başladı ilk aşermemde ekşi şeyler oldu erk ve turşu gibi
(474 puan) tarafından
Olur CNM değişiyor   kişiden kişiye ye CNM çok abartmadıkça bir şey olmaz

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 240 göst.
16 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 788 göst.
7 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Birhilall (1,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 267 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Aysel Güzel (1,150 puan) tarafından soruldu